Blog
De Beste Cannabis Strains Om In Duitsland Buiten Te Kweken
4 min

De Beste Cannabis Strains Om In Duitsland Buiten Te Kweken

4 min
Products Seedshop

De beste cannabissoorten om buiten te kweken zijn altijd de soorten die de oogst halen en met succes een vette stash wiet produceren. Buiten kweken in Duitsland heeft toewijding nodig, maar met een beetje geluk en onze Top-5 keuze van strains zou je een grote opbrengst van buiten-marihuana kunnen oogsten.

KUN JE IN DUITSLAND BUITEN CANNABIS KWEKEN?

Cannabis is een vruchtbare plant die zich makkelijk aanpast en over de hele wereld al duizenden jaren gekweekt wordt.

Natuurlijk wordt de allerbeste marihuana gekweekt in gebieden die gezegend zijn met optimale klimatologische en milieuomstandigheden die optimaal zijn voor het kweken van wiet.

Duitsland mag dan niet altijd het juiste weer hebben voor de cannabiskweek maar er zijn geharde soorten planten die het op de goede plek op het goede moment wel goed doen en toppen van de bovenste plank produceren. Zeker gezien de vraag naar cannabis in Duitsland groter dan ooit is!

NOORD OF ZUID DUITSLAND

NOORD OF ZUID DUITSLAND

Vergis je niet, het is geen makkie om cannabisplanten buiten te kweken in Duitsland. Maar kwekers die dapper genoeg zijn om de uitdaging aan te nemen en een solide kweekplan hebben kunnen er op rekenen dat ze met goed gevolg een buitenkweek kunnen oogsten ongeacht het weer en of ze nu in noord of zuid Duitsland wonen.

Het klimaat in Duitsland is gematigd waarbij de zomers in het zuiden een beetje warmer zijn ter hoogte van Stuttgart en iets milder maar wel langere winters dan in het noorden van Bonn tot Berlijn.

Als je in Duitsland cannabis wilt kweken heb je daar maar één kans voor. Het buiten kweken moet in de zomer plaatsvinden.

In principe heb je een periode van 3 maanden, van juni tot augustus in het noorden en misschien wel 4 maanden, tot in september in het zuiden als je mazzel hebt. De rest van het jaar kun je het wel vergeten.

Gerelateerd verhaal

De Beste Outdoor Cannabis Zaden Per Klimaat

HET UIKIEZEN VAN DE STRAIN

Het selecteren van de juiste cannabissoort is altijd een gewichtige keuze, en voor de buitenkweek geldt dat je in Duitsland een goede keuze moet zien te maken. Iedere buitenkweek geschiedt bij de gratie van Moeder Natuur.

Sativa's en Haze met een lange bloeiperiode kun je om te beginnen helemaal wel vergeten omdat de Duitse zomers daarvoor te kort zijn. Je kunt ook de compacte zware toppen van indica-strains uitsluiten want schimmel zal de compacte cola's waarschijnlijk al vóór de oogst aantasten.

Hoewel je er vanuit kunt gaan dat de weersomstandigheden niet altijd 100% perfect zullen zijn gedurende de Duitse zomer dus behalve dat de variëteit een korte bloeiperiode moet hebben dient ze tevens gehard te zijn en bestand tegen zowel ongedierte als ziekteverwekkers. Daarom kun je het beste je geld inzetten op sterke fotoperiode-hybrides en taaie autoflowering-strains.

De onderstaande Top-5 soorten zijn geschikt om in Duitsland te kweken:

1. A.M.S. van Greenhouse Seeds

A.M.S. - Greenhouse Seeds

A.M.S. staat voor Anti Mold Strain en voor diegenen die op zoek zijn naar een fotoperiode variëteit om te kweken met een grote opbrengst van 15%+ THC verdient deze strain de aandacht. Verkregen uit Zwitserse strains met de nadruk op weerstand tegen schimmels is het bijna een Duits landras.

A.M.S. heeft het voordeel al aan de noordelijke ligging aangepast te zijn, en is in staat om na een bloeiperiode van 8-9 weken fruitige hybride toppen te leveren die bij voorkeur eind augustus/begin september oogstrijp zijn.

Experts kunnen 2 meter hoge struikachtige bomen kweken met honderden grammen per plant. Waarschijnlijk de enige fotoperiode strain die het waard is om in Duitsland te kweken als je een beginner bent.

2. Caramel Automatic by Zamnesia Seeds

CARAMEL AUTOMATIC (ZAMNESIA SEEDS)

Deze gedrongen auto heeft bijna alle voorwaarden voor buitenkweek in Duitsland. De potentie is redelijk en doorgaans met een THC-gehalte van 12-15%. De oogsten kunnen indrukwekkend zijn met ongeveer 80-110g/plant in minder perfecte omstandigheden.

Caramel Automatic produceert veel zijtakken en blijft laag, de toppen zijn gezellig dik, eenvoudig te trimmen en hebben een hoge blad:bloem verhouding.

De planten blijven kort en gedrongen en worden 100cm hoog met een verrukkelijk aroma dat behouden blijft in de smaak van de gedroogde toppen.

Caramel Automatic is al na 56-63 dagen oogstrijp zonder veel onderhoud en voeding. Een gezonde keus voor beginnende kwekers en degenen die onder moeilijke kweekomstandigheden te werk gaan.

3. Skunk #1 van Sensi Seeds

Skunk #1 Auto - Sweet Seeds

De mix van een vintage Skunk #1 met de bestendigheid van Ruderalis zorgt ervoor dat de heerlijke klassieke smaak en potentie van Skunk wordt behouden en dat is de hoofdattractie van Skunk 1# Auto. Ze heeft zelfs ook een kortere bloeiperiode dan de originele Skunk 1#, 8-9 weken van zaad tot oogst.

Het nadeel voor heimelijke kwekers is de sterke Skunk-geur, maar een snelle groei die meestal onder de 120cm hoogte blijft, zou in het landelijke zuiden van Duitsland onopgemerkt kunnen blijven.

Kleine kerstboompjes kunnen tot 50g/plant opleveren tijdens een goede zomer. Pas op voor schimmel in het Noorden.

4. The Church van Greenhouse Seeds

The Church - Greenhouse Seeds

The Church is een andere keuze voor een hybride fotoperiode strain van Greenhouse die heeft bewezen in heel Europa records te breken. Deze wiet is misschien wel de meest gekweekte marihuana op het continent zowel binnen als buiten.

The Church heeft een fantastische genetische afkomst van Erdbeer X Super Skunk X Northern Lights waardoor het een potente struik is met verbazingwekkende weerstand tegen besmettelijke plagen en koude nachten.

Smaakvol en hoog potent met 15%+ THC-gehaltes, The Church is een internationale favoriet.

Massieve oogsten van zoete naar bessen smakende toppen kunnen worden geoogst. Deze strain houdt van voedingstoffen en biologische meststoffen die goed zijn om de zoete smaken los te maken.

Zoals de eerder beschreven A.M.S. is het een grote struik tot 1.6m hoog beladen met honderden grammen mogelijke toppen. Niet zo ongecompliceerd om te kweken als de A.M.S. maar als je haar goed voedt, geeft ze veel opbrengst.

5. Devil Cream Auto van Sweet Seeds

Devil Cream Auto - Sweet Seeds

Voor de Duitse buitenkweker die een goede kwaliteit stash zoekt van exotische paarse wiet hebben we Devil Cream Auto. Waarschijnlijk de beste zoete paarse zaadfamilie. Devil Cream Auto is potent, sterk en Paars!

Deze auto-strain kan overal in Duitsland binnen 8 weken, van zaad tot oogst gekweekt worden. Ze produceert prachtige naar citroen ruikende ijzige paarse toppen.

Verwacht geen grote opbrengst van deze plant, 25 gram gemiddeld en veelal van een dikke hoofdcola en weinig zijtakken.

Devil Cream Auto is behoorlijk discreet en makkelijk te kweken, wordt niet groter dan 100cm en geen enkele andere plant produceert sneller paarse toppen met een THC-gehalte van 15%. Zeker iets voor Noord-Duitse kwekers in 2019.

BESTE TIJD OM ZADEN TE KIEMEN

Wij raden Duitse kwekers aan om hun cannabiszaden binnenshuis eind mei te laten kiemen. Gevolgd door twee weken zaailing groei met een 18-6 licht-donker-lichtcyclus onder een 150w CFL of beter. Plaats de zaailingen tenminste in een raam waar wat goed zonlicht valt, minimaal 8 uur zal genoeg zijn.

Smart StartBekijk Product

Om de zaden een goede start te geven is het beter om binnen te beginnen om vroege wortelproblemen te voorkomen en die zijn cruciaal voor autoflowering strains. Vergeet niet dat buiten kweken in Duitsland een eenmalige kans is; er is letterlijk geen tijd voor fouten.

SCHIMMEL

Schimmel Cannabisplant

Schimmel is de grootste bedreiging voor een buitenkweek cannabisoogst in Duitsland. Buiten kweken betekent per definitie: je blootstellen aan de grillen van Moeder Natuur.

Het beste wat iedere kweker kan doen om de gevreesde toprot of schimmel te voorkomen is het nemen van noodzakelijke maatregelen en hopen dat het weer meewerkt.

Schimmel is bijna onmogelijk uit te roeien in een buiten ganja-tuin dus je moet alles doen om te voorkomen dat je het krijgt. We nemen aan dat je ons advies wijselijk hebt opgevolgd en een geharde cannabissoort hebt geselecteerd en vervolgens een paar eenvoudige stappen genomen hebt om je planten gezond en schimmelvrij te houden.

Gerelateerd verhaal

Top 10 Schimmelbestendige Cannabissoorten

Toevoegen van vloeibare Silica aan het voedingsschema is een goede manier om de celwanden van de planten sterker te maken. Het timen van de kweek is misschien de meest effectieve strategie.

Het te laat in het seizoen beginnen kan kostbaar zijn als het oogsttijd is als het in de herfst regent en de temperaturen dalen en je toppen veranderen in een kweekgrond voor schimmel. Wees voorbereid en beter nog heb ook geluk.

Top Shelf Grower

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken