Blog
6 Oersimpele Manieren Om Je High Te Optimaliseren
3 min

De Beste Methoden Om Je Cannabis High Een Boost Te Geven

3 min

Word je niet meer zo high? Dat hoeft geen cannabisdrama te zijn. Intensiveer je high met deze methoden en je bent zo weer in de wolken. Snoep wat mango, geniet van een kopje zwarte thee en bestel wat CBD. We leggen je uit hoe je een high tot stand brengt die zo intens is, dat je je afvraagt waarom je deze methoden niet eerder toegepast hebt.

Het overkomt zelfs de beste stoner op een gegeven moment. Je flanst een rokertje in elkaar, geniet van een heerlijk moment, maar er klopt iets niet. Je hebt het gevoel alsof de intensiteit ontbreekt en de high er niet meer inhakt.

Maar geen paniek. Zelfs als je de high van cannabis niet helemaal meer ervaart zoals bedoeld, is het mogelijk zelf in te grijpen. Dit zijn 6 manieren waarop je de roes van wiet weer nieuw leven inblaast.

1. PEP JE CANNABIS OP MET EEN PORTIE MANGO'S

Pep Je Cannabis Op Met Een Portie Mango's

Je mag jezelf pas een stoner in hart en nieren noemen, nadat je met behulp van mango's je high hebt opgevoerd. Mango bevat een hoge concentratie myrceen, een terpeen dat THC assisteert bij het passeren van de bloed-hersenbarrière. De meeste strains bevatten wel een bepaalde hoeveelheid myrceen, maar in sommige, vooral indica's, zit een lage concentratie. Als je dus mango in combinatie met een indica gebruikt, vertoont je high mogelijk sativa-achtige kenmerken. Welke cannabisvariëteit je echter ook kiest, met behulp van myrceen verbeter je de effecten.

Als je de combinatie van mango en cannabis eens wilt proberen, eet dan 45 minuten voordat je wiet gaat gebruiken wat mangostukjes. Wanneer je ze echter eet als je al onder invloed bent, genereren ze ook een verbeterd effect.

2. WISSEL VAN CONSUMPTIEMETHODE

Wissel Van Consumptiemethode

Begint je dagelijkse joint een sleur te worden? Probeer dan eens een andere consumptiemethode. Als je overstapt op een methode waarmee de werkzaamheid en efficiëntie toeneemt, ben je goed op weg. Rook je meestal jointjes, probeer dan eens een pijpje.Gebruik je al vaak een pijpje, schakel dan over op een bong. Of stap over op concentraten of edibles. Beide vormen zijn bijzonder efficiënt en de high is zeer intens.

Gerelateerd artikel

De Verschillende Consumptiemethoden Voor Cannabis

Een bijkomend voordeel van het overstappen op een andere consumptiemethode is dat je lichaam elke keer anders moet reageren. Dat voorkomt tolerantieopbouw. Stel dat je kiest voor edibles. Die zorgen ervoor dat je lichaam de delta-9-tetrahydrocannabinol omzet in 11-hydroxy-THC, wat de bloed-hersenbarrière makkelijker passeert. Dat versterkt niet alleen je high, maar als je een verstokte blower bent, omzeil je zo ook eventuele tolerantie.

3. EET GEZONDE VETTEN

Eet Gezonde Vetten

Edibles zijn een populaire en effectieve manier om cannabis te consumeren. Wiet is lipofiel, wat "vetminnend" betekent. Als je bij het bereiden van edibles verzadigde vetten gebruikt, resulteert dat in een intense en langdurige high. Verzadigd vet komt van nature voor in dierlijk vetweefsel en melk en de beste bron voor plantaardige vetten is kokosvet. Gebruik geen andere plantaardige oliesoorten; die zijn minder werkzaam.

Onder stoners circuleert al lange tijd het verhaal dat omega-3 vetzuren je high mogelijk versterken. Onlangs heeft onderzoek aangetoond[1] dat ratten die verstoken blijven van omega-3, minder gevoelig zijn voor cannabinoïden. Het is dus best mogelijk dat je door deze vetzuren gevoeliger bent voor cannabis. Consumeer daarom wat beregezonde omega-3. Dat zit onder meer in vlaszaad, chiazaad, sardientjes, zalm en algen. Je slaat bovendien twee vliegen in een klap. Je high, maar ook je hersengezondheid verbetert erdoor.

4. KOM IN BEWEGING

Kom In Beweging

Mocht je high een beetje slapjes zijn, hijs jezelf dan uit de bank en ga een blokje om. Veel psychoactieve substanties raken uitgewerkt als je aan lichaamsbeweging doet, maar dat is met THC niet het geval, omdat de overtollige THC in je lichaamsvet wordt opgeslagen. Als je vervolgens beweegt, zet je lichaam een hoeveelheid van die vetten om in energie. Daardoor komt die opgeslagen THC weer in je bloedbaan terecht. Onderzoek bevestigt dit. Zo is ontdekt[2] dat de THC-spiegel in het bloed van geregelde rokers tijdelijk met 15% stijgt, na het beoefenen van cardiofitness. Daarom word je soms vanzelf high als je aan lichaamsbeweging doet!

5. ZWARTE THEE

Zwarte Thee

Zwarte thee heeft interessante effecten op het endocannabinoïdesysteem (ECS) van je lichaam. Er zit catechine in, wat zich aan CB1-receptoren bindt. Dat zou ertoe bijdragen dat de fysieke stone, na het roken van cannabis, rustiger begint en steeds intenser wordt.

6. NEEM EEN TOLERANTIEPAUZE

Neem Een Tolerantiepauze

Dit klinkt als het einde van de wereld, maar soms zit er niets anders op. Iedere stoner zou af en toe een tolerantiepauze moeten inlassen om de fabrieksinstellingen van het lichaam opnieuw in te stellen. Hierna komt je wiet weer binnen als een mokerslag en is de ervaring weer een stuk aangenamer.

Ben je toe aan een tolerantiepauze? Gebruik dan eventueel ook wat CBD. Je voelt je er prettiger door en tegelijkertijd worden de receptoren van het ECS sneller weer ontvankelijk. CBD beïnvloedt receptoren namelijk dusdanig, dat het de psychoactieve effecten van THC pareert.

Gerelateerd artikel

8 Tips Bij Het Nemen Van Een Cannabis Tolerantie Onderbreking

Het is behoorlijk balen als je je verheugt op een stevige high en je er vervolgens geen barst van voelt. Het goede nieuws is echter dat je er iets aan kunt doen. Met een beetje moeite wordt je high weer als vanouds.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.

Externe Bronnen:
  1. Nutritional omega-3 deficiency abolishes endocannabinoid-mediated neuronal functions. - PubMed - NCBI - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  2. https://www.laweekly.com
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken