Blog
Hoe Kweek Je Binnen Cannabis?
3 min

De Beste Cannabis Zaden Voor Binnenkweek

3 min
Seedshop Top Lists

Het kweken van cannabis binnenshuis is gemakkelijk en effectief. Je hebt meer controle en kunt beter ingrijpen, wat lastiger is als je buiten kweekt. Ben je op zoek naar soorten om binnen te proberen? Hier hebben we een lijst voor je met enkele favorieten.

Het kweken van cannabis binnenshuis is een geweldige manier om je gewas onder controle te houden. Alles kan tot in detail worden aangepast. Van het voeden en de lichtintensiteit tot de meer geavanceerde aspecten van het kweken.

De 5 Beste Cannabis Zaden Voor Het Kweken Indoors

HOE BINNENKWEEK HET KWEKEN VAN GANJA WEER HOT MAAKTE

Supergoede wiet is bijna altijd het resultaat van een goed opgezette binnenkweek. Laten we bekijken wat cannabis die binnenshuis gekweekt is zo geweldig maakt.

Vroeger was er maar één manier om wiet te kweken: buitenshuis. Je was overgeleverd aan Moeder Natuur, de rechtshandhaving en ordinaire plunderaars die je gewassen konden stelen. Binnenkweek heeft kwekers de controle teruggegeven, zolang ze hun mond niet voorbij praten.

Slechts een minderheid van de wietkwekers ter wereld heeft het geluk in een klimaat te leven dat gunstig is voor buitenkweek van cannabis. Kunstverlichting kan het nooit winnen van de zon. Toch zijn er sinds de jaren '80 grote stappen gezet wat betreft technologieën voor binnenkweek.

Door die ontwikkelingen kon binnenkweek van wiet over de hele wereld een industrie, hobby en belangrijke bron van medicijnen worden. Hier zijn een aantal revolutionaire factoren van de binnentuin van cannabiskwekers.

LICHTCYCLUS

Controle over de lichtcyclus heeft de cannabiskweek gerevolutioneerd. Dankzij de combinatie van kunstmatig licht en stopcontact-schakelklokken hebben kwekers controle over de verlichting. De buitenkweker wordt in twee opzichten beperkt. Ten eerste moet het zaaien van de zaadjes in het juiste seizoen gebeuren.

Het tweede en meest problematische punt is dat de zonsopgang en zonsondergang de licht-donkercyclus bepalen. Binnenkwekers kunnen hun gewenste lichtcyclus voor de vegetatieve groei kiezen: 24/0, 20/4 of 18/6. Bovendien kunnen ze bepalen wanneer ze de bloeifase opwekken door te switchen naar een 12/12-cyclus.

KLIMAATBEHEERSING

Het instellen van de optimale temperatuur en relatieve luchtvochtigheid voor cannabisplanten is alleen binnenshuis te bereiken. (Lampen aan: 25°C en 40-80% relatieve luchtvochtigheid; lampen uit: 19°C en 40-60% relatieve luchtvochtigheid.) Door gebruik te maken van airco, verwarming en ingaande, uitgaande en oscillerende ventilatoren kan de binnenkweker de kweekomgeving volledig regelen. In elke fase van de cannabis levenscyclus kunnen aanpassingen worden gedaan. Bijhouden gaat makkelijk met een digitale thermometer/hygrometer.

HYGIËNE

Een steriele, afgesloten kweekruimte elimineert de dreiging van ziektes en plagen vrijwel helemaal. Met goede onderhoudsgewoontes kom je een heel eind. Buitenkwekers worden constant geconfronteerd met de dreiging van insectenplagen en andere vervelende microbes die mee kunnen waaien met de wind.

MEERDERE OOGSTEN

Doordat binnenkwekers zoveel controle hebben over hun cannabiskweek kunnen ze veel vaker ganja oogsten dan buitenkwekers. Door de kweekruimte in twee gebieden op te delen - één voor de vegetatieve groei en de andere voor bloei - kun je wisselteelt toepassen. Dat kan zo complex zijn als het bouwen van een scheidingsmuur of je kunt simpelweg een tweede kweektent aanschaffen.

Zelfs micro-kwekers met slechts een kleine kweekruimte kunnen meerdere oogsten per jaar bereiken. Dat doen ze door het ene gewas vlak na het andere te kweken. Bij binnenkweek hoef je niet te wachten op mooi weer. Bovendien kunnen er in één kweekruimte wel zes opeenvolgende autoflowering gewassen per jaar worden gekweekt.

GERELATEERD ARTIKEL
Hoe Kun Je Elk Jaar 6 Keer Cannabis Oogsten?

Zelfs voor degenen die met tijd- en ruimtegebrek kampen, is het mogelijk om zes of zeven keer per jaar te oogsten. Of je nu vanuit zaad...

DE BESTE CANNABIS ZADEN VOOR HET KWEKEN INDOORS

Er bestaan cannabis zaden die binnen kunnen gedijen en grote oogsten van krachtige toppen opleveren. Je hebt hiermee niet alleen het gemak dat je ze thuis kunt kweken. Je krijgt er ook een zalige, enorme opbrengst voor terug. Hier zijn een aantal soorten die precies datgene bieden: hoge opbrengsten bij binnenkweek.

POWER FLOWER (ROYAL QUEEN SEEDS)

Power Flower (Royal Queen Seeds)

Zoals de naam al zegt, staat deze plant bekend om haar krachtige effecten na de eerste hijs. Ze is een directe afstammeling van de beroemde Power Plant variant. Power Flower heeft een THC-gehalte van 18% en is 88% sativa. Binnen brengt ze 450-550g per vierkante meter op en bloeit ze acht tot negen weken.

SWEET ‘N SOUR INDOOR (SPLIFF SEEDS)

Sweet 'n' Sour Indoor (Spliff Seeds)

Een andere geweldige sativa dominante soort is de Sweet ‘n Sour Indoor, die bestaat uit Hawaiian Sativa x Skunk No. 1 x Princess x Mexican Haze. Ze bevat veel THC en smaakt zoet en fruitig als je haar rookt. Net als Power Flower, bloeit ze maximaal negen weken. Ze brengt binnen 600g per vierkante meter op.

CHOCO CANDY (ZAMBEZA SEEDS)

Choco Candy (Zambeza)

Als je een Chocolate Haze soort kruist met OG Chocolate Thai, krijg je de Choco Candy. Deze sativa dominante plant heeft het chocolade aroma van haar ouders, gecombineerd met een fruitige smaak om het af te maken. Ze heeft een THC-niveau van 21%, bloeit zo'n negen weken en brengt binnen 400-450g per vierkante meter op.

SUPER SILVER HAZE (ZAMNESIA SEEDS)

Super Silver Haze (Zamnesia Seeds)

Heb je last van stress, depressieve gevoelens of angst? Dan is Super Silver Haze de perfecte soort voor jou. Deze strain is afkomstig van een kruising tussen Haze, Northern Light en Skunk. Hierdoor bevat ze veel THC. Ze heeft tien weken nodig om te bloeien en levert binnen 550g per vierkante meter op.

BUBBA KUSH (DINAFEM)

Bubba Kush (Dinafem)

Bubba Kush is de plant die van alle hierboven genoemde soorten verschilt, vooral doordat ze de enige op deze lijst is die indica dominant is. Afgeleid van de vorige variant uit '98 met dezelfde naam, proef je bij de eerste hijs van Bubba Kush vleugjes koffie, citrusvruchten en aardse smaken. Ze heeft maximaal 65 dagen nodig om te bloeien en levert binnen 500g per vierkante meter op.

GERELATEERD ARTIKEL
Het Kweken Van Megatoppen: 10 Stappen Naar Succes

Cannabiskwekers van alle niveaus hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal op zoek naar vette stash van hun favoriete cannabis.

De strains hierboven zijn slechts een aantal soorten die je kunt kiezen als je binnen je toppen wilt kweken. En met de grote oogsten die ze opleveren, zijn ze het geld absoluut waard.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammy, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken