Blog
Feminzed Strains
5 min

Onze Top 10 Feminized Strains Voor Buiten

5 min
Seedshop Top Lists

De lente is hier en het is tijd wat zaadjes in de grond te stoppen. Om je te helpen, hebben we een lijst samengesteld met onze top 10 gefeminiseerde cannabis strains voor de buitenteelt.

Een koel zonnetje, frisse ochtendlucht en af en toe een buitje kunnen maar een ding betekenen: Lente! Het buitenkweekseizoen staat voor de deur. Maar wat moet je kweken? Dat is de vraag die veel kwekers zichzelf stellen, dus hebben we een lijst samengesteld die, denken wij, de Top 10 gefeminiseerde strains bevat.

10. KUSHBERRY - DNA GENETICS

Kushberry (DNA Genetics) Feminized

Kushberry is een bekroonde krachtpatser die barst van de smaak. Ze is een combinatie van de beroemde OG Kush en Oregon Blueberry, die beiden een solide reputatie hebben voor het produceren van buitengewone smaken. De combinatie is een sterke bessensmaak, met wat brandstof- en citroenachtige ondertonen. Je kunt je wellicht voorstellen dat we om deze reden Kushberry aanraden aan personen die wel houden van een tongstrelend aroma. Kushberry is ook een van de sterkste varianten in het aanbod van DNA Genetics, dus bereid je voor!

Als het gaat om kweekeigenschappen, dan kan Kushberry wel 2,5 meter hoog worden en veel zijtakken produceren. Ze is extreem eenvoudig te kweken, wat aantrekkelijk is voor beginnende kwekers, maar ook voor gevorderden. Over het algemeen levert ze buiten 400-500g/plant en is klaar voor de oogst in oktober.

9. CRITICAL - ROYAL QUEEN SEEDS

Critical (Royal Queen Seeds) Feminized

Critical van Royal Queen Seeds is een uitmuntende mix van Indica en Sativa genen, waarin de beste eigenschappen van zowel Skunk als Afghani worden gecombineerd, hoewel ze 2/3 Indica dominant is. Ze produceert een mellow en ontspannende ervaring, waarbij ze zich door je lichaam baant en een milde, cerebrale high opwekt.

Critical heeft behoorlijk goede kweekeigenschappen en produceert een grote oogst in een korte periode. Buiten kan Critical 2,2 meter hoog worden en ze produceert oogsten van 600-650g/plant. Het grote voordeel aan deze strain is dat ze, ondanks haar hoogte, vrij compact blijft. Als je dit combineert met het feit dat Critical gewoonlijk rond eind september klaar is voor de oogst, kunnen we veilig beweren dat je een winnaar in handen hebt als het gaat om de buitenteelt!

8. NORTHERN LIGHTS XL – ZAMBEZA SEEDS

Northern Lights Xl (Zambeza) Feminized

Northern Lights XL is het resultaat van een kruising tussen Afghani, Skunk en Ice en is een ware klassieker die al sinds de jaren '70 rondhangt. Maar laat je niet in de maling nemen door haar leeftijd; Northern Lights XL heeft nog steeds de energie en kracht om te strijden met haar jongere tegenhangers.

Buiten zal Northern Lights XL ongeveer 2 meter hoog worden en ruim 100g/plant opbrengen. Hoewel dit een kleine oogst is, vergeleken met de anderen op deze lijst, blinkt Northern Lights XL uit in kweekgemak. Ze vraagt maar weinig onderhoud en produceert uitmuntende wiet, wat haar zeer geschikt maakt voor de kweker die niet uit is op een gigantische oogst. Northern Lights XL kan over het algemeen worden geoogst in oktober.

7. THE CHURCH - GREENHOUSE SEEDS

The Church Cbd (Greenhouse Seeds) Feminized

The Church van Greenhouse Seeds is een hoogproductieve, krachtige kolos, verkregen uit een complexe mix van genen: Swiss Sativa x Super Skunk x Northern Lights. Ze produceert een zeer motiverende en sprankelende high, wat haar geweldig maakt om met vrienden te delen.

Buiten ontwikkelt The Church zich tot een vrij struikachtige plant; ze groeit uitbundig en domineert haar omgeving. Ze heeft ook een hoge weerstand tegen schimmel en is vergevingsgezind van aard, waardoor ze ook geschikt is voor beginners en minder ervaren kwekers. Qua opbrengst, kan je tot wel 900 g/plant verwachten! Combineer dit met het feit dat ze meestal tegen het einde van september klaar is voor de oogst en dan snap je dat ze zeker de moeite waard is.

6. FRISIAN DEW - DUTCH PASSION

Frisian Dew (Dutch Passion) Feminized

Frisian Dew is door Dutch Passion speciaal ontworpen voor de buitenteelt en ze is een machtig wapen in het arsenaal van de buitenkweker. Ze is het resultaat van het vele jaren kruisen van Super Skunk met Purple Star en ze produceert een gemengde geestelijke en lichamelijke high, waarbij ze de geest opwekt terwijl het lichaam ontspant.

Omdat Frisian Dew ontwikkeld is voor buiten, is ze extreem onderhoudsvriendelijk en ze ontwikkelt zich gezond en krachtig. We waarschuwen je wel, want dit schatje is enorm! Ze kan wel 4 meter hoog worden en 3,5 meter breed, gekweekt onder optimale omstandigheden. Dit levert oogsten van wel 2 KILO per plant op, warvan de toppen ook nog een super harsachtig zijn!
Natuurlijk kunnen alleen de professionals op zulke gigantische oogsten rekenen, maar het geeft je wel een idee van de mogelijkheden van Frisian Dew. Gewoonlijk kan Frisian Dew worden geoogst aan einde van september/begin oktober.

5. LAUGHING BUDDHA - BARNEY'S FARM

Laughing Buddha (Barney'S Farm) Feminized

Laughing Buddha is een Sativa dominante cannabis strain, waarmee je gierend over de vloer rolt. Ze is een kruising van een wat exotische Thai en Jamaica strains en het resultaat is zeer geschikt voor onder het zonnetje, waarna ze je beloont met zoete, met hars belanden toppen.

Buiten kan Laughing Buddha wel 2,5 meter hoog worden en een oogst produceren van 400-500g/plant. Ze ontwikkelt zich tot een compact en rechte plant, waardoor sommige kwekers er de voorkeur aan geven haar te trimmen of vast te binden. Hoe dan ook is ze een genot om mee te werken in de tuin. Tegen het einde van oktober is ze gewoonlijk klaar voor de oogst.

4. BIDDY EARLY - SERIOUS SEEDS

Biddy Early (Serious Seeds) Feminized/Regular

Biddy Early van Serious Seeds is een bekroonde, extreem populaire cannabis strain, als het gaat om de buitenteelt. Ze is speciaal ontworpen om de koudere klimaten aan te kunnen, waardoor ze zeer aantrekkelijk is voor kwekers in het noorden van Europa. Gerookt produceert ze een zoet, geurig aroma en wekt een sterke, cerebrale high op.

In de buitenteelt bereikt Early Biddy meestal een hoogte van 2 meter en ze staat erom bekend behoorlijk gulle oogsten te produceren. Ze is extreem gemakkelijk te kweken en heeft een hoge weerstand tegen schimmel en ongedierte, wat haar aantrekkelijk maakt voor beginners. Onder een ervaren hand, kan Early Biddy echter alle grenzen overschrijden. Meestal is ze klaar voor de oogst aan het einde van oktober en ze kan rood-paarse toppen ontwikkelen als ze wordt blootgesteld aan koudere omstandigheden. Maak je echter geen zorgen; ze kan het aan!

3. CREAM CARAMEL - SWEET SEEDS

Cream Caramel (Sweet Seeds) Feminized

Zoals de naam al suggereert, is Cream Caramel van Sweet Seeds overheerlijk. Ze staat bekend als sterke cannabis voor buiten en ze produceert een gulle oogst van hoogwaardige toppen. De wiet is loeisterk en wekt een krachtige, Indica dominante, lichamelijke stone op, geweldig om bij te ontspannen aan het einde van een zware dag.

Buiten heeft Cream Caramel de neiging zich te ontwikkelen als een struik, waarbij ze snel en krachtig uitdijt. Ze is over het algemeen klaar voor de oogst rond half september en kan meer dan 550g/plant opleveren. Als je op zoek bent naar een zoete en krachtige schoonheid, dan is Sweet Caramel het overwegen waard.

2. MOBY DICK - DINAFEM

Moby Dick (Dinafem) Feminized

Moby Dick van Dinafem is een absolute favoriet, en cult klassieker, als het gaat om het buiten kweken van cannabis. Ze is een beroemde kruising van White Widow en een orginele Haze en het resultaat is een absolute kolos, die haar naam eer aan doet. Verwacht een hoog THC gehalte en een knock-out cerebrale high.

Moby Dick levert niet alleen een kolossaal effect, ze is ook letterlijk een ware reuzin. Buiten kan ze meer dan 3 meter hoog worden en ze produceert ook overweldigende, gigantische toppen. Ze is een waar monster in je tuin. Laat je niet intimideren, veel van de liefde voor deze strain komt van haar extreme kweekgemak en haar geweldige veelzijdigheid. Als we het hebben over oogst, heeft Moby Dick de mogelijkheid 1-1,5KG per plant te produceren, een oogst die ze meestal levert halverwege/eind oktober. Ze is een ware ster, die de moeite van de buitenkweker meer dan waard is.

1. AFGHAN OG - ZAMNESIA SEEDS

AFGHAN OG – ZAMNESIA SEEDS

Geen lijst zou compleet zijn zonder een van onze eigen strains! Afghan OG is een originele landras, die wat raszuiver erfgoed toevoegt aan je tuintje. Ze is een voortreffelijk voorbeeld van alle eigenschappen, die ervoor gezorgd hebben dat Kush varianten zo populair geworden zijn. Ze is ideaal om bij te ontspannen en ze produceert een smaak en aroma waar je steil van achterover slaat. Afghan OG zal bewijzen waar het om draait bij legendarische genen!

Buiten kan Afghan OG tot wel 2 meter hoog worden en ze produceert zalige, met hars bedekte toppen. Ze is een extreem complete, veerkrachtige plant, die goed omgaat met ongedierte en schimmels, maar ook vergevingsgezind is voor beginnersfoutjes. Over het algemeen is Afghan OG klaar voor de oogst in oktober en dan zal ze je belonen met ongeveer 400g/plant. Als je dol bent op Kush en graag een levend stukje Kush geschiedenis in huis haalt, dan hoef je niet verder te zoeken.

Dat is alles! Er zijn natuurlijk vele andere strains op de markt, die zeer geschikt zijn voor de buitenteelt. Deze lijst bevat onze favorieten van dit moment en zijn een weerspiegeling van wat wij goede kweekeigenschappen vinden. Als je twijfelt over wat je moet kweken, of graag iets nieuws probeert, zijn de strains op deze lijst het proberen waard.

Guest Writer

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken