Blog
Tips Coffeeshop Amsterdam Bezoeken
3 min

De Coffeeshops In Amsterdam: De 10 Beste Tips Voor Een Eerste Bezoek

3 min

Wanneer je je eerste bezoek aan Amsterdam, organiseert, is het goed om te weten wat je kunt verwachten en hoe je het meeste uit je coffeeshop ervaring kunt halen. Zorg ervoor dat je onze Coffeeshop Top 10 checkt, met de beste tips voor een eerste bezoek.

Je staat op het punt het cannabis nirvana te betreden. Maar als je nog nooit eerder een coffeeshop bezocht hebt, kan het in het begin een beetje overweldigend zijn. Tenslotte hebben we het over tientallen soorten, zich verschuilend achter een chique naam, space cakes, voorgerolde joints en vaporizers. Tegen de tijd dat je binnenstapt, zal je al het effect merken van de dampen in de lucht. Daarom hebben we 10 tips bedacht, waarvan we denken dat ze jou zullen helpen het meeste uit je coffeeshop ervaring te halen.

1. Bestudeer het menu en stel vragen!

Coffeeshop Menu

Amnesia Haze, Diamond Girl, Casey Jones, Apple Jack of White Widow? We begrijpen dat de keuze moeilijk kan zijn. Maar wanhoop niet, vraag gewoon. Achter elke chique naam bevindt zich een andere high. Sommigen zijn meer stimulerend, anderen meer verdovend. De "dealer" achter de bar moet deskundig zijn over de selectie en je van goed advies kunnen voorzien. Het beste is als je omschrijft naar welk effect je zoekt.

2. Houd je bij een Sativa hybride totdat je weet wat je doet

Sativa soorten hebben de neiging een meer opwekkende, stimulerende en mentale high op te weken, in tegenstelling tot de lichamelijke lading die met sommige Indica soorten wordt opgewekt. Wil je dus graag gezellig en actief blijven, maar wel ontspannen en high worden, is het nooit een slecht idee om je te houden bij een goede Sativa soort. Sativa hybriden zijn bijzonder goed om mee te beginnen, zij combineren het beste uit Sativa en Indica soorten.

Pas op: Nederlandse wiet staat bekend als krachtig. Afhankelijk van wat je gewend bent te roken, is het gemakkelijk twee keer zo sterk. Dat is zeker niet slecht, ga er gewoon in mee.

3. Pas op voor toeristen vallen

Veel van de coffeeshops in het centrum zijn veel te duur. Zeker als je langer dan een paar uur in de stad bent, moet je de tram nemen naar buiten het Dam gebied. Kleinere, minder bekende coffeeshops hebben net zulke goede wiet, maar zonder de Dam toeslag.

Gerelateerd artikel

Top 15 Amsterdamse Coffeeshops Van 2018

4. Ga Biologisch!

Helaas gebruiken veel kwekers nog steeds vervelende chemicaliën om hun oogst te beschermen. Pesticiden, schimmelwerende middelen en chemische meststoffen zijn misschien goed voor de omzet van de kweker, maar niet voor jou.

Vanwege de grote vraag hebben veel coffeeshops een biologische selectie opgenomen: vraag het aan de verkoper achter de toonbank. Biologisch houdt, in een ideale situatie, in dat de cannabis gekweekt werd op aarde en dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt.

5. Tabak?

Top 10 Redenen Om Met Tabak Te Stoppen En Pure Marihuana Te RokenVoorgedraaide joints zijn ideaal als je niet de moeite wilt doen om zelf een joint te draaien, hoewel sommigen dit als heiligschennis beschouwen. In ieder geval zijn de meeste voorgedraaide joints gemaakt met tabak. Als je daar niet van houdt, kies dan voor de pure joints.

De meeste Nederlanders genieten van hun joint met tabak, maar deze gewoonte is niet overal gelijk. In de VS geven de meesten de voorkeur aan "puur".

Gerelateerd artikel

Top 10 Alternatieven Voor Tabak In Joints

6. Koop niet teveel

De verleiding is groot, maar overweeg eerst hoe lang je in Amsterdam zult blijven. Als het slechts een paar dagen is, en je kunt de wiet niet mee naar huis nemen, kan je beter een kleinere hoeveelheid kopen.

Nederlandse wiet is sterk en gaat lang mee. Je kan altijd meer halen. Maar je wilt vast en zeker geen zakje weggooien op weg naar het vliegveld.

7. Verdiep je in de eetbare producten en de vaporizers

Coffeeshop Edibles En Vaporizers

Cannabis hoeft niet altijd gerookt te worden. Naast de bongs zijn er twee andere coole dingen die je kunt proberen: Space Cakes en vaporizers.

Space Cakes zijn meestal brownies waar marihuana in meegebakken is. Omdat meer THC door de maag wordt opgenomen dan de longen, kunnen space cakes je werkelijk van je sokken blazen. Omdat het voedsel eerst moet worden verteerd, duurt het veel langer om in je systeem te komen, soms wel 45 minuten. Als de eerste niet direct effect heeft, eet er dan niet nog meer, je zult er waarschijnlijk spijt van krijgen.

Sommige coffeeshops verhuren vaporizers. Een vaporizer verwarmt de wiet tot het punt waar de THC en andere cannabinoïden worden overgebracht in damp zonder de wiet te verbranden. Het is een veel schonere high die je minder troebel in je hoofd maakt.

8. Cannabis soorten zijn meestal niet exclusief

Het is zeer zeldzaam dat een cannabis soort exclusief verkrijgbaar is in een coffeeshop. Je zult ontdekken dat de meeste soorten, inclusief de meest favoriete zoals White Widow en Amnesia Haze, in de meeste coffeeshops worden verkocht. Dus als de prijzen, sfeer of service je in de ene coffeeshop niet aanstaan, kan je naar een ander stappen. Dit brengt ons op het volgende punt.

9. Je hoeft geen cannabis te kopen om een coffeeshop te gebruiken

Je bent niet verplicht cannabis te kopen in elke coffeeshop die je bezoekt. Als je hele goede wiet hebt gekocht bij de een, dan mag je het roken in een andere. Zorg er wel voor dat je een drankje of wat te eten koopt in de winkel; het is onbeleefd om naar binnen te gaan om te roken, terwijl je helemaal niets koopt.

10. Rook niet op een lege maag

Ondanks al je enthousiasme, moet je niet vergeten te eten en te drinken. Op een lege maag zal cannabis veel sterker inslaan. Ook kan cannabis je bloedsuiker verlagen, waardoor je je moe kan voelen als er geen verse calorieën binnenkomen. Maar omdat je toch al last zult hebben van een vreetkick, wordt het ontdekken van de voortreffelijke Nederlandse keuken nog veel leuker. Het lijkt er bijna op alsof het Nederlandse eten speciaal ontwikkeld is voor stoners.

 

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Reizen
Zoeken in categorieën
of
Zoeken