Blog
Fruitige Cannabis Soorten
3 min

De Top Vijf Fruitige Cannabis Soorten Die Je Nu Meteen Moet Proberen

3 min

Cannabis is er en vele soorten en maten. Een soort die altijd populair blijft bij de kenners is de fruitige soort. Wij kijken naar sommigen uit onze top vijf favorieten en leggen uit wat ze zo speciaal maakt.

Niks kan op tegen de natuurlijke smaak en aroma van cannabis. Maar zo nu en dan, is het leuk om te experimenteren met nieuwe soorten, vooral de fruitige. Fruitige soorten hebben niet alleen een unieke smaak, maar geven ook een fijne guur af. Van mandarijn tot bosbessen, en zijn genoeg verschillende smaken als het op de fruitige soorten aankomt.

Heb je je ooit afgevraagd wat cannabis die fruitige aroma en smaak heeft? Zo ja, dan is hier de uitleg. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van "terpenen," het natuurlijke biologische stofje dat zich bevindt in marihuana? Deze aromatische koolwaterstoffen beïnvloeden niet alleen de geur van de plant, maar ook de smaak. Het is zelfs zo dat er heel veel van zijn, en elk heeft zijn eigen kracht. Bijvoorbeeld, Terpinolene produceert een citrusachtige zoete aroma, terwijl Limonene een sinaasappelgeur heeft.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

Als je geïnteresseerd bent in het ontdekken van de magische wereld van fruitige soorten, hebben we hier bij Zamnesia een lijst gemaakt van onze top vijf fruitige cannabissoorten. Als aanvulling op de euforische high, heeft elke soort zijn geweldige smaak waarvan het water je in de mond zal lopen. Zonder er te lang op door te gaan, hier zijn de top vijf fruitige cannabissoorten die je zo snel mogelijk moet proberen:

1. STRAWBERRY COUGH

Strawberry Cough Zamnesia Seeds

Strawberry Cough is een heerlijke sativa die je stress zal laten verdwijnen. Het heeft zelfs euforische effecten wat het een van de beste soorten maakt op de markt. Omdat deze planten doorgaans ietsje groter zijn, is het telen van Strawberry Cough perfect voor zowel binnenshuis als buitenshuis.

De opbrengsten van Strawberry Cough mogen dan misschien niet de meest uitmuntende zijn, het is zeker een soort met kwaliteit. Daarnaast bevat het 11-12% THC, wat ideaal is voor een niet al te gekke, chille sessie. Het duurt ongeveer negen weken om het te laten groeien, je zult een voorzichtige paarse kleur zien verschijnen tijdens het groeiproces.

2. WATERMELON CANDY AUTOMATIC (ZAMNESIA SEEDS) FEMINIZED

Watermelon Candy Automatic (Zamnesia Seeds) Feminized

Waarom je Watermelon Candy Automatic moet proberen? Nou, we kunnen een hoop redenen opnoemen. Om te beginnen, is ze anders dan wat je ooit hebt gekweekt. Met haar tinten van donkergroen, rood en bruin is ze hét pronkstuk van elke kweekruimte of tuin. Maar voordat we ons laten meeslepen door haar uiterlijk, moeten we het ook even over haar indrukwekkende fytochemische samenstelling hebben. Deze schoonheid levert namelijk een THC-gehalte van wel 20%, naast een complex spectrum van zoete en fruitige terpenen. Het resultaat? Een opbeurende en vrolijke high. Rook deze soort op welk moment van de dag dan ook voor extra inspiratie en motivatie.

3. SUPER LEMON HAZE

Super Lemon Haze (Greenhouse Seeds)

Super Lemon Haze is een van de meest smaakvolle Sativa's die je ooit zal roken. Naast citrussmaken, heeft Super Lemon Haze ook citroen, limoen en grapefruit smaken. En, ze is zeer krachtig.

Super Lemon Haze bevat 19,33% THC en 0,21% CBD. De bloeitijd duurt ongeveer 10 weken en ze kan redelijk groot worden. De opbrengsten van Super Lemon Haze zijn zeker de moeite waard om over op te scheppen, want ze bereikt 700-800g/m2 als ze binnenshuis wordt geteeld. Buitenshuis kan ze wel tot 1,2kg produceren.

Leuk om te vermelden is dat Super Lemon Haze drie cannabis cups heeft gewonnen: 1e plaats High Times Cannabis Cup 2008, 1e plaats High Times Cannabis Cup 2009, en 1e plaats IC420 Growers Cup 2010. Super Lemon Haze komt meteen aan. Zo snel, dat het zelfs een verrassing is voor de doorgewinterde consument.

4. FRUIT SPIRIT

Fruit Spirit (Royal Queen Seeds)

Fruit Spirit is een Sativa boordevol zoetigheid. Daarnaast is het ontzettend verrukkelijk. Na 7 tot 8 weken zal Fruit Spirit beginnen te bloeien. Terwijl deze soort binnenshuis wel zo hoog kan worden als 80 - 120 cm met 375 - 425 g/m2 aan opbrengsten, doet ze het buiten beter, waar ze 175 - 220 cm hoog wordt met 475 - 525 g/plant aan opbrengst.

Fruit Spirit bevat 18% THC en produceert een intense high die je van je sokken blaast. Als je toe bent aan een iets andere toppen smaak, dan is Fruit Spirit het proberen waard. Als het om gedroogde kruiden gaat, is Fruit Spirit de zoetste en fruitigste die je kunt vinden.

5. WHITE BERRY

White Berry (Zamnesia Seeds)

White Berry is een Sativa met hele bijzondere effecten. Deze high is echt van een andere wereld en zal je het gevoel geven alsof je hoofd bijna uit elkaar spat, maar op een goeie manier. Met dank aan zijn zoete, wiet ondertonen en fruitigheid, wordt het moeilijk om White Berry te roken zonder te kwijlen.

In een kweekruimte kan White Berry wel 1 meter hoog worden, wat perfect is voor de discrete telers die niet zoveel ruimte hebben. Binnen acht weken zal ze gaan bloeien en opbrengsten produceren tot wel 400 g/m2. En terwijl ze makkelijk te hanteren is, kan ze ook een gevoelig soort zijn, wat het perfect maakt voor de doorgewinterde en de beginnende teler.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken