Blog
Beste Cannabiszaden Voor Vochtige Klimaten
2 min

De Beste Wietzaadjes Voor Tropische Klimaten

2 min

Het kweken van cannabis in tropische klimaten vereist kennis en de juiste genetica. Check hier de strains die perfect zijn voor tropische klimaten.

Tropische klimaten zijn perfect voor exotische escapades. Een overvloed aan zonlicht en mysterieuze planten toveren deze bestemmingen om tot magische plekken. Als je in een tropisch klimaat ganja wilt zaaien, is het belangrijk om te weten welke strains je kunt kiezen.

Om een beeld te schetsen van locaties met tropische klimaten: denk aan Zuidoost-Azië, Centraal-Amerika, Sub-Sahara-Afrika en Hawaii. Op deze plekken vind je het hele jaar door veel warmte en vocht, waardoor ze perfect zijn voor bepaalde cannabissoorten. Hier presenteren we onze top 5 strains voor tropische klimaten, die allemaal rijkelijke oogsten opleveren.

KALI MIST

Kali Mist (Serious Seeds) Feminized/regular

Laten we beginnen met een verfijnde Sativa, Kali Mist. Deze spectaculaire soort is perfect voor vochtige omgevingen. Dankzij de verlengde afstanden tussen de internoden en de lage “blad-top”-ratio kan deze wietsoort makkelijk ademhalen.

De 90% sativa genen bieden zowel een opbeurende, energieke high als een goede weerstand in hete klimaten. Kali Mist is een heuse kampioen: ze heeft meerdere Cannabis Cups gewonnen. Dus ga met deze schoonheid op reis tot diep in de ganjajungle en zie hoe ze in tropische klimaten floreert.

SUPER SILVER HAZE

Super Silver Haze (Zamnesia Seeds) Feminized

Super Silver Haze heeft in de jaren '90 talloze prijzen gewonnen, waardoor ze een ware Sativa-legende is. De originele Haze is afkomstig uit tropische klimaten, uit onder andere Zuid-India, Colombia, Thailand en Hawaii.

Daardoor zijn de genetica perfect voor extra vochtige omgevingen. Toen Haze op de Amsterdamse markt kwam, werd ze gekruist met de klassieke Skunk en Northern Lights. Dit leidde tot Super Silver Hazes korte bloeitijd van acht tot tien weken en een Sativa-structuur die ze te danken heeft aan haar Haze-voorouders.

Super Silver Haze wordt gerenommeerd om haar enorme veerkracht in strenge, tropische klimaten. Beginnende buitenkwekers zouden een poging moeten wagen. Wanneer deze prachtige, krachtige Sativa eenmaal uitgehard is, levert ze gelukzalige, opbeurende highs op.

ORIENT EXPRESS

Orient Express (Ace Seeds) Feminized

De kwekers van Ace Seeds zijn de aanstormende meesters van landras Sativa’s. Ze reizen over de hele wereld op zoek naar de beste, originele landrassen om de wereld eeuwenoude ganja-vibes te bieden. De harsrijke Vietnam Black - gevonden in het hart van de Vietnamese jungle - hebben ze gekruist met de kort bloeiende Indica China Yunnan.

Dit resulteerde in een resistente, Sativa-dominante schoonheid die de tropische klimaten zonder moeite aankan. De bladeren hebben “dunne vingers” die typisch zijn voor Sativa’s, waardoor de plant het verzamelde vocht sneller kan laten verdampen. Orient Express heeft ongeveer 16% THC en bevat een overvloed aan de terpenen β-myrceen en α-pineen.

STRAWBERRY COUGH

Strawberry Cough (Dutch Passion) Feminized

Als je je longen wilt vullen met tropische aardbeienmagie, dan is Strawberry Cough precies wat je zoekt. Strawberry Cough en tropische klimaten gaan even goed samen als pindakaas en hagelslag. Deze 80% Sativa-dominante topper produceert gemiddelde THC-gehaltes die chille, energieke highs opwekken.

Strawberry Cough levert geen gigantische opbrengsten op. Maar haar kwaliteit en veerkracht compenseren potentiële tekorten zeker. Strawberry Cough produceert compacte toppen met prachtige trichomen.

CANDY KUSH

 Candy Kush Express - Fast Flowering (Royal Queen Seeds) Feminized

Candy Kush is een buitengewoon veerkrachtige autoflower. De structuur en groei van deze wiet bieden Candy Kush de ultieme bescherming tegen vochtige omgevingen. Autoflowers zijn geweldig voor strengere klimaten, omdat ze hun levenscyclus binnen een mum van tijd doorlopen. Ook ontwikkelen ze geen schimmel op dezelfde manier als fotoperiode varianten.

Als je tropische autoflowering ganja wilt kweken, ben je bij Candy Kush aan het juiste adres. Haar THC-gehaltes zijn hoog en de opbrengsten overvloedig. Het is voor couch-locking Indica’s zeldzaam om in tropische omgevingen goed te groeien. Maar de uitzondering bevestigt de regel – en Candy Kush is in dit geval de uitzondering.

TROPISCH GANJA-ONWEER?

Humidity And High Temperatures

Laten we tot slot eens kijken naar de eigenschappen die bepaalde ganjasoorten geschikt maken voor tropische omgevingen. Ten eerste ontwikkelen landras Sativa’s uit tropische gebieden vanzelf de benodigde eigenschappen om tegen vocht en hoge temperaturen te kunnen.

Ten tweede helpt het als de vingers van de bladeren smal zijn en de toppen pluizig; hierdoor kan de plant goed ademhalen en water verdampen.

Ten derde moet de ganja resistent zijn tegen plagen en slechte weersomstandigheden. Afhankelijk van de gewenste kweekplek moeten kwekers ook rekening houden met de verandering van seizoenen. En de manier waarop dit hun planten kan beïnvloeden.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken