Blog
Automatische Strains Voor Buiten
6 min

Top 10 Autoflowering Cannabis Soorten Voor Buiten

6 min

Autoflowering cannabis heeft veel te bieden en daarom hebben we, nu het kweekseizoen nadert, een lijst samengesteld met onze top 10.

De lente is officieel hier en we maken ons klaar voor een nieuw buitenteelt seizoen. Veel kwekers denken inmiddels na over wat ze moeten kweken. In de meeste gevallen, zal er gekozen worden voor een gefeminiseerde standaard variant, maar er zijn zeker andere opties. Autoflowering cannabis wordt steeds populairder, zeker als het gaat om de buitenteelt. Met dit in gedachte, hebben we een lijst samengesteld met onze top 10 autoflowering strains voor buiten.

Gerelateerd artikel

Top 10 Redenen Om Autoflowering Wietplanten Te Kweken

WAT IS AUTOFLOWERING CANNABIS?

Autoflowering cannabis is, heel simpel gezegd, cannabis waarbij de genen op basis van leeftijd de bloei bepalen, in plaats van op licht cyclussen. Dit betekent dat ze vaak van zaadje tot oogst gaan in slechts maanden, waardoor er binnen een seizoen meerdere keren kan worden geoogst.

ONZE TOP 10 AUTOFLOWERING STRAINS VOOR BUITEN

10. Monster Dwarf Auto – Zamnesia Seeds

Monster Dwarf Auto (Zamnesia Seeds)

Veel kwekers horen dat autoflowering soorten voornamelijk geassocieerd zijn met lagere opbrengsten. Hoewel dat voor sommige strains zeker geldt, druist Monster Dwarf Auto hier volledig tegenin. Ook al blijft ze klein en compact, haar opbrengsten zijn in verhouding enorm. Deze kleine, maar uiterst productieve soort komt voort uit de kruising van de legendarische Skunksoort met een ruderalis. Het resultaat van deze ambitieuze combinatie is een sativa-dominante dame met een laag CBD-gehalte en een THC-gehalte van 12%. Met dit cannabinoïden-profiel zit ze wat kracht betreft aan de lagere kant van het spectrum. Sommige blowers zijn daar echter juist naar op zoek. Het maakt haar zeer subtiel, met energieke effecten die een heldere geestelijke gesteldheid en motiverende gevoelens opwekken. Ze is prima overdag te roken, zonder te overdrijven en versterkt de aandachtsspanne.

Ze groeit buiten uit tot een kleine hoogte van 60-90cm. Daardoor zijn kwekers in staat een hele lap van deze schoonheid te telen en nog steeds onopgemerkt te blijven. Deze planten racen van zaad naar oogst in slechts 8-9 weken en bieden relatief grote opbrengsten van tot wel 80g per plant.

Monster Dwarf Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(141)
Ouders: Skunk x Ruderalis
Genetica: Sativa dominante autoflower
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 12%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

9. Royal Dwarf – Royal Queen Seeds

Royal Dwarf (Royal Queen Seeds)

Royal Dwarf is, zoals de naam al suggereert, een heel kleine plant, waardoor ze geweldig is voor gebieden met weinig ruimte of waar de privacy van belang is. Gerookt produceert Royal Dwarf een milde, cerebrale high en een ontspannende, lichamelijke stone, die overeenkomt met old school Skunk.

Royal Dwarf (Royal Queen Seeds) feminized

(225)
Ouders: Skunk x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 15%
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

Royal Dwarf bereikt buiten over het algemeen een hoogte van 60-90cm en ze kan ongeveer 30-80g/plant produceren, afhankelijk van hoe ze wordt verzorgd. De totale kweektijd, van zaad tot oogst, bedraagt ongeveer 9 weken. Ze is een geweldig, klein plantje voor de hobby kweker die op zoek is naar een constante oogst voor zijn persoonlijke voorraad.

Gerelateerd artikel

Hoe Camoufleer Je Wietplanten Buiten?

8. Northern Lights Automatic – Zamnesia Seeds

Northern Lights Automatic (Zamnesia Seeds)

Northern Lights is een absolute klassieker en de automatische variant, die we hier hebben gecreëerd, bevat alles waar we zo van houden in deze soort. Ze wekt een betoverende, lichamelijke stone op terwijl de geest mild wordt opgewekt.

Onze variatie van Northern Lights Automatic is zeer bestendig tegen koud weer, schimmels, ongedierte en beginnersfouten, waardoor ze geschikt is om in heel Europa te worden gekweekt, door kwekers van elk niveau. Ze ontwikkelt zich van zaadje tot oogst in minder dan 10 weken, wordt ongeveer 1,2 meter hoog en kan oogsten produceren van wel 200 gram/plant, wat behoorlijk gul is voor een autoflowering variant!

Northern Lights Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(213)
Ouders: Northern Lights x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 15%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

7. Cream Caramel Auto – Sweet Seeds

Cream Caramel Auto (Sweet Seeds)

Dit is de autoflowering versie van een absolute, smakelijke favoriet: Cream Caramel. Ze is extreem zoet en levert een behoorlijk sterke stoot THC, waardoor ze een krachtige ervaring levert.

Als we het hebben over kweek eigenschappen, zal Cream Caramel Auto zich binnen 9 weken van zaadje tot oogst ontwikkelen. Ze wordt daarbij ongeveer 1 meter hoog en produceert tot 100 gram per plant. Om het helemaal af te maken, is deze dame buiten behoorlijk zelfstandig en ze heeft weinig hulp nodig, waardoor ze zeer geschikt is voor de guerrilla kweker, of de beginner die niet goed weet wat te doen.

Cream Caramel Auto (Sweet Seeds) feminized

(53)
Ouders: Cream Caramel x Autoflowering
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 18%
CBD: 1%
Bloei soort: Autoflowering

6. AK-420 Automatic – Zamnesia Seeds

AK-420 Automatic (Zamnesia Seeds)

AK-420 Automatic is de autoflowering versie van een krachtige sativa-ouder: AK-420. Deze stamt af van oudersoorten uit Mexico, Thailand, Colombia en Afghanistan. De krachtige moedersoort is zorgvuldig gekruist met een ruderalis om haar te voorzien van autoflowering genen. Het resultaat, AK-420 Automatic, is een snelbloeiende autoflower die buiten goed gedijt en een geweldige toevoeging aan een cannabistuin is. Tussen de fotoperiodieke soorten kan ze dienen als een vroege beloning tegen het eind van het seizoen. Ze bezit hoge THC-gehaltes voor een autoflower, een blijk van de toegenomen kracht in een ondersoort die ooit is geassocieerd met verminderde effecten. Haar mix van indica- en sativa-genen produceert een high die stimulerend en cognitief prikkelend werkt. Later gaat deze over in een lichte lichamelijke stone. Behalve dat ze een leuke en aangename recreatieve high levert, komen deze effecten mogelijk ook medicinaal van pas bij angst, pijn en stress.

AK-420 Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(73)
Ouders: AK-420 x Ruderalis
Genetica: Auto Hybrid
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 16%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

AK-420 Automatic is slechts 9 weken na het ontkiemen klaar voor de oogst. Omdat ze maar zo’n kort tijdsbestek in de tuin hoeft te staan, is ze ideaal voor kwekers die hun kweek geheim willen houden. Ze groeit uit tot een hoogte van 1m. Op die manier is ze gemakkelijk tussen andere plantensoorten te verstoppen en een geschikte kandidaat voor guerrillakweek. Buiten kan ze eenvoudig 110-160g per plant produceren.

SeedfinderKlik hier

5. Caramel Automatic – Zamnesia Seeds

Caramel Automatic (Zamnesia Seeds)

Caramel Automatic is gemaakt door de oudersoort Sweet Caramel te kruisen met een hoogwaardige ruderalis. Een van de hoofddoelstellingen van dit project: het creëren van een autoflower met onovertroffen smaken. Ook andere gunstige eigenschappen zijn echter niet vergeten, waaronder een therapeutische indica-high en een vlugge bloeitijd. Dit is de soort voor growers en blowers die meer willen dan alleen high worden. Ze is echt een variëteit voor connaisseurs. Daarbij overweldigt ze de smaakpapillen met zoete en prikkelende smaken van karamel, zoetigheid en suiker. En niet alleen haar smaak is aantrekkelijk. Joints met deze soort vullen de ruimte met aangename geuren van aarde en karamel. Haar indica-high treedt snel in en vermindert pijn, mentale stress en zorgen. Gemiddelde THC-waarden betekenen dat de high effectief, maar aan de subtiele kant is. Caramel Automatic is daardoor voor zowel beginners als ervaren blowers een geweldige keuze. Haar zoete smaken en verdovende highs maken haar tevens favoriet onder wietchefs. Ze is ideaal voor zoete gerechten, zoals cakes en brownies.

Caramel Automatic is een veerkrachtige en robuuste plant die het buiten uitstekend doet. Ze groeit uit tot een hoogte van 1m en produceert sterke, stevige takken en stelen die bestand zijn tegen harde wind. Ze produceert indrukwekkende oogsten van 80-100g per plant in een korte groeicyclus van 8-9 weken.

Caramel Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(63)
Ouders: Sweet Caramel x Ruderalis
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 14%
CBD: 3%
Bloei soort: Autoflowering

4. Purple Queen Automatic – Royal Queen Seeds

Purple Queen Automatic — Royal Queen Seeds

Purple Queen Automatic overtreft met gemak veel andere autoflowers. Ze levert forse opbrengsten op, heeft schitterende kleuren en een respectabel THC-gehalte. Veel kwekers denken dat ze met autoflowers sterkte voor snelheid opofferen. Purple Queen Automatic maakt echter korte metten met dit stereotype: ze knalt in 8–9 weken van zaad naar oogst, en produceert met haar trichomen nog altijd 20% THC. Zet je schrap voor een sterke en aangename fysieke buzz die gepaard gaat met smaken van dennen, citrus en zoetheid. Dankzij hun donkerpaarse kleur zijn de toppen bovendien een lust voor het oog.

Purple Queen Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(38)
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 16%
Bloei soort: Autoflowering

3. Autoflowering White Russian – Serious Seeds

White Russian (Serious Seeds)

Autoflowering White Russian is een bekroonde mix van AK-47 x White Widow x Ruderalis. Ze is een hoogwaardige all-star, die alles mee heeft. Ze wekt dezelfde torenhoge high en comfortabele lichaamsbuzz op als het origineel, maar dan in een snelgroeiend, eenvoudig te beheren pakketje.

Buiten bereikt Autoflowering White Russian een hoogte van ongeveer 90cm en ze heeft ongeveer 10 weken nodig om zichzelf van zaadje tot oogst te ontwikkelen. De opbrengst is laag, ongeveer 20-30 gram per plant, maar het is wel van topkwaliteit. Als je een hobbykweker bent, op zoek naar legendarische genen, en niet perse een gigantische oogst hoeft te hebben, dan is deze voor jou.

Autoflowering White Russian (Serious Seeds) feminized

(1)
Ouders: Ruderalis x White Russian
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 11-12 weken van zaadje tot oogst
THC: Hoog
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

2. Diesel Automatic – Zamnesia Seeds

Diesel Automatic (Zamnesia Seeds)

Diesel Automatic is een kruising tussen NYC Diesel en Lowryder 2 Autoflowering. Deze mix levert een productieve autoflower op met veel kenmerken van NYC Diesel, maar een kortere bloeitijd. Fans van NYC Diesel zijn dol op de nostalgische citrussmaak met zachte, romige vleugjes. Deze aantrekkelijke smaak gaat gepaard met een cerebrale high die inspirerend en verheffend werkt. Liefhebbers van Diesel Automatic melden ook dat ze effectief is voor het verlichten van angst, stress, pijn en ontstekingen.

Diesel Automatic is ideaal voor commerciële telers die snelle opbrengsten wensen en hobbykwekers die zo snel mogelijk over een persoonlijke voorraad willen beschikken. Ze produceert goede oogsten van ongeveer 110g per plant en wordt 60-110cm hoog. Na 8 weken is ze klaar voor de oogst.

Diesel Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(82)
Ouders: Diesel x Ruderalis
Genetica: Auto Hybrid
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 15%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

1. Pineapple Express Auto – Barney's Farm

Pineapple Express Auto (Barney's Farm)

Iedereen heeft gehoord van Pineapple Express, een fruitig cadeautje uit de hemel die zowel verzacht als prikkelt. De autoflowering variant is niet anders en biedt een heel nieuwe manier om dit Indica dominante juweeltje te kweken.

Pineapple Express Auto heeft ongeveer 10 weken nodig om van zaadje tot oogst te komen, wordt ongeveer 60cm hoog en produceert een oogst van gemiddeld 20-100 gram per plant. Haar kleine postuur maakt haar ideaal voor guerrilla kwekers en kwekers met ruimtegebrek en haar kweekgemak betekent dat zowel beginners als gevorderden kunnen genieten van haar aanbod. De oogst is misschien niet overvloedig, maar bij Pineapple Express Auto kies je kwaliteit boven kwantiteit en ze stelt je niet teleur.

Dat is alles! De hierboven genoemde varianten zijn je tijd waard, of je nu nieuw bent in de wereld van autoflowering strains, het kweken van cannabis in het algemeen, of simpelweg iets nieuws wil proberen. Er zijn natuurlijk vele andere geweldige auto strains verkrijgbaar en we moedigen je zeker aan je horizon te verbreden, maar je kan niet echt de fout in met de lijst hierboven.

Pineapple Express Auto (Barney's Farm) feminized

(44)
Ouders: ruderalis x skunk x cheese
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 15%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Autoflowering

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken