Blog
OG Kush (Zamnesia Seeds) feminized
5 min

De Oorsprong Van OG Kush Wiet

5 min

OG Kush heeft de hele wereld veroverd, van Florida tot aan de West Coast, tot in de handen van vele cannabis fans. Lees snel verder, want we gaan uitgebreid in op OG Kush, een van de grootste namen uit de cannabisgeschiedenis.

OG Kush is zonder twijfel een van de grootste namen uit de wereld van de wiet. In dit artikel gaan we uitgebreid in op deze unieke soort, waaronder haar genen en oorsprong. We bespreken ook onze favoriete OG Kush strains op de huidige markt. Wil je kennismaken met de echte OG? Lees dan verder!

Wat is OG Kush?

Wat Is OG Kush?

OG Kush is een hybride wietplant. En ze behoort tot de bekendste wietsoorten op aarde. Ze is in de jaren 90 ontwikkeld, in het zuiden van de VS en daarmee ontstaan ten tijde van het wijdverbreide cannabisverbod en de opkomst van de binnenteelt. Op deze manier konden kwekers en breeders strafrechtelijke vervolging ontlopen gedurende de hoogtijdagen van de Amerikaanse War on Drugs.

Hierbij stak OG Kush met kop en schouders boven andere wietplanten uit. Ze produceerde namelijk verrukkelijke, aromatische en sterke toppen, terwijl ze uitermate geschikt voor binnenteelt was. Ook nu nog staat ze hoog in aanzien bij kwekers, rokers en breeders over de hele wereld, dankzij deze en vele andere unieke eigenschappen.

Gerelateerd artikel

Top 10 Kush Strains

Eigenschappen van OG Kush

Eigenschappen van OG Kush

OG Kush is een van die soorten die door liefhebbers van wiet onmiddellijk herkend wordt. Haar exacte genetische afkomst is niet bekend, maar ze staat garant voor sterke, gebalanceerde effecten.

De concentraties cannabinoïden en terpenen van OG Kush variëren daarbij per zadenbank, maar wat vaststaat, is het hoge THC-gehalte. Het effect is het best te beschrijven als een opwekkende en creatieve cerebrale buzz, die overgaat in een ontspannende, lichamelijke stone.

Ook de geuren en smaken van OG Kush kunnen per zadenbank verschillen. Over het algemeen kunnen we echter stellen dat de soort gekenmerkt wordt door noten van aarde en dennen, subtiele, houtachtige ondertonen en frisse vleugjes citrus. De smaak is meestal zoet, aards en dennenachtig.

Waar is OG Kush ontstaan?

Waar Is OG Kush Ontstaan?

De geschiedenis van bekende wietsoorten is vaak complex en mysterieus en dat geldt ook voor OG Kush. Concreet bewijs waaruit de oorsprong blijkt, ontbreekt, maar gelukkig zijn er wel talloze interessante volksverhalen bekend.

Weten we überhaupt iets zeker? Ja! De Kush-familie is namelijk afkomstig uit het Hindoekoesj-gebergte in Centraal-Azië. Reizigers uit het westen ontdekten in de jaren 60 en 70 landrassen in dit gebied. Zij namen de wietzaadjes vervolgens mee, waarna het experimenteren op gang kwam.

Geboren en getogen in Florida?

OG Kush Cannabis: Geboren en getogen in Florida?

Een van de bekendste verhalen over de oorsprong van OG Kush wekt de indruk dat de soort is bedacht door Matt 'Bubba' Berger, een wietkweker en -breeder uit Florida. Het verhaal gaat dat hij een aantal unieke soorten in zijn bezit had. Hieronder viel ook een Kush die hij 'Bubba' noemde, al geloven sommigen dat dit eigenlijk een stekje van Northern Lights was. Daarnaast bezat hij ook een unieke hybride, bekend als Kryptonite, of 'Krippy'.

In de jaren 90 zou een andere breeder, bekend als Josh D., een stek van een van Bergers soorten mee hebben genomen naar LA. Er wordt nog altijd gediscussieerd over welke soort hij nu precies meenam. Zo gaan er geruchten dat het 'Bubba' betrof, terwijl anderen volhouden dat het Kryptonite was. Hoe dan ook, Josh D. ging aan de slag met de meegebrachte soort en hieruit ontstond de OG Kush waar we tegenwoordig zo dol op zijn.

Gerelateerd artikel

Top 5 Cannabissoorten Van De Westkust

OG Kush werd al snel razend populair aan de hele Amerikaanse westkust, waar ze de liefdevolle bijnaam 'California Queen' kreeg. Ze was niet alleen gewild onder kwekers en rokers; ook breeders benutten stekken van OG Kush om nieuwe hybriden te creëren. Sapphire OG, Larry OG en Purple Kush zijn een aantal prachtige voorbeelden. Veel Californische breeders en cannabisfans beweren daarbij dat veel klassieke Californische soorten op de een of andere manier door OG Kush zijn beïnvloed.

Het bovenstaande verhaal over de oorsprong van OG Kush is het populairst, maar er gaan ook andere verhalen rond. Sommige kwekers beweren namelijk dat het een fenotype is van Chemdog of een kruising tussen Chemdog en Pakistani, afhankelijk van aan wie je het vraagt. We kunnen echter niet verifiëren of dit klopt en eigenlijk is het ook niet zo relevant. Wat wel uitmaakt, is dat OG Kush in de jaren 90 vanuit Florida naar de West Coast is gebracht, waar ze al snel tot een van de meest iconische soorten ter wereld uitgroeide.

Wat betekent 'OG'?

OG Kush Cannabis: Wat betekent OG?

Over de geschiedenis van de soort wordt dus nog altijd gespeculeerd en hetzelfde geldt voor de naam. Voor sommigen staat 'OG' voor 'original gangster', wat een eerbetoon zou zijn aan de gangsta rap scene die aan de West Coast ontstond, en die de wereld in de jaren 90 al snel veroverde.

Bepaalde rappers, zoals Cypress Hills B-Real, zijn hiervoor verantwoordelijk. OG Kush (en wiet in het algemeen) speelde toentertijd een belangrijke rol in de muziekscene.

Andere mensen houden vol dat 'OG' voor 'ocean grown' staat. Dit heeft te maken met het idee dat ze is ontwikkeld aan de kust van Florida, waarna ze in Californië bekendheid vergaarde. Gelukkig kunnen we wel iets duidelijkere conclusies over de naam trekken. Sommige bronnen citeren namelijk Josh D. zelf: "We noemden haar OG omdat ze authentiek was... het origineel".

Welke OG Kush is het beste?

Welke OG Kush is het beste?

OG Kush is door talloze zadenbanken en hobby-breeders nagebootst en opnieuw gecreëerd, waardoor er een enorm scala aan genen is ontstaan. Al deze soorten vallen onder de noemer OG Kush, maar het effect, de geur/smaak en de kweekeigenschappen verschillen.

Het lijdt geen twijfel dat elke OG Kush-stek iets te bieden heeft. Maar uiteraard presteren sommige kruisingen wel beter dan andere. Hieronder bespreken we onze favoriete OG Kush strains, die je allemaal in onze seedshop kunt kopen.

OG Kush (Zamnesia Seeds)

OG Kush (Zamnesia Seeds)

Onze OG Kush is, zonder twijfel, een van onze bestsellers. Ze is zelfs zo populair dat we haar schaamteloos als eerste vermelden. Deze soort is een complexe driewegkruising tussen Chemdog, Lemon Thai en Pakistani Kush, wat een epische draai aan de originele klassieker geeft. Deze OG Kush ontwikkelt 19% THC en wordt gekenmerkt door een verrukkelijke en verfrissende geur van dennen. Het effect bestaat daarbij uit cerebrale euforie en lichamelijke ontspanning. Wat een verbluffende combinatie!

In de kweekruimte maakt OG Kush al net zoveel indruk. Ze is hier erg productief en blijft vrij klein van stuk. Dit is typisch voor een indica, en deze eigenschap maakt haar ideaal voor zowel binnen als buiten. De bloei duurt slechts 7-9 weken en ze laat zich gemakkelijk verzorgen. Kortom, onze OG Kush verdient echt een plekje in je tuin!

OG Kush (Zamnesia Seeds) feminized

(80)
Ouders: Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
Genetica: 75% Indica / 25% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 19%
CBD: 3%
Bloei soort: Fotoperiode

OG Kush (Royal Queen Seeds)

OG Kush (Royal Queen Seeds)

Deze OG Kush danken we aan RQS. Ook deze soort bestaat uit een trio van genen, in de vorm van Chemdog, Lemon Thai en Pakistani Kush. Het resultaat? Een 75% indica-dominante wietplant met ongeveer 20% THC, een hoog CBD-gehalte en de klassieke geur en smaak van OG. Verwacht een ontspannende high, zonder couchlock, terwijl de rookervaring vervolmaakt wordt met momenten van euforie en genot.

Deze OG Kush bereikt een gemiddelde hoogte en verwent je met een fatsoenlijke oogst na een bloei van 8-9 weken. Verwacht binnen 450–500g/m² en 50-100g/plant als je buiten kweekt. Met een beetje training kom je al een heel eind en kun je de opbrengst maximaliseren. Zoek je betrouwbare wietzaadjes en een ontspannen rookervaring? Dan moet je OGK van RQS hebben.

OG Kush (Royal Queen Seeds) feminized

(41)
Ouders: Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
Genetica: 75% Indica / 25% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 19%
CBD: Hoog
Bloei soort: Fotoperiode

Original Auto OG Kush (FastBuds)

Original Auto OG Kush (FastBuds)

De laatste op onze lijst met favoriete OG Kush strains is afkomstig van de briljante breeders van FastBuds. Met maar liefst 23% THC trakteert deze soort je op de kracht die je van het origineel mag verwachten, maar dan als een kleine, autoflowering en gemakkelijk te kweken plant. Original Auto OG Kush van FastBuds bereikt daarbij een hoogte van ongeveer 110cm en ontwikkelt zich in slechts zestig dagen, van zaad tot oogst. Zelfs de meest veeleisende kweker zal onder de indruk van deze wietplant zijn!

Bovendien pronkt ze met die complexe geur van aarde, citrus en dennen, waar de originele OG Kush zo beroemd om is geworden. Het effect is al net zo gebalanceerd. Dit begint met een opwekkende, cerebrale buzz en gaat langzaam over in een diepe, lichamelijke ontspanning. Op zoek naar een snelle, eenvoudige en autoflowering versie van de klassieke OG? Gevonden!

Original Auto OG Kush (FastBuds) Feminized

(6)
Ouders: OG Kush Autoflowering
Genetica: 80% Indica / 20% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 23%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Is OG Kush geschikt voor beginners?

OG Kush is een heuse klassieker die voor allerlei rokers en kwekers geschikt is. Ze is absoluut krachtig, maar het effect is zo perfect in evenwicht dat ze bij iedereen in de smaak valt, al moet je wel je tijd nemen als je onervaren bent! Dit meesterwerk is dan ook zeker het proberen waard, of je nu dagelijks rookt, een ervaren kweker bent of je eerste aarzelende stapjes in de wereld van de wiet zet. Je krijgt er geen spijt van!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken