Blog
Vaporizers Voor Hasj
5 min

De Beste Vaporizers Voor Hasj

5 min

Vaporizers hebben de wereld veroverd. Er zijn nu meer modellen verkrijgbaar dan ooit tevoren. Voorbij zijn de tijden van vaporizers die enkel met toppen werken. Dit zijn Zamnesia’s top vaporizers voor het consumeren van hasj op de rookvrije manier!

Er zijn genoeg manieren om van hasj te genieten. In het geval dat je er nog nooit van gehoord hebt, hasj is het resultaat van het verzamelen en samenpersen van de meest krachtige harsklieren van de cannabisplant. Voor de gezondheidsbewuste consument is hashish in een pijp stoppen en aansteken niet altijd ideaal.

Des te meer reden om vapen te proberen. In tegenstelling tot roken, is dit stukken minder prikkelend voor de longen. In plaats van het gekozen cannabisproduct volledig te verbranden, gebruikt het precies de juiste hoeveelheid hitte om actieve bestanddelen vrij te krijgen. Tegelijkertijd elimineert het de productie van toxinen die bij inhalering significante schade aan het luchtwegstelsel kunnen veroorzaken.

TOPPEN VERSUS HASJ

TOPPEN VERSUS HASJ

Als je interesse voor de cannabisplant pas gewekt is, weet je misschien niet wat het verschil is tussen wiet - de toppen van de cannabisplant - en hasjiesj - een eindproduct na bewerking van de toppen.

Toppen zijn de makkelijkste manier om cannabis te roken en zijn in feite de cannabis nadat ze geoogst, gedroogd en gecured is. Dit droge plantaardige materiaal bevat een grote reeks cannabinoïden en terpenen. Het is eenvoudig te roken in een joint of een bong en makkelijk met een vaporizer te vapen. Er zijn heel veel soorten wiet op de markt met verschillende smaken, aroma's en psychoactieve effecten.

Hasj produceer je echter door de hars van de toppen te scheiden. Kleine klieren, de trichomen, verschijnen op de toppen en produceren een stroperige hars die THC en andere cannabinoïden bevat. Deze kleverige substantie is te verwijderen en op veel manieren tot hasj te verwerken. Verse toppen zijn bijvoorbeeld tussen de vingers te wrijven, waarna de hars op de huid blijft plakken. Deze hars schraap je eraf en vormt uiteindelijk een grote bol of brok hasj.

Een andere manier om de hasj uit de toppen te krijgen, is door ze eerst te drogen en ze daarna droog te zeven. Dit separeert de trichomen van de toppen waarbij je ze vervolgens tot een blok perst. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om hasj te maken.

Gerelateerd artikel

De 5 Beste Manieren Om Hasj Te Maken

Zowel hasj als wiet is redelijk makkelijk te roken met een bong, joint en pijp. Maar als 't op vapen aankomt, dien je voor het inhaleren van hasjiesj over wat techniek te beschikken. Laten we eens naar de verschillende soorten hasj kijken en welke het best zijn om te vapen.

WAT IS DE BESTE HASJ OM TE VAPEN? (KRUIMELIG VERSUS KNEEDBAAR)

WAT IS DE BESTE HASJ OM TE VAPEN? (KRUIMELIG VERSUS KNEEDBAAR)

De verschillende manieren voor het verkrijgen van hasj, zoals hierboven vermeld, leveren twee dichtheden op. Met de hand gewreven hasjiesj is veel kleveriger, kneedbaarder en in diverse vormen te kneden. Drooggezeefde hasj is veel droger en kruimeliger. We bevelen de laatste aan als je het wilt vapen. Met de hand gewreven hasj is moeilijker tot kleinere stukjes te verwerken en de harsachtige structuur heeft tot gevolg dat het reinigen van je vaporizer een lastig klusje is. Bovendien leidt de dichtheid van met de hand gewreven hasjiesj ertoe dat de binnenkant niet voldoende verhit bij het vapen.

Kruimelige, drooggezeefde hasjiesj laat zich makkelijker tot kleine porties verwerken, verdampt met gemak en biedt na gebruik makkelijkere reiniging. Een lichtere compactheid impliceert dat het gelijkmatig verhit en verdampt.

HOE VERDAMP JE HASJIESJ?

HOE VERDAMP JE HASJIESJ?

Je kunt hasj vapen, en voor alle bedoelingen en doeleinden, zijn veel gebruikers hier succesvol in. Echter (en dit is een belangrijk punt), zijn niet alle vaporizers gebruiksvriendelijk voor hasj. Sommige presteren beter dan anderen, terwijl anderen een aantal extra materialen nodig hebben om te voorkomen dat de hasj de innerlijke werking van je vaporizer permanent verpest.

Het is niet mogelijk om dit helemaal te voorkomen, maar deze eenvoudige richtlijnen zullen de ervaring minder riskant maken.

1. Voordat je begint met vapen moet je de inhoud van je vaporizer voorbereiden. Leg je blok drooggezeefde hasjiesj op een snijplank. Snijd het met een scherp mes tot fijn poeder. De hoeveelheid hasj die je gebruikt, hangt af van de high die je wenst te ervaren. Ongeveer 0,1g fijngehakte hasjiesj is voldoende voor zo'n 8 goede hijsen van de meeste portable vaporizers. Dit is voldoende om de gemiddelde roker aanzienlijk high te maken. Meet de exacte hoeveelheid eenvoudig af met een weegschaal die milligrammen aangeeft.

2. De volgende stap bestaat uit het voorbereiden van je vaporizer op de hasj. Om je apparaat te beschermen tegen restmateriaal, plaats je een laagje ontgomde hennepvezel in de bowl. Als niet aan dit handige natuurlijke materiaal te komen is, doe je je hasj als een boterham tussen twee laagjes gedroogde cannabis toppen. Het nadeel van de laatstgenoemde methode is dat je hasjiesj niet goed verdampt, omdat het tussen de wiet zit. Daarom is ontgomde hennepvezel beslist de allerbeste optie.

Vape Wool Ontgomde Hennepvezels Vape Wool Ontgomde hennepvezels

3. Deze stap is verreweg het belangrijkst bij het vapen van hasj en bovendien de reden om het überhaupt te doen. Het betreft het in de mood zijn om te genieten van de high! Hasjiesj is vaak bijzonder euforisch. Sommige rokers vinden het heerlijk om super ontspannen te zijn en in de bank weg te zakken. Anderen gaan graag naar buiten om actief bezig te zijn; ze gaan schaatsen, surfen of wandelen. Wat je ook gaat doen, je mag erop rekenen dat je je er fantastisch bij voelt.

4. Als de pret voorbij is, is het tijd om je vaporizer wat liefdevolle aandacht te schenken met een grondige schoonmaakbeurt. Dit is van levensbelang, want hij gaat daardoor langer mee. Bovendien wil je niet de smaak van verbrand restmateriaal proeven tijdens je volgende rooksessie. Om te beginnen, verwijder je al het gebruikte materiaal en de hennepvezel. Elk model vaporizer gaat gepaard met een andere reinigingstechniek. Lees de gebruiksaanwijzing, zodat je hem correct reinigt en het apparaat niet beschadigt.

In combinatie kunnen deze tips je helpen de potentiële schade te verminderen die wordt veroorzaakt door hasj te vapen.

DE JUISTE VAPORIZER VOOR HASJ KIEZEN

Er is een gigantisch aantal vaporizers verkrijgbaar die geschikt zijn voor wiet. Maar aangezien hasj compacter is dan toppen en andere vormen van cannabis, kan het kiezen van het juiste toestel extra lastig zijn. Normaal gesproken dient de temperatuur voor verdamping tussen de 180-210 °C te liggen. Dus hoe meer controle je hebt over de hitte, des te beter.

Iets anders om op te letten bij het kopen van een vaporizer is of deze al dan niet geleverd wordt met een gaasje in de kruidenkamer of bowl. Het verhitten van hasj leidt tot het smelten van het product. Kies je een apparaat met een gaasje dat niet gemaakt is voor vloeistoffen en concentraten? Dan stroomt de gesmolten hasj vrijelijk naar het warmte element. En het zou ook in aanraking kunnen komen met de elektronische delen van het apparaat.

Gerelateerd artikel

Top 5 Vaporizers Voor Cannabis Concentraten

DE BESTE VAPORIZERS VOOR HET VAPEN VAN HASJ

DE BESTE VAPORIZERS VOOR HET VAPEN VAN HASJIESJ

Mensen die de hele dag op pad zijn en toch hasj willen vapen, hoeven niets te vrezen! De vape pen is de perfecte optie voor discretie en stop je makkelijk in je zak. Als je overweegt om hasj rookvrij te consumeren, vind je bij Zamnesia een prachtige selectie hoogwaardige apparaten die daarvoor geschikt zijn. Ze zijn niet alleen portable, maar ook super eenvoudig te bedienen. Bovendien hebben ze allemaal unieke eigenschappen.

STORM VAPORIZER

De Storm Vaporizer is een excellente vape pen om hasj te vapen. Bovendien is er zowel eenvoudig wiet als hars mee te vapen. Dit discrete model is slechts een van de weinige vaporizers die beide effectief vapen. Hij is bijzonder veelzijdig en super eenvoudig te gebruiken. Druk simpelweg op het knopje en het is binnen een minuut mogelijk een hijs te nemen. De Storm Vaporizer heeft een keramische kamer die volledig geïsoleerd is, wat een zuivere en heerlijke smaak oplevert die de aanwezige terpenen van de wiet of het extract werkelijk benadrukt.

De pen heeft 5 vaste temperatuurinstellingen die variëren van 180-220°C. Het product wordt geleverd met screens, een schoonmaakborsteltje, een packing tool en een pincet, waardoor het vaping-proces zeer makkelijk is.

STORM VAPORIZERStorm Vaporizer

DYNAVAP VAPCAP

Ook de DynaVap VapCap is een superieure vape pen die onderweg of thuis te gebruiken is voor het vapen van hasj. Dit model heeft een gelikt futuristisch, chromen ontwerp en is zowel voor kruiden als hasjiesj geschikt. Hij is vervaardigd van 100% roestwerend staal en heeft een dubbel gegroefde, drievoudige helix voor verbeterde luchtdoorstroming en een fijne structuurhandgreep. Het robuuste ontwerp zorgt voor een lange levensduur en houdt gebruikers tijdenlang tevreden.

Dit model werkt anders dan andere vaporizers; je hebt er namelijk een aansteker bij nodig. Houd simpelweg een vlammetje bij de kop, terwijl je de vaporizer roteert en inhaleer als je een klik hoort. Een enorm voordeel is dat hij klein is, zodat je hem eenvoudig meeneemt en hij overal te gebruiken is.

DYNAVAP VAPCAPDynaVap VapCap M

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken