Blog
De Beste Cannabis Strains Voor Ervaren Stoners
3 min

De Beste Cannabis Strains Voor Ervaren Stoners

3 min

Ben je op zoek naar een torenhoge high met een bijpassende hoeveelheid THC? Ontdek onze top 5 strains voor ervaren stoners. Til je high naar nieuwe hoogtes, of breng je tolerantie terug naar beginnersniveau!

Iedere stoner houdt van THC. Het verbetert je humeur na een lange dag en sust je in slaap. We zijn er dol op. Maar hoe meer je gebruikt, hoe meer THC je nodig hebt om die allereerste high te evenaren. Gelukkig bestaan er talloze manieren om dit te bereiken. Je kunt kiezen voor sterke methodes, zoals dabbing of edibles. Een andere mogelijkheid is het inplannen van een tolerantiepauze (t-break). Of je kiest simpelweg voor strains met een hoger THC-percentage.

Gerelateerd artikel

Waarom Het Eten Van Wiet Sterker Is Dan Roken

De top 5 cannabis strains voor ervaren rokers

Let op: de volgende 5 soorten zijn aanraders voor de ware veteranen, diegenen waarbij de THC als het ware door de aderen stroomt. Beginnende rokers profiteren daarentegen van de unieke smaken en spectaculaire effecten van deze strains, mits ze zich bij 1 of 2 hijsjes houden. Ga in ieder geval voorzichtig te werk.

Gorilla Glue (Zamnesia Seeds)

Gorilla Glue (Zamnesia Seeds)

Deze krachtpatser behoeft geen formele introductie. Gorilla Glue is een uitgebalanceerd, veelzeggend THC-beest. De hoeveelheid THC schommelt tussen 24% en 30%. De sativa- en indica-genen zijn perfect in balans. Deze 50/50 kruising trakteert op zowel een ontspannende als euforische high. Die stijging in uiteenlopende gedachten die creatieve stoners zoeken, is ongetwijfeld aanwezig. Toch verschuift de ervaring langzaam naar een relaxte en meditatieve high. Met verleidelijke vleugen van citroen, zoetheid en dennen laat deze potige dame haar perfecte harmonie los op je smaakpapillen.

Gorilla Glue is de alfa in elke cannabistuin. Ze vertoont een extreme hybride kracht en produceert een overvloed aan met hars bedekte toppen. De bloeitijd bedraagt 9-10 weken. Dit garandeert een maximale hoeveelheid trichomen. Binnen bedraagt de opbrengst 560g/m², tegen 590g/plant buiten. Doorgewinterde stoners die wel tegen een stootje kunnen, zetten deze harsachtige toppen om in een ultra-sterke hasj.

Bekijk GORILLA GLUE

Ghost Train Haze #1 (Rare Dankness)

Ghost Train Haze #1 (Rare Dankness)

De spooktrein vertrekt, allemaal instappen! Deze zeer krachtige sativa-dominante wietsoort produceert maar liefst 25% THC. Ze is het resultaat van een kruising tussen Ghost OG en Nevil's Wreck; die strains staan bekend om hun supersterke effect. Ghost Train Haze #1 is daarop geen uitzondering. Ook deze soort slaat hard in en haar krachtige high is alom geliefd. Ze won in 2014 dan ook de Annual High Times award in de categorie Strongest Strains on Earth en de Cannabis Cup USA in de categorie sativa strains.

Ghost Train Haze #1 zal zelfs de meest ervaren rokers verrassen. Zo geeft ze een high die ongelooflijk cerebraal en euforisch is. Deze cultivar heeft daarbij een inspirerend effect en velen zullen genieten van de extra creativiteit en focus die ze biedt. Maar haar kracht zit 'm niet alleen in haar effecten — ook haar smaak is behoorlijk sterk. Al na één trek ervaar je een aanwezige citrussmaak, met bloemige en aardse tonen.

Bekijk GHOST TRAIN HAZE #1

White Fire OG (Growers Choice)

White Fire OG (Growers Choice)

White Fire OG is een kleurrijke dame die trakteert op een bonte high. Daarbovenop verwent ze met maar liefst 27% THC. De geoefende stoner laat zich onmiddellijk omarmen door de heftige, toch harmonieuze high. Deze licht indica-dominante kruising (60%) is ontstaan uit een fusie tussen Fire OG en The White. Na gebruik, ervaar je een warme vloedgolf van ontspanning. Deze wordt aangevuld door schitterende cerebrale elementen. Mogelijk overpeins en analyseer je wat er in je hoofd omgaat of geniet je van een heerlijke dagdroom. Die dagdroom verschijnt waarschijnlijk vanzelf als je een flinke bowl rookt. Deze zalige ervaring is verrijkt met de kenmerkende OG-vleugen van kruiden, aarde en zoetigheid.

White Fire OG springt uit boven de andere soorten in je tuin. Dit komt vanwege de prachtige oranje en groene tinten, afgewerkt met een dekentje van ijzige, witte trichomen. Wie zegt dat de cannabisplant niet decoratief is? Maar White Fire OG is niet alleen een lust voor het oog. In een luttele 8 weken sprint ze door de bloeitijd. Ze trakteert binnen op ongeveer 660g/m². Buiten oogst je mogelijk 600g/plant. Je geniet maandenlang van deze smaakvolle, vette toppen.

Bekijk WHITE FIRE OG

Purple Punch (Zamnesia Seeds)

Purple Punch (Zamnesia Seeds)

Van alle strains op deze lijst heeft Purple Punch het laagste THC-gehalte. Toch is dit nauwelijks van invloed op de intensiteit van haar effect. Bovendien is ze met 21% THC zeker niet flauw. Dankzij haar goddelijke combinatie van cannabinoïden en terpenen staat Purple Punch garant voor serieuze ontspanning. Dit is ideaal als een serene gemoedstoestand je doel is. Zodra je haar gebruikt, is het lastig de joint neer te leggen. De zoete, fruitige toppen zijn moeilijk te weerstaan! Maar let op: als je blijft roken, zak je met iedere hijs steeds verder weg in je bank, stoel of bed.

Afgezien van de kwaliteit van haar toppen, groeit ze ook uit tot een adembenemende schoonheid. De naam verraadt het al: de paars-getinte toppen en bladeren maken al je kwekende vrienden jaloers. Dankzij haar 90% indica-dominante profiel, oogst je al na een bloeitijd van 7-9 weken. Na het drogen en uitharden, bedraagt de buit zo'n 650g/m² als je binnen kweekt. Buiten loopt dit op tot 800g/plant.

Bekijk PURPLE PUNCH

Fat Banana (Royal Queen Seeds)

Fat Banana (Royal Queen Seeds)

Fat Banana heeft echt alles mee: een fris, fruitig smaakprofiel, een razendsnelle bloeitijd en een bizarre THC-productie (25%). Dit Kush-wonder is heerlijk verfrissend en wekt zomerse vakantiegevoelens op. Ze smaakt sterk naar tropische vruchten. Na een enkel trekje sluit je je computer af om je hangmat te zoeken. Het is tijd om te chillen, je gedachten uit te schakelen en te genieten van de euforie! Ervaren stoners roken Fat Banana zoals ze willen, maar beginners doen het beter wat rustiger aan.

Het kweken van Fat Banana is een heerlijke ervaring. Ze racet zich in 7-8 weken door de bloeitijd om je te verwennen met heerlijke toppen. Reken op 400g/m² als je binnen kweekt, tegen 500g/plant onder de zon. Onthoud dat deze bananenboom vrij hoog kan worden voor een indica. Ze profiteert van toppen en training, waarmee je ook haar productiviteit verbetert. Als je dit onder controle hebt, is haar verzorging een makkie.

Bekijk FAT BANANA

Wat gebeurt er als je teveel rookt?

Wat gebeurt er als je teveel rookt?

We hopen dat onze hardcore rokers tevreden zijn met deze selectie van eersteklas wietsoorten. Geniet van de lachkicks en die heerlijke sensaties van een vette stone. Mocht je iets teveel roken, maak je geen zorgen. Het kan zelfs de beste overkomen. Hoewel 'greening out' op het moment zelf erg onprettig kan zijn, heb je niets te vrezen. Je kunt in feite veel leren over je eigen tolerantie voor THC. Heb je je gebruik iets overdreven? Er bestaan diverse manieren om een wietkater te bestrijden, zodat je ongestoord je dag kunt vervolgen.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken