Blog
Hoe Kun Je Wiet Kweken Met Een Budget
4 min

Hoe Kun Je Wiet Kweken Met Een Budget

4 min
Growing Seedshop
Je eerste cannabiskweek zonder dat je je bankrekening moet plunderen. Cannabis kan goedkoop en efficiënt worden geteeld, watje een goed idee geeft als dit de hobby voor jou is.

Het kweken van cannabis hoeft niet duur te zijn. In feite is het best mogelijk om het met een krap budget te doen en nog steeds een hoge kwaliteit van persoonlijke voorraad te hebben met een of twee planten. Dus wees maar niet bang en laat je niet intimideren door de kosten - je hoeft niet drie maanden salaris te spenderen om je kweek op te zetten!

Vergeet die enorme lijst op Amazon met dingen die NODIG worden geacht om een start te maken met kweken. Als je nog maar net begint met deze hobby, kun je dingen eenvoudig houden en toch goede resultaten krijgen. Dit zal je niet alleen geld besparen terwijl je een gevoel krijgt voor de hobby, het zal je ook op je gemak stellen, en klaar maken voor een meer geavanceerde teelt mocht je later ook aangeraakt worden door het teeltvirus!

De cannabis plant, net als elke andere plant, heeft licht, water, CO2 en aarde nodig om te groeien. Je kunt deze buiten planten, de goedkoopste optie, of binnen in een gecontroleerde omgeving - waarvoor vaak apparatuur nodig is.

BUITENSHUIS

Buitenshuis is, zonder twijfel, de goedkoopste keuze voor de teelt van cannabis. Alles is voorzien door de natuur - alles wat je hoeft te doen is een oogje in het zeil te houden en de cannabis aanvullen met voeding indien nodig. Het kan ook een goed idee zijn om wat hoge kwalitatieve aardemix in de kweeklocatie te mengen, maar het hangt allemaal af van het budget. Als je een goede plek hebt om te kweken en het klimaat van je locatie het toelaat; zijn de enige kosten die je zult hebben de zaden en tijd.

Een geweldige manier om de kosten laag te houden en op hetzelfde moment goede resultaten te krijgen is om je eigen aarde te maken. Je kunt hier leren hoe.

Nog een belangrijke techniek die je helpt bij het verbeteren van je knoppen, zonder extra kosten wordt snoeien genoemd.

Snoeien is een oude kunst en techniek waarbij onnodige takken, bladeren en scheuten worden verwijderd om de energie van de plant te focussen op de bestaande en belangrijkere knoppen.

Deze techniek kan gebruikt worden op wiet of andere planten, en is een goede manier om grotere opbrengsten zonder extra kosten te bevorderen. Het kost een beetje oefening, maar je kunt hier leren hoe je het doet.

BINNEN

Binnen kweken is veruit de duurdere optie, maar het geeft een grote mate van controle en discretie. Hier is een overzicht van wat je nodig hebt om een binnenklimaat te maken. De volgende lijst bevat zowel gekochte apparatuur en doe-het-zelf apparatuur - aan jou de keuze!

LICHT:

Dit is het belangrijkste onderdeel van je teelt, en kan ook het duurste zijn.

Als je probeert om met een budget te kweken, zijn tl-CFL-lampen de beste om mee te beginnen. Deze kunnen bij bijna elke bouwmarkt worden gehaald en zijn goedkoop in gebruik. Ze zijn geweldig voor het kweken van één of twee kleine plantjes. Ze zullen niet in de buurt van de opbrengst van de duurdere HID en LED-verlichting komen, maar het is een geweldige manier om te zien of je het kweken leuk vindt zonder een grote hoeveelheid geld te spenderen.

Veel hobby-telers zullen HID-lampen gebruiken. Deze worden beschouwd als de gouden standaard om te kweken, maar ze creëren veel warmte en vereisen veel energie. Dus je zult niet alleen meer voor hen moeten betalen, ze zullen ook je elektriciteitsrekeningen verhogen en het kan zijn dat je een koelsysteem nodig hebt. Het kan worden gesteld dat de grotere opbrengsten de betaling waard zijn, maar als je probeert te kweken met een budget, moet je overwegen hoe vaak je van plan bent om te kweken.

Ten slotte, als je het lange spel speelt, is de beste keuze een LED kweeklicht. De initiële investering is groter dan enig ander licht, maar het zal je geld besparen op de elektriciteitsrekening - omdat het de goedkoopste van alle lichten zijn, plus ze verhogen de temperatuur van de kweekruimte niet te veel en je zult dus geen speciaal koelsysteem nodig hebben. Zorg ervoor dat je wat onderzoek doet en een goede haalt als je besluit om deze weg te nemen.

KWEEKRUIMTE:

Je kunt gemakkelijk tweedehands kweektenten vinden, maar dit is waar je creatief kunt zijn! Een extra ongebruikte kast? Dit kan je nieuwe kweekruimte zijn. Het hoeft niet professioneel te worden gemaakt, je kunt het aanpassen en optimaliseren door het kopen van wat licht reflecterend materiaal, waarmee je de hoeveelheid licht beschikbaar voor de planten maximaliseert. Witte verf kan nog een idee zijn, en kan zeer efficiënt zijn met een budget. Gebruik geen glanzende lak of metaalfolie, omdat ze niet effectief zijn bij reflecterend licht. Het is ook een goed idee om te proberen om elk lichtlek dat je opmerkt te dempen.

WATER:

Om te beginnen met kweken heb je geen speciaal water nodig; kraanwater werkt prima. Ervaren kwekers geven de voorkeur aan PH gecorrigeerd water (tussen de 5,5 en 6,5 en EC tussen de 1,8 en 2,2). Persoonlijk advies: koop een aantal pH testdruppels om jouw leidingwater te testen, als het niveau ervan echt slecht is, denk dan na over het halen van een pH corrector omdat de planten water nodig hebben tussen 5,5 en 6,5 pH om te groeien en gezond te blijven.

AARDE:

Zoals bij het lichtsysteem, zal goede aarde je een beetje meer kosten in het begin, maar het zal beter zijn voor jouw planten en zal je geld besparen in voedingsstoffen. Maar als je echt krap zit, kun je nog steeds resultaten behalen van standaard aarde. Wees voorzichtig met aarde van buiten, aangezien dit ongedierte kan bevatten.

VENTILATIE:

Het kopen van een koolfilter is noodzakelijk als discretie is wat je zoekt. Je kunt veel geld besparen als je bereid bent om het zelf te doen aangezien YouTube en andere websites vol staan met video's die je kunnen helpen met het maken van jouw eigen filter. Ventilatie zal ook helpen met een consistente luchtstroom, en vult CO₂ aan - die nodig is voor jouw cannabis voor de fotosynthese.

KLIMAAT:

Het mag niet te warm zijn, en het mag niet te koud zijn, anders zouden je baby’s kunnen sterven of niet gezond genoeg groeien om iets te produceren. Als je kweekt met een HPS-systeem zul je een koeling ventilatiesysteem nodig hebben, als je gebruik maakt van LED's heb je waarschijnlijk niets nodig. De beste temperatuur voor marijuana om te groeien is ongeveer 24° en 29°.

Zoals je kunt zien, zolang je rekening houdt met de behoeften van een cannabisplant, hoeft kweken niet duur te zijn. Als je kiest voor binnenshuis, dan kunnen de kosten zo laag zijn als gemiddeld € 100 om het op te zetten - zolang je creatief bent. Eenmaal opgezet, ben je over de eerste hindernis heen! Onthoud altijd dat kweken leuk moet zijn dus geniet ervan!

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Growing Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken