Blog
Beste Cannabis zaden Italië
5 min

De Beste Cannabissoorten Om In Italië Buiten Te Kweken

5 min
Products Seedshop

Of je je nu bevindt in het noorden met een kleine cannabistuin op je balkon in Milaan of leeft in een landelijke oase op het platteland van Sicilië. Wij hebben 5 geweldige wietsoorten voor de buiten cannabis hobbykweker in Italië om te overwegen in 2019.

KAN CANNABIS BUITEN WORDEN GEKWEEKT IN ITALIË?

Het simpele antwoord is ja, absoluut. Italië heeft waarschijnlijk zelfs het meest geschikte klimaat van alle landen in Europa voor cannabiskweek buiten.

Het is geen geheim dat het Italiaanse eten misschien wel het beste in Europa is, zo niet wereldwijd. Wat minder bekend is buiten Italië is dat de beste wiet van Europa uit Zuid-Italië komt.

Ganjakweek in het noorden van Italië is mogelijk op voorwaarde dat de kweker goed timet en de geschikte cannabissoorten uitkiest. Met de juiste genetica en wat geluk met het weer kunnen indrukwekkende ijzige toppen worden geoogst voordat de sneeuw in de winter zich heeft aangediend.

Verder is de cannabislegalisatiebeweging bijzonder sterk in Italië en is cannabis inmiddels vrijwel volledig maatschappelijk geaccepteerd.

Italië heeft, net als Colombia, zowel in geografisch als in demografisch opzicht de juiste papieren om een 21e-eeuws cannabisgewas te laten floreren.

Related Story

De Beste Outdoor Cannabis Zaden Per Klimaat

NOORD OF ZUID-ITALIË

NOORD OF ZUID-ITALIË

Als je van plan bent om buiten te kweken in het noorden van Italië, dan is het verbouwen ten noorden van Florence iets lastiger, maar niet onmogelijk.

Noordelijke kwekers in en rond de steden in het verre noorden zoals in Turijn, Milaan, en Trento hebben een beperktere keuze wat betreft soorten. Zij moeten dealen met de zwaarste weersomstandigheden.

Kweek gedurende het hele jaar is vrijwel onmogelijk in Noord-Italië. Het kweekseizoen beperkt zich tot de zomermaanden, en zelfs dan is regen zeer waarschijnlijk.

Het planten in potten in plaats van direct in de grond is een goede verzekering voor iedere kweker, aangezien het gewas dan altijd tijdelijk kan worden verplaatst om bijvoorbeeld te schuilen voor een onweersbui.

Het zuiden van het land kan worden onderverdeeld in oost en west. Ten zuiden van Florence, langs de Middellandse Zeekust richting de eilanden, is wietland.

Hier zijn de klimaatomstandigheden van de lente tot de herfst optimaal voor verschillende cannabissoorten, en met een kas is het mogelijk om ook de zomerregens en koude wintermaanden door te komen.

Verder landinwaarts en langs de Adriatische kust van Venetië in het noorden tot Bari in het zuiden, is het klimaat echter meer subtropisch dan mediterraan, nog steeds warm en zonnig, maar veel vochtiger. Er is een kleine kans op hagel of sneeuw; de warmere lucht zorgt eerder voor neerslag in de vorm van regen.

KIES JE SOORT

Het selecteren van de juiste cannabissoort is de belangrijkste beslissing voor de buitenkweker in Italië. Vooral de zomers in Rome en langs de kust van de Middellandse Zee zijn fantastisch en bieden de perfecte omgeving voor de meeste cannabissoorten, van Kush tot Haze.

Maar noordelijker, richting de Alpen, kun je beter snelgroeiende sterke kruisingen kweken en langs de Adriatische kust is schimmelresistentie van groot belang om je toppen te laten gedijen tot Croptober. Hier zijn onze beste 5 klimaatspecifieke cannabissoorten voor Italiaanse ganja boeren.

1. Big Bang autoflowering van Greenhouse Seeds

Big Bang - Greenhouse Seeds

Voor kwekers ten noorden van de denkbeeldige oost-west lijn, van Genua tot Triëst, is de enige optie voor buitenkweek een snel zomercannabisgewas.

De Big Bang Auto is de perfecte keuze, gezien de supersnelle bloei, dichtheid, en het lage onderhoud dat de soort vergt. De plant vereist 8 weken lang slechts 9 uren zonlicht, maar idealiter 12-18 uren, van de kiem tot de oogst.

Big Bang Auto is winterhard en bestand tegen koude weersomstandigheden. Als ze goed wordt verzorgd, kan de Big Bang Auto in de zomer buiten worden gekweekt. Bovendien kunnen indrukwekkende opbrengsten worden verkregen en de stash is hoogwaardige skunky wiet die je niet teleurstelt. Met deze soort kunnen zuidelijke kwekers een vroege voorjaarskweek oogsten of zelfs twee gewassen oogsten in het geval van een goede zomer.

2. Cream Caramel F1 Fast Version van Sweet Seeds

Cream Caramel F1 Fast Version - Sweet Seeds

Kwekers uit het noorden en midden van Italië, vooral in de grote steden van Milaan tot Rome, die op zoek zijn naar snelle hoogwaardige marihuana, kunnen de Cream Caramel F1 Fast Version overwegen.

Deze snelle versie van de sterke indica-legende Cream Caramel levert een gelijkwaardige oogst op met heerlijke dichte toppen met maximaal 20% THC. Met een bloeitijd van slechts 7 weken, zijn er geen ijzige fotoperiodesoorten die sneller groeien.

In het zuiden is deze soort geschikt voor degenen die op zoek zijn naar dubbele oogsten, waar twee gewassen mogelijk zijn in het zomer- of herfstseizoen als je goed timet en zolang de winter uitblijft.

3. Blue Kush van Dinafem

Blue Kush - Dinafem

Kush liefhebbers uit het zuiden die de krachtige high van Kush willen, maar ook een zoete fruitige smaak, let goed op. Sommige soorten gedijen niet goed in hoge zomertemperaturen en in droge weersomstandigheden, dus neem geen risico en kies voor een sterke Kush kruising.

Bestudeer de weersvooruitzichten en klimaatgegevens van je regio goed en houd bij wanneer de zonlichturen dalen naar 12 uur per dag en zorg ervoor dat je wat Blue Kush hebt, klaar om te bloeien.

Deze heerlijke krachtige kruising van O.G. Kush en Blueberry is een cannabissoort van de bovenste plank waar Noord-Europese kwekers alleen van kunnen dromen om buiten te kweken. 60 Dagen droog zomerweer of minder, en ze is klaar.

4. Super Lemon Haze van Greenhouse Seeds

Super Lemon Haze - Greenhouse Seeds

Speciaal voor de sativa liefhebber uit het zuiden, bevelen we de Super Lemon Haze aan. Dit is misschien wel de allerbeste Haze soort die er is. Door de langere bloeiperiode van doorgaans 10+ weken is de soort niet geschikt voor kwekers in het noorden.

Dit is een uitstekende keuze voor kwekers die zich bevinden aan de Adriatische kust, aangezien de Super Lemon Haze goed gedijt in een subtropisch klimaat. In principe kan deze Haze variëteit aan iedere kust enorm productief zijn en het vergt echt oefening om de plant niet te veel aandacht te geven.

Super Lemon Haze bereikt hoogten van wel 3m en brengt maximaal 1kg op per hars druppelende citroenplant. Hoogwaardige krachtige citroen stash in grote hoeveelheden.

5. White Widow van Royal Queen Seeds

White Widow - Royal Queen Seeds

Onze laatste keuze voor de Italiaanse buitenkweker is de legendarische White Widow van Royal Queen Seeds. Deze sterke marihuanasoort frustreert menig beginneling als het aankomt op binnenoogsten, in vergelijking met modernere soorten.

Bij buitenkweek langs de Middellandse Zeekust in de zomer kan White Widow 2m hoog worden en trichoom bedekte juwelen produceren die lijken op ijzige eikels.

De soort is absoluut geschikt voor beginners bij buitenkweek in aarde, met indrukwekkende opbrengsten. 10 Bloeiweken leiden doorgaans tot een weelderige opbrengst in september, bestaande uit de ijzigste toppen.

DE BESTE TIJD OM ZADEN TE ONTKIEMEN

In het zuiden van Italië, onder Rome, kunnen kwekers in de lente beginnen; begin april is vaak de beste tijd om te ontkiemen als je je langs de Middellandse Zeekust bevindt. Langs de Adriatische kust is dit ongeveer een maand later.

Ten noorden van Florence is het waarschijnlijk het beste om te wachten op de zomer, om het cannabisgewas de beste overlevingskansen te geven. Wachten tot juni of zelfs tot juli is verstandig als het weer nog steeds veranderlijk is.

Smart StartBekijk Product

Natuurlijk is het het beste om je cannabiszaden binnen te ontkiemen en wanneer mogelijk, ze binnen te houden totdat ze veilig door de zaailing fase zijn gekomen. Twee weken onder een eenvoudig CFL systeem of op een zonnige vensterbank is voldoende.

TEMPERATUUR

TEMPERATUUR Italie

De zomertemperaturen in heel Italië zijn doorgaans geschikt voor cannabiskweek. Temperaturen van 30°C + in de zuidelijke kustgebieden en in de zomermaanden juli en augustus kunnen echter problematisch zijn. Het creëren van schaduw is noodzakelijk om te voorkomen dat planten gaan lijden onder hittestress en vaker water geven is daarbij ook vereist.

Koele nachttemperaturen zijn een andere bedreiging voor buitenkwekers in Italië. In het noorden, zelfs gedurende de zomer, kan de temperatuur variëren van 28°C overdag tot 15°C of kouder 's nachts. Auto's en kruisingen verdragen deze schommelingen doorgaans beter.

Noord of zuid, het is heel normaal dat je je planten binnen moet zetten als de temperatuur gedurende herfst- of winternachten onder de 10°C daalt, je planten bedekt of in een kas zet gedurende lenteregens, en schermen creëert om je planten van schaduw te voorzien tijdens een hittegolf.

SCHIMMEL

SCHIMMEL

Schimmel of rot van de toppen is de angst van iedere cannabiskweker. Buitenkwekers moeten een planning hebben voordat ze gaan zaaien en zich aan het kweekplan houden.

Het opzetten van een cannabiskweek in het juiste seizoen met de juiste zaden is de eerste stap die iedere kweker moet zetten om later bestand te zijn tegen schimmel.

Het helpt ook als je de planten even niet blootstelt aan weersomstandigheden, vooral richting de oogst als de cola's het dikst zijn. Hoge luchtvochtigheid en lage temperaturen zijn een favoriet voor schimmel.

Related Story

Top 10 Schimmelbestendige Cannabissoorten

Kortom; je kweekt als de omgevingscondities geschikt zijn voor de soorten die het beste gedijen in jouw klimaatregio.

Als je niet goed timet, de verkeerde soort kiest of gewoon pech hebt met het weer, kan schimmel een groot probleem worden. De verstandige kweker doet er alles aan om schimmel te voorkomen in zijn/haar cannabistuin.

Geef de planten vloeibare silica om celwanden op te bouwen, voeg nuttige schimmels aan het medium toe zodat de schadelijke fungus concurrentie heeft om binnen te komen, en duim voor warm, droog weer gedurende je cannabiskweek buiten.

Top Shelf Grower

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken