Blog
Schoonmaakproducten
3 min

Hoe Je Grondig Je Vieze Bong Of Pijp Schoonmaakt

3 min

Je wilt een hijs van je bong nemen, maar je merkt dat het hijsen moeilijker is dan normaal en dat de rook vies smaakt. Waarschijnlijk zit je bong vol met vuiligheid en moet hij schoongemaakt worden!

Hoe vaker je je favoriete bong gebruikt, hoe smeriger deze wordt. Zodra hij vol zit met hars en er in je bowl een laag as is opgebouwd, doet dit de smaken en aroma's van je cannabis geen goed. Als gevolg smaakt en ruikt de rook net als de vieze bong. Het resultaat is een onaangename rookervaring.

Geniet je liever van soepele, smakelijke hits? Dan is het regelmatig reinigen van je bong een must. Een schoonmaakbeurt wordt elke twee dagen aangeraden. Maar soms staan de dagelijkse beslommeringen in de weg. Ook lijkt het af en toe de moeite niet om je bong weer in nieuwstaat te brengen. Hoe dan ook, een grondige reiniging is noodzakelijk om je rookapparaat weer brandschoon te maken.

WAT KUN JE DOEN OM HET SCHOONMAKEN IN HET VERVOLG TE VERGEMAKKELIJKEN?

Als dit grondige reinigingsproces je irriteert, voorkom de klus dan door vanaf nu je bong goed te onderhouden. Gelukkig kan dit op meerdere manieren. Na elke sessie kun je je bong legen en afspoelen. Als je dit doet, blijft hij schoon voor toekomstig gebruik.

Voor kalkaanslag giet je azijn of heet water en citroensap in de bong. Draai dit mengsel 1-2 minuten rond. Je kunt nog een stap verder gaan en de azijn of het hete water en citroensap enkele minuten laten weken na het schudden. Spoel vervolgens af met heet water en laat het drogen.

Tijdens het roken, kun je ook een of twee druppels citroensap toevoegen aan het water in je bong. Dit voorkomt ophoping en elimineert geurtjes. Ga echter niet te ver en voeg echt maar twee druppels toe. Anders beïnvloedt het de smaken en het aroma van je kruid.

Video id: 316110937

WAAROM EN WANNEER JE JE BONG MOET REINIGEN

Uiteraard reinig je je bong om het meeste uit je wiet te halen. Daarnaast geniet je zo van frisse, zuivere hits. Wanneer de bowl verstopt raakt, ontdek je dat vaak pas als je je kruid al hebt aangestoken. Een verstopte bong voorkomt luchtstroom, wat je hit verpest. Bij een schone waterpijp geniet je van een volle inhalatie.

Een andere reden om je bong schoon te maken, is het voorkomen van ziektes. Vieze rook is ruw voor de longen. Wanneer je dit constant inademt, doet dit je luchtwegen geen goed. Je verhoogt het risico op bronchitis, emfyseem en andere longproblemen.

Geloof het of niet, maar je wordt ook niet snel high van een vieze bong. Met een frisse, schone waterpijp, geniet je van al het groene goud. Gebruik je een vieze bong, dan adem je vooral onsmakelijke resten in.

Een vieze bong verraadt zichzelf door de ophoping van resten. Een smerige waterpijp vertoont zwartbruine vlekjes en verkleurd water. Dit geeft aan dat het hoog tijd is voor een grondige schrobbeurt. Let ook op de geur. Een vieze lucht wijst op een smerige bong.

HOE MAAK JE JE PIJP SCHOON?

HOE MAAK JE JE PIJP SCHOON?

Mocht je ooit geprobeerd hebben om een pijp grondig schoon te maken, dan weet je wat een karwei dit soms is. Bongs zijn gewoonlijk groter en daardoor gemakkelijker te reinigen. Een pijp vergt echter een andere aanpak. In plaats van er een schoonmaakmiddel door te gieten, moeten we het gehele instrument laten weken. Zo verwijderen we het opgehoopte residu dat vrijwel onbereikbaar is met een borstel of pijpenrager.

Vul een bak die groot genoeg is om je pijp in onder te dompelen met hetzelfde schoonmaakmiddel dat je voor een bong gebruikt. Spoel de pijp na 5–10 minuten weken meerdere keren af met heet water. Laat haar vervolgens aan de lucht drogen. Je wiet smaak niet alleen beter, maar je pijp is ook zo goed als nieuw!

SPECIALE PRODUCTEN OM HET REINIGEN TE VEREENVOUDIGEN

Voor een grondige reiniging die minder moeite kost, kun je speciale producten aanschaffen. Deze maken je bong weer glanzend schoon en zijn een mooi alternatief voor de ouderwetse schoonmaakbeurt. Zamnesia biedt niet één, maar vier producten aan die allemaal geweldig werk leveren. Ja, ze kosten geld, maar je longen en je bong zijn je dankbaar.

1. Bong Shine Cleaning Concentrate

Houd je bong glanzend met Bong Shine Cleaning Concentrate. Een klein beetje van dit product kan al wonderen verrichten. Voeg gewoon 1-2 theelepels van dit product toe aan je bong, vul hem met heet water en laat hem ongeveer 5 minuten staan. Tijdens het wachten, komt al het achtergebleven vuil van eerdere sessies los. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is het vervuilde water eruit gieten en naspoelen met warm water. Je bong ziet er vervolgens weer uit als nieuw. Supersimpel!

2. Pijpreiniger-concentraat

Een bong zonder vlekken is mogelijk dankzij het Kulu pijpreiniger-concentraat. Deze is veilig voor je waterpijp, maar ook voor pijpjes en andere glazen, plastic of aluminium rookaccessoires. De reiniger is niet giftig, bevat geen alcohol of oplosmiddelen en is eenvoudig in gebruik. Probeer het met je meest smerige bong en ontdek de magische werking. Inhoud: 500ml.

3. Salt Rox

Ze staan bekend om hun voortreffelijke bongs, dus waar kun je nu beter voor kiezen dan voor een schoonmaakproduct van Higher Standards? Salt Rox is de ideale oplossing. Strooi gewoon wat fijngemalen zoutkristallen in je waterpijp, voeg wat isopropylalcohol toe en schudden maar! Dat is alles wat je hoeft te doen. De abrasiviteit van het zout zorgt ervoor dat je bong binnen een mum van tijd weer staat te glimmen. Het werkt met name goed bij hardnekkige vlekken en kleverig residu.

4. Black Leaf pijpenragers (20 stuks)

De Black Leaf pijpenragers zijn 30cm lang. Hiermee bereik je voorheen onbereikbare gebieden van je bong. Ze zijn ontzettend handig bij het schoonmaken van de downstem. Elke pijpenrager is voorzien van geweven draadborstels, die geweldig zijn voor het verwijderen van hardnekkige, kleverige hars.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken