Blog
De Optimale Tijd Om Je Cannabisrook Binnen te Houden
3 min

Word Je Higher Van Het Langer Inhouden Van Je Rook?

3 min
Feiten Nieuws

Er zijn blowers die hun adem inhouden na het nemen van een hijs. Soms wel zo lang dat ze paars aanlopen. Zo hopen ze het effect van de wiet te vergroten. Maar werkt dat wel? Hoelang moet je de rook eigenlijk binnenhouden? Zamnesia zocht het uit. Dit zijn onze favorieten die het meeste effect hebben als je ze rookt.

We weten allemaal hoe het hoort, je neemt een paar trekjes en je geeft daarna de joint door. Dat is op zich niet zo moeilijk. Maar de vraag blijft, hoelang houd je de rook binnen voor een maximaal effect? Hoelang houd je het ingeademd nadat je een hijs hebt genomen? Moet je de rook binnenhouden tot je paars aanloopt, snel uitademen, of kies je voor de gulden middenweg? De meeste mensen hebben hun eigen technieken, zo niet hun eigen theorieën. Maar wetenschappelijk gezien vragen wij ons af: is er een vuistregel die beginnende rokers in het achterhoofd kunnen houden?

WAT GEBEURT ER ALS JE ROOKT?

Wat Gebeurt Er Als Je Rookt?

Laten we met de grondbeginselen beginnen. Je hebt net een flinke hoeveelheid rook geïnhaleerd, van een bong, pijp of een joint. Het is naar je longen gegaan, die zich vervolgens uitzetten. De luchtzakjes in de longen nemen zowel de zuurstof als actieve verbindingen, zoals THC, op. Op die manier komt cannabis in je bloedbaan terecht. Ook word je zo high als je rook inhaleert. Maar hoelang moet je die hijs binnenhouden? En als je het langer binnenhoudt, word je dan higher?

EEN LANGERE HIJS, EEN LANGERE HIGH?

Volgens wetenschappers nemen je longen tijdens de eerste drie seconden zoveel THC op als ze kunnen. Meer heb je niet nodig. Wanneer je je adem langer inhoudt, bestaat de kans dat er zaken in je longen komen die je daar niet wilt hebben. Bovendien ga je er een beetje sullig van uitzien. Het essentiële punt? Houd de joint of bong aan je lippen. Neem rustig een lange hijs. Houd de rook ongeveer drie seconden binnen. Blaas rustig uit. Dat is alles wat je moet weten.

BENUT DIE DRIE SECONDEN MET DE BESTE SOORTEN

We weten nu dat je het best drie seconden kunt wachten voordat je uitblaast. Maar als je alles uit die hijs wilt halen wat erin zit, kun je beginnen met het kiezen van een goede soort. Hier volgen de favorieten van Zamnesia - met een hoog THC-gehalte. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je alles uit die drie seconden haalt!

ROYAL GORILLA VAN ROYAL QUEEN SEEDS

Royal Gorilla - Royal Queen Seeds

Toen Gorilla Glue pas ontwikkeld was, was deze superpotente kruising aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Maar toen bleek dat het THC-gehalte 27% bedroeg, was het zeker dat ze niet erg plaatsgebonden zou blijven. Royal Gorilla is de versie van Royal Queen Seeds van dit monster en is net zo opwindend als de Gorilla Glue. Ze zit vol met kleverige hars en veroorzaakt een ontspannende couch-lock. Royal Gorilla kan hulp bieden bij het verminderen van stress, pijn en slapeloosheid. Haar zaligheid en kalmerende effecten zorgen ervoor dat mensen Royal Gorilla graag aan hun dagelijkse routine toevoegen.

GHOST TRAIN HAZE 1 VAN RARE DANKNESS

Ghost Train Haze 1 Rare Dankness

In de geest van de klassieke sativa-effecten van de Haze-familie heeft Ghost Train Haze 1 met 25% een bijzonder hoog THC-gehalte. Deze wonderschone plant werd door High Times als een van de "Allerkrachtigste Soorten ter Wereld" omschreven. Met haar plakkerige toppen en intense aroma zorgt Ghost Train Haze 1 ervoor dat iemand na slechts één trekje van haar citrus- en aardachtige bouquet pardoes achterover slaat. De euforische en creatieve effecten van deze soort zorgen tijdens elke rooksessie voor vrolijke opgewektheid. De potente plant is zeer geschikt voor sativaliefhebbers die van een sterke cerebrale high houden.

BRUCE BANNER VAN DARK HORSE GENETICS

Bruce Banner - Dark House Genetics

Je rookervaring stijgt tot ongekende hoogte met deze immer populaire Bruce Banner. Door de sterkte van deze soort word je niet teleurgesteld. Integendeel; tijdens tests tikte het THC-gehalte bijna de 30% aan. Deze sativa-dominante kruising trakteert je hersenen op een opwekkende energie. Hierdoor krijg je alles nog gedaan wat je van plan was. Vervolgens zorgt ze voor een kalmerende lichamelijke ontspanning en een rustgevende slaap. Met deze toppen krijg je je leven weer in evenwicht. De plant helpt namelijk bij het verminderen van stress en angst.

ATOMIC VAN BOMB SEEDS

Atomic - Bomb Seeds

Deze soort slaat in als een bom in de cannabisscene vanwege de vermaarde afkomst van ChemDawg. Deze genen zijn gekruist met een fantastische Kush uit de Emerald Triangle in het noorden van Californië. De indringende geuren en smaken mixen citrus, diesel en bessen om de hersenen in extase te brengen. Schep vreugde in het leven met een overvloed van creativiteit en geluk. Atomic houdt je met gemak de hele dag op de been. In de traditie van de kruisingen laat Atomic je makkelijker in slaap vallen en neemt ze spanningen en pijn weg.

REMO CHEMO VAN DINAFEM

Remo Chemo Dinafem

Met haar schitterende donkerpaarse tinten is Remo Chemo indica-dominantie op haar best. Ze bestaat voor 65% uit indica, voor 35% uit sativa en haar THC-gehalte is vastgesteld op 24%. Vanwege haar Bubba Kush afkomst vult ze de kamer met diep aardachtige aroma's en vleugjes diesel en peper. De plant werd oorspronkelijk ontwikkeld om de bijwerkingen van chemotherapie bij kankerpatiënten te verlichten. Remo Chemo bevordert de eetlust en vermindert lichamelijke pijn. De soort is momenteel razend populair onder mensen die van een hoog THC-gehalte houden.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Feiten Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken