Blog
Beste Wiet Om In Duitsland Te Kweken
6 min

De Beste Outdoor Cannabis Strains Om In Duitsland Te Kweken

6 min

Warm, nat, vochtig en af en toe een hittegolf. Zo omschrijf je het kweekseizoen in Duitsland. Hier wiet kweken, is soms een hele uitdaging. Maar het is niet onmogelijk! Gebruik deze tips en selecteer goede soorten. Zo behaal jij ook een geweldig resultaat!

De cannabisplant is taai en veerkrachtig. Het kruid groeit in diverse omstandigheden, variërend van de bergen in India en Zuid-Afrika tot de weiden in Europa. Hoewel de soort niet inheems is in Duitsland, is het kweken er relatief eenvoudig. Er zijn echter wel een aantal belangrijk factoren waar je rekening mee moet houden. Je hebt de juiste soort nodig, een goede planning en een beetje expertise.

CANNABIS KWEKEN IN HET DUITSE KLIMAAT

CANNABIS KWEKEN IN HET DUITSE KLIMAAT

Duitsland kent zowel een gematigd als een zeeklimaat. Het land ervaart koude en bewolkte winters, gecontrasteerd door warme zomers. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 20-25°C, met iets lagere temperaturen in september. Kwekers moeten rekening houden met incidentele hittegolven, die meestal pieken op 30°C. Dit is niet altijd problematisch, maar langdurige intense hitte is mogelijk schadelijk voor cannabisplanten.

Kwekers in Noord-Duitsland kampen met andere kweekomstandigheden dan die in het zuiden. De noordelijke streken van Duitsland ervaren in juli minimale temperaturen van 14°C, terwijl het kwik oploopt tot maximaal 23°C. De gemiddelde neerslag bedraagt 73,6mm. De Noordzee en Oostzee liggen vlakbij, waardoor de relatieve luchtvochtigheid in de zomer ongeveer 70% bedraagt. De oostelijke regio Saksen en het westelijk gelegen Keulen delen vergelijkbare omstandigheden.

In het zuiden van Duitsland is de gemiddelde temperatuur ongeveer gelijk. Deze varieert van 13–24°C in juli. De regenval ligt iets hoger, namelijk 118,8mm. Maar de zuidelijke regionen ervaren aanzienlijk minder vocht. De relatieve luchtvochtigheid ligt iets lager dan in het noorden, met een gemiddelde van 58% in de zomer.

Voor wat betreft het buitenkweken, heb je in Duitsland maar één kans. Wil je buitenwiet, moet je dit in de zomer bewerkstelligen. Het buitenkweekseizoen loopt gemiddeld van (halverwege) mei tot september. Maar niets houdt je tegen om vroeger binnen op te starten, zodat je de planten op tijd kunt oogsten.

Gerelateerd artikel

Cannabis Kweek Kalender Voor Europa

Je kunt zaden begin mei binnen ontkiemen. Zaailingen voelen zich prima thuis op de vensterbank. Je kunt ook kiezen voor simpele fluorescentielampen met een lichtschema van 18/6. Zet je schatjes buiten op 16 mei, net na "IJsheiligen".

HOE SELECTEER JE DE JUISTE CANNABIS SOORT?

HOE SELECTEER JE DE JUISTE CANNABISSOORT IN DUITSLAND?

Het kiezen van de juiste soort is een van de meest belangrijke onderdelen van het kweekproces. Wiet kweken, kost tijd en moeite. Ga dus voor een soort die de moeite loont. Voordat je je zaden ontkiemt, moet je uiteraard rekening houden met de effecten, smaken en opbrengst. Overweeg echter ook de levenscyclus en de weerstand tegen schimmel bij jouw gekozen soort.

In de buitenlucht sativa-wolkenkrabbers kweken in Duitsland is waarschijnlijk niet verstandig. Deze reuzen produceren enorme opbrengsten, maar de kans is groot dat je niet op tijd oogst. Daarom prefereren we indica fotoperiode soorten boven sativa's. Indica's bieden een aanzienlijke opbrengst en de bloeiperiode is korter.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

Autoflowering cannabissoorten zijn waarschijnlijk het meest geschikt voor het Duitse klimaat. Je kunt kiezen voor zowel indica's als sativa's. Deze exemplaren bloeien vanzelf, ongeacht de tijd van het jaar. Vaak oogst je in enkele weken na ontkieming. Ze zijn ook ideaal voor guerrillaprojecten. Dankzij hun kleine formaat verberg je ze gemakkelijk.

DE BESTE CANNABISSOORTEN OM IN DUITSLAND TE KWEKEN

Je weet nu welke soorten je het beste kunt kweken in Duitsland. Laten we eens wat voorbeelden bespreken. De soorten hieronder bezitten eigenschappen die geschikt zijn voor het Duitse klimaat.

1. A.M.S. 

A.M.S. - Greenhouse Seeds

A.M.S. staat voor Anti Mould Strain. Dit exemplaar is ontstaan uit Zwitserse genetica en behapt natte, vochtige omgevingen met gemak. Schimmel is een van de grootste bedreigingen voor buitenkwekers. Daarom is deze soort optimaal voor beginners. Ze produceert ronde, harsachtige toppen met 15% THC, 1% CBD en 0,7% CBN. Na een korte bloeiperiode van 8 weken, oogst je ongeveer 800g/plant van A.M.S. 

Bekijk A.M.S.

2. SKUNK XL

Skunk XL (Royal Queen Seeds)

Skunk zit op het pantheon van legendarische cannabisgenetica. Skunk XL heeft dezelfde genetische achtergrond als het origineel, maar is ook hoogproductief. Deze soort bevat een perfecte balans tussen indica- en sativa-genetica. Ze wekt een ontspannende, toch productieve high op. De toppen bevatten ongeveer 15% THC en veel CBD. Buitenkwekers genieten van een bevredigende opbrengst van 700g/plant. Dankzij de bloeiperiode van 7-8 weken, oogst je haar voordat de vorst inzet.

Bekijk SKUNK XL

3. Skunk #1 

Skunk #1 Auto - Sweet Seeds

Kwekers in Duitsland hebben geluk. Sommige tijdloze klassiekers zijn uitermate geschikt voor dit klimaat. Met Skunk 1# Auto betreedt de beroemde Skunk de autoflowering wereld. Ze verwent met een overwegend indica-high die spanning uit de spieren haalt. Ze stimuleert ook effectief de eetlust, dus bereid je voor op een serieuze vreetkick. Skunk #1 Automatic blijft buiten vrij klein, waardoor je haar gemakkelijk verbergt tussen andere planten. De opbrengst is gemiddeld en je oogst al 60 dagen na ontkieming. 

Bekijk SKUNK #1 AUTO

4. The Church 

The Church - Greenhouse Seeds

The Church stamt af van Erdbeer, Super Skunk en Northern Lights. Deze prachtige kruising produceert vette toppen in prachtige groene tinten, gedecoreerd met oranje stampers. De high is trippy, euforisch en ideaal voor feestjes en sociale gebeurtenissen. Deze effecten worden aangedreven door 20% THC en een synergetisch terpenenprofiel. The Church floreert in het vochtige Duitse klimaat en verwent na een bloeiperiode van 8 weken met een buitengewone opbrengst van 900g/plant. 

Bekijk THE CHURCH

5. CRITICAL NEVILLE HAZE AUTO

Critical Neville Haze Auto (Delicious Seeds)

Critical Neville Haze Auto produceert maar liefst 21% THC. Zo'n hoeveelheid zie je maar zelden in autoflowering exemplaren. Deze krachtpatser verwent met een cerebrale high die de gebruiker voorziet van energie en enthousiasme. Deze euforische buzz is ideaal voor feestjes en andere sociale gebeurtenissen. Geduld is niet nodig om de toppen te oogsten. Critical Neville Haze Auto explodeert van zaad naar oogst in slechts 55 dagen. Verwacht een indrukwekkende opbrengst van ongeveer 400g/plant.

Bekijk CRITICAL NEVILLE HAZE AUTO

6. WHITE WIDOW

Als er een strain is die terecht vele onderscheidingen op haar naam heeft staan, is het deze wel. White Widow is niet alleen de winnaar van de Cannabis Cup in 1995, maar staat ook bekend als de 'Coffeeshopkoningin' onder blowers in Spanje en Nederland. Met een relatief bescheiden THC-gehalte van maximaal 20% levert ze een energieke high die geweldig voor sociale gelegenheden is.

Bij White Widow duurt de bloei tien weken. Als je binnen kweekt, kun je maximaal 400g/m² verwachten. Buiten kun je tot 600g/plant tegemoetzien.

Bekijk White Widow

7. POWER PLANT

Power Plant (Dutch Passion)

Power Plant dankt haar naam aan haar enorme productiviteit. Deze sativa-dominante kruising creëert een dicht bladerdak met enorme cola's. De opgewekte high doet denken aan haar Zuid-Afrikaanse voorouders. Rook deze soort voordat je gaat werken en geniet van uitgesproken cognitieve voordelen. Buiten piekt ze op 150cm, maar met toppen en snoeien houd je haar op een hoogte van 1m. Power Plant produceert een opbrengst van 500-600g/plant na een bloeiperiode van 8 weken.

Bekijk POWER PLANT

8. DIESEL AUTOMATIC

Diesel Automatic (Zamnesia Seeds)

Diesel Automatic is een lust voor het oog. De toppen zijn werkelijk uniek; extreem dicht en diepgroen gekleurd. Ze is afkomstig van Diesel en cannabis ruderalis. Zo ervaren kwekers de kracht en rijke smaken van Diesel, maar dan in een korter tijdsbestek. De high stimuleert diepe gedachten, terwijl je avonden lang heerlijk naar de sterren staart. Diesel Automatic heeft een korte doorlooptijd van slechts 8 weken en genereert ongeveer 110g/plant.

Bekijk DIESEL AUTOMATIC

9. BERRY BOMB AUTO

Berry Bomb Auto (Bomb Seeds)

Berry Bomb Auto is een kleurrijke, aromatische aanvulling op je tuin. Helder paars getinte toppen stralen aromatische geuren uit van vruchten en bessen. Maar deze schoonheid trekt soms ook ongewenste insecten aan. Gebruik gezelschapsplanten om ze af te leiden en je gewas te beschermen. Berry Bomb Auto wekt een lekker gebalanceerde high op die het lichaam ontspant en de geest verwikt. De aroma's zijn ook merkbaar bij het roken. Buiten blijft ze klein van stuk en verwent met een gemiddelde opbrengst. De productiviteit optimaliseer je in een ScrOG setup.

Bekijk BERRY BOMB AUTO

10. FRISIAN DEW

Frisian Dew (Dutch Passion)

Frisian Dew is speciaal ontwikkeld voor de vrije natuur. Ze behapt met gemak temperatuurschommelingen en geeft schimmel geen kans. Ook haar toppen zijn een lust voor het oog. Te midden een oceaan van donkergroene kleuren, zie je duidelijk donkerpaarse tinten. Deze met een Highlife Cup bekroonde soort dankt haar succes aan de gebalanceerde high en het opvallende uiterlijk. Haar toppen zijn rijk aan THC en CBD. De oogst is heel fatsoenlijk na een bloeiperiode van 7-8 weken.

Bekijk FRISIAN DEW

Gerelateerd artikel

Inzicht In Het Belang Van Verschillende Verhoudingen CBD:THC

TIPS VOOR HET KWEKEN VAN CANNABIS IN DUITSLAND

Buitenkweken in Duitsland kan lastig zijn. Het is echter absoluut mogelijk geweldige resultaten te behalen. Gebruik onderstaande tips om je slagingskans te vergroten.

LET OP SCHIMMEL

CANNABIS KWEKEN - LET OP SCHIMMEL

Schimmel is een grote uitdaging als je in de buitenlucht kweekt. Schimmel is nu eenmaal dol op een vochtige, natte en warme omgeving. Klinkt precies als een Duitse zomer, toch? Je hebt geen controle over het weer, maar kunt wel kiezen waar (en hoe) je je planten neerzet.

Schimmel houdt van stilstaande lucht. Een briesje helpt schimmel verjagen. Zet je planten ergens met een goede luchtstroom. Wil je planten beschermen tegen overmatige vocht? Zet ze dan in grote potten en verhuis ze onder een afdak als het hevig regent. Dit is ideaal voor zomerse buitjes. Daarnaast gun je je planten wat schaduw op hete zomerdagen.

MAXIMALISEER DE BLOOTSTELLING AAN ZON

CANNABIS KWEKEN - MAXIMALISEER DE BLOOTSTELLING AAN ZON

Je weet vast wel dat planten licht nodig hebben om energie te produceren. Kies een plekje in je tuin waar je planten overdag zoveel mogelijk licht ontvangen. Maar onthoud dat de zon problematisch kan zijn tijdens een hittegolf. Als de temperatuur te hoog oploopt, is het verstandig ze onder een afdakje te plaatsen of houd een schaduwdoek bij de hand.

PLAN JE PROJECT GOED

CANNABIS KWEKEN - PLAN JE PROJECT GOED

Timing is alles als je kampt met een kort kweekseizoen. Haastige autoflowering soorten zijn ruim op tijd klaar; zorg wel dat je niet te laat begint. Veel soorten vragen slechts 8 weken om volledig te rijpen. Houd er rekening mee dat in september de temperatuur sterk kan dalen.

Als kweker heb je maar weinig controle over fotoperiodieke soorten. Zoals vermeld, zijn indica's beter geschikt vanwege de kortere bloeitijd. Als je denkt dat je de oogst niet haalt voor het seizoen afgelopen is, kun je de bloei afdwingen.

Om je planten te dwingen vroeg te bloeien, moet je de dagelijkse hoeveelheid licht beperken. Eigenlijk laat je ze denken dat het seizoen verandert. Creëer een lichtdichte box met een houten frame en verduisterend materiaal, zoals een zeil. Verzeker nu dat je planten per dag slechts 12 uur licht ontvangen.

Gerelateerd artikel

De Bloei Van Wietplanten

Met deze techniek dwing je de bloei af, maar er kleven ook risico's aan. Als je je planten overkapt, verhoog je ook de temperatuur en luchtvochtigheid. Deze factoren verhogen het risico op schimmels. Zorg ook voor een flinke luchtstroom bij je planten. Installeer een ventilator om het risico op besmetting te minimaliseren.

Zo, met deze tips en soorten ben je goed voorbereid om je eigen cannabis te kweken in Duitsland. We hopen dat je grote successen behaalt en deze zomer eindigt met een vette stash fantastische cannabis. Happy growing!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken