Blog
Top 7 Manieren Om De Rookbeleving Te Verbeteren
4 min

Top 7 Manieren Om De Rookbeleving Te Verbeteren

4 min

Je wilt vast wel weten hoe je de manier waarop je wiet rookt, kunt verbeteren. Lees in dat geval vooral verder en ontdek alle creatieve manieren waarop de belevenis nog veel beter wordt.

Na het inhaleren van puike cannabis geeft de aanvoer van cannabinoïden en terpenen je waanzinnige gevoelens. Echt een magnifieke belevenis. De effecten kunnen ontspannend, couch-locking, contemplatief, energiek en euforisch zijn. Dit is afhankelijk van de soort die gebruikt wordt en de geestesgesteldheid van de gebruiker. Er zijn tal van manieren om de toch al heerlijke ervaring met wiet te verbeteren. Het leek ons dan ook een goed idee om onze favoriete verbeteringstechnieken met je te delen. Iedere cannabisliefhebber heeft zelf natuurlijk zijn voorkeuren, maar aan de volgende tips heeft iedereen wat. Hier volgen ze!

1. DRAAI EEN KUNSTZINNIGE JOINT

DRAAI EEN KUNSTZINNIGE JOINT

We weten dat je oma apetrots is op je draaitechniek, maar het is tijd om die joint verder te verbeteren. Er is niet per se iets mis met een perfect gedraaide klassieke kegel. Toch zijn er nog veel meer manieren om een kunstzinnige joint te bouwen. Laat je leiden door je creativiteit en uit je jezelf met een inspirerend stukje kunst.

De overstap van conventionele joints naar sjieke met wiet gevulde origami-kunstwerkjes is misschien wel wat te hoog gegrepen. Daarom kun je om te beginnen, proberen een driedubbele joint te draaien. Allereerst draai je 3 aparte joints. Verpak die samen in een grote vloei. Plak vervolgens 2-3 grote vloeitjes aan elkaar zodat je een joint hebt die eruitziet als een lekkere vette blunt. Een andere klassieker die je eens zou moeten proberen, is de gekruiste joint. Deze is beroemd geworden door de film Pineapple Express. Het is eigenlijk niet meer dan een joint waar een tweede, kleiner jointje doorheen is gestoken. Zo ontstaat er een kruis. Ben je eenmaal bedreven? Dan kun je beginnen met het creëren van nog meer indrukwekkende kunstzinnige sculpturen. Maar dat kan wel even duren.

2. EEN BOOST VAN TERPENEN

EEN BOOST VAN TERPENEN

Tot voor kort was het leven simpel en had je alleen wiet en hasj. Nu leven we in een tijd waarin cannabisliefhebbers ons verrukkelijke concentraten, duizenden verschillende super krachtige strains, en niet te vergeten, heerlijke terpeenextracten geven. Als ze in bloei staan, produceren planten terpenen als verdedigingsmiddel tegen schadelijke insecten. Ook helpen ze de temperatuur van de plant te stabiliseren. Veel gebruikers geloven dat terpenen de belevenis van de high kunnen veranderen.

Het zijn terpenen als myrceen, limoneen, humuleen, bèta-caryofylleen die overheerlijke wietgeuren uitscheiden. Die worden tegenwoordig geëxtraheerd en toegevoegd aan drankjes, edibles, concentraten en wat je verder maar kunt bedenken! Kortom, verbeter de rookbeleving, scoor wat terpeenextracten en verbeter de organoleptische kwaliteiten van je favoriete wiet.

3. EXTRA PRET EN SMAAK MET EEN FRUITBONG

EXTRA PRET EN SMAAK MET EEN FRUITBONG

Het is tijd om bewust om te gaan met het milieu. Je zou in plaats van een plastic bong te kopen, waar pasgeboren schildpadjes nog miljoenen jaren in verstrikt kunnen raken, ook kunnen denken aan bongs van groente of fruit! 100% verantwoord. Er zijn tal van verschillende maaksels die je kunt proberen.

Begin met iets simpels, zoals een appelpijp. Koop een grote biologische appel en maak daar met een pen een gaatje in voor het mondstuk. Ga niet te diep, anders valt je wiet er aan de onderkant uit. Vervolgens maak je op dezelfde manier een tunneltje dat uitkomt op het eerste gaatje. Klaar. Je kunt ook een bong proberen te maken met een ananas of een jalapeño peper. Kies vruchten en groenten die je zelf lekker vindt. Vermijd spruitjes, bloemkool, enzovoort, maar dat is vast wel duidelijk. Leuk: maak een bong voordat je high bent en dan nog een als je apestoned bent. Vergelijk vervolgens de resultaten, maak er een foto van en stuur die als bijdrage aan de wetenschap naar The International Cannabinoid Research Society. Wiet en wetenschap, da's altijd pret.

4. GA EENS HOTBOXEN

GA EENS HOTBOXEN

Dit is ook een fantastische methode om de rookervaring te verbeteren. Duik eens in een hotbox met je familieleden, vrienden en huisgenoten. Voor nieuwelingen in de cannabiswereld; hotboxen is eigenlijk niets anders dan het flink doorroken in een afgesloten ruimte. Op die manier wordt die helemaal gevuld met cannabisrook. Om het maximale eruit te halen, moet je van alles plannen. En dat is nou net het leuke ervan! Ga op zoek naar een geschikte locatie waar je voorlopig niet gestoord wordt. Denk daarbij aan een badkamer of andere kamer. In principe voldoen alle kleine afgesloten ruimtes.

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat de geur van de hotbox sessie overal intrekt. Zorg dus dat er geen met stof beklede meubels of vloerkleedjes aanwezig zijn. Als je niet wilt dat je zelf ook een uur in de wind stinkt, moet je naderhand even schone kleren aantrekken. Je zou daarnaast een geurneutraliserende spray kunnen gebruiken.

5. UPGRADE JE JOINT: GEBRUIK SPECIALE GROTE VLOEI IN PLAATS VAN GEWONE

UPGRADE JE JOINT: GEBRUIK SPECIALE GROTE VLOEI IN PLAATS VAN GEWONE

Om het beste uit je rooksessies te halen, zou je ook kunnen overwegen speciale grote vloei te gebruiken voor je joints. Deze vloei is er in een regenboog van kleuren en verschillende vormen. Daarmee voeg je echt iets toe aan de belevenis. RAW heeft bijvoorbeeld extra large vloei. Perfect voor een rooksessie met 8 of meer deelnemers of voor wanneer je als Snoop Dogg te werk gaat. En natuurlijk is er nog het grote vloei met een lekker smaakje. Daarmee voeg je wat extra pit toe aan je favoriete plant.

Voor mensen die van transparantie houden, zijn er speciale doorzichtige vloeitjes van cellulose. Zo kun je mooi zien wat er binnenin je joint zit. En dan zijn er ook nog gouden vloeitjes. Deze laten een joint eruitzien als eentje die de oude Maya's gerookt zouden hebben als ze joints maakten. Het creatief bezig zijn met kleurrijke vloeitjes om coole joints mee te maken, is echt iets wat je eens zou moeten proberen.

6. LEG DE LAT HOGER EN MAAK MOON ROCKS

LEG DE LAT HOGER EN MAAK MOON ROCKS

Voor cannabisliefhebbers zijn moon rocks een overheerlijk fenomeen. Echt een geschenk uit de cannabishemel. In wezen zijn moon rocks een combinatie van toppen, hasjolie en kief. Wil je deze bijzondere delicatesse maken? Zoek dan toppen van de allerbeste kwaliteit uit. Je kunt het beste voor een indica-dominante soort gaan, want indica's produceren toppen die zo compact zijn als een kiezelsteen. Heb je de ideale toppen geselecteerd? Bestrijk ze dan met siroopachtige hasjolie. Om het geheel af te ronden, strooi je wat kief over de met olie ingesmeerde toppen. Makkelijker kunnen we het niet maken. Nu je moon rock klaar is, peuter je er wat vanaf en draai je er een joint mee of voeg je het toe aan een bong. Betoverend.

7. ROOK PUUR ZONDER TABAK

ROOK PUUR ZONDER TABAK

Het ondergaan van een verbazingwekkende belevenis na het gebruik van cannabis hangt af van de kwaliteit van je rookwaar. Tabak is behoorlijk slecht voor je gezondheid. De kwaliteit van de ervaring holt er dan ook met stappen door achteruit. Stop ermee. Ga voor puur. De wiet smaakt daardoor een stuk beter en de high is bovendien veel prettiger. Als je pure jointjes draait, vergeet dan niet dat de hedendaagse strains behoorlijk krachtig kunnen zijn. Je kunt dan ook het best met een kleinere joint beginnen of maar een paar haaltjes nemen. Eigenlijk is een vaporizer het beste om te gebruiken. Soms is een lekker jointje echter ook wel weer lekker op z'n tijd. Kortom: rook puur en haal meer uit je high.

Gerelateerd artikel

Top 10 Alternatieven Voor Tabak In Joints

VERBETERD WIET ROKEN

VERBETERD WIET ROKEN

Er zijn tal van manieren waarop het roken van wiet verbeterd kan worden. Bovenstaande lijst omvat slechts een paar daarvan. Haal maar vast een stuk canvas en verf in huis en laat je creativiteit die vrijkomt door de wiet vrijelijk stromen. Kies een muziekinstrument en speel de sterren van de hemel. Als je een sportief type bent, kun je gaan trainen of aan yoga doen en in conditie blijven. Laat die endorfines maar vrijkomen. Kortom, bereid je volgende rooksessie goed voor, geniet ervan en ervaar maar eens hoe high je wordt.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken