Blog
Blueberry Cannabis
3 min

De Oorsprong Van Blueberry Cannabis En De Top 3 Blueberry Strains

3 min

Ontdek meer over de geweldige indica en deze 3 variaties. Ze geven je zoete, blauwe toppen die aan de wensen van alle blowers voldoen.

In onze serie "De Oorsprong Van..." verdiepen we ons in de klassieke strains die de wereld van cannabis voorgoed hebben veranderd. Deze baanbrekende genen zijn van invloed geweest op veel van de populaire soorten van tegenwoordig. Ze zijn nog steeds een bron van inspiratie voor zowel traditionele als moderne kwekers. Wil je meer weten over klassieke strains? Lees dan onze artikelen over de herkomst van AK-47Skunk en Gorilla Glue en bekijk alle klassiekers.

OVER BLUEBERRY CANNABIS

OVER BLUEBERRY CANNABIS

De Blueberry variëteit is een van de meest gewilde cannabishybriden die verkrijgbaar zijn. Deze indica-dominante soort is winnaar van de 2000 High Times Cannabis Cup en is gecreëerd door de enige echte DJ Short. In de jaren ’70 verzamelde deze veredelaar diverse soorten vanuit alle delen van de wereld.

Of ze nu uit Thailand of landen als Colombia en Mexico afkomstig waren, DJ Short werkte met een hoop landrassen. Dit zijn de originele soorten waarvan de genetica niet door mensen zijn aangepast. Het betreft natuurlijke cannabis varianten die in duizenden jaren zijn geëvolueerd.

Na honderden soorten te hebben gebruikt en getest, vond Short eindelijk waar hij naar zocht. Hij ontdekte twee van de hoogst aangeschreven cannabis soorten van de moderne cannabisindustrie.

Hij mixte Highland Thai (Juicy Fruit) en Purple Thai. Dat gaf hem de vrouwelijke plant. Deze twee Thaise sativa’s vormen de vrouwelijke zijde van alle soorten van DJ Short. Hij was er helemaal verliefd op.

Met het vrouwtje paraat, was enkel nog een mannelijke plant nodig om de soort te creëren die hij al die tijd voor ogen had. Het was pas in 1979 toen een groep Californische kwekers DJ Short een variëteit lieten zien die hem verraste. De genoemde strain was een Afghaanse indica. En in die tijd waren indica’s een totaal nieuwe variant van cannabis. Sativa’s domineerden de meeste kweekruimtes voordat indica’s de trend veranderden.

Deze nieuwe genetica waren in staat dezelfde topdichtheid te behalen met minder lengte en op hoger tempo. De oorspronkelijke Blueberry was 80% indica en 20% sativa. Maar DJ Short werkte ook aan een meer sativa-dominante plant die later is verfijnd tot wat we nu kennen als de Blueberry sativa.

INTRODUCTIE VAN ZAMNESIA’S TOP 3 BLUEBERRY SOORTEN

Twijfel je welke soort te kweken? We laten je 3 topsegment Blueberry varianten zien die je zeker niet teleurstellen. Welke je ook kiest, het geeft je zeker een fruitige smaaksensatie!

#1 BLUEBERRY - DUTCH PASSION

Blueberry - Dutch Passion

Deze Dutch Passion Blueberry is een originele cannabis soort. Het combineert een fruitige smaaksensatie met de klassieke blauwe kleur op de bladeren en toppen.

De Amsterdamse coffeeshop bestseller is het beroemdste lid van de blauwe familie. Het vergt ongeveer zeven weken van zwaar werk om deze schoonheid toppen te laten ontwikkelen. Het is hard werken, aangezien de soort heel kieskeurig is wat betreft voeding. Als kweker moet je nauwkeurig letten op de signalen van de plant en klaarstaan om snel op haar behoeften te reageren.

Maar het harde werk wordt beloond wanneer de fruitige toppen worden binnengehaald. Ze veroorzaken een krachtige high die zowel langdurig als zeer aangenaam is. De cerebrale ervaring wordt euforisch genoemd en is goed bestand tegen het opbouwen van tolerantie. Je bent de toppen van deze soort niet snel beu. Sterke highs worden gegarandeerd zolang je deze planten kweekt.

koop Product

#2 BLUEBERRY AUTOMATIC - ZAMNESIA

Blueberry Automatic - Zamnesia

De klassieke Blueberry variëteit is nu getransformeerd tot een autoflower soort door de fantastische lui van Zamnesia. Blueberry Automatic kwam tot stand door ruderalis toe te voegen aan een al indrukwekkende mix. De soort is toegesneden op de onervaren kweker. Wegens het gemak waarmee ze zich laat kweken, heeft niemand moeite om de bekende, smaakvolle en krachtige resultaten te bereiken.

Zelfs met de autoflowering eigenschappen mis je niks van de originele voordelen. Naast de geweldige high vertoont deze briljante plant de klassieke blauwe en paarse tinten. Ook heeft ze een heerlijk sterke smaak en geur.

Het enige waar je op inlevert met Blueberry Automatic is tijd. De genetica hebben enkele weken meer nodig voor de aanmaak van volle toppen. In totaal vereist het acht tot negen weken, van zaad tot top.

koop Product

BLUEBERRY BLISS AUTOFLOWERING - VISION SEEDS

Blueberry Bliss Autoflowering - Vision Seeds

Vision Seeds heeft deze geweldige 85% indica gemaakt door niet twee, maar drie geweldige soorten met een ruderalis strain te kruisen: Blueberry, White Widow en Super Skunk. De opbrengst is misschien iets minder in vergelijking met andere Blueberry-soorten, maar kwaliteit gaat boven kwantiteit bij Blueberry Bliss Autoflowering! Ze behoudt een beheersbare hoogte van 80cm en vereist weinig onderhoud. De oogst ligt daarbij binnen tien weken na het kiemen voor het oprapen. Reken op ongeveer 160g/m² als je binnen kweekt. 

Deze soort bevat een grote variatie aan genen en benut deze op een briljante manier. Je kunt dan ook een buitengewone ervaring verwachten als het op het effect, de geur en de smaak aankomt. Verheug je allereerst op zoete vleugjes bessen, waarna de high opkomt. Hierbij ervaar je een uitbarsting van euforische en opwekkende energie, wat geleidelijk overgaat in zalige ontspanning. 

Koop product

VERBOUW JE EIGEN BLUEBERRY VARIËTEIT

We hopen dat dit je geholpen heeft de legendarische Blueberry variëteit beter te begrijpen. Je weet nu niet alleen waar de plant vandaan komt, maar ook waarom ze zo vereerd werd als vandaag de dag nog het geval is. De drie zaden die hierboven toegelicht zijn, leveren je gegarandeerd ongelofelijke planten op. Ze sluiten aan op de voorkeuren van alle blowers.

Nu is het aan jou om te kweken en je planten goed te verzorgen. Dat is de enige manier waarop je van alle wonderen die Blueberry biedt, kunt genieten. We wensen je veel succes met je planten en je oogst.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken