Blog
Greening Out
3 min

Wat Is Greening Out En Wat Kun Je Er Tegen Doen

3 min

De meeste rokers hebben nog nooit last van van het vervelende greening out gehad, gelukkig voor hen. Zij die het greening out wel is overkomen, beschrijven een gevoel van paranoia, duizeligheid, en soms misselijkheid toen ze teveel cannabis hadden gerookt.

Iedereen weet dat het onmogelijk is een overdosis cannabis te gebruiken, maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is meer te gebruiken dan goed voor je is. In het rokerswereldje heet deze nare ervaring "greening out". Hoewel het niet het ergste is wat je kan overkomen denk je daar waarschijnlijk anders over wanneer het je overkomt.

Normaal gesproken duurt het slechts een paar uur, en het gevoel kan verholpen worden als je wat kunt ontspannen. De verschijnselen zijn vaak erger als je behalve cannabis nog andere substanties heb gebruikt. Dus waneer je iets hebt gedronken of iets anders hebt gebruikt doe het dan in het begin even rustig aan met ganja.

WAT IS GREENING OUT PRECIES

WAT IS GREENING OUT PRECIES

Greening out is de uitdrukking die gebruikt wordt als iemand zich onpasselijk voelt of na het gebruik van te veel cannabis. Onthoud goed dat zelfs wanneer je een green-out hebt, wat sommige mensen een "marihuana overdosis" noemen, het fysiek onmogelijk is om te kunnen overlijden door het gebruik van cannabis. Desondanks, enkele verschijnselen van greening out waar je op moet letten zijn:

  • Paranoïa, angst en bezorgdheid
  • Zware ledematen/niet goed kunnen bewegen
  • Verhoogde hartslag
  • Rillingen/zweten
  • Desoriëntatie/gebrek aan scherpte
  • Maag van streek/misselijkheid

De symptomen kunnen tussen de 30 minuten en 6 uur aanhouden; dat varieert net als een gewone cannabis-high. Als cannabis de enige substantie is die je hebt gebruikt verdwijnen de symptomen vanzelf weer, zonder medische hulp. Als je hebt gedronken, of zwaardere drugs hebt gebruikt moet je medische hulp zoeken.

Gerelateerd artikel

De Beste Manieren Om Een Wiet Kater Tegen Te Gaan

HOE VOORKOM JE GREENING OUT

HOE VOORKOM JE GREENING OUT

Ieder mens reageert anders op cannabis, dus greening out zal de één sneller overkomen dan de ander. De meeste mensen die eerder gerookt hebben weten echt wel hoeveel ze moeten gebruiken om high te worden, en nee, lichaamsgewicht heeft daar niets mee te maken.

Als jij iemand bent die na een paar trekjes al high is moet je je niet door anderen laten overhalen om meer te roken. Zelfs niet als ze je uitdagen en zeggen dat je een "watje" bent, denk maar aan hoeveel gênanter het zou zijn als je een zenuwinzinking zou krijgen en moet overgeven tijdens een rookvergadering. Onthoud dat, ken je grenzen en houd je poot stijf.

Als je iets gegeten hebt en voldoende vocht tot je genomen hebt voordat je gaat roken kan dat ook helpen om greening out te voorkomen. Net als bij alcohol op een lege maag worden de effecten van het roken van wiet, zonder voedingsstoffen in je maag, versterkt. En u we het toch over alcohol hebben: als je dronken bent of voorgeschreven medicijnen gebruikt kan dat ook leiden tot greening out als je het combineert met cannabis. Als je nog een andere stof in je lijf hebt begin dan altijd met een paar trekjes wiet en wacht even af om te zien hoe je lichaam daar op reageert.

Je moet ook voorzichtig zijn als je edibles probeert. De dosis is moeilijk in te schatten en dat leidt er maar al te vaak toe dat mensen veel te veel innemen en een vervelende high ervaren.

WAT MOET JE DOEN ALS EEN VRIEND LAST HEEFT VAN GREENING OUT

WAT MOET JE DOEN ALS EEN VRIEND LAST HEEFT VAN GREENING OUT

Wanneer je ooit in de situatie belandt dat jij of iemand die je kent last heeft van greening out rest je weinig te doen dan een ontspannen sfeer te scheppen en het uit te zitten/liggen. In paniek raken maakt het alleen maar erger en zorgt ervoor dat je je niet meer kunt concentreren.

Gedimd licht, een favoriet muziekje of TV-programma, of zelfs meditatie zijn goede manieren om tot rust te komen als je last hebt van greening out. Blijf in ieder geval voldoende vocht tot je nemen en geef gerust toe aan die vreetkick, zodat de voedingsstoffen in je lijf je helpen om weer tot rust te komen.

Als je op zoek bent naar een snellere oplossing bestaat er ook nog zo iets als de mythe van de zwarte peper. Onderzoeken tonen aan dat zwarte peper bèta-caryofylleen bevat, een essentiële olie die zich in verscheidene planten bevindt en gebruikt kan worden om angst te verminderen. Rokers die de neiging hebben om paranoïde te worden hebben vaak een paar korrels zwarte peper bij zich om op te kauwen als het uit de klauwen loopt. Jammer genoeg verlaagt zwarte peper ook het bloedsuikergehalte, dus diabetici en hypoglykemie-patiënten moeten deze remedie niet toepassen.

Gerelateerd artikel

Helpt Zwarte Peper Bij Het Reguleren Van De Effecten Van Wiet?

Zoals met al dit soort zaken is het voorkómen altijd beter dan trachten de gevolgen te bestrijden als het gebeurt. Ken je grenzen als je rookt, blijf gezond en drink voldoende, en wees extra voorzichtig als je cannabis in combinatie met andere substanties gebruikt. En wanneer het je tóch overkomt wees dan kalm, ga lekker liggen, en probeer er het beste van te maken. Het greening out duurt niet eeuwig en je bent zo weer terug in je ouwe vertrouwde stoner ritme.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken