Blog
Landen Waar Je Wiet Kunt Roken
3 min

De Top 10 Landen Waar Je Wiet Kunt Roken

3 min

Cannabis is nog niet overal legaal, maar er zijn veel stoner vriendelijke plekken op de wereld. De perfecte locatie voor je volgende vakantie zou je hier zomaar kunnen vinden.

Wietvriendelijke landen. Welke zouden tot die categorie kunnen behoren? Dat is een lastige vraag. Door herziene wetgeving en legale grijze gebieden weet je eigenlijk nooit of het land dat je wilt bezoeken recreatief en/of medicinaal cannabis gebruik tolereert. Op het moment van schrijven, hebben we ons best gedaan een lijst te maken van de landen die het meest gastvrij zijn voor cannabisliefhebbers. Het ene is daarbij wat gastvrijer dan het andere. Voor de compilatie hebben we ons niet alleen gericht op de meest wietvriendelijke landen van Europa. We hebben namelijk een top 10 gemaakt met de beste landen ter wereld voor de reizende cannabisliefhebber!

Grenzen passeren met cannabis op zak is altijd een slecht plan. Je kunt het dan wel goed verborgen hebben, maar er kleeft altijd een groot risico aan. Dat wil echter niet zeggen dat je niet wat plaatselijke wiet kunt vinden om te roken! Een perfecte joint construeren met Jamaican Dream, uitkijkend over Montego Bay, zou echt een doom zijn die uitkomt! Bekijk snel onderstaande lijst en maak alvast plannen voor je volgende wietvriendelijke vakantie!

10. Phnom Penh, Cambodja

De Cambodjanen lijken niets te geven om het feit dat je stoned bent en het is behoorlijk eenvoudig wat wiet in handen te krijgen. Onthoud alleen wel dat het in feite illegaal is, maar dat is wel te fixen met een beetje omkoperij. Vertrek alleen niet naar buurland Thailand met je wiet, want dan zou je zomaar in de gevangenis kunnen belanden.

9. Kingston, Jamaica

In Jamaica vinden we de Rasta, een van de meest culturele cannabis iconen. Cannabis speelt een centrale rol in de Rastafariaanse religie en hoort bij de prachtige Jamaicaanse omgeving en de ontspannen houding. De overheid van Jamaica heeft ook zojuist voorgesteld het bezit van kleine hoeveelheden te decriminaliseren, waardoor het voor de cannabis-minnende wereldreiziger veel eenvoudiger is geworden om high te worden in het paradijs.

8. Christiana, Denemarken

Technisch gezien is cannabis illegaal in Denemarken, maar Christiana, een commune in het centrum van Kopenhagen, heeft zichzelf tot onafhankelijke entiteit uitgeroepen, dus daar is het oké. Ze hebben hun eigen "Green Light District", een boerenmarkt waar je terecht kan voor de beste wiet, hasj, brownies en andere afgeleiden van cannabis. Dankzij hun "geen hard drugs" beleid, worden de bewoners van Christiana redelijk met rust gelaten. Onthoud alleen dat de autoriteiten van Denemarken het als illegaal beschouwen en zo af en toe een inval doen in Christiana.

7. Cusco, Peru

Cusco is de perfecte plek om even te stoppen voor een joint, voor je afreist naar de wonderen van Machu Picchu. Cusco heeft een vooruitstrevende houding ten opzichte van kleine hoeveelheden wiet. Zolang je niet teveel bij je hebt, word je met rust gelaten door de politie. Onthoud dat het een strafbaar feit is als je meer dan een soort drugs bij je hebt en de politie is hier strikt in, dus zorg dat je weet wat je hebt.

6. De Tsjechische Republiek

De Tsjechen hebben een goede kijk op de zaken. Ze hebben de meest vooruitstrevende, liberale drugswetten in Europa. Bijna alles is gedecriminaliseerd, zolang je niet teveel bij je hebt. Je komt weg met tot wel 14 gram cannabis, voordat het een serieuze overtreding wordt. Alles onder deze hoeveelheid wordt simpelweg in beslag genomen. Dus ondanks dat je niet blowend over straat kan, en het een enorme tegenvaller is als je voorraad in beslag genomen wordt, is de Tsjechische Republiek toch wel het Walhalla voor rokers.

5. Toronto (en Vancouver), Canada

Ongeveer net zoals de Tsjechische Republiek, heeft ook Canada een redelijk liberale kijk op cannabis. Hoewel het bezit van cannabis illegaal is zonder medisch certificaat, zal de politie meestal een oogje dichtknijpen als je niet meer dan 7 gram hebt. Dus als je het slim aanpakt, heb je niets te vrezen.

4. Nimbin, Australië

Nimbin is een klein, Australisch bergdorpje, door hippies gevestigd in de jaren '60, en de thuisbasis voor het jaarlijkse MadiGrass Festival. Sindsdien is het opgebloeid tot wietstad en een populaire vakantiebestemming voor stoners die graag even ontspannen in de hete, Australische zon.

3. Barcelona, Spanje

Barcelona is de jaarlijkse gaststad van de Spannabis en de High Life Expo en ook een van de meest ultieme vakantiebestemmingen voor stoners die graag genieten in de Spaanse zon. Wiet is technisch gezien illegaal, maar getolereerd als je het slim speelt en uitsluitend gebruikt in de ontelbare cannabisclubs. De meeste clubs opereren binnen de wet en accepteren buitenlandse leden. Als je rookt op de zandstranden van Barcelona, kom je er ook vaak mee weg en de vele venters verkopen je graag een beetje marihuana. Ondanks dat het bezit is gedecriminaliseerd, is het openbare gebruik dat niet, dus houd daar rekening mee.

2. Denver, Colorado

Denver is de grootste stad in de eerste Amerikaanse staat die het recreatieve gebruik van marihuana volledig heeft gelegaliseerd. Om die reden is het ook het mekka van wiet in de VS geworden. Zolang je ouder bent dan 21 en je kan identificeren, kan je tot 7 gram wiet kopen. Het is alleen legaal op privé terrein te roken met de toestemming van de eigenaar, dus ga niet dwalen over straat met een joint in je mond.

1. Amsterdam, Nederland

De meest beroemde bestemming van allemaal, en onze thuisbasis, is Amsterdam. Amsterdam is de legendarische vakantiebestemming, bekend bij en hoog op het verlanglijstje van elke stoner. Het is het centrum van de cannabiscultuur en een lokatie waar velen op bedevaart komen. Amsterdam heeft meer dan 200 coffeeshops, allemaal met hun eigen menu, dus de keuzes zijn eindeloos! Cannabis is technisch gezien nog steeds illegaal in Nederland, maar het wordt onder een tolerantie beleid geaccepteerd. Zolang je in het openbaar niet meer dan 5 gram bij je hebt, is het geen probleem.

Dat is alles! Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er vele plaatsen op aarde die de reizende cannabis roker verwelkomen. Onthoud alleen dat het nog steeds technisch illegaal is op de meeste plakken, maar zolang je niet al te gek doet, zal je ontdekken dat je je er prima kan vermaken!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Reizen
Zoeken in categorieën
of
Zoeken