Blog
De Beste Manieren Om Je Stone Een Boost Te Geven
5 min

De Beste Manieren Om Je Stone Een Boost Te Geven

5 min

Word je niet meer zo high? Merk je er niet meer zoveel van als vroeger? Dat is geen ramp. Er bestaan gelukkig verschillende manieren om je ervaring te intensiveren, waardoor je zo weer in de wolken bent. Snoep wat mango, gebruik wat CBD en je geniet in no time weer van een intense stone.

Verandering van spijs doet eten, zoals ze zeggen, en zelfs voor de meest ervaren cannabiskenners kunnen dingen van tijd tot tijd een beetje muf en alledaags worden. Je wordt niet meer zo stoned en de ervaring is matig. Maar wees gerust, hier kun je wat tegen doen! Daarom vind je hier onze favoriete manieren om je ervaring met wiet te verbeteren en die stone een boost te geven. Gelukkig is het allemaal vrij eenvoudig. Dus voordat je overhaaste beslissingen neemt en je vaporizer, edibles of vloei weggooit, moet je eerst dit artikel lezen!

De ene stone is de andere niet

Voor sommigen klinkt dit logisch, maar als je wiet gebruikt, kan de ervaring verschillen. Hierbij spelen meerdere factoren een rol, van de sterkte van de door jou gekozen wiet tot je gebruiksmethode en hoe je lichaam reageert op cannabis. Ieder mens is uniek en dat leidt tot een andere beleving. Gelukkig is het wel mogelijk om de intensiteit, de duur en het algemene gevoel van je ervaring te veranderen.

Gerelateerd artikel

De Beste en Vervelendste Soorten Cannabis Highs

7 manieren om je stone te intensiveren

In dit artikel onderzoeken we een aantal manieren waarop je de impact van wiet kunt versterken, om je liefdesaffaire met je favoriete plant weer aan te wakkeren. Het kan gebeuren dat sommige methodes voor jou beter werken dan andere. Toch kan het geen kwaad om ze allemaal eens uit te proberen om te zien waar jouw voorkeur naar uitgaat. Je zult er geen spijt van krijgen!

1. Probeer soorten wiet met veel THC

Probeer soorten wiet met veel THC

Er zijn diverse redenen voor deze tip. Door soorten te roken met een hoger THC-gehalte dan normaal, stel je jezelf bij elke hijs bloot aan hogere concentraties van de stof. Wat dat betreft is het een interessante optie om je stone te versterken, al pakt dat soms heftiger uit dan de bedoeling was! Het THC-gehalte in moderne, recreatieve cannabis strains ligt gemiddeld rond de 15-20%. Sommige soorten bevatten minder THC en andere veel meer.

Houd er echter rekening mee dat de intensiteit van de stone afneemt zodra je lichaam gewend raakt aan die grote hoeveelheid THC. Het kan daarom handig zijn die supersterke soorten te bewaren als speciale 'traktatie', in plaats van ze dagelijks te roken.

Goede voorbeelden van soorten met veel THC zijn:

2. Verander van gebruiksmethode

Begint je dagelijkse joint een sleur te worden? Misschien wordt het tijd om een andere gebruiksmethode te proberen, zodat je er meer van profiteert. Natuurlijk speelt de biologische beschikbaarheid hier een grote rol. Deze term beschrijft hoeveel van een stof de systemische circulatie (de bloedbaan) bereikt. Enkele interessante alternatieven zijn:

Edibles staan bekend om hun sterkte, zeker vergeleken met andere consumptiemethoden, zoals blowen. De biologische beschikbaarheid van eetbare cannabis is niet erg hoog. Maar nadat THC door je spijsvertering reist, wordt een groot deel ervan door de lever omgezet in 11-hydroxy-THC, een metaboliet met een veel groter psychoactief potentieel dan conventionele THC. Als gevolg hiervan ervaar je met edibles meestal een veel sterkere stone, die ook langer aanhoudt.

Het dabben van concentraten is ook een goede optie als je je normale routine eens wilt veranderen. Gewoonlijk zijn concentraten ongeveer vier keer zo krachtig als de gemiddelde joint, al kan dit per product variëren. Cannabisconcentraten, of dabs, bevatten tussen de 60 en 99% THC; wees dus heel voorzichtig. Zorg dat je weet hoe je dabs gebruikt en wat je ervoor nodig hebt (zoals een dab rig).

Het is geen geheim dat vapen populair is onder liefhebbers van wiet. Bij de juiste temperaturen kun je de afgifte van terpenen en cannabinoïden in wiettoppen of concentraten maximaliseren. Er zijn inmiddels talloze vaporizers op de markt in verschillende prijsklassen. Doe wel even je huiswerk voordat je er eentje koopt.

Gerelateerd artikel

Top 5 Vaporizers Voor Cannabis Concentraten

3. Gebruik wiet met het juiste eten en drinken

Gebruik wiet met het juiste eten en drinken

Deze tip moet je niet met de munchies verwarren, maar wist je dat het combineren van wiet met bepaald voedsel helpt om een sterkere stone te ervaren? Natuurlijk moet je niet lukraak wat uit de koelkast grijpen! Als je producten eet of drinkt die het terpeen myrceen bevatten, kun je mogelijk de impact van THC versterken. Een review uit 2021 vermeldt namelijk dat beperkt onderzoek heeft aangetoond dat myrceen het vermogen van THC versterkt om de bloed-hersenbarrière te passeren. Mogelijk resulteert dit in verhoogde 'psychoactieve reacties' (Surendran et al.).

Maar niet alleen myrceen kan je high verbeteren. Bepaalde voedingsmiddelen bevatten ook andere bestanddelen die met het endocannabinoïde systeem, of verwante systemen, samenwerken. Mogelijk veranderen deze stoffen ook de manier waarop THC en andere cannabinoïden een interactie met het lichaam aangaan, wat ook tot een intensere psychoactieve ervaring leidt.

Houd de volgende voedingsmiddelen en dranken bij de hand, mocht je het idee hebben dat de impact van je joint wat tegenvalt:

 • Bier
 • Broccoli
 • Chocolade
 • Koffie
 • Kombucha
 • Mango
 • Noten
 • Zoete aardappel
 • Thee

4. Gebruik wiet op verschillende tijdstippen

Gebruik wiet op verschillende tijdstippen

Wellicht denk je dat het gebruik van wiet uitsluitend voor de avonden bedoeld is. Dit is ongetwijfeld het meest populaire moment om een joint aan te steken, omdat al je dagelijkse taken gedaan zijn. Het klinkt verrassend, maar het veranderen van de timing van je sessies heeft een aanzienlijke impact op je stone. Sommige stoners kiezen bijvoorbeeld voor een wake and bake, waarbij ze direct na het ontwaken een joint roken. Naar verluidt, ervaar je dan een sterker effect vanwege het gebrek aan voedingsstoffen in je lijf. Dat gezegd hebbende, moet je ook onthouden dat die intensere stone ook een impact heeft op de rest van je dag.

5. Kom in beweging

Als je niet meer zo stoned wordt, kun je proberen jezelf van de bank los te weken. Ga bijvoorbeeld wat hardlopen. THC-metabolieten worden namelijk opgeslagen in lichaamsvet. Wanneer je beweegt, wordt een deel van dat vet voor energie gebruikt, waardoor de opgesloten THC weer in je bloedbaan belandt. Dit blijkt zelfs uit wetenschappelijk onderzoek! In een studie liet men frequent gebruikers wat cardio-oefeningen doen en wat bleek? De THC-bloedplasmaspiegels stegen tijdelijk met 15% (Wong et al., 2013). Dit is waarom doorgewinterde stoners soms high worden door simpelweg te bewegen!

6. Bewaar je wiet op de juiste manier

Bewaar je wiet op de juiste manier

Een andere reden voor die matige stone kan te maken hebben met de manier waarop je je wiet bewaart. Er was een tijd dat elk potje of zakje voldeed. Maar een Tupperware bakje of plastic zakje biedt natuurlijk geen adequate bescherming. Over het algemeen zijn dergelijke opbergers niet luchtdicht, of ze laten schadelijke UV stralen door die de sterkte en smaak van je toppen na verloop van tijd aantasten. Hierdoor voelen je toppen droog en knapperig aan en ze zijn ook nog ruw op je keel. Als je je wiet niet correct bewaart, kun je daarnaast te maken krijgen met vocht. Dit heeft ook een negatieve impact op je stash en kan zelfs tot schimmelvorming leiden, waaronder meeldauw of Botrytis.

Geef je wiet de zorg die het verdient; er zijn tal van oplossingen beschikbaar om je toppen te bewaren zonder dat je veel geld uit hoeft te geven. Denk bijvoorbeeld aan glazen weckpotten. Vertrouw ons als we zeggen dat je het verschil merkt. Bewaar je voorraadpotten op een koele, donkere en droge plaats om degradatie te minimaliseren. Zelfs containers van hoge kwaliteit beschermen je wiet niet als je ze in een 'slechte' omgeving bewaart.

 • Kies voor een koele, donkere en droge omgeving
 • Bescherm je toppen tegen UV stralen
 • Pas op voor vocht
 • Koop een luchtdichte container voor je wiet
 • Voeg vochtzakjes toe aan je potten om je toppen in goede conditie te houden

Gerelateerd artikel

Het Kweken Van Megatoppen: 10 Stappen Naar Succes

7. Neem een tolerantiepauze

Dit klinkt als het einde van de wereld en je wilt het vast niet horen, maar soms zit er niets anders op. Iedere stoner moet af en toe een tolerantiepauze inlassen om de fabrieksinstellingen van het lichaam opnieuw in te stellen. Als je pauze voorbij is, geniet je niet alleen weer van een sterkere stone, maar is de hele ervaring een stuk aangenamer.

Ben je toe aan een tolerantiepauze? Gebruik dan eventueel ook wat CBD. Deze cannabinoïde is een goed alternatief als je wel wiet wilt gebruiken en tegelijkertijd je tolerantie voor THC wilt resetten. Je wordt niet stoned van CBD, maar kunt wel genieten van de andere mogelijke voordelen die deze stof te bieden heeft.

Verdiep je goed in een tolerantiepauze voordat je het probeert. Over het algemeen kun je je tolerantie resetten door enkele dagen, maar soms enkele weken, geen wiet te gebruiken. Hoelang je door moet zetten, hangt van verschillende factoren af, waaronder je metabolisme en gebruiksfrequentie.

Maak van je wiet weer een belevenis

Nu heb je een aantal interessante opties om weer lekker stoned te worden van je wiet. Het is je vast wel duidelijk dat de meeste suggesties gemakkelijk uitvoerbaar zijn, zonder ingrijpende aanpassingen van je dagelijkse routine. Met wat kleine ingrepen zul je je favoriete plant weer volop waarderen. Gebruik eens een andere soort, verander van gebruiksmethode, of eet eens een mango. Het resultaat zal je verrassen!

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Bronnen
 • Lafourcade M, Larrieu T, Mato S, Duffaud A, Sepers M, Matias I, De Smedt-Peyrusse V, Labrousse VF, Bretillon L, Matute C, Rodríguez-Puertas R, Layé S, & Manzoni OJ. (2011 Mar). Nutritional omega-3 deficiency abolishes endocannabinoid-mediated neuronal functions. - PubMed - NCBI - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 • Shelini Surendran, Fatimah Qassadi, Geyan Surendran, Dash Lilley, & Michael Heinrich. (2021). Myrcene—What Are the Potential Health Benefits of This Flavouring and Aroma Agent? - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 • Wong A, Montebello ME, Norberg MM, Rooney K, Lintzeris N, Bruno R, Booth J, Arnold JC, & McGregor IS. (12/01/2013). Exercise increases plasma THC concentrations in regular cannabis users - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken