De Beste Cannabis Strains Om Buiten Te Kweken In Engeland


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabis KwekenEuropa

Beste cannabiszaden VK


Kweken in het VK of Ierland kan soms lastig zijn wanneer je een ongeschikte strain kiest. Hier bekijken we een aantal cannabissoorten waarmee je binnen die korte groeiseizoenen met gemak een wereld van eersteklas, krachtige, probleemloze wiet kan kweken.

Het weer in Engeland en Ierland wordt voornamelijk beïnvloed door de zee, dus ze hebben beide een mild, vochtig klimaat dat snel kan veranderen. Temperaturen worden in de winter zelden hoger dan 25 graden Celsius, en dalen in de winter vaak onder het nulpunt.

Wat het weer betreft, geldt: hoe zuidelijker, hoe beter. Alle planten,
inclusief cannabis, natuurlijk, waarderen langere, warmere dagen.
In Golfstroomlanden met minder strenge winters en vochtigere zomers zouden kwekers eerder kweken dan waar dan ook.

Planten ontkiemen meestal in april en zijn dan klaar voor vegetatie in de lente, maar in sommige gebieden kan het dan nog steeds te koud zijn, en het kan verstandig zijn om tot mei te wachten om late vorst te vermijden. Voor buitenkwekers levert de lente-equinox nauwelijks sterk genoeg daglicht voor degelijke groei. De oogst is meestal rond oktober. Wanneer je de planten kan oogsten, verschilt natuurlijk per soort; wellicht geniet je dan ook eerder al van indica-toppen of later van sativa.

Weer beïnvloedt cannabis

Ontkieming en vroege vegetatie onder extra verlichting voorafgaand aan de lente kan de opbrengsten significant vergroten. Doordat je planten niet hoeven te worstelen om in koudere weersomstandigheden te overleven, duurt de groeitijd langer en krijg je vruchtbaardere bloemen en grotere planten.

Om de planten af te harden, zet je ze om te beginnen een paar weken voordat je ze in hun uiteindelijke groeiplek plaatst, in het licht. Wanneer je cannabiszaailingen afhardt, introduceer ze dan een paar uur per dag aan een beschermde buitenplek. Stel ze elke dag meer bloot aan het licht, totdat ze klaar zijn voor de buitenwereld.

De zachte Engelse zomers kunnen de winterharde cannabisplanten niet verbranden en eenmaal goed afgehard, zullen ze ervan genieten om in de volle zon geplant te worden.

Het regenachtige Engeland mag dan een cliché zijn, maar je moet er inderdaad serieus rekening mee houden wanneer je cannabis kweekt. Zorg ervoor dat je bodem of potten een goede afvoer hebben om vochtophoping te voorkomen. Cannabis heeft het er niet zo op om te lang in een te natte omgeving te zijn.

De harsen die cannabis produceert, zijn hydrofoob en helpen de delicate bloemen droog te houden. Deze terpeenrijke bestanddelen hebben ook een schimmelwerende werking, maar niet onbeperkt. Check je planten regelmatig op signalen van rot of waterstress na aanhoudende regen of mist in de latere bloeifasen, de periode waarin dichte clusters van bloemkelken vatbaar zijn voor schimmels.

BESTE CANNABISSTRAINS VOOR VK & IERLAND

Indica cannabis

Indica-dominante strains zullen altijd domineren wanneer het groeiseizoen van korte duur is. Indica’s zijn begin oktober meestal helemaal klaar om goed geoogst te worden.

De Indica-groeivorm zorgt voor geweldige doordringing van licht door de hele plant, met weinig zelfschaduw zoals bij sativa’s. De brede bladeren zijn ideaal om de kleine beetjes Britse zon op te vangen en te gebruiken. Korte afstanden tussen de internodes en dichte laagjes gedragen zich als isolering. Indica’s komen oorspronkelijk uit koude bergachtige klimaten, wat ze winterhard maakt in de context van Europese winters.

Kweken in het VK of Ierland kan soms lastig zijn wanneer je een ongeschikte strain kiest. Hier bekijken we een aantal cannabisstrains waarmee je binnen die korte groeiseizoenen met gemak eersteklas, probleemloze, krachtige wiet kan kweken.

DURBAN POISON

Durban poison VK

Schimmelresistent en vrij snel volgroeid: twee dingen die een sativa-liefhebbende kweker in het VK graag hoort. Sativa’s kunnen een uitdaging zijn om te kweken in landen die niet zulke lange herfst hebben om planten veertien tot zestien weken te laten volgroeien.

Die klassieke dropsmaak uit Zuid-Afrika kan van jou zijn in een hele redelijke bloeitijd van zeven tot negen weken. Schimmelresistentie is een bonus in vochtige klimaten en zorgt voor schimmelvrij kaskweken.

BLACK WIDOW

Black Widow VK

Black Widow zal zonder twijfel een stinkende honkbalknuppel van één meter zijn wanneer je haar binnen kweekt, en kan buiten een goeie twee meter bereiken. Als ze de ideale behandeling krijgt, zal ze je een gulle 300 gram van dat plakkerige goedje opleveren. Deze stevige en volop bloeiende plant, helemaal Indica, produceert harsrijke toppen die zelfs de meest veeleisende indica-fans een plezier zal doen.

EARLY SKUNK

Early Skunk VK

Het is altijd een bonus om Skunk te oogsten. Skunk heeft door de jaren heen een mythische status gekregen. Op zichzelf vanwege de kweekbaarheid en effecten, en als ouder voor veel uitstekende wietstrains. Early Skunk biedt die specifieke knokkelachtige centrale cola die luistert naar de sativa-echo’s van skunks genetische samenstelling.

ORANGE BUD

Orange Bud VK

Toen Skunk ontwikkeld werd, lieten de uit de bergen afkomstige Afghaanse indica’s die gebruikt werden om de bloeitijd van de tropische Zuid-Amerikaanse sativa’s te verkorten, een blijvend nalatenschap achter in de wereld van het cannabiskweken. Korte bloeitijden voor sativa-dominante kruisingen die Skunk gebruiken.

Orange Bud is helemaal Skunk, nadat jaren van zorgvuldig breeden een Amsterdamse klassieker geproduceerd hebben. Makkelijk te kweken, resistent tegen plagen en schimmels en heel snel volgroeid vergeleken met andere sativa-dominante strains: dat maakt Orange Bud ideaal voor de sativa-liefhebbende kwekers in het VK.

PURPLE OG 18

Purple OG 18 VK

Bladeren die eruitzien alsof ze uit paars vilt gesneden zijn. Knobbelige, enorm opgezwollen bloemkelken. Allemaal bedekt met een wirwar van harsrijke trichomen, dat is wat je na 8-9 weken van deze indica-dominante parel kan verwachten. Purples zijn fascinerend om te zien groeien en tegen oogsttijd krijgen je planten in het koude VK-weer de kleur van smoke on the water onder een volle maan. Onverslaanbare, sterke toppen met 18% THC-purple-potentie.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Gerelateerde Producten