Blog
Cannabissoorten Warm Klimaat
3 min

De Beste Cannabis Zaden Om Te Kweken In Een Warm Klimaat

3 min

Niets is beter dan een grote stash eersteklas marihuana die buiten is gekweekt. Het aroma, de potentie en oogst worden allemaal versterkt door Moeder Natuur. Wie deze cannabis zaadjes in een warm klimaat van de zon laat genieten, kan met één oogst een voorraad eersteklas toppen binnenhalen die genoeg is voor een heel jaar.

TOP 5 IDEALE VARIANTEN VOOR WARMERE KLIMATEN

Een warm klimaat met veel zon - dat zijn de natuurlijkste omstandigheden om ganja te kweken. De meeste marihuana varianten doen het goed wanneer ze buiten met heet, droog weer worden gekweekt. Maar jij bent op zoek naar de allervurigste soorten die gigantisch veel opleveren.

En dan ben je bij de juiste cannabisblog beland. Onze top 5 van de beste cannabis zaden om in een warmer klimaat te kweken, zijn varianten die het buitenshuis extra goed doen. Geef deze feminized zaden een kans in de zon en het kan niet misgaan. Elke soort is geschikt voor beginnende kwekers en levert wiet van absolute topkwaliteit. We stellen je graag voor aan 5 superhete, kleverige dames.

Gerelateerd artikel

De Beste Cannabisplanten Om Buiten Te Kweken In Nederland

GELATO

Gelato

Gelato van Zamnesia Seeds laat zich moeiteloos kweken, terwijl ze je ook nog eens met verrukkelijke, sterke toppen beloont. Bovendien is ze ideaal voor warmere klimaten! Deze indica-dominante soort is ontstaan uit een kruising tussen Wedding Cake, Gelato en Gelato 33 en valt in de smaak bij iedereen die haar probeert. De bloei duurt slechts 8-9 weken en dat maakt haar ongelooflijk efficiënt. Met een maximale hoogte van 200cm wordt ze niet al te groot, waardoor je haar zonder veel gedoe vrijwel overal kunt kweken. Als het oogstmoment aanbreekt, oogst je ongeveer 350–400g/plant. Dat is vast genoeg om enkele voorraadpotten te vullen. 

Gelato vraagt niet veel onderhoud, vooral niet in een warm en zonnig klimaat. Ongeacht je ervaring, kweek je wietplanten die buitengewoon goed presteren. Je beloning bestaat daarbij uit kleverige, plakkerige en, belangrijker nog, sterke toppen. Probeer haar zelf maar eens, deze soort is voorbestemd om een blijvertje te worden!

TUTANKHAMON

Tutankhamon (Pyramid Seeds)

Als je dikke, faraowaardige cola’s wilt, dan kies je voor Tutankhamon van Pyramid Seeds. Deze feminized zaden zijn een selecte versie van AK-47 met een hoge opbrengst en een geweldige potentie. Het THC-gehalte kan de 22% aantikken en de opbrengst per plant kan de 500g overtreffen. De plantstructuur is kort, wijdvertakt en compact en de plant wordt meestal tussen de 1-1,5m hoog. Dus balkonkwekers, let op: met deze AK-47 heb je een enorm potentieel voor stiekeme kweek.

In een heet, droog klimaat zwellen de cola’s van Tutankhamon buitenshuis zichtbaar op, terwijl ze aan het rijpen zijn voor de oogst van halverwege oktober. De toppen raken bedekt met oranje haartjes. De plant heeft superstrakke, keiharde, kleverige toppen. Het is aan te raden wat te toppen en te ontbladeren, zodat er een maximale hoeveelheid prachtige cola’s wordt gestimuleerd en de zijtakken meer licht ontvangen. De superstrakke, indica-achtige toppen hebben buitengewone, euforische sativa-effecten. Deze hybride is perfect voor een warm klimaat, maar pas bij een hoger vochtgehalte wel op voor schimmel in deze grote cola’s.

BUBBLE GUM

Bubble Gum (Serious Seeds)

Serious Seeds heeft met Bubble Gum een verrukkelijke soort geproduceerd. Dat blijkt ook wel uit de vier Cannabis Cups die ze heeft gewonnen! Ze is een genot in de kweekruimte en trakteert je op kleverige, zoete, overheerlijke toppen. Bovendien is het telen dankzij de stabiele eigenschappen heel eenvoudig, vooral in een warmer klimaat.

Met Bubble Gum is het heel gemakkelijk om een goede oogst binnen te halen. Ongeacht je ervaring, staat je een heuse traktatie te wachten. Ze vereist daarbij nauwelijks onderhoud; volg simpelweg een vast bewaterings- en voedingsschema. De bloei duurt ongeveer 8-9 weken, waarna je een flinke berg toppen oogst. Als je in de best mogelijke omgeving kweekt, loopt het oogstgewicht op tot ongeveer 400–450g/m². De toppen smaken naar zoetigheid en snoep, waarin je ook wat vleugjes diesel bespeurt voor een complexe, smakelijke en aromatische ervaring. Of je deze soort nu rookt of vapet, je geniet van een euforische en stimulerende high die zeer gewild is!

BLUEBERRY

Blueberry (Dutch Passion)

Van alle eersteklas indica-stash wordt deze misschien wel het meest geprezen - we hebben het over de gekoesterde soort Blueberry. Stoners van over de hele wereld zijn al in de ban van deze soort sinds die in 1998 via Dutch Passion op de markt kwam. De genen zijn echter te herleiden naar Amerikaanse breeders uit de jaren '70 en veel zaadbanken hebben hun eigen versie van Blueberry. Maar wij zijn van mening dat Dutch Passion de echte variant in handen heeft.

Blueberry is een kleine plant en ontwikkelt meestal een dikke hoofdcola. Ze blijft vaak onder de 1m en heeft topping en/of training nodig om de hoogste top:blad-ratio te behalen. Haar toppen en bladeren kunnen in de late bloei blauwachtige tinten aannemen. Dat gebeurt als je Blueberry buiten kweekt, met overdag genoeg zonlicht en ’s nachts lage temperaturen (niet lager dan 10°C).

Helaas zijn de oogsten, potentie en blauwebessensmaak van deze soort afhankelijk van de ervaring van de kweker. Beginners kunnen per plant 50-100g fruitig, zwaar indica-rookwaar verwachten. Pro’s kunnen per welgetrainde plant wel 500g van de meest wietachtige, couch locking, zoete, besachtige toppen binnenhalen. Ze is van begin tot midden oktober klaar voor de oogst.

FRUIT SPIRIT

Fruit Spirit (Royal Queen Seeds)

Als klapper op de vuurpijl hebben we deze minder bekende wietsoort voor je bewaard. Fruit Spirit van Royal Queen Seeds is het resultaat van een kruising tussen de supersmakelijke Blueberry en de krachtige White Widow. Deze klassieke soort, die een flinke impact heeft, wordt in een warm klimaat met genoeg zon ongeveer 2m hoog. De hybride, met haar indrukwekkende afkomst, geeft de voorkeur aan een tropisch klimaat. Ze is dol op de zon en kan niet tegen kou.

Fruit Spirit heeft flink wat power in huis. Maak je klaar om door deze heerlijke, ijzige bessentoppen helemaal gekalmeerd te worden. Ideaal voor zowel beginners als ervaren kwekers. De oogsten en THC-gehaltes kunnen met minimale zorg en onderhoud goed uitpakken. Wie haar goed behandelt, kan eind september tot begin oktober een opbrengst van wel 500g per plant aan kleverige bessenstash oogsten.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken