Blog
OG Kush
4 min

De Afkomst Van OG Kush En De Top 3 OG Kush Strains

4 min
Producten Seedshop

De OG Kush cannabissoort is een ongelooflijk potente medicinale cannabisvariëteit die bekend staat om haar uiterlijk, onderscheidend aroma en psychoactieve effecten.

In onze serie "De Oorsprong Van..." verdiepen we ons in de klassieke strains die de wereld van cannabis voorgoed hebben veranderd. Deze baanbrekende genen zijn van invloed geweest op veel van de populaire soorten van tegenwoordig. Ze zijn nog steeds een bron van inspiratie voor zowel traditionele als moderne kwekers. Wil je meer weten over klassieke strains? Lees dan onze artikelen over de herkomst van SkunkCheese en Blueberry en bekijk alle klassiekers.

De OG Kush cannabissoort is een ongelooflijk potente medicinale cannabis variëteit die bekend staat om haar uiterlijk, onderscheidende aroma en psychoactieve effecten die langdurend zijn en merkbaar opmonterend.

Een hybride cultivar die voornamelijk een Sativa is met een klein deel Indica erdoorheen gemengd. OG Kush is zeer populair in Zuid-Californië en wordt aangetroffen in veel medische clubs in de buurt van Los Angelos. Deze specifieke soort is geen traditionele Kushsoort, want ze heeft meer Sativakarakteristieken en staat bekend om haar high die ideaal is voor alledaagse rokers en degenen die overdag graag actief blijven. Daarom is OG Kush perfect voor alledaagse rokers die overdag nog helder in hun hoofd moeten blijven.

DE AFKOMST VAN OG KUSH

De Afkomst Van OG Kush

Volgens geruchten in de cannabiswereld is de OG Kush cannabissoort exclusief een kloonvariëteit die genetisch gerelateerd is aan de beruchte Chemdawgplant die afkomstig is uit Colorado en Wyoming. Volgens de geruchten kwam een stekje van de 91 Chemdog in Lake Tahoe terecht in het begin van de jaren 90, en OG Kush is de eerste generatie die uit een hermafrodiete kloon voortkomt.

De legende zegt ook dat de Chemdawgsoort van origine uit een zaadje voortkomt dat werd aangetroffen in een zakje dat bij een concert van The Grateful Dead werd verkocht in de jaren 80. Twee vrienden ontmoetten elkaar tijdens een concert, en dertien zaadjes werden aangetroffen in 28 gram wiet die Chemdawg voor $500 kocht. Deze zaadjes werden later ontkiemd en kregen de naam Chemdawg ter ere van de persoon die de zaadjes vond. Aan de Oostkust is de soort nauw verwant met de Sour Diesel-soorten, maar aan de Westkust staat ze over het algemeen bekend als Kush of OG Kush.

Gerelateerd artikel

Wat Is De Betekenis Van OG?

DE EFFECTEN VAN OG KUSH

Hoewel de plant technisch gezien geen Kush is omdat ze genetisch niet gerelateerd is aan de planten uit het Kushgebergte in Afghanistan, vertoont de soort wel enkele Indicakenmerken. De plant staat echter voornamelijk bekend om haar Sativakwaliteiten en om haar fenotypische eigenschappen en psychoactieve effecten.

Sommige mensen hebben de OG Kush cannabissoort omschreven als een soort met een cerebrale high die tegelijkertijd fysiek stimulerend is. De plant is bekend vanwege haar frisse, citroenachtige, dennenappelgeur, en de volwassen bloemen op een individueel exemplaar zijn zeer dicht, groot en limoengroen. Daar komt nog bij dat de bloemen bedekt zijn met trichomen en er bij nadere inspectie wit uitzien.

HOE KWEEK JE OG KUSH?

Met een bloeitijd van 8-9 weken is de OG Kush Cannabissoort een ideale optie voor de binnenkweek en ze reageert snel op een toediening van extra fosfor- en kaliumrijke voedingsstoffen. De opbrengsten zijn meestal hoog en kwekers kunnen per m² kweekruimte een opbrengst verwachten van 400-500 gram. Tijdens de eerste bloeiweken heeft de OG Kush cannabissoort de neiging om zich uit te rekken, dus degenen die kweken in afgesloten ruimten wordt geadviseerd om het lichtschema eerder aan te passen. Aan de andere kant geven veel kwekers er de voorkeur aan om hun planten met de sea-of-green methode te kweken.

Top 3 OG Kush Strains

We hebben drie van onze favoriete OG Kush soorten verzameld. Lees hieronder alles over deze fantastische planten. En raak vertrouwd met OG Kush genetica van topklasse.

OG KUSH VAN ZAMNESIA SEEDS

OG Kush (Zamnesia Seeds) Feminized

Zoek je naar een heuse revolutionaire soort in de kweekruimte, die door velen wordt gezien als het nieuwe toppunt van het cannabis breeden? Dan heb je een pakje OG Kush zaden van Zamnesia Seeds nodig. Er gaan veel verhalen rond over de ware oorsprong van deze mysterieuze, moderne klassieker. Is het een kruising tussen Chemdawg, Lemon Thai en Hindu Kush? Wie het weet, mag het zeggen. Een ding is echter wel zeker: je ontdekt het vanzelf als je haar rookt.

Deze reïncarnatie van OG Kush heeft een gedrongen, onopvallende vorm en ze is zeker struikachtiger dan haar concurrenten. De planten worden zelden hoger dan 1m. Daarbij haasten ze zich in slechts acht weken door de bloeiperiode. Het prikkelende parfum van aarde- en dennenaroma's kondigt aan dat OG Kush "in da house" is. Daarnaast hoef je door de kleverige, vette, neon-groene toppen niet te twijfelen of je het echte spul hebt staan. Zamnesia Seeds' OG Kush stijgt op naar je bol terwijl je lichaam in een vette couch-lock wegsmelt op de bank. De zeer krachtige toppen met 20% THC laten een connaisseur hoesten als een beginner.

OG Kush (Zamnesia Seeds) feminized

(48)
Ouders: Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
Genetica: 75% Indica / 25% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 19%
CBD: 3%
Bloei soort: Fotoperiode

OG KUSH VAN DINAFEM

OG Kush (Dinafem) feminized

OG Kush is de cannabis wereldster van de Amerikaanse West Coast. Dinafems editie van OG Kush is een fenomenale soort die nog steeds zieltjes wint voor de OG Kush sekte. Het eindproduct? IJzige, limoengroene toppen met een THC niveau van ruim 20% en een riekende dennengeur. Hiermee bekoort ze zelfs de meest veeleisende cannabis connaisseur. Reken op een krachtige, cerebrale golf die binnen enkele trekjes door het lichaam galmt. Met deze zaden kan de thuiskweker zelf marihuana van eersteklas dispensaria kwaliteit kweken.

De planten zijn vrij compact en hebben meestal slechts acht à negen weken nodig om de bloeiperiode te voltooien. OG Kush is binnen zeer geschikt voor de SOG methode, mocht je kampen met ruimtegebrek. Verleng je de vegetatieve groeifase iets en top en trim je wat? Dan kun je met een ScrOG een grote ruimte gemakkelijk vullen met geweldige cola's. In tegenstelling tot het aanbod van de concurrentie, stretcht deze OG Kush behoorlijk in de bloeiperiode.

OG Kush van Dinafem kan dan ook het beste worden beschreven als een "stretch indica". Niet getrainde planten worden hoger dan 1m, waarbij 1,2m gemiddeld is. Kenmerkende aroma's van aarde en dennen verrijken de lucht, dus houd rekening met een koolstoffilter.

THE OG #18 VAN RESERVA PRIVADA

The OG 18 (Reserva Privada) feminized

Voor de kritische Kush connaisseur met een voorkeur voor zuur smakende kwaliteit, raden we The OG #18 aan. DNA Genetics and Reserva Privada kregen een kleverige groene goudmijn in handen toen ze het uitgesproken zuur smakende, hoogproductieve fenotype van de legendarische OG Kush ontdekten. De unieke soort werd vervolgens verder ontwikkeld en bijgeschaafd tot de plant die we nu kennen als The OG #18.

The OG #18 doet in de kweekruimte zeker denken aan Chemdawg, met haar grote ruimte tussen de nodes en wijnrank-achtige ontwikkeling. De planten groeien uitbundig tijdens de vegetatieve fase. Dat is niet gebruikelijk voor de meeste OG Kush soorten. Daarnaast is er maar weinig variatie te zien en de planten ontwikkelen zich als klonen. Zelfs vanaf zaad. SOG kwekers kunnen naar 12/12 overschakelen na slechts één à twee weken. De volwassen planten bereiken een hoogte van ongeveer 1,2m.

The OG #18 ontwikkelt een indrukwekkende, strakke, enkele cola als je haar op natuurlijke wijze laat groeien. Ze is echter ook zeer productief voor liefhebbers van toppen en trainen, die de oogst willen vergroten. Na een bloeiperiode van negen à tien weken is de unieke, zure cerebrale stash klaar voor de oogst.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken