Blog
Cannabis En Cayennepeper
3 min

Cannabis En Cayennepeper: Een Verrassend Gunstige Combinatie

3 min
Feiten Nieuws

Het combineren van cayennepeper en cannabis schijnt extra genezende effecten te hebben en de helende werking van beide substanties te versterken. Experimenteer thuis met je eigen heerlijke eetbare peper-cannabis-brouwsels!

Cannabis heeft op zichzelf verschillende helende eigenschappen. Inmiddels is echter duidelijk dat cannabis een nog grotere therapeutische werking heeft wanneer het gecombineerd wordt met andere natuurlijke middelen. Dit wordt ook wel het “Entourage effect” genoemd.

Door cannabinoïden met bepaalde substanties te mixen, kan hun genezende effect versterken. In de traditionele geneeskunde worden hiervoor natuurlijke substanties gebruikt. Een combinatie is bijvoorbeeld cannabis en citrusvruchten; een vrij bekend gebruik. Er bestaat echter nog een ander voedingsmiddel dat cannabis supereffectief kan maken: cayennepeper.

Dit lijkt misschien een bizarre combinatie, maar het kan helpen om maagklachten en meer ernstige medische aandoeningen te behandelen. Het gaat onder andere om kwalen die het gevolg zijn van ontstekingen in het maag- of darmstelsel, zoals het prikkelbare darmsyndroom. Bovendien zijn cannabis en cayennepeper gelinkt aan het verbeteren van de symptomen van diabetes en dikkedarmontsteking.

MAAGAANDOENINGEN

Disorders

Het merendeel van je immuuncellen bevinden zich in je maag. Het menselijke dieet bevat veel bacteriën, waarvan de meeste zeer nuttig zijn. Daarom is een immuunprobleem in de maag een serieus probleem. In sommige gevallen kan de maag ontstoken raken, waarna het de eigen cellen gaat aanvallen. Dit kan tot ernstige aandoeningen leiden, zoals de ziekte van Crohn, coeliakie en zelfs kanker.

Cannabis wordt in toenemende mate geprezen om haar ontstekingsremmende potentieel. Dit heeft geleid tot meer acceptatie van cannabis als behandeling bij bepaalde inflammatoire aandoeningen. Hieronder vallen maagproblemen.

VOEG WAT CAYENNEPEPER TOE

Uit onderzoek blijkt dat een toename in lichaamstemperatuur het immuunsysteem stimuleert. Koorts is bijvoorbeeld een indicator voor het feit dat het lichaam tegen een infectie vecht.

Onderzoekers hebben deze theorie naar een hoger niveau getild. Pramod Srivastava, immunoloog en onderzoeker aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Connecticut, heeft deze kwestie grondig onderzocht. Zijn bevindingen heeft hij gepubliceerd in de "Proceedings of the National Academy of Sciences". Hij ontdekte dat cannabis zich gedraagt als een regulator van immuun homeostase in de maag.

Daarnaast ontdekte Srivastava iets anders. Niet alleen hitte stimuleert het immuunsysteem; blijkbaar doet capsaïcine hetzelfde. Capsaïcine is de stof die cayennepeper zo scherp maakt.

Immuuncellen die in petrischaaltjes werden blootgesteld aan capsaïcine reageerden hetzelfde als immuuncellen die werden blootgesteld aan hitte. Srivastava ontdekte dat de cellen zich middels dezelfde receptoren aan anandamide, een “natuurlijke endocannabinoïde”, en aan capsaïcine binden.

Muizen die zowel capsaïcine als anandamide gevoerd kregen, bleken op dezelfde manier te reageren. In beide gevallen was een helingsproces en minder ontsteking van de maag merkbaar. Er bestaat ook bewijs voor het feit dat capsaïcine en anandamide elkaars werking kunnen versterken wanneer ze samen gebruikt worden.

Op dit moment is Srivastava nog steeds baanbrekend bezig. Hij streeft ernaar om samen te werken met een volksgezondheidsinstantie in Colorado. Zijn doel? Om te zien of er een connectie bestaat tussen de inname van eetbare cannabinoïden en een vermindering van een dikkedarmontsteking.

Dus, je ziet het! Mild voedsel is niet het antwoord op een maag die van slag is. Probeer in plaats daarvan een canna-infused hete pepersaus. Maar let op: dit werkt niet voor iedereen. Sommige mensen met maagproblemen maken juist melding van meer maagklachten. Raadpleeg bij verdere vragen een arts voordat je eraan begint.

Als cannabis en cayennepeper voor jou niet werken – geen paniek! Een space-muffin richt zich op dezelfde receptoren in je maag. De wereld van de culinaire geneeskunde ligt aan je voeten.

Experimenteer. Veel plezier!

EEN CANNA-PEPER-TRAKTATIE – PASTA MET GEROOSTERDE CAYENNEPEPER

Red Pepper Pasta

Deze heerlijke traktatie smaakt verrukkelijk. Elke hap van deze canna-pepercombinatie bevat een krachtige dosis gunstige cannabinoïden. Dit recept is supermakkelijk te maken; je hebt maar één pan nodig!

De bereidingstijd is afhankelijk van de manier waarop je cannabis aan dit recept wilt toevoegen. Een van de makkelijkste methoden is om van tevoren een canna-bouillon te maken. Doe je groentes (selderij, ui, wortelen en kruiden naar smaak) in een slowcooker. Voeg water en wat olijfolie of kippenbotten toe. Doe er 1 gram gemalen cannabis bij. Laat het 8 uur koken en vul het water aan. Giet het water af met een vergiet om overtollig cannabisplantenmateriaal te verwijderen.

Je bouillon bevat hierdoor ongeveer 100mg THC. De precieze hoeveelheid is echter afhankelijk van het soort cannabis dat je gebruikt en de concentratie daarvan.

Dit recept is voor 6 personen. Het zou een comfortabele buzz moeten veroorzaken. Zorg ervoor dat je net iets meer dan 1 liter bouillon overhoudt.

WAT JE NODIG HEBT

 • Ongeveer een liter canna-bouillon
 • 450 Gram fettuccine
 • 1 Kleine ui
 • 3 Teentjes knoflook
 • 340 Gram geroosterde rode pepers (meestal te verkrijgen in een pot)
 • 425 Gram geroosterde tomaten in blokjes (meestal te verkrijgen in blik)
 • 1 Theelepel gedroogde basilicum
 • ¼ Theelepel gemalen cayennepeper
 • Versgemalen zwarte peper naar smaak
 • 113 Gram roomkaas (optioneel)

INSTRUCTIES

Add Red Pepper

 

 • Snijd de ui in dunne schijfjes en hak de knoflook fijn. Giet de rode pepers af. Snijd ze in dunne reepjes.
 • Doe de bouillon, ui, knoflook, rode peper, tomatenblokjes, basilicum en zowel de cayennepeper als de zwarte peper bij elkaar. Roer om de ingrediënten te mengen.
 • Breek de fettuccine doormidden. Doe het in de pan en dompel het zoveel mogelijk onder water.
 • Plaats een deksel op de pan en zet het vuur hoog. Roer alles snel even door zodra het water kookt. Zorg ervoor dat de stukjes fettuccine niet aan de bodem van de pan blijven plakken.
 • Haal de deksel van de pan. Verlaag het vuur en laat de pan nog eens 10-12 minuten op een gemiddeld tot laag vuurtje staan. Haal de pan van het vuur zodra de pasta gaar is.
 • Als je roomkaas wilt toevoegen, snijd het dan in blokjes van theelepelformaat en voeg deze toe aan de pan. De kaas zal smelten en een heerlijke, romige saus worden.
 • Warm serveren.

 

Elke portie zou ongeveer 10mg THC moeten bevatten.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Feiten Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken