Blog
Beste Cannabiszaden Italië
6 min

De Beste Outdoor Cannabissoorten Om Te Kweken In Italië

6 min

Wil je geweldige buitenwiet kweken in Italië? Onze experts hebben 10 geweldige soorten verzameld voor buitenkwekers in zowel Noord- als Zuid-Italië.

Woon je in Milaan en wil je cannabis kweken op het balkon? Of bezit je een stukje idyllisch platteland in Sicilië? Hoe dan ook, hier vind je 10 geweldige cannabissoorten voor de Italiaanse buitenboer.

CANNABIS KWEKEN IN HET ITALIAANSE KLIMAAT

CANNABIS KWEKEN IN HET ITALIAANSE KLIMAAT

Italië staat bekend als land van heerlijk eten en mode, maar je vindt er natuurlijk niet alleen pizza, Chianti en Prada. Het is ook een van de beste landen in Europa om buiten cannabis te kweken. De beste wiet van het Europese continent komt uit het zuiden van Italië en het land vindt wellicht alleen een rivaal in Spanje, vanwege het soortgelijke klimaat.

Maar ook in Noord-Italië is het mogelijk geweldige resultaten te behalen als cannabiskweker. Zorg gewoon voor de geschikte soorten en plan het oogstmoment zorgvuldig. Met de juiste genetica en voorbereiding haal je een indrukwekkende opbrengst binnen bestaande uit ijzige toppen, lang voordat de kou haar intrede doet.

NOORD-ITALIË VERSUS ZUID-ITALIË

Van de voet van de Alpen tot Florence, het klimaat in Noord-Italië verschilt sterk van het warmere, mediterrane klimaat in het zuiden. Vanwege koude wintertemperaturen en de dreiging van vorst in de lente lijkt buitenkweken misschien beangstigend, maar dat valt best mee! Buitenkwekers kunnen de driftbuien van moeder natuur te lijf gaan door in potten te planten. Zo kun je de cannabisplanten naar binnen verplaatsen mocht het weer tijdelijk omslaan.

Als je in het gebied boven Florence woont en vorstschade wilt voorkomen, is het verstandig tot ver in de lente te wachten, tot halverwege mei. Woon je nog noordelijker, wacht dan tot juni of juli voordat je je planten buiten zet.

CANNABIS KWEKEN - NOORD-ITALIË VERSUS ZUID-ITALIË

Ten zuiden van Florence tot aan de westelijke Middellandse Zeekust kun je geweldige wiet kweken. Het klimaat is hier geschikt voor talrijke cannabis strains. In zuidelijke richting langs de Adriatische kust, in het oosten van de "laars", is het klimaat subtropisch. Het is er warm en zonnig, maar ook vochtig. In het zuidelijkste deel van het land, zoals Sicilië, is het erg warm en droog. Bescherm je planten hier dan ook tegen de intense zon.

Bevind je je ten zuiden van Rome? Dan kun je al in april buiten beginnen. Als je aan de Adriatische kust woont, wacht dan iets langer, tot eind april of begin mei.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

Wel kun je altijd binnen je zaden alvast planten. Zo komen je plantjes veilig door de zaailingfase heen voordat je ze blootstelt aan de elementen. Dit doe je het beste met Zamnesia Smart Start en een TL-lamp of een zonnige vensterbank. Na een aantal weken kun je je planten buiten zetten, mits het risico op vorst voorbij is.

HOE KIES JE DE JUISTE CANNABIS STRAIN?

HOE KIES JE DE JUISTE CANNABIS STRAIN IN ITALIË?

Noord-Italië

Woon je in een noordelijk stedelijk gebied, zoals Turijn, Milaan of Trento? Dan bestaat de kans dat de vorst in de lente en een natte herfst je harde werk tenietdoen. Dit maakt het hele jaar buitenkweken helaas onmogelijk. Met snelgroeiende soorten kun je echter gemakkelijk hoogwaardige cannabis kweken in de zomer. Hiermee heb je voldoende speling. Met name autoflowers zijn een goede keuze, want deze groeien sneller dan fotoperiode soorten. Kies ook robuuste soorten met een hoge weerstand tegen schimmels.

Zuid-Italië

Regen en vorst zijn geen probleem in het zuiden. Je hebt hier dus ook meer opties bij het selecteren van je zaden. Kies bijvoorbeeld voor langbloeiende sativa's die dol zijn op zon en pas eind oktober klaar zijn met bloeien. Uiteraard kun je ook autoflowers kweken als dat je ding is. Deze zijn niet zo groot of hoogproductief als fotoperiode soorten, maar vanwege hun snelle groei en de ideale buitenomstandigheden oogst je vaak met gemak meerdere keren per seizoen/jaar. Let echter wel op dat de zon niet problematisch wordt. Bescherm je planten met zonneschermen en geef ze vaker water op hete dagen.

DE BESTE CANNABISSOORTEN VOOR DE ITALIAANSE BUITENLUCHT

We gaan nu de beste cannabissoorten voor buitenteelt in Italië bekijken. Laten we beginnen met 5 exemplaren die geschikt zijn voor Noord-Italië, waarna we overgaan op 5 soorten die ideaal zijn voor in het zuiden.

DE BESTE CANNABISSOORTEN VOOR NOORD-ITALIË

We gaan van start met de beste soorten voor Noord-Italië. Let's go!

Big Bang Autoflowering

Big Bang Autoflowering (Greenhouse Seeds)

Big Bang Autoflowering van Greenhouse Seeds is de perfecte soort als je kweekt in minder optimale omstandigheden. Deze struikachtige plant is een kruising tussen de originele Big Bang en ruderalis. De bloeiperiode is daarbij erg kort, namelijk 5-6 weken. Je kweekt daarmee geweldige wiet in razend tempo (ongeveer 8 weken na de ontkieming is ze klaar). De soort is ook bestand tegen koudere temperaturen, zolang deze niet onder de 10°C komen. Big Bang Auto heeft daarbij een superontspannend effect. Verheug je op een fatsoenlijke opbrengst van geweldige kwaliteit; ongeveer 50g/plant.

Bekijk BIG BANG AUTOFLOWERING

Cream Caramel - F1 Fast Version

Cream Caramel F1 (Sweet Seeds)

Deze snelle variant van de populaire Cream Caramel van Sweet Seeds bloeit slechts 7 weken. Zo oogst je begin of half september al. De toppen van deze 90% indica hebben een zoet aroma dat doet denken aan karamel. Ook biedt ze aardse noten, afkomstig van haar Blue-genen. Met 15-20% THC geniet je van een krachtig, prettig rokertje. Perfect voor de avond of op elk ander moment waarbij ontspanning gewenst is. Onder optimale omstandigheden haal je ongeveer 800g/plant binnen.

Bekijk CREAM CARAMEL

Erdpurt

Edpurt (ACE Seeds)

ACE Seeds ontwikkelde Erdpurt, een 100% indica, speciaal voor kwekers in noordelijke klimaten. Ze is een kruising tussen Swiss Erdbeer (Strawberry) en Purpurea Ticinensis, een andere Zwitserse soort. De bloeiperiode bedraagt daarbij slechts 7 weken en ze heeft een fantastische weerstand tegen schimmel en kou. Het eindproduct bevat 8-12% THC, waardoor we haar niet tot de krachtigste soorten kunnen rekenen. Ze maakt dit echter goed met een verbluffende smaak; een combinatie van versgemalen koffie en hasj met vleugjes aardbeien en bramen, tegen een aardse achtergrond. Een geweldige soort voor gebruikers die op zoek zijn naar een rustgevende en ietwat ingetogen high!

 Bekijk ERDPURT

Auto Alpujarreña

Auto Alpujarreña (Pyramid Seeds)

Auto Alpujarreña van Pyramid Seeds is veredeld in de hoge bergen van Granada. Ze valt op vanwege haar robuustheid, hoge weerstand en kweekgemak. Andere pluspunten zijn haar snelle doorlooptijd (8-10 weken vanaf de ontkieming) en haar compacte lengte van 40-100cm. Om die reden is ze ook geschikt als discretie van belang is. Ze verwent je met een verrukkelijk aroma en een krachtig, ontspannend effect.

Bekijk AUTO ALPUJARREÑA

Gerelateerd artikel

Hoe Camoufleer Je Wietplanten Buiten?

Afghani 1 Automatic

Afghani 1 Automatic (Sensi Seeds)

Afghani 1 Automatic is de next-gen autoflowering variant van de klassieke Afghani van de zadenbank Sensi Seeds. Voor deze soort gebruikten ze de zuiverste indica-ouders en ruderalis. Honderden jaren lang hadden Afghani-genen de tijd om zich aan te passen aan de taaiste natuurlijke omstandigheden. Daarom is deze plant in een moderne tuin erg makkelijk te kweken. Ze huppelt door elke groeifase en laat zich niet weerhouden door schimmel of slecht weer. Daarnaast gaat er niets boven haar zoete, aardse, wierook-achtige, hasj-aroma en de ontspannende stone. Geen wonder dat ze zo gewild is onder indica-liefhebbers!

Bekijk AFGHANI 1 AUTOMATIC


DE BESTE CANNABISSOORTEN VOOR ZUID-ITALIË

Je weet nu welke soorten ideaal zijn voor het klimaat in Noord-Italië, maar wat als je in het zuiden zit? Hieronder vind je de perfecte strains voor een hete zomer.

Banana

Banana

Zorg voor een tropische vibe in je kweekruimte, met Banana van Zamnesia Seeds! Deze sativa-dominante soort is ontstaan uit een kruising tussen twee sterke soorten, namelijk OG Kush en Banana. Het resultaat is een strain die niet alleen geweldige smaken en effecten levert, maar ook een geweldige kweekervaring. De bloei bedraagt 9-10 weken, waarna je onder de Italiaanse zon een oogst van ongeveer 900–950g/plant kunt binnenhalen. Dat is een behoorlijke opbrengst, zeker gezien de inspanningen die vereist zijn. Met een THC-percentage van maar liefst 28%, trakteert ze je op een opwekkende, stimulerende rookervaring. Perfect om met vrienden te delen! 

Bekijk Banana

Super Lemon Haze

Super Lemon Haze (Greenhouse Seeds)

De bekroonde Super Lemon Haze van Greenhouse Seeds lijkt wel gemaakt te zijn voor het zonnige klimaat van Zuid-Italië! Deze Haze verwent je met aroma's van citroen, limoen en grapefruit. Bij het uitblazen genieten je smaakpapillen van aardse, muskusachtige smaken, verrijkt met wierook en zwarte peper. Allereerst bemerk je daarbij een ontspannend indica-effect. Dit verschuift echter naar een psychoactievere en alertere roes. Kweek haar onder optimale omstandigheden en haal 1,2kg/plant binnen!

Bekijk SUPER LEMON HAZE

Gorilla Glue Automatic 

Gorilla Glue Automatic

Gorilla Glue Automatic van Zamnesia Seeds is het resultaat van een kruising tussen Gorilla en Cookies, waaraan ook wat genen van ruderalis zijn toegevoegd. Voor een autoflowering soort wordt ze redelijk groot; reken op een gemiddelde hoogte van 150cm. En natuurlijk hoort daar ook een fatsoenlijke opbrengst bij! Gorilla Glue Automatic haast zich in 9-10 weken van zaad naar oogst en als je buiten kweekt, haal je tot wel 150-200g/plant binnen. Fans van wiet zullen echter vooral in hun nopjes zijn met deze soort vanwege de fruitige geuren van citrus, verrijkt met een vleugje dennen. In combinatie met de diep ontspannende high valt er met Gorilla Glue Automatic heel wat te genieten. 

Bekijk Gorilla Glue Automatic

White Widow

White Widow (Royal Queen Seeds)

White Widow van Royal Queen Seeds is een populaire cannabisklassieker die in coffeeshops uit de schappen vliegt. Ze is zo populair omdat ze herinneringen ophaalt aan klassieke old-school ganja. Je weet wel, die wiet die onmiddellijk inslaat en met een dennenachtige smaak. White Widow verwent je ook nog eens met een goed afgeronde high. Deze begint cerebraal en stimulerend, maar ontspant je later van top tot teen. De onderhoudsarme soort bloeit daarbij slechts 9 weken. Je hoeft dus ook niet eeuwig te wachten op haar bekroonde toppen. Tot wel 650g/plant ligt binnen handbereik!

Bekijk WHITE WIDOW

Critical Cheese Automatic

Critical Cheese Automatic (Zamnesia Seeds)

Critical Cheese Automatic is onze variant van de Britse klassieker. Deze soort is een kruising tussen een buitengewone Cheese, Critical en ruderalis. Ze heeft daarbij alle beroemde kaasachtige en skunky smaken van het origineel weten te behouden. Daarnaast is de krachtige rook ongelooflijk ontspannend. Dit maakt de plant uitermate geschikt als je wilt chillen. Ze is een autoflower en daarmee klaar in slechts 10 weken na de ontkieming. Verheug je daarbij op ongeveer 150g/plant.

Bekijk CRITICAL CHEESE AUTOMATIC

TIPS VOOR HET KWEKEN VAN CANNABIS IN ITALIË

TIPS VOOR HET KWEKEN VAN CANNABIS IN ITALIË

Volg deze tips om optimale resultaten te behalen als je buiten wiet kweekt in Italië.

Noord-Italië

  • Controleer wat het geschatte oogstmoment is bij het selecteren van je cannabiszaden. Kies soorten die klaar zijn voor het weer in de herfst omslaat. Overweeg autoflowers te kweken, omdat deze sneller zijn dan fotoperiode varianten.
  • Ga op zoek naar cannabissoorten met een hoge weerstand tegen schimmels en koude temperaturen. Indica's zijn, over het algemeen, geschikter voor koude klimaten dan sativa's.
  • Houd het weerbericht goed in de gaten. Zo weet je op tijd of er vorst of onweer voorspeld wordt. Kweek je cannabisplanten buiten ook in potten. Dit biedt flexibiliteit, mocht je ze snel naar binnen willen verhuizen.

Zuid-Italië

  • Cannabisplanten vereisen veel zon, maar een teveel is ook niet goed! In Zuid-Italië hebben je planten in juli en augustus ook schaduw nodig en regelmatig water, wanneer de temperaturen hoog zijn en de zon intens.

Happy growing!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken