Blog
Recept: Pikante Saus Met Cannabis
2 min

Recept: Pikante Saus Met Cannabis

2 min

We duiken de keuken in en maken een speciale, pikante saus met een cannabis kick. Het recept vind je hieronder!

Voor sommige foodies, zijn specerijen net wat nodig is om de verrukkelijke aard van hun maaltijd tot zijn recht te laten komen. Denk je in dat je die buzz op je tong kan combineren met een verzachtende en ontspannende buzz door je hele lichaam. Het is allemaal mogelijk met dit pikante saus recept met cannabis. Ideaal voor liefhebbers van een beetje pit!

In dit recept voor pikante saus laten we je eerst zien hoe je de saus zelf maakt en daarna hoe je er cannabis aan toevoegt. Om het helemaal compleet te maken, hebben we ook een recept toegevoegd voor pittige kippenvleugels, om de saus direct goed te benutten!

Opmerking: In dit recept heb je cannaboter nodig. Hoe je dit maakt, lees je hier!

INGREDIËNTEN

Voor de pikante saus:

  • 300-500g van je favoriete pepers (stengels verwijderd) - rode jalapenos werken goed
  • 1 hele bol knoflook
  • 5 grote tomaten, gehalveerd
  • 1 ui, gehalveerd (optioneel)
  • 120ml cider azijn
  • 120ml water
  • 2 eetl. rietsuiker
  • 1 eetl. zeezout
  • Scheutje olijfolie
  • 60g cannaboter

Voor de kippenvleugels

  • Olijfolie
  • 1 theel. gemalen zwarte peper
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. paprika
  • 1 theel. knoflookpoeder

INSTRUCTIES

De pikante saus

  1. Verwarm je oven voor op 200°C.

  2. Leg wat bakpapier op een bakplaat. Plaats de individuele teentjes knoflook, de ui en de tomaten (opengesneden kant naar beneden) en de pepers op de plaat. Giet er wat olijfolie overheen en bestrooi het met zeezout.

  3. Bak het geheel gedurende 30 minuten in je oven.

  4. Haal de ingrediënten uit de oven en laat ze iets afkoelen. Daarna pel je de teentjes knoflook.

  5. Doe de ui, tomaat, knoflook, pepers, suiker, zout, water en azijn in een blender.

  6. Blend het geheel tot een gladde substantie. Als je het helemaal glad wil, kan je de saus filteren door kaasdoek om eventuele stukjes groente te verwijderen.

  7. Nu heb je de hete saus! 

Je pikante saus kan in de koelkast ongeveer een maand worden bewaard.

Om je saus te voorzien van de kracht van cannabis, voeg je ongeveer 60ml saus toe aan een steelpan met de cannaboter. Verwarm dit op een laag tot gemiddeld vuur en roer constant tot de boter is opgenomen in de saus. Deze combinatie zal een geweldige dipsaus of marinade maken, maar de houdbaarheid is niet zo lang. Het is dus verstandig de saus van cannabis te voorzien wanneer je het nodig hebt.

De kippenvleugels

  1. Verwarm je oven voor op 220°C.

  2. Doe de vleugels in een kom.

  3. Besprenkel ze met olijfolie en de kruiden. Zorg voor een gelijkmatige verdeling.

  4. Spray een bakplaat in met een non-stick spray en leg de vleugels erop. Bak ze ongeveer 30-45 minuten in de oven.

  5. Pak je pikante saus en verwarm dit op een laag vuur.

  6. Bedek de kippenvleugels met de warme saus voor het serveren.

Het maken van je eigen pikante saus met cannabis is super eenvoudig. Zodra je het gemaakt hebt, kan je het overal voor gebruiken. De enige beperking is je eigen fantasie! Het geweldige aan dit saus recept is dat het kan worden aangepast, zowel de pittigheid als de sterkte van de cannabis. Onthoud dat het 45-90 minuten kan duren voor cannabis edibles effect hebben, dus ga niet te snel met die eerste lading tot je weet hoe sterk het is.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken