Blog
Beste cannabis soorten spanje
4 min

De Beste Cannabis Soorten Voor Onder De Spaanse Zon

4 min
Products Seedshop

Het selecteren van zaden voor je lokale klimaat is belangrijk als het gaat om het kweken van cannabis in de buitenlucht. Spanje heeft drie belangrijke klimaatzones. Hier is onze shortlist met geselecteerde soorten die presteren in het noorden, zuiden, oosten of westen.

HET SPAANSE KLIMAAT

Spanje overspant het Iberische schiereiland en bestaat uit drie klimaatzones. Met uitzondering van de grenzen met Portugal en Frankrijk, wordt het land omringd door water; de Middellandse Zee in het oosten en de Atlantische Oceaan in het noorden en noordwesten. Het klimaat in het noorden van het land is aangenaam en gematigd, terwijl het diepe zuiden te maken heeft met hete, Afrikaanse temperaturen. Het centrale plateau kan erg warm worden, maar op een paar uur rijden liggen de bergachtige verhogingen van het Castiliaans Scheidingsgebergte, waar het veel koeler is.

Spanje, van de Straat van Gibraltar op 36°N tot de rijke Galicische kust aan de Golf van Biskaje op 43°N, biedt de cannabis kweker veel kansen om te ontdekken wat cannabis genetica te bieden hebben. Goede omstandigheden betekenen dat de Spaanse kweker kan kiezen uit verschillende zaden. Sativa-dominante selecties, die bijvoorbeeld voor de Duitse buitenkweker onhaalbaar zijn, behoren in Spanje wel tot de mogelijkheden en zullen vooral in het zuiden floreren.

Related Story

De Beste Outdoor Cannabis Zaden Per Klimaat

HET NOORDEN VAN SPANJE

Cannabis Zaden Noord Spanje

In het Baskenland, heeft men te maken met een maritiem klimaat met milde zomers en koele winters. De invloed van de oceaan zorgt voor veel bewolking en frequente, zware regenval. Tijdens de herfst kunnen krachtige stormen vanuit de Atlantische Ocean het gebied bereiken en rijpende cannabis bloemen verwoesten. De invloed van de Cantabrische Bergen kan in de winter worden gevoeld in de vorm van koude windstoten. Cannabisplanten die bestand zijn tegen schimmel en vroeg volwassen worden, zijn ideaal voor het verre noorden en de berggebieden. Regular Freeze Cheese en Super Skunk zijn harsrijke, schimmelwerende, indica-dominante soorten die ook niet in paniek raken bij koude temperaturen. Wanneer tijd van belang is, kan een autoflowering cannabis soort een goede keuze zijn. Binnen 75 dagen vanaf zaad, kweek je prachtige White Cheese of vette, bijna paarse Blueberry.

CENTRAAL & MEDITERRAAN SPANJE

Cannabis Strains Centraal & Mediterraan Spanje

Beide regio's worden gekenmerkt door een natte lente, gevolgd door warme, zelfs hete, zomerdagen. De enorme centrale Spaanse Hoogvlakte kent meer continentale, warmere, drogere zomers en koudere winters dan de kustgebieden, maar beide regio's zijn ideale gebieden voor het kweken van cannabis. De kustgebieden liggen op een breedtegraad die vergelijkbaar is met Humboldt County, een gebied dat bekend staat voor de kweek van cannabis. Sativa-dominante hybrides, zoals Sour Diesel en Lemon Thai Kush floreren in de zomerse hitte van de centrale vlakten. Als het seizoen koeler wordt, zal de dauw aan de kust geen probleem vormen voor taaie soorten als White Widow of Chemdawg, omdat hun met hars bedekte bloemen vrijwel waterafstotend zijn.

ZUID-SPANJE

Cannabis Zaden Zuid Spanje

Op zo'n korte afstand van de tropen kunnen sativa-dominante soorten floreren. Het zuiden ontvangt minder regen dan de rest van het land en in de zomer kan de Calima, of de warmtenevel, de horizon verdoezelen. Rond Murcia is het klimaat bijna Afrikaans en kan in april al begonnen worden met het ontkiemen van cannabis, in tegenstelling tot in het noorden, waar tot mei moet worden gewacht. Er kunnen traditionele sativa soorten worden gekweekt, die vragen om lange, zomerse dagen en een langere herfst om de volwassenheid te kunnen bereiken. Een Silver Haze, die slechts een stap verwijderd is van een zuivere Thai, kan uitgroeien tot een aanzienlijke plant en kwekers moeten haar dus de ruimte geven. Indica's reageren goed op de droogte, een imitatie van hun oorspronkelijke berggebied, dus Bubba Kush zal nog eens verrassend groot kunnen worden voor een indica.

DE BALEAREN

Cannabis Soorten Voor De Balearen

Het eilandleven kan perfect zijn voor het kweken van cannabis. Het voornamelijk maritieme klimaat, met koele, natte winters en warme, droge zomers is wat de meeste mensen zich voorstellen als ze denken aan het Middellandse Zeegebied. Er kan worden genoten van warme dagen en zeebriesjes, zonder de drama's van woeste stormen, zoals aan de Atlantische kant, zodat cannabis floreert op de eilanden. Hybride kracht kan door Mediterrane kwekers goed worden benut. Een consistent zeebriesje versterkt de cannabisplant en frisse, heldere zomerdagen stimuleren snelle vegetatie. Skunk, een taaie hybride en een ware klassieker, reageert krachtig op eiland omstandigheden. De eigenzinnige The Church verzekert een ongecompliceerd project en produceert grote waaierbladeren onder de zomerse zon en flinke gekristalliseerde toppen tijdens de koele herfst.

HET BESTE MOMENT OM ZADEN TE ONTKIEMEN

Zaden Ontkiemen Spanje

De lengte van de dag zal het succes van een vroeg cannabis kweekproject bepalen. Als cannabisplanten overdag genoeg zon ontvangen, zullen ze kouder weer tolereren en zaailingen zullen zelfs hun kopjes opsteken door een lichte sneeuwdeken. Als je zaailingen echter te vroeg buiten zet, kan dit leiden tot een vroege bloei, die weer ongedaan gemaakt wordt als de dagen lengen. Cannabis zal niet goed herstellen als dit gebeurt; de eindopbrengst is lager en de bloemen zijn slecht ontwikkeld.

Als je het ritme van de natuur respecteert, moet je in het noorden wachten tot eind april of begin mei met het ontkiemen van je zaden. In het warmere, zuidelijke klimaat kan eerder in april worden ontkiemd vanwege de langere dagen. Aanvullende verlichting is in elk klimaat mogelijk. Start je planten op wanneer je wil en houd je aan een vegetatieve lichtcyclus van 18-6 uur. Twee weken voor het overplaatsen naar hun uiteindelijke locatie, begin je met het harder maken van je planten. Zorg voor genoeg ruimte. In het begin van de lente beginnen met planten van een meter hoog kan al snel uit de hand lopen. Goed voor de opbrengst, slecht voor discretie.

Smart StartBekijk Product

TEMPERATUUR

Temperatuur Cannabis Kweken Spanje

Cannabis is een buitengewoon taaie plant die goed kan omgaan met verschillende klimaten en weersomstandigheden. De cannabisplant acclimatiseert al duizenden jaren in alle uithoeken van de wereld. Denk aan hoge berg valleien met ijle, frisse lucht en vochtige tropische berghellingen. Moderne hybrides hebben voordelen voor elke locatie op de wereld. Waar koudere temperaturen problematisch zijn, kan het kweken in een kas een productieve oplossing bieden. Er zijn veel cannabis soorten ontwikkeld met de kaskweker in gedachte en deze zullen goed gedijen bij een juiste behandeling. Critical Kush en AK-47 produceren indoor kwaliteit, met veel hars op de planten, aangedreven door de zon.

SCHIMMEL

Schimmel Cannabis Kweken Spanje

Het enige grote nadeel aan vette, harsachtige cannabis bloemen is het feit dat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het weer kan langere perioden niet meewerken, waardoor je te maken krijgt met natte, vochtige of gure weersomstandigheden. Deze omstandigheden kunnen de natuurlijke weerstand van cannabis tegen ziektekiemen ondermijnen waardoor schimmel kan ontstaan.

Related Story

Hoe Herken En Voorkom Je Toprot Bij Het Kweken Van Cannabis?

Schimmel begint als microscopische sporen die overal aanwezig zijn en wachten op de juiste omstandigheden om te floreren. Denk aan vocht, warmte en schaduw of duister. In droge klimaten ontstaan meestal geen problemen met schimmel, maar vochtige klimaten, een natte herfst en slecht geventileerde kweekruimten zijn absoluut doelwitten.

Waakzaamheid is hier belangrijk. Als de omstandigheden bevorderlijk zijn voor schimmel, controleer dan je planten regelmatig. Mocht je schimmel zien, verwijder het aangetaste materiaal onmiddellijk met een gesteriliseerde schaar en verbrand het afval. Houd je planten vrij van dood materiaal, omdat dit materiaal vocht kan vasthouden. Gedroogd en dood plantenmateriaal kan ook rotten. Dit genereert hitte en zal de groei van schimmel versnellen.

Schimmels kunnen verschijnen als verwarde, fijne, witte haartjes, zwarte vlekjes of een wit stof op de bloemen. Gebruik een loupe of draagbare microscoop om probleemgebieden vroeg te herkennen. Onder UV-licht zien schimmels eruit als witte of gele vlekjes.

Als je schimmel te laat ontdekt op goed ontwikkelde planten is er maar weinig wat je nog kan doen. Preventie is dus de beste verdediging. Houd ruimte tussen je planten en trim regelmatig, zodat de ventilatie op orde is. Biologische behandeling van planten eerder in het groeistadium, kan de weerstand van de toppen tegen schimmels en sporen verhogen. Elke vorm van anti-schimmel of anti-sporen behandeling in een laat stadium zal je toppen verwoesten, waardoor ze niet meer te roken zijn. Regelmatig sprayen met neem olie of een thee, gemaakt van alfalfa of kamille, kan werken als een biologische vaccinatie tegen schimmel in de vroege bloeiperiode.

Kortom, het Spaanse klimaat biedt cannabis kwekers fantastische mogelijkheden om hoogwaardige cannabisplanten te kunnen kweken.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammy, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken