Blog
Zwarte Peper Cannabis
1 min

Vermindert Zwarte Peper Door Cannabis Veroorzaakte Angst?

1 min
News Research

Zou een beetje zwarte peper genoeg zijn om de geest wat te kalmeren?

Het verband tussen cannabis en angst is op zijn minst nogal complex. Veel mensen gebruiken cannabis om te ontspannen en juist om angst te verminderen. Maar bij sommige mensen kan cannabis paranoia en geestelijke verwarring veroorzaken. Welke reactie de overhand krijgt, hangt van veel factoren af, zoals het THC-gehalte van de soort, het terpeenprofiel, de geestelijke gesteldheid van de gebruiker, de evenwicht van het endocannabinoïdesysteem, geslacht en nog meer, onverklaarde factoren. Wat de redenen ook mogen zijn, sommige gebruikers ervaren door cannabis veroorzaakte angst, en zwarte peper is dan misschien het antwoord.

De Kracht Van Zwarte Peper

Volgens een onderzoek dat gepubliceerd werd in augustus 2011 in het British Journal of Pharmacology genaamd ‘Taming THC’ bevatten terpenen (de bestanddelen in planten die de smaak veroorzaken) wellicht het geheim (of eigenlijk de sleutel) tot het begrijpen en isoleren van wat wetenschappers het ‘entourage effect’ van cannabis noemen. Zwarte peperkorrels bevatten een actieve terpeen genaamd pineen. Het kalmerende effect dat zwarte peperkorrels zouden moeten hebben wordt veroorzaakt door dit terpeen. Net als zwarte peper bevat ook mango deze terpeen, maar hier heet hij mycreen. Mycreen zou na inname na een uur de effecten van cannabis verbeteren.

De schrijver Owen Digest van cannabis digest zei dat hij getuige was geweest van de impact die peper op cannabisgebruikers heeft. “De meeste patiënten die het geprobeerd hebben namen een paar snuifjes zwarte peper om direct een effect te krijgen”, schreef hij. “Anderen gaven aan dat het kauwen op peperkorrels binnen een uur verlichting bood, maar de meeste mensen willen waarschijnlijk een sneller intredend effect.”

Over het algemeen is bekend dat cannabis een groot aantal effecten veroorzaakt, de een wordt er klaarwakker van terwijl de ander direct in slaap valt – het hangt allemaal af van de soort. Cannabiskwekers schaven zo aan hun soorten dat deze een gelijkmatig cannabinoïde-/terpeenprofiel hebben – om gedurende geruime tijd bepaalde effecten te produceren. Cannabidiol (CBD) en terpenen zijn (na langdurig en uitgebreid onderzoek) herkend en toegepast als essentiële bestanddelen die tegenwicht bieden aan de effecten van THC-rijke cannabis, zoals angst en paranoia. De auteur van het British Journal of Pharmacology Ethan Russo is overtuigd van de werking van terpenen. In zijn onderzoek uit 2002 verwijst hij hiernaar (The Inheritance of Chemical Phenotypes in Cannabis Sativa) en suggereert dat kwekers zich bij het kweken moeten richten op de door hen gewenste terpenen.

De voordelen van terpenen worden op grote schaal erkend, maar ze worden nu pas onderzocht. Je zou kunnen zeggen dat men ze eindelijk niet meer met een korrel zout neemt.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken