Blog
Kush En Haze Soorten
4 min

Inzicht In De Verschillen Tussen Kush En Haze Soorten

4 min
Facts News

Krijg een beter inzicht in de verschillen tussen Kush en Haze cannabis planten. Leer over de invloed van planten genetica op de marihuana ervaring, en over de beste Kush en Haze soorten die er zijn.

In de lange, legendarische geschiedenis van cannabis strains, springen er verschillende namen uit, maar een paar grote namen blijven opduiken tijdens rooksessies over de hele wereld.

De populairste soorten die tegenwoordig worden gerookt, eindigen of op Kush of op Haze, wat inhoudt dat ze afkomstig zijn van de ene of de andere soort of ouder. Het genot van het roken van een bepaalde soort gaat echter verder dan alleen de naam, en iedere familie van soorten biedt een eigen unieke ervaring.

HET GROTE VERSCHIL TUSSEN HAZE EN KUSH

Verschil Tussen Haze En Kush

Dat twee grote namen er zo uitspringen, betekent niet dat ze op dezelfde manier fantastisch zijn. Hoewel ze beide bekend staan om hun kracht en voortreffelijke smaak, verschillen beide typen sterk qua geur, uiterlijk en qua gevoel na het consumeren ervan. Een van de belangrijkste verschillen tussen de twee is dat Haze meer sativa-dominante eigenschappen heeft, terwijl Kush tot een meer indica-dominante subgroep behoort.

Sativa-dominante soorten staan bekend om hun lichtgroenere uiterlijk, zachte geur, en hun briljante "mentale high", terwijl indica-dominante soorten gewoonlijk een donkerder, kleurrijker uiterlijk hebben; met intensere, rijkere aroma's, en een kalmerende "lichamelijke high".

De woorden "Haze" en "Kush" kunnen worden misbruikt bij pogingen om toppen van mindere kwaliteit aantrekkelijker te maken, dus ken je bronnen, en beoordeel iedere top op zijn eigen krachten.

DE OORSPRONG

Beide soorten kennen een oude en rijke traditie van marihuana kweek, en hebben voor veel kennis gezorgd onder vele groene vingers na jarenlange kruisingen, die hebben bijgedragen aan de bekendheid van de twee soorten planten.

"Haze" kreeg in Noord-Californië in dezelfde periode ook steeds meer bekendheid. Door de lange bloeitijd van Haze was de soort in eerste instantie niet erg populair, en in de jaren '80 was Haze bijna uitgestorven. Vervolgens vonden een aantal Haze zaden hun weg naar Nederland, en kwamen ze in handen van de cannabis zaadbank oprichter Neville Schoenmakers, die ze heeft gekruist tot de sativa superster die tot op heden nog steeds wordt geliefd door velen.

"Kush" dankt zijn naam aan het Hindoekoesj gebergte dat zich uitstrekt over Afghanistan, Pakistan, en India, waar de soort opkwam als regionale landsoortige plant. In de jaren '70 werd de soort naar de Verenigde Staten gebracht, waar de plant snel populair werd onder zowel kwekers als gebruikers.

GERELATEERD ARTIKEL
Top 10 Kush Cannabis Soorten

Kush cannabis, afkomstig uit de Afghaanse bergen, behoort tot de meest populaire soorten van de wereld. Dankzij kruisingen met andere...

HET UITERLIJK ZEGT VEEL

Als we deze soorten naast elkaar zetten, zie je de verschillen tussen de planten goed wat betreft de groei en wat betreft hun rookbare toppen.

Indica-dominante Kush heeft bredere bladeren en is van nature een forse plant. Door haar compacte formaat is ze binnen en buiten gemakkelijk te kweken. Sativa-dominante Haze daarentegen, wordt lang en dun. Sommige planten kunnen wel 25 feet (ongeveer 8m) worden, wat verklaart waarom ze zo populair zijn om buiten te kweken. Haze bladeren geven de sativa afkomst weer, en zijn dun en lang.

Ook de toppen van Haze en Kush planten verschillen sterk. Haze toppen zijn lichter groen met veel harige, feloranje stampers die de buitenkant van de toppen bedekken. Kush varianten zijn helder gekleurd, met donkergroene en koninklijke paarse tinten.

DE NEUS WEET HET

Door te ruiken aan deze soorten weet de gebruiker ook welke plant hij op het punt staat te gebruiken. Indica-dominante soorten hebben eerder een zoete en zure geur, terwijl de toppen van sativa-dominante soorten frissere geuren hebben.

Haze en Kush soorten voldoen meestal aan deze algemene kenmerken, maar hun eigen specifieke aroma's helpen het onderscheid nog beter te kunnen maken. Haze heeft een authentieke, pittige citrusgeur die aards-zoet is. Deze springt er absoluut uit. Kush heeft haar eigen onderscheidende zoete, intense aardse aroma, maar overweldigt je neus vooral met rijke ondertonen die kunnen variëren van dennen tot kruiden, peper, en zelfs wierook.

PROEF DE HEERLIJKHEID

Proef De Heerlijkheid Van Cannabis

Het inhaleren en uitademen bij het roken zorgt in beide gevallen voor een unieke ervaring als het aankomt op de smaak van de soorten. Beide soorten hebben hun eigen, authentieke smaak. Haze soorten smaken "lichter"; gezegd wordt dat ze aards-zoete citrusprofielen hebben met een bijna zoet-zure smaak. Kush soorten hebben een zachte en complexe smaak, met ondertonen van bloemen, druiven, citrus, diesel, en aarde.

ERVAAR HET MOMENT

Bij het gebruik van deze soorten verschillen de ervaringen sterk: Indica-soorten veroorzaken een krachtige lichamelijke high en zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar verlichting van angst, lichamelijke pijn en slapeloosheid. Sativa planten zorgen voor een ervaring die als verheffend en energiek wordt gezien. De cerebrale highs brengen de gebruiker in een creatieve, actieve stemming, maar iedere ervaring is weer anders.

Zowel Haze als Kush staan bekend om hun highs die van nature euforisch en "gelukkig" aanvoelen, maar Haze highs zijn energieker, terwijl Kush je vooral een slaperige sensatie geeft. Haze planten zijn intense planten onder sativa's. Hun krachtige cerebrale en sociale mentale highs worden vergezeld door een helder lichamelijk gevoel dankzij het gemiddelde CBD-gehalte. Kush planten zijn meestal sterkere indica varianten, die zorgen voor lichamelijke rust en pijnverlichting.

Wat is jouw favoriet?

  DE BESTE HAZE SOORTEN

  Er zijn verschillende Haze soorten waar je van kunt genieten, maar sommige zijn echt het vermelden waard:

  1. Amnesia Haze

  Amnesia Haze - Royal Queen Seeds

  Amnesia Haze is een kruising tussen de oorspronkelijke American Haze en een Nederlandse variant, en veroorzaakt een intense mentale high. Dankzij de sterke sativa dominante genen, verlegt Amnesia Haze de grenzen van psychedelisch gebruik met een THC-gehalte dat rond de 20% ligt. Het is een plant van gemiddeld formaat die zo'n 120cm hoog wordt en ongeveer 600g/m² opbrengt.

  2. Super Silver Haze

  Super Silver Haze - Greenhouse Seeds

  Super Silver Haze is gecreëerd door Nederlandse kwekers die een Skunk Haze hebben gekruist met NL Haze. Het resultaat is een plant met hoge THC-levels die bij iedere sessie een mentale buzz veroorzaakt. Ze wordt 70-80cm hoog en met voldoende licht kan ze 200cm worden. Super Silver Haze brengt gemiddeld 500g/m² op. De zoete smaak van deze plant doet sativa liefhebbers altijd naar meer hunkeren.

  3. Liberty Haze

  Liberty Haze - Barney's Farm

  Liberty Haze is een kruising tussen de sterke soorten Chemdawg 91 en G13. Het resultaat is een plant die een krachtige, verheffende, sociale high veroorzaakt. Deze plant blijft aan de kleine kant (100cm), dus kan ze al haar energie stoppen in het produceren van vette, compacte toppen waarvan iedere kweker gaat watertanden. Liberty Haze tilt sativa rokers naar een hoger niveau door ze de energie te geven waarmee ze alles met een glimlach aankunnen.

  DE BESTE KUSH SOORTEN

  Een aantal uitstekende gerenommeerde Kush soorten:

  1. OG Kush

  OG Kush - Zamnesia Seeds

  OG Kush is een kruising tussen Chemdawg, Lemon Thai en Pakistani Kush en biedt een zoet-zure ervaring voor zowel het lichaam als de geest. De hoge THC-levels zorgen voor vermindering van stress, angst en slapeloosheid. Ze is een perfecte soort voor zowel het lichaam als de geest met een zoete smaak bij iedere hijs. OG Kush wordt slechts 100cm hoog en brengt ongeveer 500-600g/m² op.

  2. Purple Afghan Kush

  Purple Afghan Kush - Zambeza Seeds

  Purple Afghan Kush is een indica-dominante plant die afkomstig is van Black Domina en Purple Afghani. Ze is pure ontspanning bij iedere trek. Haar prachtige paarse tinten dankt ze aan haar 70% indica-dominantie. Purple Afghan Kush wordt ongeveer 200cm hoog en brengt 500g/m² op. Deze krachtige plant vermindert stress bij iedere hijs.

  3. Power Kush

  Power Kush - Zambeza

  Power Kush is een kruising tussen Afghani en Skunk, en veroorzaakt zowel een mentale als lichamelijke high. Hoe dan ook, de plant staat vooral bekend om haar vredige effecten en vermindering van stress. Kwekers kunnen een gemiddelde opbrengst van 550g/m² verwachten van deze schoonheid. Het roken van deze toppen veroorzaakt een lichamelijke buzz waar alle indica liefhebbers naar op zoek zijn.

   

           
    Guest Writer  

  Gastschrijver
  Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

   
   
        Ontdek onze schrijvers  

  Read more about
  Facts News
  Zoeken in categorieën
  of
  Zoeken