Blog
Top 10 Autoflowering Wietzaden
3 min

Top 10 Autoflowering Cannabis Soorten

3 min

Autoflowering cannabis soorten zijn een gemakkelijke manier om cannabis te kweken, gezien je je niet hoeft te bekommeren om lichtschema's en het tijdig inzetten van de bloeiperiode. Check deze tien vette autoflowering soorten!

Autoflowering soorten bieden heel veel voordelen. Zoals de naam al doet vermoeden, gaan ze automatisch over naar de bloeiperiode. Ze zijn over het algemeen flexibeler dan fotoperiode strains. De laatste stellen zeer accurate eisen aan het licht. Dat is met name het geval wanneer je kweekt in een stedelijk gebied. Kunstlicht veroorzaakt op een bepaalde manier stress bij fotoperiode planten, terwijl autoflowers hiertegen bestand zijn. Ook kunnen ze goed gedijen in koudere klimaten.

Top 10 Autoflowering Cannabis Soorten

Wil je snel een krachtige soort kweken? Bekijk dan vlug ons uitgebreide assortiment autoflowering zaden. We hebben zelfs tien strains voor je geselecteerd met uitdagende smaken en wonderbaarlijke effecten. Zie hier onze top tien autoflowering strains.

GG#4 AUTO – FASTBUDS

GG#4 AUTO – FASTBUDS

GG#4 Auto is een strain voor de teler die een duidelijk statement wil maken. In de kweekruimte pronkt deze dame met een schitterend, ongelooflijk harsrijk uiterlijk. Toch is deze plant niet alleen maar fraai om te zien. Als autoflower versie van het bekroonde origineel heeft GG#4 Auto een hoop waar te maken, en doet dat met verve. Na het kiemen, haast ze zich in slechts 9-10 weken naar de oogst. Vervolgens levert GG#4 Auto een heerlijke smaakexplosie van citrus, diesel en dennen. Dankzij 24% THC geniet je van een stevige stone die je direct ontspant en in een vrolijke, euforische toestand brengt.

Amnesia Haze Auto – Royal Queen Seeds

Amnesia Haze Auto - Royal Queen Seeds

Veel verschillende soorten en telers hebben door de jaren heen genen gekruist om te komen tot Amnesia Haze Automatic wiet (waaronder Ruderalis, waardoor de ervaring zeer cerebraal en Sativa zwaar is, terwijl de bloeitijd minder lang is). Haar uitzonderlijke CBD niveau voegt toe aan de geestverruimende ervaring. Amnesia Haze planten staan erom bekend dat ze groot groeien en lange, onregelmatige toppen ontwikkelen en ze produceren ongeveer 140 gram (5 oz) per zaadje.

Zkittlez OG Auto — Barney’s Farm

Zkittlez OG Auto (Barney's Farm)

Zkittlez OG Auto is afkomstig uit de Amerikaanse West Coast. Ze is een samensmelting van Zkittlez, OG Kush en een ruderalis. De indica- en sativagenen zijn daarbij met 50/50 prachtig in balans. De high stimuleert de geest, terwijl het lichaam ontspant. Haar toppen zijn hierbij groot, vet en prachtig. Verwen je ogen met de heldere kleuren, waaronder paarse, groene, oranje en roze tinten. De trichomen op deze toppen maken een terpenen-profiel aan bestaande uit tropisch fruit, zure snoepjes, bessen en druiven. Binnen zie je planten van 130cm hoog en een opbrengst van soms wel 600g/m².

Auto Blueberry – Dutch Passion

Auto Blueberry (Dutch Passion)

Een volledig verzadigende rook ervaring en een sterke, rustgevende geur.  Groeit zeer snel in slechts 70 dagen. Feminized Auto Blueberry werd verkregen door Dutch Passion door het kruisen van de favoriete Blueberry soort met Ruderalis, wat de plant 100% autoflowering maakte. Groeit ook goed op oneven lichtschema’s.

Watermelon Candy Automatic - Zamnesia Seeds

Watermelon Candy Automatic - Zamnesia Seeds

Watermelon Candy Automatic is het resultaat van een geweldige kruising tussen Watermelon en Candy Kush, aangevuld met een beetje ruderalis. Deze combinatie trakteert je op verbluffende zoete geuren en smaken, plus een fatsoenlijke hoeveelheid THC. Dat wekt gegarandeerd een heerlijke buzz op! Daarnaast is ze een erg ontvankelijke en gemakkelijke autoflowering wietplant, waardoor kwekers van alle niveaus met haar uit de voeten kunnen. Watermelon Candy Automatic produceert een aanzienlijke oogst bestaande uit geweldige toppen waar je sowieso wel enkele voorraadpotten mee vult. 

White Russian Auto – Serious Seeds

White Russian Auto (Serious Seeds)

Serious Seeds bemoeit zich serieus met een aantal innovatieve kruisingen en experimenteerden met het mixen van de twee giganten AK-47 en White Widow. Hoewel White Russian Auto planten nog steeds sterk kunnen variëren en soms wat inconsistent zijn, werd de soort al snel vrijgegeven, omdat de klanten haar hoge THC gehalte en prachtige uiterlijk vereisten.

Runtz Auto - Zamnesia Seeds

Runtz Auto - Zamnesia Seeds

Zamnesia Seeds presenteert: Runtz Auto! Deze krachtpatser zal je echt verrassen. Runtz Auto trakteert je op geweldige smaken en superveel kracht en is zowel te roken, vapen als in edibles te verwerken. Het resultaat is altijd hetzelfde: een zeer ontspannende high, aangevuld met de zoete smaken van snoep. Ze stelt ook niet teleur als je haar kweekt, want ze presteert zowel binnen als buiten ongelooflijk goed. 

Snow Ryder — White Label Seeds

Snow Ryder (White Label)

Snow Ryder is een compacte soort met een korte bloeiperiode. Deze discrete eigenschappen maken haar een goede keuze voor guerrillaprojecten. Ze is dan ook gemakkelijk te kweken in aangepaste keukenkastjes of computertorens. Deze indica-dominante dame maakt kleine, dichte toppen aan, bedekt met een kleverige laag glinsterende hars. De roes bestaat uit een sterke lichamelijke stone, terwijl aardse citrussmaken de tong verwennen. Zowel binnen als buiten mag je op een gemiddelde oogst rekenen.

Mikromachine Auto — Kannabia Seed Co.

Mikromachine Auto (Kannabia)

Mikromachine Auto is een sativa-dominante soort, ontstaan uit Northern Light, AK-47, Critical en ruderalis-genetica. Deze stimulerende plant wekt een cerebrale high op die te vergelijken is met een boost van cafeïne. Hierdoor is ze ideaal voor bij het ontbijt als je een drukke dag voor de boeg hebt. Deze relatief kleine soort bereikt binnen een hoogte van 70cm en tegen de 150cm buiten. De opbrengst is echter nog steeds indrukwekkend. Verheug je op 600g/m² binnen en 250g/plant buiten.

Sweet Skunk Auto – Sweet Seeds

Sweet Skunk Auto (Sweet Seeds)

Sweet Skunk Auto is gekweekt uit zeer krachtige ouders en de enorme hoeveelheid kristallen spreekt voor zich. Sweet Seeds streefde ernaar om een autoflowering soort te kweken die kan rivaliseren qua kracht en kwaliteit met standaard soorten. En met de Sweet Skunk Auto, naderen zij hun doel. De plant blijft kort maar dicht, met een bevredigende opbrengst en verbazingwekkende toppen. Sweet Seeds kruiste Critical Mass Auto en Early Skunk om deze soort te produceren.

Begin vandaag nog met kweken

Begin Vandaag Nog Met Kweken

Er zijn talloze redenen waarom autoflowering soorten zo ongelooflijk populair zijn. Zo zijn ze krachtig en bieden ze vaak geweldige smaken en geuren, terwijl je ze moeiteloos kunt kweken. Het is dus niet verrassend dat ze de laatste jaren steeds meer aandacht hebben gekregen. Iedere teler kan met deze soorten thuis redelijk gemakkelijk wiet kweken, zonder dat je daar veel ervaring voor nodig hebt. Dat was in verleden nog weleens anders. Jij kunt het dus ook! Bezoek simpelweg de Zamnesia Seedshop en maak je keuze uit het grote aanbod autoflowering strains. Hiermee kan het bijna niet misgaan!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken