Blog
Northern Lights Cannabis
3 min

Northern Lights: Cannabis Strain Review & Informatie

3 min

De naam is welbekend, maar ken je ook het verhaal? Lees hier onze review van een ware cannabis klassieker: Northern Lights!

Northern Lights is onder stoners een bekroonde legende. Het is een van de beroemdste indica strains ter wereld. Deze plant is toegankelijk voor cannabisgebruikers van alle rangen en standen. De oorspronkelijke strain was een 100% zuivere, indica krachtpatser. Maar sinds haar ontstaan zijn er veel variaties ontwikkeld, waarbij gestreefd is de essentie van het origineel te vatten. De nieuwere soorten maken op hun eigen manier indruk, maar niets kan tippen aan de pracht van echte NL genetica. Maar wat is er nou zo bijzonder aan deze zeer gewaardeerde strain? We gaan ons verdiepen in Northern Lights.

Gerelateerd artikel

De Oorsprong Van Northern Lights En De Top 3 Northern Lights Cannabis Soorten

KENMERKEN VAN NORTHERN LIGHTS

De originele Northern Lights is in de jaren ’70 ontwikkeld door een man die we alleen kennen als “The Indian”. Dit deed hij op een eiland nabij Seattle, Washington. Deze pure Afghan indica was 1 van 11 planten. De sterkste daarvan was NL #5. Deze strain vond haar weg naar Nevil Schoenmakers, de eigenaar van “The Seed Bank” (later “Sensi Seeds”). Dat gebeurde halverwege de jaren ’80. Al snel begon Schoenmakers met het opzetten van zijn eigen lijn Northern Lights.

Genen 10% Sativa / 90% Indica
Ouders Afghan
THC 18%
CBD Laag
Smaak Citrus, Aards, Zoet
Effect Ontspannend, Vrolijk, Euforisch

De huidige versies van Northern Lights bevatten iets andere genen dan het origineel. Naar verluidt bevatten de Europese versies, ontwikkeld door onder andere Schoenmakers, minimaal 10% Thai sativa. Dat wordt aangevuld door ongeveer 90% Afghan indica. Deze mix heeft een precedent geschapen in het veld van bijna zuivere indica's. Er is getracht zoveel mogelijk vast te houden van het 100% indica ontwerp van het origineel.

Afghan strains staan erom bekend dat ze veel hars produceren. Ze wekken een super-stoning high op die gewild is bij velen. Dat niet alleen: vanwege de locatie waar deze planten zijn ontwikkeld, zijn ze taai, veerkrachtig en over het algemeen makkelijk te kweken. Als een Northern Lights strain haar afkomst trouw blijft, bestaat ze voor het merendeel uit Afghan genen. Dat gezegd hebbende, bevatten sommige variaties ook wat sativa-elementen. Deze vallen in de smaak bij gebruikers die een goed gebalanceerd effect zoeken.

Andere vroege Northern Lights strains zijn gekruist met een zware Kush om de indica effecten te versterken.

Northern Lights (Zamnesia Seeds) feminized

(128)
Ouders: Northern Lights
Genetica: 100% Indica
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 19%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

HOE KWEEK JE NORTHERN LIGHTS?

HOE KWEEK JE NORTHERN LIGHTS?

De geschiedenis van Northern Lights is wat vaag. Toch is er niets onduidelijk aan het kweekgemak. Deze strain is favoriet onder kwekers van diverse ervaringsniveaus en daar zijn meerdere redenen voor.

Moeilijkheidsgraad Beginner / Gemiddeld
Presteert het best Binnen / buiten
Klimaat Warm, Mediterraan
Soort Feminized
Hoogte binnen 80–130cm
Hoogte buiten 150–200cm
Bloei 6–8 weken
Oogst (buiten) September / Oktober
Opbrengst binnen 500–550g/m²
Opbrengst buiten 575–625g/plant

Northern Lights is een plant die weinig onderhoud vergt en ze bloeit supersnel, slechts 6–8 weken! Daarnaast zijn er voordelen voor clandestiene kwekers en diegenen met ruimtegebrek. Deze plant blijft namelijk klein en struikachtig. Toch ontwikkelt ze een overvloedige hoeveelheid toppen op haar weelderige takken. Daarnaast heeft ze een hoge weerstand tegen insecten, schimmels en meeldauw. Deze sterke plant hoef je niet voortdurend in de gaten te houden tijdens de bloei. De overvloed aan hars is in ieder geval deels verantwoordelijk voor deze geweldige afweer tegen plagen.

Ondanks haar beperkte formaat en snelle bloei, ligt een opbrengst van 500–550g/m² voor het oprapen voor de binnenkweker.

Gerelateerd artikel

De Beste Cannabis Zaden Om Te Kweken In Een Warm Klimaat

Wil je Northern Lights graag buiten kweken? Weet dan dat ze floreert in warme, zonnige, Mediterrane klimaten. Als je rekening houdt met deze factor bemerk je absoluut een verschil in opbrengst. Ze presteert nog beter als je haar onder de brandende zon kweekt.

Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het aroma. De geur is namelijk behoorlijk mild tijdens de bloeifase. De gehele kweekervaring is eenvoudig, prettig en stabiel, ongeacht welke kweekomgeving je ook kiest.

NORTHERN LIGHTS: SMAKEN EN EFFECTEN

NORTHERN LIGHTS: SMAKEN EN EFFECTEN

Als je Northern Lights rookt, kun je rekenen op een licht, maar aards aroma met vleugen dennen en hout. De ervaring is uniek en een beetje prikkelend. Zelfs de meest kieskeurige stoners waarderen haar zoete en volle smaakprofiel.

Deze strain heeft gunstige recensies onder recreatieve gebruikers. Met een gemiddeld THC-gehalte van 18% heeft ze verzachtende kwaliteiten. Dat geeft je lichaam rust en ontspant direct. Wil je relaxen aan het einde van de dag of direct in slaap vallen? Overweeg deze natuurlijke rustgever. Toch is Northern Lights ook een goede optie voor laagdrempelige, sociale settings.

EIND OORDEEL

Northern Light geniet van een rijke en mysterieuze historie. Ze is vast aantrekkelijk voor mensen die graag een stukje cannabisgeschiedenis uitproberen. Northern Lights is ontzettend vaak nagemaakt. In alle gevallen is ze echter gebaseerd op een krachtige, veelzijdige en gemakkelijk te kweken indica genetica.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Seedshop Strain Review
Zoeken in categorieën
of
Zoeken