Blog
Wat Is Hotboxing
3 min

Wat Is Hotboxing En Hoe Doe Je Het?

3 min
How To Nieuws

Je kunt op allerlei manieren stoned worden. De leukste is misschien wel "hotboxing." Je gaat in een piepkleine ruimte zitten blowen. De rook die niet kan ontsnappen en de opbouw van kooldioxide zorgen voor de gewenste effecten. Waarschuwing vooraf: wees voorzichtig en verstandig.

WAT IS HOTBOXING?

Hotboxing is het roken van wiet in een kleine, afgesloten ruimte zonder ventilatie. Veel stoners vinden het geweldig om op die manier high te worden. In deze ruimte bouwt zich een hoge concentratie kooldioxide op. Hierdoor is het niet echt de veiligste manier om stoned te worden. Maar als je het af en toe doet, kan het uiterst vermakelijk zijn. Lekker maf doen met een stel vrienden. Je kunt er echter beter geen gewoonte van maken.

HOE WERKT HOTBOXING?

Hoe Werkt Hotboxing

Dat is al tijden een populair onderwerp van discussie onder stoners. Dus om de belangrijkste vraag maar meteen te beantwoorden: ja, van hotboxing word je werkelijk een stuk higher. Veel mensen veronderstellen dat je van de overvloedige rook higher wordt. In werkelijkheid is zuurstofgebrek de oorzaak. Het komt erop neer dat je hersenen niet voldoende zuurstof krijgen. Dat is de extra kick die je met een hotbox ervaart. Om het hotboxen tot een doorslaand succes te maken, dient de ruimte erg klein te zijn. En volledig luchtdicht afgesloten.

Een onlangs uitgevoerd onderzoek door wetenschappers aan de John Hopkins School of Medicine bracht aan het licht dat hotboxing zelfs niet-rokers bedwelmt. Het heeft er dus alle schijn van dat high worden zonder zelf te roken, bestaat, maar uitsluitend onder "extreme omstandigheden." Tijdens het onderzoek verbleven zes rokers en evenveel niet-rokers dicht opeengepakt in een ruimte van 3 bij 4 meter. Ze moesten er een uur doorbrengen.

De proefpersonen die wel rookten, kregen tien joints uitgedeeld om te roken. Allemaal van top kwaliteit wiet. De onderzoekers deden de ventilatoren in de helft van de ruimtes aan. De andere helft werd niet geventileerd. Het onderzoek kon beginnen.

Alle proefpersonen werden op blootstelling aan THC getest. Dat werd onderzocht door het testen van bloed-, urine- en speekselmonsters. Tevens werden hun cognitieve prestaties gemeten. Zowel de groep rokers als de groep niet-rokers testte positief. De niet-rokers hadden wel een beetje minder THC in hun systeem. Ze ervoeren echter allemaal een lichte high en roesgevoelens.

"Dit waren relatief lichte effecten," aldus de leidinggevende auteur en doctor Ryan Vandrey, hoogleraar psychiatrie en gedragswetenschappen aan de John Hopkins School of Medicine. "Maar ondanks dat kwamen enkele deelnemers niet door een test, een equivalent van een drugstest op de werkvloer."

EEN HOTBOXING SESSIE VOORBEREIDEN

Een Hotboxing Sessie Voorbereiden

De beste voorbereidingen die je voor een gedenkwaardige hotboxing sessie moet treffen, zijn vrij eenvoudig. Om te beginnen, moet je een stel vrienden optrommelen. Vervolgens heb je zoveel joints en blunts nodig als je maar kunt draaien. Joint of blunts werken altijd het beste. Dat komt omdat ze meer rook veroorzaken. Echter, één joint of blunt is niet voldoende om de hotbox-ruimte volledig met rook te vullen. Je kunt het beste meerdere opsteken en die rond laten gaan. In het ideale geval heeft iedere deelnemer aan de hotboxing sessie zelf een joint of blunt.

Houd er rekening mee dat het zeer belangrijk is dat de ruimte tot de nok gevuld is met hapjes en drankjes. In het geval van een droge mond of de munchies kun je maar beter goed voorbereid zijn. Hoe groter de keus, hoe beter. Op deze manier verklein je de kans dat een van je hotboxvrienden de ruimte moet verlaten. Daarbij zou er immers kostbare THC-rijke lucht uit de hotbox kunnen ontsnappen.

Water en misschien wat frisdrank zorgen ervoor dat jullie geen uitdrogingsverschijnselen krijgen in de hotbox. Er gaat echter niets boven een heerlijk flesje ijskoud ambachtelijk bier. Vakkundig gebrouwen IPA laat zich verrassend goed combineren met de terpenen en flavonoïden die zich in de cannabis bevinden. Dus waarom zou je de feestvreugde in de hotbox niet verhogen met wat hoppige heerlijkheid? Spreek dan wel duidelijk af dat geen van jullie nog met de auto naar huis gaat.

Muziek. Daar moet ook voor gezorgd worden. Om de sfeer in de hotbox te vervolmaken, heb je muziek nodig. Er zijn heel veel artiesten en nummers waaruit gekozen kan worden. Om de keuze wat makkelijker te maken, zouden jullie een "hotbox afspeellijst" kunnen samenstellen. Dat zorgt ervoor dat de favoriete jams van iedereen in de hotbox tenminste één keer uit de speakers knallen.

VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Veiligheidsmaatregelen Bij Het Hotboxen

Gezien het feit dat hotboxing een gebrek aan zuurstof in de ruimte behelst, kun je gerust stellen dat hotboxing niet iets is wat je elke dag zou moeten doen. Zuurstofgebrek in je hersenen veroorzaken, is geen gezondheidsbevorderende activiteit. Met name wanneer je er wiet bij gebruikt.

Er is nog iets waar je voor moet uitkijken. De politie! Er zijn mensen die het te gek vinden om hun auto als hotbox te gebruiken. En, je raadt het al, laat dat nu net de plek zijn waar de meeste mensen betrapt worden. Je hebt maar één argwanende smeris nodig die op je zijruit tikt. Je draait het raampje open en de ijverige diender staat in een wietwalm. Dag rijbewijs! Als je in de Verenigde Staten woont, is dat sowieso een strafbaar feit. Deelnemen aan het verkeer onder invloed kost daar een flinke zak duiten. En het is gênant. Nogmaals, kijk uit!

DE BESTE HOTBOX RUIMTES

De Beste Hotbox Ruimtes

Veel mensen geven er de voorkeur aan om een auto, badkamer, of een piepklein slaapkamertje als hotbox te gebruiken. Dat zijn nu eenmaal kleine ruimtes die direct voorhanden liggen. Maar als het om hotbox avonturen gaat, worden veel stoners creatief. Buitentype stoners vinden het leuk om een tent te gebruiken als hotbox. Daarna maken ze graag een heerlijke wandeling in de wilde natuur. Of ze bereiden een smakelijke buitenmaaltijd. Weer anderen hebben garages en kleine kassen gebruikt als hotbox. Ook worden mobiele toiletten ingezet. Sauna's en kledingkasten werken eveneens. Zelfs hele huiskamerkastelen van dekens en lakens worden gebouwd om als hotbox dienst te kunnen doen.

Tot slot weten we nog een leuke methode. Het is dan wel misschien niet echt een "hotbox," maar wel een geinige manier om de ervaring na te bootsen. We hebben het over de gasmasker bong. Hierbij doe je net alsof het een eenpersoons-micro-hotbox is!

Dat was het weer, vrienden. Heel veel plezier in je hotbox, maar wees voorzichtig, doe geen domme dingen en gebruik je gezonde verstand. Er zijn vele oorzaken te bedenken die een domper op de feestvreugde kunnen zijn. En die de high verpesten. Onverwacht politiebezoek en iemand die tegen de vlakte gaat tijdens een sessie zijn daar goede voorbeelden van.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken