Blog
Northern Lights Cannabis
4 min

De Oorsprong Van Northern Lights En De Top 3 Northern Lights Cannabis Soorten

4 min

Er zijn maar weinig soorten met dezelfde reputatie als Northern Lights. De plant staat bekend om haar harsachtige toppen en enorme weerstand. Ze heeft, na haar introductie in de jaren '80, de cannabis industrie voor altijd veranderd. In dit artikel gaan we dieper in op Northern Lights en delen we onze top 3.

In onze serie "De Oorsprong Van..." verdiepen we ons in de klassieke strains die de wereld van cannabis voorgoed hebben veranderd. Deze baanbrekende genen zijn van invloed geweest op veel van de populaire soorten van tegenwoordig. Ze zijn nog steeds een bron van inspiratie voor zowel traditionele als moderne kwekers. Wil je meer weten over klassieke strains? Lees dan onze artikelen over de herkomst van AK-47Haze en Gorilla Glue en bekijk alle klassiekers.

Er zijn maar weinig cannabis soorten zo beroemd als Northern Lights. De kans is groot dat je een variant van deze ongelooflijke soort hebt geprobeerd. Of je nu een ervaren roker of een beginner bent.

Northern Lights is oorspronkelijk een indica, ontstaan uit zuivere Afghani genetica, maar is door de jaren heen gekruist met honderden nieuwe soorten. Dat heeft geleid tot wereldberoemde hybriden als Super Silver Haze en Shiva Skunk.

Sinds haar verschijning op de markt in de jaren '80, heeft Northern Lights een ware revolutie teweeggebracht in de wereld van de cannabis, waarbij ze prijs na prijs in de wacht sleepte.

Tegenwoordig hoeft ze niet meer om prijzen te strijden en heeft ze een plaatsje veroverd als een van de meest vertrouwde namen in de cannabis industrie.

In dit artikel gaan we dieper in op Northern Lights en haar geschiedenis, maar we delen ook onze lijst met de beste Northern Lights varianten op de huidige markt.

NORTHERN LIGHTS: OORSPRONG VAN EEN KLASSIEKE INDICA

Northern Lights: Oorsprong Van Een Klassieke Indica

Northern Lights is een indica krachtpatser, die bij cannabis liefhebbers over de hele wereld geliefd is vanwege haar kracht, harsachtige toppen en weerstand in ongunstige klimaten.

Haar sterke genetica zijn gebruikt om talloze nieuwe hybriden te creëren, zoals Super Silver Haze, Hash Plant en Shiva Skunk. Maar waar komt deze, inmiddels iconische, soort eigenlijk vandaan?

Zoals vaak het geval is met cannabis, is het antwoord op deze vraag allesbehalve duidelijk. De geschiedenis van Northern Lights is in het beste geval zelfs vaag te noemen.

Het verhaal gaat dat de soort voor het eerst werd gekweekt op een eiland in de buurt van Seattle, Washington. Sommige bronnen beweren dat de man die verantwoordelijk is voor het kweken van de plant door het leven ging als "The Indian".

"The Indian" kweekte schijnbaar elf planten, die hij Northern Lights #1-11 noemde. In de wiet folklore wordt verondersteld dat het zuivere Afghani planten waren met opvallende indica eigenschappen. Ze waren namelijk weelderig, struikachtig en produceerden dikke, harsachtige toppen.

Toen de planten gingen bloeien, produceerde Northern Lights #5 blijkbaar de beste oogst, op de voet gevolgd door Northern Lights #1.

Uiteindelijk werden de planten ergens in de jaren '70 of '80 ontdekt door Neville Schoenmaker, een beroemde cannabis breeder uit Australië. Naar verluidt, bracht Neville vrouwelijke klonen van alle planten met zich mee naar Nederland.

Neville Schoenmaker

Hier begon Neville de klonen te kruisen met mannelijke Afghani planten. Hij bleef eraan knutselen en hybridiseerde ze om een nieuwe zadenlijn te creëren. Hierbij werden de genetica van "The Indian" gecombineerd met andere genetica, die Neville reeds in bezit had.

Uiteindelijk kwamen de verschillende Northern Lights zaden terecht bij The Seed Bank, Neville's bedrijf in Nederland. The Seed Bank's Northern Lights #1 werd gepromoot als zuivere Afghani inteelt soort, terwijl een aantal andere varianten Thaise sativa genetica bevatten.

Vanaf dat moment verspreidden de Northern Lights genetica zich en nieuwe zadenbanken, zoals Flying Dutchmen en Dutch Passion, begonnen ook nieuwe hybriden aan te bieden. De zadenbanken beweerden dat deze afkomstig zijn van de partij met originele Northern Lights planten.

Een aantal van deze soorten zijn G-13, Big BudSkunk #1, Hash Plant, Haze en Swazi, maar er zijn er nog veel meer.

Het verhaal gaat echter dat de originele Northern Lights #5 (de beste van de elf oorspronkelijke planten) nooit als zaadje verkrijgbaar is geweest. In plaats daarvan werd de soort gebruikt om meer hybride klassiekers te breeden, waarvan er ook tegenwoordig nog een aantal te krijgen zijn.

Opmerking: cannabis was een gecontroleerde stof (en is dat nog steeds), waardoor veel verhalen over de oorsprong van de soort helaas gebaseerd zijn op folklore en van-horen-zeggen. Ze zijn verspreid via mond-tot-mondreclame door personen die beweren "uit de industrie" te komen.

Hoewel het verhaal van hierboven niet kan worden geverifieerd, is het gebaseerd op de meest betrouwbare bronnen die we konden vinden.

INTRODUCTIE: ZAMNESIA'S TOP 3 NORTHERN LIGHTS SOORTEN

Nu we de oorsprong van deze iconische soort hebben besproken, is het tijd ter zake te komen. Hier is onze top 3 Northern Lights soorten.

1. NORTHERN LIGHTS VAN ZAMNESIA

Northern Lights - Zamnesia Seeds

Northern Lights van Zamnesia is een van de bestverkochte cannabis soorten op onze website en ze ontvangt constant enthousiaste beoordelingen van klanten.

De soort pronkt met prikkelende aroma's, voorzien van vleugen dennen en ietwat fruitige ondertonen die verwijzen naar de zuivere Thaise sativa die gebruikt is om deze krachtige hybride te maken.

Dankzij haar aroma en de zoete, fruitige, ietwat dennen-achtige smaak, is dit een verrukkelijke soort die zalig rookt of verdampt.

De zaden groeien uit tot grote, krachtige planten die gemakkelijk een hoogte kunnen bereiken van 100-120cm. De planten bloeien in slechts zeven weken en staan bekend om hun weerstand tegen ongedierte, ziekte en barre omstandigheden.

De planten produceren een geweldige oogst, in een kweekruimte binnen meestal 500g/m². Al bij al is dit een fantastische Northern Lights variant die een geweldige aanvulling is op iedere tuin.

2. NORTHERN LIGHTS VAN SENSI SEEDS

Northern Ligts - Sensi Seeds

Sensi Seeds is een beroemde zadenbank met een goede reputatie, dankzij haar geschiedenis en enorme catalogus met hoogwaardige soorten.

Zoals je zou verwachten van zo'n goede zadenbank, heeft het team bij Sensi Seeds een Northern Lights versie geproduceerd die ronduit spectaculair mag worden genoemd.

De planten groeien uit tot stevige, gedrongen struiken die zware oogsten produceren met heerlijke toppen. De bloeiperiode bedraagt ongeveer zeven tot acht weken.

De toppen zijn vet, dicht en bedekt met een ijzige laag trichomen, wat aangeeft hoe krachtig ze zijn. Ze produceren een zalig aroma met muskus, honing en aardse vleugen, waardoor een hemelse rookervaring mag worden verwacht.

Sensi Seeds beweert drie van de originele Northern Lights planten in bezit te hebben, waardoor dit een aantrekkelijke optie is voor iedereen die graag zo dicht mogelijk bij het origineel wil komen.

3. Northern Lights van Zativo Seeds

Northern Lights Von Zativo Seeds

Deze soort heeft een geweldige reputatie. En niet voor niets: Northern Lights van Zativo Seeds weet telkens de juiste snaar te raken. Ze levert een THC-gehalte van 18%, genoeg voor die psychoactieve prikkeling, maar maakt je hiermee niet volledig passief. Je kunt deze indica dan ook op elk moment van de dag voor wat ontspanning roken. Geniet van haar verrukkelijke smaken van dennen en aarde en laat je betoveren door haar schitterende donkergroene toppen. De toppen bevatten bovendien gemiddelde concentraties CBD die de high in toom houden en je hoofd helder maken.

BESTEL JE NORTHERN LIGHTS ZADEN VANDAAG NOG

Dit was Zamnesia's samengestelde lijst met Northern Lights cannabis soorten, die we met zorg hebben geselecteerd. Als je popelt om een van de hierboven genoemde soorten te kweken, bestel dan vandaag nog zaden in onze winkel, zodat ze snel, discreet en betaalbaar bij je thuis worden bezorgd.

Waar wacht je nog op? Ga kweken!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken