Blog
Top 10 Autoflowering Wietzaden
3 min

Top 10 Autoflowering Cannabis Soorten

3 min

Autoflowering cannabis soorten zijn een gemakkelijke manier om cannabis te kweken, gezien je je niet hoeft te bekommeren om lichtschema's en het tijdig inzetten van de bloeiperiode. Check deze tien vette autoflowering soorten!

Autoflowering soorten bieden heel veel voordelen. Zoals de naam al doet vermoeden, gaan ze automatisch over naar de bloeiperiode. Ze zijn over het algemeen flexibeler dan fotoperiode strains. De laatste stellen zeer accurate eisen aan het licht. Dat is met name het geval wanneer je kweekt in een stedelijk gebied. Kunstlicht veroorzaakt op een bepaalde manier stress bij fotoperiode planten, terwijl autoflowers hiertegen bestand zijn. Ook kunnen ze goed gedijen in koudere klimaten.

Top 10 Autoflowering Cannabis Soorten

Wil je snel een krachtige soort kweken? Bekijk dan vlug ons uitgebreide assortiment autoflowering zaden. We hebben zelfs tien strains voor je geselecteerd met uitdagende smaken en wonderbaarlijke effecten. Zie hier onze top tien autoflowering strains.

BERRY RYDER — AUTO SEEDS

Berry Ryder (Auto Seeds)

Berry Ryder heeft een uniek en verbluffend uiterlijk. Haar grote cola's zijn gedecoreerd met zware, paarse toppen en suikerblaadjes en afgewerkt met heldergroene fan leaves. Ze is ontstaan uit een kweekproject met de oudersoorten Blueberry en Auto #1. Dankzij haar gemiddelde hoeveelheid THC en hybride genetica mag je rekenen op een milde, ontspannende high en lichte mentale stimulatie. Ze blijft vrij klein tijdens haar groeicyclus en overschrijdt de 60cm maar zelden. Ze spoedt zich van zaad naar oogst in slechts 60 dagen.

Amnesia Haze Auto – Royal Queen Seeds

Amnesia Haze Automatic (Royal Queen Seeds)

Veel verschillende soorten en telers hebben door de jaren heen genen gekruist om te komen tot Amnesia Haze Automatic wiet (waaronder Ruderalis, waardoor de ervaring zeer cerebraal en Sativa zwaar is, terwijl de bloeitijd minder lang is). Haar uitzonderlijke CBD niveau voegt toe aan de geestverruimende ervaring. Amnesia Haze planten staan erom bekend dat ze groot groeien en lange, onregelmatige toppen ontwikkelen en ze produceren ongeveer 140 gram (5 oz) per zaadje.

ZKITTLEZ OG AUTO — BARNEY’S FARM

Zkittlez OG Auto (Barney's Farm)

Zkittlez OG Auto is afkomstig uit de Amerikaanse West Coast. Ze is een samensmelting van Zkittlez, OG Kush en een ruderalis. De indica- en sativagenen zijn daarbij met 50/50 prachtig in balans. De high stimuleert de geest, terwijl het lichaam ontspant. Haar toppen zijn hierbij groot, vet en prachtig. Verwen je ogen met de heldere kleuren, waaronder paarse, groene, oranje en roze tinten. De trichomen op deze toppen maken een terpenen-profiel aan bestaande uit tropisch fruit, zure snoepjes, bessen en druiven. Binnen zie je planten van 130cm hoog en een opbrengst van soms wel 600g/m².

Auto Blueberry – Dutch Passion

Auto Blueberry (Dutch Passion)

Een volledig verzadigende rook ervaring en een sterke, rustgevende geur.  Groeit zeer snel in slechts 70 dagen. Feminized Auto Blueberry werd verkregen door Dutch Passion door het kruisen van de favoriete Blueberry soort met Ruderalis, wat de plant 100% autoflowering maakte. Groeit ook goed op oneven lichtschema’s.

Critical Jack Auto – Dinafem

Critical Jack Autoflowering (Dinafem)

Dinafem wilde een betere Critical Jack, omdat ze deze zo geweldig vonden. Dus ze kruisten de soort met Roadrunner en Critical Jack Auto werd geboren. Met een opbrengst die hoger is dan haar voorganger en nog steeds een supersnelle bloeitijd, heeft deze soort een sterke aanhang onder de telers.

White Russian Auto – Serious Seeds

White Russian Auto (Serious Seeds)

Serious Seeds bemoeit zich serieus met een aantal innovatieve kruisingen en experimenteerden met het mixen van de twee giganten AK-47 en White Widow. Hoewel White Russian Auto planten nog steeds sterk kunnen variëren en soms wat inconsistent zijn, werd de soort al snel vrijgegeven, omdat de klanten haar hoge THC gehalte en prachtige uiterlijk vereisten.

Jack Herer Auto – Zambeza

Jack Herer Auto (Zambeza)

Jack Herer is geliefd bij iedereen (de soort, niet de activist, al weten we zeker dat veel mensen ook van hem houden). De Jack Herer Auto is nu toegevoegd aan de gelederen van Zambeza, die naar verluidt dezelfde eigenschappen heeft als de goede oude Jack Herer. De plant ontwikkelt zicht met een constant THC-gehalte en de soort is relatief eenvoudig te kweken, zelfs voor onervaren telers.

SNOW RYDER — WHITE LABEL SEEDS

Snow Ryder (White Label)

Snow Ryder is een compacte soort met een korte bloeiperiode. Deze discrete eigenschappen maken haar een goede keuze voor guerrillaprojecten. Ze is dan ook gemakkelijk te kweken in aangepaste keukenkastjes of computertorens. Deze indica-dominante dame maakt kleine, dichte toppen aan, bedekt met een kleverige laag glinsterende hars. De roes bestaat uit een sterke lichamelijke stone, terwijl aardse citrussmaken de tong verwennen. Zowel binnen als buiten mag je op een gemiddelde oogst rekenen.

MIKROMACHINE AUTO — KANNABIA SEED CO.

Mikromachine Auto (Kannabia)

Mikromachine Auto is een sativa-dominante soort, ontstaan uit Northern Light, AK-47, Critical en ruderalis-genetica. Deze stimulerende plant wekt een cerebrale high op die te vergelijken is met een boost van cafeïne. Hierdoor is ze ideaal voor bij het ontbijt als je een drukke dag voor de boeg hebt. Deze relatief kleine soort bereikt binnen een hoogte van 70cm en tegen de 150cm buiten. De opbrengst is echter nog steeds indrukwekkend. Verheug je op 600g/m² binnen en 250g/plant buiten.

Sweet Skunk Auto – Sweet Seeds

Sweet Skunk Auto (Sweet Seeds)

Sweet Skunk Auto is gekweekt uit zeer krachtige ouders en de enorme hoeveelheid kristallen spreekt voor zich. Sweet Seeds streefde ernaar om een autoflowering soort te kweken die kan rivaliseren qua kracht en kwaliteit met standaard soorten. En met de Sweet Skunk Auto, naderen zij hun doel. De plant blijft kort maar dicht, met een bevredigende opbrengst en verbazingwekkende toppen. Sweet Seeds kruiste Critical Mass Auto en Early Skunk om deze soort te produceren.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken