Blog
De Beste Outdoor Cannabis Strains Voor Het Verenigd Koninkrijk
5 min

De Beste Outdoor Cannabis Strains Voor Het Verenigd Koninkrijk

5 min
Producten Seedshop

Wil je geweldige outdoor cannabis kweken in het Verenigd Koninkrijk? Laat het weer je opbrengst niet verwoesten! Ontdek hier welke soorten het meest lonen voordat de weersomstandigheden omslaan.

Hoewel het buitenkweken van wiet in het Verenigd Koninkrijk soms een hele uitdaging is, hoeft dit niet zo te zijn. Kies simpelweg de meest geschikte soorten en je kweekt wiet van topklasse in dit korte kweekseizoen. Laten we eens uitzoeken hoe je buiten geweldige cannabis teelt in Groot Brittannië en Ierland!

CANNABIS KWEKEN IN HET BRITSE KLIMAAT

Cannabis Kweken In Het Britse Klimaat

Engeland en Ierland kennen een zogeheten zeeklimaat. Dit betekent dat de zee het weer beïnvloedt. De zomers zijn koeler dan op het vasteland en de gemiddelde temperatuur ligt vaak onder de 25°C. De winters zijn mild, maar de temperaturen kunnen wel degelijk onder het vriespunt uitkomen en het kan er sneeuwen.

Als je cannabis wilt kweken in het Verenigd Koninkrijk, houd er dan rekening mee dat het klimaat redelijk vochtig is. Ook regent het vaak. Dit is soms problematisch, want cannabis houdt niet van langdurige vochtige omstandigheden. Daarnaast is het risico op schimmel groot vanwege de hoge relatieve luchtvochtigheid en de hevige regenval.

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk zorgt de Golfstroom voor warmer en milder weer. De kweekomstandigheden zijn hier meestal beter dan in het noorden. Kwekers profiteren van de warmere dagen en minder strenge winters. Planten genieten eerder van de buitenlucht dan in andere delen van de regio.

WANNEER ONTKIEM JE JE CANNABISZADEN?

Wanneer Ontkiem Je Je Cannabiszaden?

De warme lentetemperaturen arriveren in het Verenigd Koninkrijk iets later dan in zuidelijker gelegen landen. Wil je voorkomen dat je zaailingen het slachtoffer worden van kou en vorst? Dan is het verstandig je zaden begin mei binnen te ontkiemen.

Om je zaden binnen te ontkiemen, komt de Zamnesia Smart Start Kit van pas. Zet je zaailingen onder een spaarlamp op een 18/6 lichtschema (18 uur aan, 6 uur uit). Zo gun je je zaailingen een veilige start binnenshuis, zonder kans op verwoesting door de elementen. Na ijsheiligen, op 15 mei, is het gevaar op vorst geweken. Na deze datum kun je je planten naar buiten verplaatsen.

HOE KIES JE DE BESTE CANNABIS STRAINS?

Hoe Kies Je De Beste Cannabis Strains UK

Het kweekseizoen in het Verenigd Koninkrijk is korter dan in het zuiden van Europa. Ook regent het er veel. Buitenkwekers behalen de beste resultaten met snelbloeiende cannabissoorten. Snelle, taaie en schimmelwerende fotoperiode strains, evenals autoflowers, zijn de beste keuze. Autoflowering sativa's zijn ook een optie, omdat je deze veel sneller oogst dan hun fotoperiodieke tegenhangers. Daarnaast is de toppenstructuur luchtig. Deze minder compacte toppen verbeteren de luchtcirculatie. Er hoopt minder vocht op, wat het risico op schimmels verkleint.

Zoek je naar feminized zaden om buiten in het Verenigd Koninkrijk te kweken? Let bij het winkelen goed op de bloeiperiode en verwachte oogstdatum. De meeste autoflowers oogst je in 60-70 dagen na ontkieming. Dit maakt ze ideaal voor een project in de buitenlucht.

DE BESTE SOORTEN OM IN GROOT-BRITTANNIË EN IERLAND TE KWEKEN

Laten we eens uitzoeken wat de beste 10 strains zijn om buiten te kweken in deze regio.

AUTO DURBAN POISON

Auto Durban Poison (Dutch Passion)

Auto Durban Poison van Dutch Passion is de autoflowering versie van het origineel, een sativa uit Zuid-Afrika. Deze dame overstijgt je verwachtingen, zowel binnen, buiten als in de kas. De levenscyclus duurt 10-11 weken. Dit maakt haar ideaal om te kweken in een minder optimaal klimaat, zoals het Verenigd Koninkrijk. Het effect is sterk en opwekkend en ze smaakt naar zoete drop en anijs. Van deze strain is het heerlijk genieten op een regenachtige, grijze dag.

Bekijk Auto Durban Poison

SUPER SILVER HAZE AUTOFLOWERING

Super Silver Haze Autoflowering (Zambeza)

Super Silver Haze is een klassieke Haze. Er kleeft alleen een klein nadeel aan: de zeer lange bloeiperiode. Super Silver Haze Autoflowering maakt een eind aan dit probleem. Ze levert haar buit in een verbluffend korte tijd, namelijk 10-12 weken na ontkieming. Maak je op voor een opbrengst tot wel 170g/plant. Nog beter, de kwaliteit van de wiet is geweldig. Zelfs doorgewinterde gebruikers denken dat dit een zuivere Haze is!

Bekijk Super Silver Haze Autoflowering

QUICK GORILLA

Quick Gorilla (Dinafem)

Gorilla Glue is ontzettend populair vanwege haar enorme kracht en de harsproductie. Maar ze is misschien niet ideaal voor de Britse buitenlucht. Kies simpelweg voor Quick Gorilla van Dinafem. Deze soort is, je raadt het al, een razendsnelle versie van het origineel! De bloeiperiode van deze feminized fotoperiode strain bedraagt slechts 51-56 dagen, waarna ze je beloont met een enorme opbrengst van topkwaliteit. En we overdrijven niet; sommige kwekers oogstten tot wel 1kg/plant onder de juiste omstandigheden. Dankzij het verbluffende THC-percentage van 22% is ze ook nog eens ontzettend krachtig!

Bekijk Quick Gorilla

SPEEDY CHILE

Speedy Chile - Fast Flowering (Royal Queen Seeds)

Royal Queen Seeds creëerde Speedy Chile voor kwekers die een snelle fotoperiode soort verkiezen boven een autoflowering soort. En snel, dat is ze! Na een bloeiperiode van 6 weken, verwent ze met wel 500g/plant. En de wiet is van topkwaliteit. Aangedreven door 16% THC, wekt ze een relaxend effect op, vergezeld door opwekkende, cerebrale noten. Smaken van aarde, citrus en peper maken de ervaring compleet.

Bekijk Speedy Chile

BLACK WIDOW

Black Widow (Positronics)

Black Widow van Positronics is de perfecte keuze voor indica-liefhebbers in het Verenigd Koninkrijk. Deze indica-dominante hybride pronkt met een snelle ontwikkeling en een bloeiperiode van 55-66 dagen. Tijdens deze periode wordt ze wel 2m hoog, wat een prachtig voorteken is op de enorme oogst. Uiteindelijk beloont ze je met 300g/plant en de toppen zijn zeer aromatisch en harsachtig. Let wel op: met 19% THC is ze buitengewoon krachtig. Na gebruik, geniet je van een zalige, ontspannende indica stone!

Bekijk Black Widow

EARLY SKUNK

Early Skunk (Sensi Seeds)

Early Skunk van Sensi Seeds is, net als de originele Skunk, een ware alleskunner. Ze ontwikkelt zich zowel binnen als buiten heel betrouwbaar. De originele Skunk #1 is reeds beroemd vanwege haar kweekgemak en robuuste aard. Sensi Seeds ging nog een stapje verder door deze klassieker te kruisen met de veerkrachtige Early Pearl. Het resultaat is een turbo killer strain die in bijna elke omgeving fantastisch presteert. Deze indica-dominante kruising heeft een bijzonder hoge weerstand tegen schimmel en de bloeiperiode duurt slechts 55-65 dagen, wat simpelweg perfect is voor het Britse klimaat. Verheug je op goede opbrengsten, een zeer ontspannen high en geweldige smaken.

Bekijk Early Skunk

STRESS KILLER AUTOMATIC

Stress Killer Automatic (Royal Queen Seeds)

Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten wat de clou is van Stress Killer Automatic van Royal Queen Seeds. Deze kruising tussen de populaire Juanita la Lagrimosa, Lemon Hazeen ruderalis staat garant voor een fantastisch ontspannend effect. Toch bevat deze soort slechts 11% THC. Ze is daarentegen wel rijk aan CBD, waardoor ze therapeutisch veelzijdig is. De toppen stralen de prikkelende geuren uit van verse citroen en pittige Haze. Je oogst ze al na een bloeiperiode van 7-8 weken. Onder optimale omstandigheden hark je wel 160g/plant binnen.

Bekijk Stress Killer Automatic

BLUE DREAM'MATIC

Blue Dream'matic (FastBuds)

De breeders van FastBuds wilden niet alleen een autoflowering versie maken van de populaire Blue Dream. Ze wilden de originele klassieker ook verbeteren. Het resultaat is Blue Dream'matic, een 75% sativa-dominante strain met een levenscyclus van slechts 9-11 weken. Ze verwent met een ongelooflijke opbrengst van wel 300g/plant. Het effect is heerlijk opwekkend, maar toch ook mellow. Van deze geweldige alleskunner geniet je op elk moment van de dag. Allereerst bemerk je een vrolijk, inspirerend effect, maar dit verschuift geleidelijk naar een diepe stone. Deze soort is ideaal bij slaapproblemen, stress en chronische pijn!

Bekijk Blue Dream'matic

BLUEBERRY AUTOMATIC

Blueberry Automatic (Zamnesia Seeds)

Blueberry is al lang favoriet onder cannabisliefhebbers vanwege haar fruitige bessensmaken en het ontspannende effect die de geest onmiddellijk kalmeert. Zamnesia onderwierp deze beroemde soort aan een autoflowering behandeling. Ze ontwikkelt haar bekroonde toppen in razend tempo, slechts 8-9 weken vanaf zaad. Blueberry Automatic is simpelweg perfect als je een cannabislegende wilt oogsten voordat de weersomstandigheden veranderen!

Bekijk Blueberry Automatic

CREAM CARAMEL - F1 FAST VERSION

Cream Caramel - F1 Fast Version (Sweet Seeds)

De populaire Cream Caramel van Sweet Seeds trakteert op geweldig zoete toppen en een zijdezachte rookervaring. Deze 90% indica biedt een uiterst ontspannende, lichamelijke stone, waardoor ze ideaal is voor gebruik in de avond. Sweet Seeds’ F1 fast version van deze klassieker kent een bloeiperiode van slechts 7 weken. Zo oogst je al vroeg in september. Deze strain is geweldig voor liefhebbers van indica's die zoete, verleidelijke buitenwiet willen kweken onder een Brits zonnetje.

Bekijk Cream Caramel

TIPS VOOR HET KWEKEN VAN CANNABIS IN HET VERENIGD KONINKRIJK

Tips Voor Het Kweken Van Cannabis In Het Verenigd Koninkrijk

Als je buiten cannabis kweekt in het Verenigd Koninkrijk, zijn de grootste bedreigingen schimmel en toprot. Volg deze tips voor een succesvol outdoor-project:

  • Ontkiem je cannabiszaden binnen. Wacht met buitenzetten tot je stevige zaailingen hebt.

  • Kies voor snelbloeiende fotoperiode strains en autoflowers. Deze oogst je voordat de regenachtige herfst aanbreekt. Lees vooral de beschrijving op de verpakking!

  • Autoflowering sativa's met een open en luchtige toppenstructuur zijn minder vatbaar voor schimmel.

  • Zorg voor goede drainage en laat je planten niet lang met hun voetjes in het water staan. Dit leidt mogelijk tot wortelrot.

  • Kweek buiten in potten, zodat je de planten kunt verplaatsen bij slecht weer.

Happy growing!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken