Blog
Sweet Lemon AK (Zamnesia Seeds) feminized
4 min

De Origine Van AK-47 Cannabis En De Top 3 AK-47 Strains

4 min

Alsof de originele AK-47 sativa nog niet goed genoeg is, zijn hier twee andere soorten die misschien nog wel beter zijn. Maak je kweekruimte maar klaar, want je hebt je volgende strain gevonden.

In onze serie "De Oorsprong Van..." verdiepen we ons in de klassieke strains die de wereld van cannabis voorgoed hebben veranderd. Deze baanbrekende genen zijn van invloed geweest op veel van de populaire soorten van tegenwoordig. Ze zijn nog steeds een bron van inspiratie voor zowel traditionele als moderne kwekers. Wil je meer weten over klassieke strains? Lees dan onze artikelen over de herkomst van Skunk, Cheese en Blueberry en bekijk alle klassiekers.

OVER AK-47

Ben je een gebruiker die op zoek is naar een geweldige combinatie van een lichamelijke én geestelijke high? Dan kun je nu stoppen met zoeken. De AK-47 soort, vernoemd naar het populaire wapen, is een geweldige sativa dominante hybride (60%). Het is niet voor niets vernoemd naar een geweer. Met THC-gehaltes van wel 20% blazen de toppen je na één hijsje al omver (net als het wapen). Dit geweldige staaltje cannabis is gecreëerd met vier strains: drie sativa’s en een indica. Hoewel haar voorouders dateren uit de jaren '70, bestaat ze pas sinds 1992 als een soort op zich.

HIGH EN SMAAK

High And Taste Of AK-47

In tegenstelling tot het wapen waar ze naar vernoemd is, geeft de high je een extreem vredig gevoel. Je voelt je kalm en rustig, maar dankzij haar sativa genetica ben je nog steeds bewust en alert. Deze voornamelijk geestelijke high voel je al gauw en houdt wel drie uur aan - afgezien van je tolerantie. Onderschat de strain niet.

Wie er te veel van rookt, kan zich iets te paranoïde voelen. Maar wanneer je er net genoeg van rookt, ervaar je een creatieve high die ontzettend goed samengaat met rustige muziek.

Ook medicinale gebruikers worden door de soort niet teleurgesteld. Sommigen gebruiken het om hun chronische pijn te verlichten. Anderen gebruiken de AK-47 om hun eetlust te versterken en misselijkheid en overgeven te verminderen. Maar deze “verdovende” effecten beïnvloeden niet alleen het lichaam. Mensen die last hebben van slapeloosheid, wordt aangeraden om voor het slapengaan één tot drie hijsjes te nemen.

Ze zijn zeer te spreken over het resultaat: ze beschrijven dat ze meer nachten hebben geslapen en dat de slaap van een hogere kwaliteit is. De ontspannende effecten van de strain werken geweldig ter verlichting van stress en angst. Ook helpt het patiënten die last hebben van de symptomen van een bipolaire stoornis of een depressie.

De smaak en het aroma van de cannabis soort zijn buitengewoon. De combinatie van een zoet, bloemig smaakpalet en een pittige Skunk geur voldoen gegarandeerd aan je verwachtingen. Wie goed oplet, kan zelfs vleugjes dennen en sandelhout herkennen, die gepaard gaan met een lichte citrus-kick. De donkergele en groene toppen bevredigen je stoner behoeftes sowieso. Bij een goede kweek zitten AK’s toppen barstensvol trichomen en rode haartjes, die je al doen watertanden wanneer je ernaar kijkt.

WIJ PRESENTEREN: ZAMNESIA’S TOP 3 AK-47 CANNABIS SOORTEN

Gerelateerd artikel

Top 7 Originele Cannabis Soorten En Hun Breeders

#1 AK-47 - SERIOUS SEEDS

AK-47 - Serious Seeds

bekijk product

Vanwege haar buitengewone kwaliteit en het gemak waarmee ze te kweken is, is dit Serious Seeds' populairste strain. Hoewel ze zich snel en makkelijk ontwikkelt, sluit de AK-47 geen compromissen wat de opbrengst betreft. Bereid je voor op krachtige, strakke toppen die bedekt zijn met dat heerlijke laagje trichomen waar iedereen zo dol op is.

Het enige probleem waar de meeste kwekers bij de plant tegenaan lopen, is discretie. Mocht je irritante buren hebben die je levensstijl niet ondersteunen, dan is het moeilijk om haar voor hen geheim te houden. Dankzij AK’s krachtige geur weet je hele buurt dat je een stoner bent. Zorg er gewoon voor dat je de noodzakelijke maatregelen neemt wat de geur betreft. Dit is vooral lastig tijdens de bloeifase, die voor een sativa plant verrassend kort is. Het volledige proces, van zaadje tot toppen, duurt vijftig tot zestig dagen.

AK’s hoge snelheid spreekt natuurlijk voor zich. Als je daardoor echter nog niet bent overtuigd, kijk dan naar haar 25 prijzen. Bij de Cannabis Cup van 1999 was AK-47 de soort met het hoogste THC percentage van alle inzendingen. Haar recentste prijs ontving ze in 2016 in de categorie “Bio-wiet” op de HighLife Cup in Amsterdam. Deze bestseller van Serious Seeds is misschien wel de meest geprezen cannabis soort ooit.

Met 16 prijzen voor alleen al deze strain heeft Serious Seeds de eerste prijs gewonnen bij de Highlife in Barcelona en de eerste prijs bij de Treating Yourself Expo van 2010 in Toronto.

#2 ROYAL AK AUTOMATIC – ROYAL QUEEN SEEDS

Royal AK Automatic - Royal Queen Seeds

bekijk product

Door de strain te upgraden naar een automatische variant werd de Royal AK Automatic gecreëerd. De geweldige mannen van Royal Queen Seeds kruisten de klassieke AK-47 met hun beste autoflowering genetica. Al hun soorten zijn feminized, dus het kweken van de krachtige plant had niet makkelijker kunnen zijn. Hoewel ze een autoflower is, zijn haar aroma en smaak zeer vergelijkbaar met die van het origineel. Je kunt uitkijken naar een muskusachtige, zoete geur en een ietwat pittige, zoete smaak.

De auto-schoonheid produceert, net als het origineel, extreem krachtige, met hars bedekte toppen. Houd er wel rekening mee dat je buren in ruil daarvoor waarschijnlijk achter het bestaan van je kweekruimte komen. De soort heeft gemiddeld negen weken nodig om zich te ontwikkelen van zaadjes tot toppen. Ze bereikt een maximale hoogte van 100cm, waardoor ze bijna overal te kweken is. Onder de juiste omstandigheden leveren deze dames je meer dan 150g toppen per plant op.

Royal AK Automatic voldoet aan ieders verwachtingen. Bij het roken, biedt ze een perfect uitgebalanceerde lichamelijke high en een transcendentale mentale stone. Royal AK Automatic levert net als de meeste sativa’s een vrolijke en actieve high. Maar net als bij het origineel, is de high alsnog sterk en zacht. Geniet je graag van de high van de originele AK-47, maar vind je het kweken lastig? Dan is dit absoluut de beste optie voor je.

#3 AK-420 – ZAMNESIA

AK-420 - Zamnesia Seeds

bekijk product

Zamnesia’s AK-420 heeft net als de originele strain de kracht om een revolutionaire soort te zijn. De combinatie van het geweer en het favoriete moment van de stoner is waanzinnig. De soort biedt een geweldige high, is makkelijk en snel te kweken en levert een rijke oogst op. Van deze schoonheid hoef je alleen maar goede dingen te verwachten.

De AK-420 heeft een Skunky basissmaak, maar geeft er - anders dan haar voorganger - een twist aan met een aards aroma. Ze is een zeer sociale soort. De sativa is een geweldige optie voor het uitgaan met vrienden. Dankzij haar euforische high wordt het gegarandeerd een avond waarop je hele chille mensen tegenkomt. Beginnende stoners raden we echter aan om het rustig aan te doen.

De soort heeft het “one-hit” effect dat de AK onderscheidt van andere planten. Voor medicinale gebruikers kan dit aspect een voordeel zijn. Na slechts één hijsje kun je al een verlichting van je stress, angst, pijn en zelfs je depressie verwachten.

De “420” twist aan de AK neemt niets weg van het gemak waarmee ze te kweken is. Ze is een extreem veerkrachtige plant die in de meeste omstandigheden kan overleven. En dat met slechts acht tot negen weken bloei.

LEGENDARISCHE AFKOMST

De AK lijn heeft een van de beste genetische fundamenten. Ze is een absoluut buitengewone plant waar iedereen die op zoek is naar de legende (of een variatie daarop) blij van wordt. Als je een grootmacht binnen de sativa-wereld wilt zijn, is AK je volgende soort om zaadjes van te kopen.

Succes met je kweek en let erop dat je goed voor je plant zorgt. Hoe meer tijd je investeert in het kweekproces, hoe langer je uiteindelijk kunt genieten - super high, terwijl je kleuren probeert te ruiken.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken