Blog
Wat Is Hotboxen En Hoe Doe Je Het?
4 min

Wat Is Hotboxen En Hoe Doe Je Het?

4 min

Hotboxen is voor veel stoners de eerste kennismaking met wiet. Het is een intense manier om van het kruid te genieten en geweldig om met vrienden te doen. Lees hier alles wat je moet weten over hotboxen en hoe het je rookervaring kan verbeteren. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, vergeet je het niet snel meer!

Fans van wiet zoeken altijd naar nieuwe manieren om van het kruid te genieten. Een klassieke, maar omstreden methode is hotboxen. Dit herinnert doorgewinterde stoners vaak aan hun zorgeloze, jongere jaren waarin ze wiet met vrienden rookten. Maar maak je geen zorgen als je nog geen ervaring hebt met hotboxen. Iedereen kan namelijk van dit rookrijke tijdverdrijf genieten. Ontdek hieronder alles wat je moet weten.

Wat betekent 'hotboxen'?

Wat Betekent 'Hotboxen'?

Hotboxen is in feite niets meer dan in een kleine, afgesloten en ongeventileerde ruimte blowen. Het is absoluut iets wat je met voorzichtigheid en matigheid moet betrachten, maar het idee erachter is dat je door het combineren van rook met een hoge concentratie koolstofdioxide heel high wordt. Het is misschien niet de veiligste methode om wiet te gebruiken, en wordt daarom door sommigen betwist, maar het is wel een geweldige manier om met vrienden plezier te beleven. Wel is het verstandig om het niet te vaak te doen.

Word je higher van hotboxen?

Hoewel hier meerdere onderzoeken naar zijn gedaan, woedt de discussie over deze vraag nog in alle hevigheid. Maar het simpele antwoord is: ja, van hotboxen word je higher. Dat is echter niet om de reden die je misschien zou verwachten. Veel mensen denken dat de grote hoeveelheid rook hiervoor verantwoordelijk is, maar het is in werkelijkheid het gebrek aan zuurstof dat voor een intensere ervaring zorgt.

Als je in een afgesloten ruimte wiet rookt, krijgen je hersenen feitelijk minder zuurstof. Daarom is hotboxen extra intens. Je bereikt dit echter alleen in een kleine, ongeventileerde ruimte. Bij open ruimtes komt er teveel zuurstof bij om te kunnen hotboxen.

Voorbereiden op je hotbox

Wat heb je nodig voor een succesvolle hotbox-sessie met vrienden? Hoewel de voorbereiding niet moeilijk is, komt er meer bij kijken dan wat wiet meenemen naar een afgesloten ruimte. Bereid je op de volgende manier voor.

Gerelateerd artikel

De Beste Manieren Om Je Stone Een Boost Te Geven

Neem genoeg wiet mee

Neem Genoeg Wiet Mee

Om een hotbox te laten werken, heb je genoeg wiet nodig om de ruimte met rook te vullen. Met zijn allen één joint delen, is daarom waarschijnlijk niet voldoende. Dat neemt echter niet weg dat joints en blunts niet geschikt zijn: deze werken beter dan wietpijpjes en bongs. Jointjes en blunts zorgen namelijk voor veel vollere rook.

Draai je joints van tevoren

Wacht niet met het draaien van je joints tot je in de hotbox zit. Bereid ze thuis alvast voor, zodat ze klaar zijn wanneer je gaat hotboxen. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar voorkom je ook dat je joints moet rollen in een met rook gevulde ruimte waarin je bijna niets ziet!

Gerelateerd artikel

Top 10 Voorgedraaide Joints In Amsterdam

Sla drankjes in

Sla Drankjes In

Vanwege de verminderde hoeveelheid zuurstof en de rook die je binnenkrijgt, krijg je geheid last van een droge mond. Neem dus genoeg drankjes mee om tijdens het hotboxen gehydrateerd te blijven.

Neem wat snacks mee

Uiteraard moeten we de snacks niet vergeten. Zorg dat je hartige en zoete lekkernijen klaar hebt liggen voor wanneer de munchies toeslaan. Je wilt niet door anderen worden gezien als je uit een met rook gevulde auto stapt om snacks in de plaatselijke winkel te gaan kopen.

Zet muziek aan

Zet Muziek Aan

Zorg voor de juiste vibes in je hotbox met behulp van muziek. Een zorgvuldig samengestelde hotbox playlist verhoogt het plezier. Zet wat klassieke hits op en geniet.

Haal wat bier

Dit is puur een kwestie van persoonlijke smaak, maar een ambachtelijk gemaakte IPA gaat ongelooflijk goed met de terpenen in wiet samen. Uiteraard moet je niet meer gaan rijden na een paar biertjes en is het belangrijk om met mate te drinken.

De beste plaatsen om te hotboxen

Je weet nu wat de perfecte omstandigheden voor een hotbox zijn, maar hoe breng je die kennis nu in de praktijk? Hieronder een aantal plaatsen die je kunt overwegen. Houd er rekening mee dat de ruimte klein, afgesloten en ongeventileerd moet zijn. Dit kan een kleine kas, kast, sauna of zelfs een fort gemaakt van kussens zijn. De mogelijkheden om de perfecte hotbox te creëren, zijn in principe eindeloos. Gebruik gewoon wat je tot je beschikking hebt en het kan eigenlijk niet misgaan.

In een auto hotboxen

In Een Auto Hotboxen

Een absolute klassieker als het om hotboxen gaat: stap gewoon in de auto, sluit alle ramen en deuren, zet de radio aan en begin met blowen. Het spreekt voor zich dat de auto stil moet blijven staan en je niet moet proberen te rijden tijdens of kort na het hotboxen!

Verder is het gewoon een kwestie van genieten met een aantal van je beste vrienden, geweldige wiet en je favoriete drankjes en snacks. Tot slot is het belangrijk om je auto op een veilige plek te parkeren. Het laatste dat je wilt, is dat een politieagent of voorbijganger op je raam klopt terwijl je van je roes geniet.

In een badkamer hotboxen

Ben je op een huisfeestje of heb je geen auto tot je beschikking? Dan kun je altijd nog de badkamer gebruiken. Aangezien badkamers meestal geen grote ramen hebben, bieden ze veel discretie. Nodig gewoon een paar vrienden uit en doe de deur dicht. De betegelde badkamer is de perfecte hotbox. Gebruik deze ruimte echter niet als daar het enige toilet is. Je wilt niet onderbroken worden door iemand die zijn behoefte moet doen!

In een tent hotboxen

In Een Tent Hotboxen

Ideaal voor de avontuurlijke blower. Waarom verander je een kampeertocht niet in een hotbox-avontuur? Ga met zijn allen in je tent zitten, rits de opening dicht en laat het feest maar beginnen. Dankzij de water- en luchtdichte eigenschappen van het tentdoek is dit de perfecte hotbox. Bovendien kun je naderhand een mooie wandeling onder de sterrenhemel maken of eten boven een kampvuur koken.

Vergeet de volgende keer tijdens het voorbereiden op een kampeertrip dus niet om je wiet en andere benodigdheden voor een hotbox in te pakken.

Gerelateerd artikel

De Beste en Vervelendste Soorten Cannabis Highs

Is hotboxen gevaarlijk?

We zeiden al dat je hotboxen niet te vaak moet doen. Het kan namelijk behoorlijk intens zijn, niet alleen voor beginners, maar ook voor de ervaren blower. Het is geen geheim dat uren doorbrengen in een ruimte met wietrook vanwege het gebrek aan zuurstof veel impact heeft. Wees dus voorzichtig als je gaat hotboxen en houd goed in de gaten wanneer het genoeg is. Het is niet erg als je er een keer uit moet stappen om een luchtje te scheppen.

Probeer hotboxen een keer uit

Probeer hotboxen een keer uit

Dat was het dan, alles wat je moet weten over hotboxen. Het enige wat je nu nog moet doen, is het zelf eens proberen. Volg onze aanbevelingen qua voorbereiding en zoek een geschikte plek om te blowen, dan is een leuke tijd met vrienden gegarandeerd. We hebben al enkele klassieke locaties genoemd, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Nodig dus een aantal vrienden uit en probeer het zelf.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken