Blog
Cannabis-concentraten Voor Beginners
2 min

3 Geweldige Cannabis-concentraten Voor Beginners

2 min

Het proberen van cannabis-concentraten is soms best spannend. Maar dat hoeft niet! Kief, tincturen en rosin zijn 3 cannabis-concentraten die geweldig zijn voor beginners. Hierna is de overstap naar intensere concentraten, zoals BHO, niet zo groot.

Concentraten of "dabs" zijn de laatste rage in de cannabiswereld. De veelheid aan producten is echter best overweldigend, zeker als je nog niet zo bekend bent met wiet. Maar dat hoeft niet! Hier zijn 3 cannabis-concentraten die ideaal zijn voor groentjes.

KIEF

Kief

Kief is absoluut het simpelste cannabis-concentraat. Het is een fijn poeder, bestaande uit duizenden kleine trichomen. Je voegt het toe aan een joint of bowl voor een extra kick. Kief is ook het belangrijkste ingrediënt in hasj, waarbij het tot stevige blokken wordt geperst.

Het verzamelen van kief is gemakkelijk. Je hebt alleen maar een grinder nodig met een kief-kamer. Een mooi voorbeeld is de Metalen Grinder RQS Pollinator. Bij het vermalen van de toppen, valt de kief automatisch door het gaas. De onderste kamer vangt het daarbij op. Om ervan te genieten, strooi je simpelweg wat in je joint of bowl.

Het is ook mogelijk je kief op te sparen (als je het geduld hebt). Heb je vervolgens eenmaal een fatsoenlijk beetje verzameld, dan kun je zelf je eigen hasj maken. Om dit te doen, doe je de kief tussen twee stukjes bakpapier. Vul vervolgens een glazen fles met kokend water en gebruik deze als deegroller om je kief te persen. Het glas wordt wel heet, dus bescherm je handen met een theedoek.

Je moet meerdere malen rollen en persen om de juiste consistentie te krijgen. Het zou eruit moeten zien als een brownie. Hiervoor is echter ook allerlei gereedschap te koop. Met bijvoorbeeld de Super Pollen Press maak je gemakkelijk kleine, compacte schijven van je kief.

Kief is ideaal voor beginners. Het is namelijk niet zo krachtig als de BHO-producten op de markt, dus de stone zal je niet vloeren. Daarnaast is het doseren van kief ook niet ingewikkeld. Je hebt vaak maar een klein beetje nodig om je standaard joint/bowl te versterken.

OLIËN OF TINCTUREN

Oliën Of Tincturen

Cannabisolie/tinctuur is ook geweldig om meer bekend te raken met de wereld van de concentraten. CBD-oliën zijn bijvoorbeeld ideaal. Deze wekken geen bedwelmende high op en zijn simpel te verkrijgen in onze webshop. Daarnaast ontvangt CBD veel aandacht vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen ervan.

Probeer je liever een tinctuur met THC? Ook deze maak je gemakkelijk thuis met alcohol als oplosmiddel. Je moet je toppen wel eerst decarboxyleren. Hierna laat je ze trekken in sterke alcohol, zoals Everclear. Na een tijdje zeef je de alcohol eruit en heb je een dikke pasta over. Deze kun je vervolgens verdunnen met plantaardige olie.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Cannabistinctuur? Stap-Voor-Stap Handleiding

Het is ook mogelijk cannabistincturen te maken met voedselveilige glycerine. Bekijk hiervoor onze tutorial. Na het maken van je olie, is het mogelijk deze capsulemachine te gebruiken. Hier maak je handige vegetarische- of gelatinecapsules mee om het doseren te vereenvoudigen.

ROSIN HASJ

Rosin Hasj

Rosin is een verrukkelijk extract. Het is daarbij krachtig en gemakkelijk zelf te maken. Je hebt alleen wat eersteklas toppen nodig, bakpapier en een stijltang. Verpak een top in het bakpapier en pers 3 seconden lang zo goed mogelijk.

Herhaal dit proces een aantal keren, waarbij je de top steeds verplaatst. Zodra je klaar bent, verzamel je de rosin met een dabber. Nu kun je ervan genieten met een draagbare vaporizer, zoals de Storm, voor een krachtige, heldere high die niet overweldigt.

Gerelateerd artikel

Top 5 Vaporizers Voor Cannabis Concentraten

Rosin is een geweldig concentraat voor beginners. Het is namelijk gemakkelijk te maken en smaakt echt verrukkelijk. In vergelijking met andere extracten op deze lijst, komen de effecten en consistentie ook meer overeen met de nieuwere BHO-producten op de huidige markt.

CONCENTRATEN HOEVEN NIET ENG TE ZIJN

Beginnen met het gebruik van dabs is niet per se intimiderend. Kief, tincturen en rosin zijn geweldige alternatieven voor BHO. Hiermee raak je al snel beter bekend met de opwindende wereld van de cannabis-concentraten.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken