Blog
Gorilla Glue Cannabis Soorten
3 min

De Oorsprong Van Gorilla Glue Cannabis En De Top 3 Gorilla Glue Variëteiten

3 min

Als je op zoek bent naar de krachtigste soorten op de markt, kijk dan niet verder dan deze Gorilla Glue varianten. Ze zijn rijk aan heilzame cannabinoïden en lopen over van smaak, waardoor deze variëteiten ieder iets bijzonders te bieden hebben voor zowel medicinale als recreatieve consumenten.

In onze serie "De Oorsprong Van..." verdiepen we ons in de klassieke strains die de wereld van cannabis voorgoed hebben veranderd. Deze baanbrekende genen zijn van invloed geweest op veel van de populaire soorten van tegenwoordig. Ze zijn nog steeds een bron van inspiratie voor zowel traditionele als moderne kwekers. Wil je meer weten over klassieke strains? Lees dan onze artikelen over de herkomst van AK-47Cheese en Blueberry en bekijk alle klassiekers.

Als je zoekt naar de sterkste soorten op de markt, kijk dan niet verder dan Gorilla Glue. Waarom denk je dat ze überhaupt Gorilla Glue heten? Omdat ze je aan de bank geplakt krijgen na slechts een paar hijsjes, vandaar. Hoewel er veel variëteiten van deze prijswinnende soort zijn, zijn de allerbeste Gorilla Glue, Gorilla Glue Auto en Auto Glueberry OG. En het is niet enkel hun sterkte die ze geliefd maakt. Gorilla Glue soorten worden ook geprezen om hun medicinale voordelen, met name door personen die chronische pijn hebben. Van de oorsprong tot de bloeitijd; dit artikel is gewijd aan onze drie favoriete Gorilla Glue varianten. En we denken dat jij ze ook wel kunt waarderen.

DE FASCINERENDE HISTORIE VAN GORILLA GLUE

Historie Van Gorilla Glue

Het verhaal achter Gorilla Glue is niet zo kleurrijk als dat van andere soorten. Maar toch is het aansprekend. Net als het overgrote deel van de verkrijgbare soorten, heeft Gorilla Glue vele varianten. De naam is geïnspireerd op de plakkerigheid van de trichomen. Dat, en het feit dat de plant lastig te snoeien is met een schaar, die vaak aan elkaar geplakt blijft zitten tijdens het knippen. Wat betreft het ontstaan van de soort; dat is een verhaal apart. Je zou van een geluk bij een ongeluk kunnen spreken.

Het begon allemaal met veredelaar Josey Wales, die de originele zaden uit frustratie afdankte nadat zijn gehele eerste oogst was verpest. Maar gelukkig voor jou en de rest van de wereld, was zijn maat in staat enkele resten te verkrijgen. Deze besloot hij een jaar later zelf te kweken. Er kwamen vier verschillende fenotypen uit voort, maar #4 werd als het neusje van de zalm beschouwd. Sindsdien hebben Gorilla Glue variëteiten her en der prijzen gewonnen, waaronder de High Times Jamaican World Cup.

Vandaag de dag behoren Gorilla Glue soorten tot de meest geliefde medicinale varianten ter wereld. Van ontspanning tot pijnverlichting, hun effectieve helende eigenschappen vallen niet te ontkennen. En hun aardachtige, zurige aroma’s, daar zou je bijna een moord voor doen. Zeker omdat ze ook een vleugje van frisse dennen bevatten. Dat hebben de planten aan hun ouders Sour Dubb, Cholocate Diesel en Chem’s Sister te danken.

De Top 3 Gorilla Glue Variëteiten

Ongeacht de gelegenheid zijn Gorilla Glue soorten perfecte toevoegingen. Maar wees voorbereid op het feit dat ze hard in kunnen slaan, dus doe voorzichtig.

GORILLA GLUE - ZAMNESIA

Gorilla Glue (Zamnesia Seeds)

Dat klopt, Gorilla Glue is te koop hier bij Zamnesia. En laten we je zeggen dat ze superkrachtig is en barst van de smaak. Sterker, ze is krachtiger dan de meeste verkrijgbare indica’s. Met een THC waarde van minstens 24% en hoogstens 30% is ze perfect medicinaal te gebruiken, vooral als je lijdt aan chronische pijn.

Als Gorilla Glue je niet helpt te ontspannen, blaast deze indica-hybride je omver met haar opwekkende effecten. Wat betreft de bloeitijd; die ligt tussen de negen en tien weken. Haar opbrengsten? Die zijn absoluut netjes, maar wellicht niet zo royaal als bij andere soorten.

Ze produceert echter bij binnenteelt smaakvolle toppen met limoengroene bladeren die bedekt zijn met kristallen, onthullend hoe krachtig ze kan zijn. Als je op zoek bent naar blijdschap of op zijn minst een relaxmomentje, dan is Gorilla Glue de ideale soort. Geen twijfel over mogelijk.

GORILLA GLUE AUTO - FASTBUDS

Gorilla Glue Auto (Fastbuds)

Waar te beginnen met deze hoogwaardige soort? Ten eerste belooft Gorilla Glue Auto van FastBuds veel kracht, een ongelofelijke smaak en uitmuntende harsproductie. Ze is een autoflowering variëteit van de prijswinnende Gorilla Glue #4. En omdat ze een auto is, is dit een soort die gemakkelijk zowel binnen als buiten te kweken is. En nog goed te onderhouden ook.

Gorilla Glue Auto’s bloeien ongeveer acht tot negen weken vanaf de ontkieming. Dus ja, het is feitelijk een fluitje van een cent. En terwijl ze zich klaarmaakt voor de oogst, lokt ze je alvast met haar aangename, dennenachtige aroma, die nog herkenbaarder wordt zodra je haar opsteekt. Voor dikkere toppen wordt het aangeraden om haar binnen te kweken. Ze doet het buiten echter net zo goed, waar je zo’n 300g/plant kunt verwachten.

Gezien het feit dat Gorilla Glue Auto een perfecte combinatie van indica en sativa is, zijn haar effecten relaxend, maar tegelijkertijd euforisch. Anders gezegd, je krijgt de lichamelijke high met een cerebrale high erbij. Dus of je nu zoekt naar het beste van beide werelden wat soorten betreft, of gewoon iets wenst wat zich gemakkelijk laat kweken, Gorilla Glue Auto stelt je nooit teleur.

AUTO GLUEBERRY OG - DUTCH PASSION

Auto Glueberry Og (Dutch Passion)

Een andere autoflower die de moeite waard is om te noemen, is Auto Glueberry OG van Dutch Passion, een variëteit van de superkrachtige Glueberry OG. Ook te koop hier bij Zamnesia, biedt deze sativa-dominante hybride dezelfde magnifieke smaak als Glueberry OG. Maar ook kracht, gewenste opbrengsten en een korte bloeiperiode - 77 dagen van zaad tot oogst, om precies te zijn. Bovendien is ze geschikt voor zowel SOG als ScrOG teeltmethoden.

Wanneer je haar eenmaal opsteekt, merk je haar fruitige smaken op die de rook prettig en zoet maken. Ze is een aangename keuze om stoned te worden. Je kunt van deze plant meer een sativa high verwachten. Van tijd doorbrengen met je familie tot op stap gaan met vrienden, Auto Glueberry OG is ideaal voor ieder moment.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken