Blog
Bubbleator B-Quick
2 min

Hoe Maak Je Hasj Van Kwaliteit Met De Bubbleator B-Quick?

2 min

Heb je altijd al je eigen hasj willen maken? Heb je geen idee wat te doen met de knipresten van je wietplanten? De Bubbleator B-Quick is de oplossing voor jou!

Dit revolutionaire product van Mila’s Pollinator Company is een uitstekende keuze voor degenen die op een eenvoudige, snelle en efficiënte wijze extract willen maken. De Bubbleator B-Quick bevat alle accessoires die je nodig hebt. Je hoeft zelf alleen maar te zorgen voor cannabis, water, ijs en een emmer.

Dat deze extractiemethode zo eenvoudig is, gaat echter niet ten koste van de kwaliteit. De machine creëert de nodige bewegingen om de trichomen veilig uit je knipresten te halen. Dit levert een veel schoner en zuiverder eindresultaat op. Naast dat het zulke geweldige resultaten oplevert, is de Bubbleator ook nog eens zeer draagbaar en dus gemakkelijk te vervoeren. Het apparaat heeft ingebouwde draagbanden voor transport en past tussen je benen in de auto.

Voordat we dieper ingaan op het gebruik van de extractor nemen we eerst door wat er allemaal in de verpakking zit. Het eerste item is natuurlijk de Bubbleator B-Quick zelf, de centrale hub voor al je activiteiten. Het product bevat ook een thermometer en drie verschillende zakken. Zo bevat het een ritszak in de vorm van een pyramide voor je wiet. Hierin past maximaal 400 gram plantmateriaal en het heeft een gaasgedeelte van 220 micrometer (μm). De andere twee zakken zijn: een "schoonmaak" zak en eentje om de kristallen mee op te vangen. De eerste heeft een gaasgedeelte van 185 μm en de “kristallenvanger” meet 45 μm.

Bubbleator B-Quickbekijk Bubbleator B-Quick

VIDEO: HOE ISOLEER JE KIEF MET DE BUBBLEATOR B-QUICK?

Dit proces wordt met de Bubbleator supersnel en gemakkelijk. Sterker nog, het gedeelte dat het meeste tijd in beslag neemt, is simpelweg het wachten totdat de kristallen gedroogd zijn.

De eerste stap is het vullen van de piramidevormige ritszak met je knipresten. Je hoeft dit niet af te meten want het beïnvloedt niet het eindresultaat. Zorg ervoor dat de zak goed dichtgeritst is voordat je het in de kamer van de Bubbleator laat zakken. Vul de helft van het compartiment met water en een kwart met ijs totdat je de ideale temperatuur van 4°C bereikt.

Dat is alles. Sluit het deksel en zet de timer op vijftien minuten. Gedurende dit kwartiertje heb je tijd om een emmer te zoeken. Deze moet groot genoeg zijn voor het water dat je zojuist in de Bubbleator gegoten hebt. Plaats de andere twee zakken, de ene in de andere, in de emmer. Doe eerst de 45μm zak erin en daarna die van 185μm. Bevestig de overtollige stof stevig aan de rand van de emmer zodat er geen water kan ontsnappen.

Zodra de machine klaar is, is het tijd om het water in de Bubbleator af te gieten in de emmer met de zakken. Het buisje aan de onderkant van de Bubbleator is ideaal hiervoor.

Haal hierna voorzichtig de 185μm zak uit de emmer. Maak de bovenkant goed vast en knijp het overtollige water eruit. Houd met een hand de bovenkant vast terwijl je met de andere de zak uitknijpt. Let hierbij goed op het gaasgedeelte aan de onderkant. Herhaal dit proces met de tweede zak.

Spoel beide zakken af met kraanwater. Droog ze met keukenpapier of met een vaatdoek of een andere doek (mits je het niet vervelend vindt als deze naar wiet ruikt). Nu heb je het eindresultaat in handen. Laat dit 24 uur drogen. Afhankelijk van de hoeveelheid knipresten die je gebruikt, ziet het er waarschijnlijk niet als heel veel uit. Herhaal dit proces naar wens met meerdere batches.

MAAK HASJ VAN JE KIEF

MAAK HASJ VAN JE KIEF

Nu je je kief hebt, is het eenvoudig om hier hasj van te maken. Voor een aannemelijke brok hasj, moet je zoveel mogelijk kief bij elkaar zien te krijgen. Gebruik hiervoor een goede pollen press, bijvoorbeeld de Super Pollen Press. Stop al je losse kief in de pers en draai haar zo hard mogelijk aan. Voor meer details met betrekking tot deze stap check je de video (02:18) die we hebben gemaakt over de Bubbleator.

Super Pollen Pressbekijk Super Pollen Press

Probeer het zelf. Hasj maken is een bevredigende bezigheid en een uitstekende manier om het maximale uit je overgebleven knipresten te halen. Hopelijk behaal je, net zoals wij, topresultaten met deze methode. Veel succes met je hasj productie!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken