Blog
Hoogproductieve Autoflowering Soorten
4 min

Top 5 Hoogproductieve Autoflowering Soorten

4 min

Als het kweken van hoogwaardige cannabis in een razend tempo je aanspreekt, kan het zinvol zijn deze autoflowering soorten te bekijken.

Voor je gemak hebben we een lijst samengesteld met de vijf beste autoflowering cannabis soorten van dit moment. We hebben ze beoordeeld op hun opbrengst, bloeiperiode, smaak, THC percentage en een aantal andere factoren. Doe er je voordeel mee!

WAT IS EEN AUTOFLOWERING SOORT?

Met de term "auto" wordt een autoflowering soort bedoeld. Deze planten schakelen automatisch over van de vegetatieve fase naar de bloeiperiode. Kwekers geven aan dat deze soorten meerdere voordelen met zich meebrengen, waaronder een gemakkelijke productie van zaden en meerdere oogsten in een enkel seizoen. Daarnaast is er geen noodzaak meer voor een gescheiden omgeving voor de vegetatieve fase en de bloeiperiode, in tegenstelling tot fotoperiode soorten.

Gerelateerd artikel

Top 10 Redenen Om Autoflowering Wietplanten Te Kweken

TOP 5 HOOGPRODUCTIEVE AUTOFLOWERING SOORTEN

Als je besloten hebt geen autoflowering soorten te willen kweken, omdat je gehoord hebt dat ze mindere kwaliteit produceren en een deprimerende opbrengst, is het hoog tijd deze mening te herzien. Breeders hebben onlangs autoflowering soorten ontwikkeld die niet alleen stash van topkwaliteit produceren. Ze leveren ook nog eens een flinke oogst op.

#5 Auto Blueberry Domina (Ministry of Canabis)

Auto Blueberry Domina (Ministry Of Cannabis)

Auto Blueberry Domina planten zijn extreem veelzijdig en voelen zich zowel binnen, buiten als in een kas thuis. Ze staan erom bekend zeer gulle oogsten te produceren in een korte periode. Na slechts zes en een halve week na het planten van de zaden, zijn de planten klaar voor de oogst. Als je binnen kweekt, kun je een opbrengst verwachten van tot wel 110g/plant. Buitenkwekers kunnen zich echter verheugen op ruim 200g/plant.

Auto Blueberry Domina is een kruising tussen Blueberry en Black Domina Auto. Ze bestaat voor 10% uit sativa, 70% uit indica en 20% uit ruderalis genetica. De toppen zijn groot en cilindervormig en helemaal bedekt met een laag kleverige THC kristallen. Het gemiddelde THC gehalte van de plant is ongeveer 17%, wat haar een middenklasse soort maakt van betere kwaliteit.

Naast het feit dat Auto Blueberry Domina een gulle oogst produceert, levert ze ook niet in op de smaak of kwaliteit. Correct uitgeharde toppen smaken naar zoete bessen met een mild hasj-achtige nasmaak. De high wordt in eerste instantie beschreven als cerebraal. Maar als ze in grotere doses wordt geconsumeerd, kan de ervaring uitmonden in een couch-lock.

Auto Blueberry Domina (Ministry of Cannabis) feminized

(12)
Ouders: Blueberry x Black Domina Auto
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 17%
CBD: 1%
Bloei soort: Autoflowering

#4 Mikromachine Auto (Kannabia)

Mikromachine Auto (Kannabia)

Mikromachine Auto is geschikt voor zowel binnen als buiten en een volwassen exemplaar bereikt een gemiddelde hoogte van maximaal 1,5m. Je hoeft niet al te lang op de oogst te wachten; meestal ongeveer zeventig dagen. Veel mensen zijn dol op de plant omdat ze het vermogen bezit zo'n 200-300g/plant te produceren, afhankelijk van hoe en waar ze wordt gekweekt.

Mikromachine Auto is een kruising tussen een aantal van de beste autoflowering soorten op de huidige markt. Ze is namelijk een mix tussen Northern Lights, AK-47, Critical en ruderalis. Toppen van de plant zijn meestal rond, licht en luchtig, met een overvloed aan kleverige hars en oranje haartjes.

Mikromachine Auto (Kannabia) feminized

(34)
Ouders: Northern Lights x (AK-47 x Critical) x ruderalis
Genetica: Sativa-dominant
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 15%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Het is een sativa-dominante hybride soort. Het gerookte eindproduct is erg krachtig en bevat vleugjes fruit en kruiden. Het THC niveau van deze soort varieert, maar ligt meestal rond de 15-20%, wat een lekkere, cerebrale high garandeert.

SeedfinderKlik hier

#3 Nevil Bilbo Auto (Genehtik Seeds)

Nevil Bilbo Auto (Genethik Seeds)

Nevil Bilbo Auto kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, maar kan in elke omgeving anders reageren. Binnen blijft de plant vrij compact. Als je een maximale oogst wenst, moet je haar vooral buiten kweken. Als je Nevil Bilbo Auto correct behandelt in de buitenlucht, kan ze tot 300g/plant produceren in slechts zeventig dagen.

Nevil Bilbo Auto is een sativa-dominante soort die het levenslicht zag dankzij een kruising tussen de klassieke Neville's Haze en Northern Lights Auto. Gebruikers zijn dol op het krachtige, wierook-achtige aroma dat ook metaalachtige vleugjes bevat. De high begint cerebraal, energiek en stimulerend, maar verschuift later naar een lekkere, relaxende stone.

Nevil Bilbo Auto (Genehtik Seeds) feminized

(6)
Ouders: Neville's Haze x Northern Lights Auto
Genetica: Sativa-dominant
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: Onbekend
CBD: Onbekend
Bloei soort: Autoflowering

#2 Critical Neville Haze Auto (Delicious Seeds)

Critical Neville Haze Auto (Delicious Seeds)

Critical Neville Haze Auto is een gemakkelijk te kweken plant die het zowel binnen, buiten als in een kas goed doet. De levenscyclus van deze soort is een van de kortste; slechts 45 tot 60 dagen. In dus iets meer dan een maand wordt al je harde werk beloond met tot wel 400g/plant.

Critical Neville Haze Auto is een kruising tussen II Diavolo Auto en Neville Haze Auto die pronkt met maar liefst 20% THC. Het is een van de beste en meest hoogproductieve autoflowering soorten op de huidige markt. De toppen zijn helder gekleurd, groot en compact, bedekt met kristallen THC trichomen.

De high wordt beschreven als energiek en euforisch, terwijl de smaak zoet is met metaalachtige ondertonen. De smaak is bijna gelijk aan die van Neville Haze, maar de high slaat iets harder in.

Critical Neville Haze Auto (Delicious Seeds) feminized

(31)
Ouders: Il Diavolo Auto x Neville Haze Auto
Genetica: Sativa-dominant
Bloeitijd: 12-13 weken van zaadje tot oogst
THC: 21%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Autoflowering

#1 Membrana Hiper Auto (VIP Seeds)

Membrana Hiper Auto (VIP Seeds)

De Membrana Hiper Auto komt oorspronkelijk uit St. Petersburg, Rusland. In juni en juli staat de stad bekend als de stad waar de zon nooit onder gaat (omdat dit daadwerkelijk niet gebeurt). In deze periode zag ook deze plant het "levenslicht" en groeide ze uitbundig zonder een lichtpauze.

De tijd om deze plant te kweken en om haar volledig te laten volgroeien, is iets langer dan bij de anderen, ongeveer negentig dagen. Maar het geduld wordt beloond omdat Membrana Hiper Auto tot wel 750g/plant kan produceren. De soort staat bekend als zeer sterk, hoewel het exacte THC percentage varieert. De verdeling ruderalis-, indica- en sativa- genen is mooi gelijkmatig en ze is een variatie op de originele Membrana Hiper soort.

EEN AANTAL OPMERKINGEN OVER AUTOFLOWERING SOORTEN

Omdat autoflowering cannabis soorten gaan bloeien volgens een vooraf bepaalde genetische tijdlijn en dus niet afhankelijk zijn van de fotoperiode, zou je verwachten dat een kloon doorgroeit volgens dezelfde genetische tijdlijn als de ouder. Met andere woorden; je zou denken dat de kloon op hetzelfde moment kan worden geoogst als de moeder, zonder dat deze de kans heeft correct te groeien en zich te ontwikkelen.

Als het gaat om het klonen van een autoflowering cannabisplant, is het belangrijk dat de kweker zich bewust is van de eigenschappen die de plant bezit. Het zou bijvoorbeeld bekend moeten zijn dat zo'n plant een mechanisme bezit dat het juiste moment voor de bloeiperiode bepaalt. In een ideale situatie vindt dit een aantal weken na de ontkieming plaats, ongeacht het lichtschema. Voor wat betreft het klonen, is dit een lastige uitdaging. Het simpele feit dat men niet in staat is te bepalen wanneer de plant een andere fase betreedt, maakt het alleen maar verwarrender.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken