Blog
Top 10 Wiet Grinders
5 min

Top 10 Beste Wiet Grinders

5 min
Headshop Products

Grinders hebben een revolutie in de preparatie van cannabis teweeggebracht. Geen met hars bedekte scharen en zwarte vingertoppen meer. Niet meer wachten op het perfectioneren van je mix. Vullen, draaien en perfect pluizige wiet is binnen seconden gereed. Zamnesia presenteert de top 10 grinders.

Een cannabis grinder is simpel te gebruiken gereedschap dat de preparatie van wiet snel, schoon en effectief maakt. Gedroogde cannabistoppen moeten uit elkaar gehaald worden voordat ze gerookt kunnen worden. Je verkozen consumptiewijze kan een joint, blunt, bong of vaporizer zijn.

Welke het ook mag zijn, je wiettoppen doen het beter als ze zijn vermalen tot kleine stukjes, waardoor het oppervlak toeneemt. Niet alleen maken grinders het proces eenvoudiger, ze verzekeren ook dat je geen wiet verspilt.

Andere methodes van voorbereiding kunnen plakkerig en rommelig zijn, zeker met het oog op de vele harsrijke variëteiten die verkrijgbaar zijn op de markt van tegenwoordig. Kleverige vingers maken het vullen van een bong of verdamper een drama. En vloei en blunts kunnen een frustrerende nachtmerrie worden.

Gerelateerd verhaal

De Ultieme Gids Voor Grinders

Er zijn verschillende typen grinders. Sommige zijn zo eenvoudig als een rasp en in feite een kleine versie van een kaasschaaf, maar dan voor wiet. Andere basismodellen zijn voorzien van één kamer waarin de toppen vermalen worden, die vervolgens in een bowl gedaan worden.

Andere versies worden steeds uitgebreider met tot wel vier kamers! Deze varianten vangen de vermalen toppen en kief op in gescheiden ruimtes. Op deze manier kan de kief verzameld en bewaard worden. Het kan later worden samengeperst tot hasj of gebruikt worden voor het maken van concentraten.

ZAMNESIA’S TOP 10 CANNABIS GRINDERS

Het toegewijde team van Zamnesia heeft een hoop wiet van topkwaliteit verwerkt en gerookt met het oog op onderzoek. We hebben vele joints gerold en bongs gevuld tot in de late uren om je Zamnesia’s lijst met top tien cannabis grinders te bieden.

1. RQS POLLINATOR

Metalen Grinder RQS Pollinator Mill

Deze unieke grinder/pollinator, exclusief gemaakt voor Royal Queen Seeds, bevat een handzwengel, in tegenstelling tot de standaard roterende beweging bij het grinden. De interne gaasjes verdelen je cannabis in fijne deeltjes die direct klaar zijn voor gebruik.

De maalkamer geeft een ideaal luchtige textuur voor het rollen van een joint of vullen van een cone. Vaporizers houden van een gelijkmatig oppervlak waardoor de verhitting nog efficiënter gaat. Doeltreffender verdampen betekent dat er niks overblijft in de verhittingskamer.

Het onderste compartiment voor kief verzamelt de superfijne deeltjes, harsstof en losse klieren. Ga de uitdaging aan en kijk wat voor formaat bal van hasj je kunt maken in twaalf maanden. Of voeg de verzamelde kief simpelweg toe aan je mix.

De grinder is specifiek ontworpen voor cannabis en maakt je wiet optimaal geprepareerd. De RQS molen overtreft andere molen-type grinders, zoals koffiemolens of voedselverwerkers. Deze verpulveren je wiet niet op gewenste wijze. Slecht geprepareerde wiet kan de uiteindelijke kwaliteit van je stash beïnvloeden.

Verkrijgbaar in zwart met een wit RQS logo en witte belettering, is deze uitmuntende grinder het voorbeeld van wietefficiëntie. Hij heeft een diameter van 62mm en is 62mm hoog, perfect voor tafels, concerten en kamperen.

2. CONCAVE GRINDER

Concave Grinder

De Concave Grinder van Black Leaf is een functioneel vierdelig toestel. De ontwerpers hebben hem diverse handige eigenschappen gegeven, die het prepareren van cannabistoppen gemakkelijker maken dan ooit. Het bovenste deel bestaat uit een hol oppervlak dat tevens kan dienen als praktische mengkom en waarin je je wiet kunt combineren met andere rookbare kruiden.

Het eerste compartiment bevat messcherpe metalen tanden die je materiaal met gemak fijnmalen. De diamantgeslepen tandjes verpulveren toppen bij enkele malen draaien, waarna het gemalen kruid door gaatjes in de kamer eronder belandt. Het tweede compartiment bestaat uit een bodem van gaas. Deze vangt het vermalen kruid op en laat tegelijkertijd trichomen door naar het opvangbakje eronder. In het onderste compartiment kan het superplakkerig worden. Gebruik de bijgeleverde schraper daarom als het tijd is om je kief te roken.

3. ZAMNESIA PREMIUM GRINDER

Zamnesia Premium Grinder

De Zamnesia Premium Grinder heeft iets unieks. De esthetiek van dit exemplaar onderscheidt hem echt van de andere grinders in je collectie. Op het eerste gezicht vallen je de donkere kleuren, het Zamnesia-logo en transparante deksel op. Dat laatste is een unieke en functionele eigenschap. Je hoeft niet te raden wanneer je toppen volledig verwerkt zijn — je kunt het met eigen ogen zien.

De grinder heeft daarnaast een unieke binnenkant. Het bovenste compartiment bevat scherpe metalen mesjes, die je toppen moeiteloos tot poeder vermalen. De fijngemalen wiet komt vervolgens in het compartiment daaronder terecht. Eventueel losse trichomen worden opgevangen in het opvangcompartiment. Al met al is de Zamnesia Premium Grinder een stevig metalen toestel met een eigenzinnig design. Hij gaat lang mee en is een leuke verrijking van je verzameling.

Gerelateerd verhaal

10 Manieren Om Cannabis Te Vermalen Zonder Grinder

4. HOUTEN GRINDER XL

Houten Grinder XL

Handgemaakt door vakmensen in India op duurzame houtbasis, ziet deze extra grote grinder er fantastisch uit. Ook voelt hij fijn aan. Dit is een van de grootste grinders op de markt, ideaal voor op de koffietafel als een pronkstuk. Een perfect functioneel kunstobject.

De extra grote kamer en degelijke messing snijpinnen stellen je in staat een volledige avond aan cannabis in één keer voor te bereiden. Deze grinder kan een paar gram per keer verscheuren. Dat is het equivalent van een nacht lang joints draaien of het prepareren van meerdere bongs voor een hotbox sessie. De grinder laat zelfs de hardste toppen zien wie de baas is.

5. METALEN GRINDER BLACK LEAF GESTAPELD

Metalen Grinder Black Leaf Gestapeld

Nee, je ogen bedriegen je niet. Toch is dit meer dan een abstract object; het is een volledig functionele grinder. Deze gestapelde Metalen Grinder van Black Leaf ziet er echt anders uit dan de rest. Elk segment bestaat uit een brede bovenkant die taps toeloopt naar het deel eronder.

Deze vierdelige aluminium grinder is verrassend eenvoudig in gebruik en ligt gemakkelijk in de hand. Het bovenste deel bevat scherpe metalen tanden en is voorzien van het Black Leaf-logo, plus een nylon wrijvingsring, waardoor het malen vlot gaat. Hieronder bevindt zich het opvangcompartiment en de kief-kamer.

Dit toestel wordt geleverd met een handige schraper om het kleverige kief uit de onderste kamer te verwijderen. Deze prachtige metalen grinder is bovendien, zoals we al aangaven, een decoratief object wanneer je hem niet gebruikt.

6. SLX 2.5 NON-STICK GRINDER

SLX 2.5 Non-Stick Grinder

De SLX 2.5 Non-Stick Grinder kan de sterkste toppen aan. Dit is eerder een soort wapen dan een eenvoudige vermaler. Hij is vervaardigd uit 7075 T6-aluminium van ruimtevaartkwaliteit en weerstaat zowat elke stoot, val en botsing die hij te verduren krijgt. Bovendien verpulvert het apparaat alle toppen tot fijn poeder.

Je kunt de plakkerigste, harsrijkste toppen in deze grinder doen; hij laat ze er alsnog volledig getransformeerd uitkomen. Dit doordat de SLX 2.5 een gepatenteerde niet-kleverige keramische coating bevat (die 100% niet giftig is) aan zowel de binnen- als buitenkant. Dat vergemakkelijkt niet alleen het verwerken van kleverige toppen; het bespaart je ook tijd, aangezien schoonmaken niet nodig is.

Het bovenste deel van de vierdelige grinder is voorzien van scherpe, nauwkeurig snijdende tanden en een magneet om morsen te voorkomen. De resterende onderdelen zijn: het middenstuk, het opvangcompartiment en het compartiment voor kief.

7. METALEN GRINDER 24K GOUD

Metalen Grinder 24K Goud

Er is niks mis met een beetje blingbling bij het grinden. Gestileerd als een solide gouden staaf, levert deze glimmende 24K-uitziende grinder solide gouden prestaties. Hij prepareert je wiet precies goed, al dat heerlijke kief opvangend en ondertussen er tof uitziend tijdens het proces.

De scherpe rand op de diamantvormige tanden verwerken gerijpte, uitgeharde cannabistoppen tot een piekfijne textuur. Een paar moeiteloze rotaties met het soepel draaiende deksel en je bent klaar om te beginnen. Deze 3-delige grinder bevat een fijn gaasje voor het filteren en opvangen van alle trichomen. Huisgemaakte hasj was niet eerder zo eenvoudig!

8. METAL Grinder SOLINDER

Metal Grinder Solinder

De Solinder grinder/pollinator van After Grow is een aluminium grinder met vier kamers die eruitziet en aanvoelt als 100% kwaliteit. Een uniek en gepatenteerd golfpatroon in de snijtanden biedt een moeiteloze vermaling, zelfs met de meest hars-verharde toppen. De CNC aluminium componenten lopen nooit vast en blijven corrosievrij voor een leven lang soepel grinden.

De centrale kamer vangt je perfect voorbereide toppen zonder dat je een van hars zwart geworden vinger krijgt. De onderste kamer verzamelt alle trichomen en vermalen hars kwaliteit. Gebruik de inbegrepen schraper om de kief te verzamelen wanneer je wilt. Voeg het wellicht eens toe aan een pijp of bong als de kamer grotendeels gevuld is.

De grinder heeft een diameter van 62mm en is 48mm hoog. Het magnetische deksel houdt de componenten netjes en stevig samen. Dit voorkomt rammelingen in je tas en het ontsnappen van het onmiskenbare cannabisaroma. De Solinder is er in vijf geanodiseerde kleuren: zwart, groen, rood, blauw en oranje. De binnenkant is glad waardoor je hem eenvoudig kunt schoonmaken en hij weegt slechts 155g.

9. Soapstone Grinder Smooth

Soapstone Grinder Smooth

Met kleurige vlekjes en een prachtig gemarmerd effect is elke zeepsteen grinder (ook wel speksteen genoemd) een uniek exemplaar. Hoog gepolijst, warmt de gladde speksteen snel op tot lichaamstemperatuur en voelt hij apart organisch aan. Schoonheid en functionaliteit is wat deze gebeeldhouwde grinder samenbrengt.

De hoge glans en nylon sluiting verzekeren een soepele en gemakkelijke beweging. De stevige metalen pinnen prepareren je toppen ideaal voor gebruik. Met 45mm in diameter en 25mm qua diepte past hij perfect in de hand, altijd klaar voor gebruik thuis of waar je hem dan ook nodig acht.

10. DEATH STAR GRINDER

Metalen Grinder Death Star

Je hoeft niet veel kracht te gebruiken om de donkere kant van het grinden te waarderen. Gemodelleerd als de Death Star, past deze grinder comfortabel in je handen, wat kruiden preparatie gemakkelijker maakt dan ooit. Binnenin doet het nieuwste van de cannabis grinding technologie het werk naar behoren.

Scherpe tanden en een ruime kamer reduceren rijpe toppen tot de ideale consistentie. Deze grinder richt bij toppen aan wat de echte Death Star deed met Alderaan. Het is een 60 x 50mm ellipsoïde van prachtig vormgegeven, buitengewone functionaliteit.

GRINDERS ZIJN EEN MUST!

Voorbij zijn de tijden van door hars verstopte scharen en zwarte vingertoppen die overal aan blijven plakken. Cannabis preparatie is nu vrij van drama vergeleken met de old school methoden dankzij de grinder. Een eenvoudige heen en weer beweging van je polsen verwerkt je wiet perfect luchtig en klaar voor gebruik, elke keer weer.

Electric Wombat

Geschreven door: Grant Robinson
Kunstenaar en Schrijver, Grant Robinson is een hovenier met een grote voorliefde voor buiten. Als hij niet bezig is met kweken is hij geneigd kunst te scheppen, met zijn hond van de natuur te genieten of zelf zijn eigen kleding te maken!

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Products
Zoeken in categorieën
of
Zoeken