Blog
De Beste Wietsoorten Voor 2020
5 min

De Beste Wietsoorten Voor 2020

5 min
Seedshop Top Lists

De cannabis industrie maakt zich klaar voor het zadenseizoen van 2020. Zet je schrap voor nieuwe en krachtige genetica.

Een nieuw jaar betekent nieuwe innovaties, nieuwe producten en een nieuwe generatie zorgvuldig gekweekte en mogelijk baanbrekende cannabis soorten. Een nieuw jaar betekent ook meer rooksessies. Of dit nu thuis is met vrienden, tijdens een geweldig muziekfestival met een heerlijk sfeertje of buiten, in de prachtige natuur. Hieronder vind je een lijst met de allerbeste soorten voor 2020, maar ook een aantal nieuwe en opwindende varianten die je niet mag missen.

De Beste Soorten Voor 2020

Net als voorgaande jaren, zullen er strains zijn die de show stelen. In de onderstaande lijst zetten we een aantal van de klappers voor 2020 in het zonnetje. Daar gaan we!

Voor de aftrap van onze lijst met de beste wietsoorten voor 2020, laten we je graag 3 autoflowers en 3 fotoperiodieke soorten zien. Waarom? Er bestaan nu eenmaal verschillende typen kwekers. Sommige beschikken over alle tijd en ervaring die je maar kunt wensen. Anderen hebben echter te maken met tijdnood of zijn nog onervaren.

We laten je graag zien dat er voor iedereen hoogwaardige wiet bestaat, ongeacht je tijd en ervaring. Daarnaast hadden we hier een hoop soorten kunnen vermelden, maar dit zijn onze favorieten.

Amnesia Haze Automatic

Amnesia Haze Automatic (Zamnesia Seeds)

Amnesia Haze is sinds de jaren ’90 een van de meest iconische sativasoorten die er zijn. Het was een populaire soort onder kwekers en is dat nog steeds en zal dat waarschijnlijk ook altijd blijven. Zoals het geval is met veel iconische soorten, plukken echter enkel de meest ervaren en geduldige kwekers de vruchten ervan. Maar dit is een andere plant dan de oorspronkelijke legende. Door de genen met ruderalis te combineren, bieden de ontwikkelaars van Amnesia Haze Automatic een manier om haar met beduidend minder kopzorgen te kweken. Met een indrukwekkende 18% THC wekt deze soort dezelfde heldere, euforische high op als het geliefde origineel.

Verwacht een kweektijd van slechts 10-11 weken van zaad tot oogst, waarbij ze binnen 500g/m² en buiten 150g/plant oplevert. In beide gevallen bereikt ze een hoogte van 1,5m.

Bekijk AMNESIA HAZE AUTOMATIC

Green Gelato Automatic

Green Gelato (Royal Queen Seeds)

Ook deze naam klinkt herkenbaar. Green Gelato staat erom bekend een van de sterkste effecten te hebben. Het mag dus geen verrassing heten dat Green Gelato Automatic een van de krachtigste autoflowers is die er zijn. Zelfs fotoperiodieke soorten hebben moeite om haar intimiderende THC-gehalte van 24% te evenaren. Deze sativa-dominante soort is perfect voor creatievelingen die een mentale energieboost zoeken. Het terpenen-profiel is daarbij vergelijkbaar met het origineel. De lucht en je smaakpapillen worden overladen met zoete en citrusachtige aroma's.

Je hoeft slechts 9-10 weken te wachten op zaden die uitgegroeid zijn tot prachtige, weelderige planten. De opbrengsten liggen binnen meestal rond de 400–450g/m². Buiten behaal je 100-175g/plant. Verwacht in beide gevallen planten van maximaal 120cm hoog. Binnen kunnen ze echter ook slechts 70cm worden.

Bekijk GREEN GELATO

Original Auto Ak

Original Auto AK (FastBuds)

Zelfs de incidentele blower is wel bekend met de iconische AK-47. Ben je dol op sativa's? Dan is de kans groot dat je deze soort al eerder gerookt hebt. Original Auto AK zet de familietraditie voort met alles wat je maar kunt wensen van een autoflower. Deze soort heeft een indrukwekkend THC-gehalte van 21% en biedt een energieke en euforische high. Bij het opsteken van je joint beland je zomaar in het bos, waarbij aardachtige, dennenachtige en bloemige geuren de lucht vullen. Als je goed oplet, kun je ook de subtiele aanwezigheid van citrus opmerken.

Zelfs vergeleken met andere autoflowers schiet deze soort snel uit de grond, met slechts zo’n 60 dagen tussen het planten van het zaad en het plukken van de vruchten. Hoewel ze binnen ongeveer 80cm of zelfs minder hoog wordt, kan ze nog steeds 400–500g/m² opleveren.

Bekijk ORIGINAL AUTO AK 

Dos Si Dos 33

Dos Si Dos 33 (Barney's Farm)

Inmiddels zijn we aanbeland bij de feminized fotoperiodieke zaden. Dos Si Dos 33 is een krachtige combinatie van Dos Si Dos (Girl Scout Cookies en Sunset Sherbet) en Gelato 33. Zoals je misschien al vermoedt, zijn de smaak en het aroma een genuanceerde combinatie. Op je tong proef je een vleugje munt en zoete limoen en je ruikt een geur die doet denken aan een verfrissende sorbet en versgebakken koekjes. De toppen hebben een THC-gehalte van minimaal 22%, waarbij de sterkste wel 28% kunnen bevatten. Dit zorgt voor een interessante ervaring, aangevoerd door 60/40 indica/sativa. Je ervaart een sprankelende initiële roes, die langzaam overgaat in rustgevende sensaties.

Deze planten hebben een bloeitijd van slechts 60-65 dagen en de oogsten zijn krankzinnig. Binnen behaal je ongeveer 700g/m². Buitenkwekers gaan er echter met de ware prijs vandoor met 2000g/plant.

Bekijk DOS SI DOS 33

Watermelon Zkittlez

Watermelon Zkittlez (Pyramid Seeds)

Onze vrienden van Pyramid Seeds stellen je graag voor aan Watermelon Zkittlez, een combinatie van OG Eddy en Watermelon Zum Zum #3. Dit is een zuivere hybride (50/50 indica/sativa) met 25% THC. Hierdoor ervaar je een verscheidenheid aan sensaties. Het begint allemaal met een energiek, high gevoel in het hoofd dat 1-2 uur aanhoudt en later afneemt, waarbij je lichamelijk tot rust komt. De smaken zijn daarbij net zo zoet als de naam doet vermoeden. Al bij het eerste hijsje wekt deze smaak beelden op van zoete watermeloen en andere vruchten. Ook de kamer raakt doordrongen met vergelijkbare aroma’s, waarbij de ene geur de andere benadrukt.

Na een bloei van slechts 60 dagen binnen, levert de plant een indrukwekkende opbrengst op van 400g/m². Kweek je buiten? Dan kun je tegen september een oogst van maar liefst 750-1000g/plant binnenhalen.

Bekijk WATERMELON ZKITTLEZ

Runtz

Runtz (Zamnesia Seeds)

De naam mag dan wel Runtz zijn en ze mag dan wel een van de nieuwste soorten in onze catalogus zijn, maar neem maar van ons aan dat ze bepaald geen rund is. Als afstammeling van Gelato en Zkittlez is het niet moeilijk voor te stellen dat ze haar mannetje staat tussen de grote dames. Sterker nog, met wel 27% THC is ze sterker dan de meeste andere soorten. Deze hybride is perfect voor een ontspannen geest, zonder je in een volledige “couch lock” te brengen. Ruik aan de toppen en het voelt alsof je in een zak vol fruitig snoep bent gegooid, met een smaak die dit nog verder versterkt.

Gerelateerd artikel

Runtz: Strainoverzicht En Informatie

Binnenplanten worden minimaal 80cm en maximaal 130cm hoog en leveren 450–500g/m² op. Buitenplanten schieten echter uit tot 180cm en genereren ongeveer 400-450g/plant als je ze goed behandelt.

Bekijk RUNTZ

Soorten Om Naar Uit Te Kijken In 2020

Tot slot hebben we nog enkele nieuwe soorten, waarvan sommige nog in onze winkel moeten verschijnen. Altijd leuk om kennis te maken met iets nieuws, toch? En geloof ons; dit zijn enkele van de allernieuwste soorten op de markt.

Binnenkort zijn al deze soorten verkrijgbaar bij Zamnesia! Check regelmatig onze sociale media, waaronder Facebook en Instagram. Nog beter is het om je aan te melden voor onze nieuwsbrief, dan ben je de eerste die ze kan bewonderen. Goed, laten we eens kijken wat 2020 aan verrassingen te bieden heeft...

Zz Punch

ZZ Punch (Zamnesia x Royal Queen Seeds)

Nee, dit is niet een soort van ZZ Top. ZZ Punch behelst in plaats daarvan een prachtige samenwerking tussen Royal Queen Seeds en Zamnesia. We combineerden Sweet ZZ, de cultivar van RQS, met onze eigen Purple Punch om een krachtige, rustgevende en smaakvolle indica te ontwikkelen. Het sleutelwoord: heerlijk. Je zult wensen dat het fruit/snoep/bessenfeest op je tong nooit stopt. Bovendien heeft ze een waanzinnig effect! Met een fors, maar beheersbaar THC-gehalte van 22% is deze indica-dominante soort perfect om te chillen met vrienden of een rustig moment voor jezelf.

Je hoeft maar zo’n 65 dagen te wachten voordat de bloei is afgerond. Daarbij behaal je fatsoenlijke oogsten, met binnen en buiten respectievelijk 500g/m² en 500g/plant. Wil je meer wiet en een bossigere plant? Dan raden we aan om haar tijdens de groei te toppen.

Gerelateerd artikel

5 Manieren Om Je Cannabisoogst Te Vergroten

ZZ Punch is een limited edition-samenwerking tussen Royal Queen Seeds en Zamnesia. Wanneer je er te laat bij bent, kan ze weleens uitverkocht zijn. Maar wees gerust; Zamnesia werkt constant aan nieuwe soorten met getalenteerde en ervaren breeders van gerenommeerde zadenbanken. Check dus regelmatig wat we te bieden hebben!

Thc-Victory

THC-Victory (Dutch Passion)

Anders dan alle andere soorten hier, staat THC-Victory erom bekend het steeds bekendere THCV te bevatten. THCV, een afkorting voor tetrahydrocannabivarin, is een cannabinoïde die inmiddels de interesse van de cannabiswereld heeft gewekt. Het onderdrukt de effecten van reguliere THC licht, hoewel deze niet volledig verdwijnen. Daarmee is de balans tussen de 2 cannabinoïden (die beide voor 6-8% aanwezig zijn in de toppen) perfect voor de sporadische blower. De soort neigt naar de sativa-kant en biedt een aangenaam high gevoel in het hoofd, zonder je heel moe te maken.

Deze wiet kweken zal je ook niet snel vermoeien. Hoewel ze traag is in de vroege vegetatieve fase, maakt ze dit later goed met een bloeitijd van ongeveer 11 weken. Bovendien raden we over het algemeen aan om deze soort binnen te kweken. Ze ligt nog niet in de winkel, dus houd onze website in de gaten!

Bekijk THC-VICTORY

El Patron

El Patron (Royal Queen Seeds)

Deze plant danken we aan onze goede vrienden bij Royal Queen Seeds. Hoewel de soort nog niet eens verkrijgbaar is voor het publiek, sleept ze al wel prijzen in de wacht. Ze eindigde namelijk op de eerste plaats in de categorie Common Weed Grown in Soil op de Highlife Cup 2019. Voor degenen die deze wedstrijd niet kennen; deze Cup is een prestigieus evenement in de wietindustrie, waarbij juryleden wekenlang blinde testen uitvoeren en elke soort op alle mogelijke manieren consumeren en beoordelen. Na dit uitputtende proces won het geheime project van RQS de eerste prijs in een van de belangrijkste categorieën.

Willen je meer informatie hierover? Uiteraard! En we zouden je die graag geven. Toch waren we serieus toen we zeiden dat dit een geheim project van RQS is. Het enige wat je dus kunt doen, is onze site regelmatig checken en hopen dat ze snel verkrijgbaar is! 

Ryan

Geschreven door: Ryan
Deze wietschrijver is geboren in Zuid-Californië en woont in Portland, Oregon. Volg AKA Carpenter op alle streaming services.

Find out about our writers

Read more about
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken