Blog
Droge Mond Van Cannabis
2 min

Waarom je van cannabis een droge mond krijgt en hoe je dit voorkomt

2 min

We hebben allemaal eens te maken gehad met een droge, watten-achtige mond. Ontdek waarom dit gebeurt en, belangrijker, hoe je ervan af komt.

Een droge mond bij het roken van cannabis, ook wel "cotton mouth" genoemd, is een heel herkenbaar gevoel voor cannabis gebruikers over de hele wereld. Veel gebruikers rapporteren deze oncomfortabele bijwerking echter ook als er niet wordt gerookt, dus is de oorzaak misschien wetenschappelijk uit te leggen? Ondanks het feit dat de ernst varieert, wordt een droge mond vaak beschouwd als een onvermijdbaar onderdeel van de consumptie van cannabis, vaak opgelost door een slokje van je favoriete drankje.

Voordat je elke joint wegspoelt met een biertje, zijn er diverse manieren waarop deze oncomfortabele bijwerking kan worden verlicht. Als je meer begrip wil over de behandeling van dit symptoom, zal je eerst moeten weten waarom het gebeurt en wetenschappers in Buenos Aires schijnen wat licht op de zaak.

Waarom je last kan krijgen van een droge mond

Waarom Je Last Kan Krijgen Van Een Droge MondWaaro

Een droge mond is meer dan een bakerpraatje; het is het resultaat van de manier waarop cannabinoïden in cannabis invloed hebben op het zenuwstelsel van het lichaam. Onder wetenschappers staat droge mond ook bekend als "xerostomie" en het wordt voornamelijk veroorzaakt door de cannabinoïde anandamide.

In 2006 werd in onderzoek[1] ontdekt dat de submandibulaire klier, verantwoordelijk voor de productie van meer dan 60% van het speeksel in de mond, type 1 en type 2 cannabinoïde receptoren bevat. Toen deze bestanddelen in ratten werden geïnjecteerd, werd ontdekt dat anandamide zich aan deze receptoren verbond, waarbij de productie van essentiële speekselbestanddelen werd gelimiteerd. Uiteindelijk zorgt de verwachting van voedsel ervoor dat ons zenuwstelsel speeksel produceert, zodat we kunnen het voedsel correct kunnen doorslikken. Anandamide, maar ook de meest voorkomende cannabinoïde THC, blokkeren deze signalen wat resulteert in het fenomeen van een droge mond, ongeacht of je nu cannabis eet of rookt.

Gerelateerd artikel

Waarom Wiet Rode Ogen Veroorzaakt (En Wat Je Eraan Kunt Doen)

Als je overweegt dat de munchies een onvermijdelijke fase is in de cyclus van cannabis gebruik, kan een beperkte speekselproductie dus een probleem vormen. Niemand wil zich verslikken in zijn favoriete snack!

Een droge mond verhelpen

Een Droge Mond Verhelpen

Allereerst, hoe verleidelijk een koud biertje ook mag zijn, zal dit de symptomen alleen maar verergeren. Wijn met veel tannines, theeën en vruchtensappen kunnen ook bijdragen aan een droge mond omdat de tannine erin bijdraagt aan de droge sensatie. De beste oplossingen zijn de simpelste. Continu water drinken is een goede manier om een droge mond te bestrijden, omdat het je mond vochtig houdt.

Als constante tripjes naar de wc je niet aanstaan, dan is het kauwen van suikervrije kauwgom ook een snelle en eenvoudige methode. Kauwgom bevordert de speekselproductie en helpt de beperking in signalen bestrijden, die door de cannabinoïden worden veroorzaakt. Alles met weinig tannines zal je helpen de boel op gang en vochtig te houden. Het belangrijkste is continu te blijven drinken, in plaats van wachten tot je echt last hebt van een droge mond. Een andere populaire methode is het kauwen op gemalen ijs, wat de voordelen combineert van zowel kauwgom als het drinken van water.

Ondanks dat het advies is geen kauwgom met suiker te kauwen, zullen snoepjes met suiker daarentegen een geweldig hulpmiddel zijn om de speekselproductie te verhogen. Ze smaken niet alleen lekker, maar werken ook als vervanging voor de munchies, win-win. Het verstandigste is iets te kiezen waar je lang op moet zuigen, waarmee je verzekert dat je speekselklieren hun best moeten doen om de effecten van de cannabinoïden te verlichten.

Chocolade is geen geweldige keuze, omdat het zo snel oplost, maar als het water je in de mond loopt van chocolade, zal dit hetzelfde doel dienen. Hoewel snoepjes je droge mond niet zullen genezen, leveren ze wel tijdelijke verlichting van en houden ze het slijmvlies in de mond vochtig.

Gerelateerd artikel

Top 10 Dingen Om Te Doen Als Je High Bent

Helaas is een droge mond een onvermijdelijk bijproduct van het genieten van je favoriete kruid. Gehoopt wordt dat meer onderzoek naar de effecten van cannabinoïden op het lichaam zullen zorgen voor een meer wetenschappelijke manier om deze cotton mouth te bestrijden of zelfs te voorkomen.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.

Externe Bronnen:
  1. Inhibition of salivary secretion by activation of cannabinoid receptors - PubMed - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Effecten Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken