Blog
Schoonmaakproducten
3 min

Hoe Je Grondig Je Vieze Bong Of Pijp Schoonmaakt

3 min
Headshop Products

Je wilt een hijs van je bong nemen, maar je merkt dat het hijsen moeilijker is dan normaal en dat de rook vies smaakt. Waarschijnlijk zit je bong vol met vuiligheid en moet hij schoongemaakt worden!

Hoe vaker je je favoriete bong gebruikt, hoe smeriger deze wordt. Zodra hij vol zit met hars en er in je bowl een laag as is opgebouwd, doet dit de smaken en aroma's van je cannabis geen goed. Als gevolg smaakt en ruikt de rook net als de vieze bong. Het resultaat is een onaangename rookervaring.

Geniet je liever van soepele, smakelijke hits? Dan is het regelmatig reinigen van je bong een must. Een schoonmaakbeurt wordt elke twee dagen aangeraden. Maar soms staan de dagelijkse beslommeringen in de weg. Ook lijkt het af en toe de moeite niet om je bong weer in nieuwstaat te brengen. Hoe dan ook, een grondige reiniging is noodzakelijk om je rookapparaat weer brandschoon te maken.

Wat Kun Je Doen Om Het Schoonmaken In Het Vervolg Te Vergemakkelijken?

Als dit grondige reinigingsproces je irriteert, voorkom de klus dan door vanaf nu je bong goed te onderhouden. Gelukkig kan dit op meerdere manieren. Na elke sessie kun je je bong legen en afspoelen. Als je dit doet, blijft hij schoon voor toekomstig gebruik.

Voor kalkaanslag giet je azijn of heet water en citroensap in de bong. Draai dit mengsel 1-2 minuten rond. Je kunt nog een stap verder gaan en de azijn of het hete water en citroensap enkele minuten laten weken na het schudden. Spoel vervolgens af met heet water en laat het drogen.

Tijdens het roken, kun je ook een of twee druppels citroensap toevoegen aan het water in je bong. Dit voorkomt ophoping en elimineert geurtjes. Ga echter niet te ver en voeg echt maar twee druppels toe. Anders beïnvloedt het de smaken en het aroma van je kruid.

Waarom En Wanneer Je Je Bong Moet Reinigen

Uiteraard reinig je je bong om het meeste uit je wiet te halen. Daarnaast geniet je zo van frisse, zuivere hits. Wanneer de bowl verstopt raakt, ontdek je dat vaak pas als je je kruid al hebt aangestoken. Een verstopte bong voorkomt luchtstroom, wat je hit verpest. Bij een schone waterpijp geniet je van een volle inhalatie.

Een andere reden om je bong schoon te maken, is het voorkomen van ziektes. Vieze rook is ruw voor de longen. Wanneer je dit constant inademt, doet dit je luchtwegen geen goed. Je verhoogt het risico op bronchitis, emfyseem en andere longproblemen.

Geloof het of niet, maar je wordt ook niet snel high van een vieze bong. Met een frisse, schone waterpijp, geniet je van al het groene goud. Gebruik je een vieze bong, dan adem je vooral onsmakelijke resten in.

Een vieze bong verraadt zichzelf door de ophoping van resten. Een smerige waterpijp vertoont zwartbruine vlekjes en verkleurd water. Dit geeft aan dat het hoog tijd is voor een grondige schrobbeurt. Let ook op de geur. Een vieze lucht wijst op een smerige bong.

Gerelateerd artikel

Een Diepgaande Analyse Van Hoe Bongs Werken

Hoe Maak Je Je Pijp Schoon?

HOE MAAK JE JE PIJP SCHOON?

Mocht je ooit geprobeerd hebben om een pijp grondig schoon te maken, dan weet je wat een karwei dit soms is. Bongs zijn gewoonlijk groter en daardoor gemakkelijker te reinigen. Een pijp vergt echter een andere aanpak. In plaats van er een schoonmaakmiddel door te gieten, moeten we het gehele instrument laten weken. Zo verwijderen we het opgehoopte residu dat vrijwel onbereikbaar is met een borstel of pijpenrager.

Vul een bak die groot genoeg is om je pijp in onder te dompelen met hetzelfde schoonmaakmiddel dat je voor een bong gebruikt. Spoel de pijp na 5–10 minuten weken meerdere keren af met heet water. Laat haar vervolgens aan de lucht drogen. Je wiet smaak niet alleen beter, maar je pijp is ook zo goed als nieuw!

Speciale Producten Om Het Reinigen Te Vereenvoudigen

Voor een grondige reiniging die minder moeite kost, kun je speciale producten aanschaffen. Deze maken je bong weer glanzend schoon en zijn een mooi alternatief voor de ouderwetse schoonmaakbeurt. Zamnesia biedt niet één, maar vijf producten aan die allemaal geweldig werk leveren. Ja, ze kosten geld, maar je longen en je bong zijn je dankbaar.

1. Bong Master Cleaner

Bong Master Cleaner reinigt je apparaat in slechts 5 minuten. Hiervoor hoef je alleen maar een of twee theelepels in je bong te doen en deze te vullen met heet water. Na 5 minuten spoel je alles af en zit je gebakken! Schudden of schrobben is niet nodig. Elk potje Bong Master Cleaner bevat 150 gram, waarmee je je waterpijp ontzettend vaak kunt schoonmaken.

1%20Bong%20Master%20Cleaner

Bekijk Product

2. Pijpreiniger-Concentraat

Een bong zonder vlekken is mogelijk dankzij het Kulu pijpreiniger-concentraat. Deze is veilig voor je waterpijp, maar ook voor pijpjes en andere glazen, plastic of aluminium rookaccessoires. De reiniger is niet giftig, bevat geen alcohol of oplosmiddelen en is eenvoudig in gebruik. Probeer het met je meest smerige bong en ontdek de magische werking. Inhoud: 500ml.

4%20PIPE%20CLEANER%20CONCENTRATE

Bekijk Product

3. Pow! Pow! Reiniger

Pow! Pow! Reiniger is ook een product waarmee het schoonmaken van je bong kinderspel is. Voeg het toe aan warm water, giet de mix in je waterpijp en laat het mengsel even inwerken voordat je alles afspoelt. Je bent al snel weer aan het genieten van een zuivere en smakelijke rookervaring. Inhoud: 15 gram.

3%20Pow%20Pow%20Cleaner

Bekijk Product

4. Black Leaf Pijpenragers (20 Stuks)

De Black Leaf pijpenragers zijn 30cm lang. Hiermee bereik je voorheen onbereikbare gebieden van je bong. Ze zijn ontzettend handig bij het schoonmaken van de downstem. Elke pijpenrager is voorzien van geweven draadborstels, die geweldig zijn voor het verwijderen van hardnekkige, kleverige hars.

2%20BLACK%20LEAF%20PIPE%20CLEANERS

Bekijk Product

5. Resolution Reinigingsdopjes

Hierboven hebben we het gebruik van stoppers genoemd. En daarmee bedoelen we deze Resolution Reinigingsdopjes. Deze dopjes zijn niet alleen ideaal voor het reinigen, maar ook als je reist met je bong. Ze sluiten geurtjes in en voorkomen lekken. Gebruik je Resolution Reinigingsdopjes bij het schoonmaken? Giet dan je reinigingsoplossing in je bong en plaats de dopjes over de openingen. Hierna moet je even flink schudden. Vervolgens is je bong weer zo goed als nieuw. Zo simpel is het.

5%20Resolution%20Cleaning%20Caps

Bekijk Product

Brittney

Geschreven door: Brittney
Brittney, die stellig gelooft dat cannabis van groot belang nu kan zijn voor de samenleving, geniet er zelf al heel lang van. Deze liefde is terug te zien in haar schrijven, waarmee ze mensen via een liefde voor cannabis wil informeren, leren, en samenbrengen.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Products
Zoeken in categorieën
of
Zoeken