Blog
Hoe maak je jam van cannabis
1 min

Hoe maak je jam van cannabis

1 min

Jam is geweldig op toast bij het ontbijt, of als een zoete aanvulling op een toetje. Waarom voeg je geen extra kick toe door je eigen versie te maken met cannabis?

Het maken van je eigen jam is een geweldige manier om je fruit te bewaren en tegelijkertijd een zoete en overheerlijke lekkernij te maken. Het wordt er alleen maar beter op als je cannabis toevoegt aan de mix, dus hier is een snel en eenvoudig recept waarmee je aan de slag kan.

Je kan elk fruit gebruiken dat geschikt is om jam van te maken, waardoor dit een enorm veelzijdig recept is. Goede voorbeelden zijn aardbeien, abrikozen, bosbessen of perziken.

Opmerking: Voor dit recept heb je honing met cannabis nodig. Hoe je dit maakt, lees je hier.

INGREDIËNTEN/APPARATUUR

  • 700 gram fruit in stukjes (geschikt voor het maken van jam)
  • 675 gram suiker
  • 60ml citroensap
  • 60ml honing met cannabis
  • Een steelpan
  • Twee glazen Mason potten met luchtdichte deksels

INSTRUCTIES

1. Doe de suiker en het citroensap in een steelpan en kook deze combinatie op een laag vuur tot alle suiker is opgelost.

2. Voeg je fruit toe aan de mix en verwarm het ongeveer 20 minuten. Je wil eindigen met een ingekookte, kleverige substantie.

3. Terwijl het fruit kookt, verdeel je de cannabis honing over de twee mason potten.

4. Haal je fruitmix van het vuur en giet het voorzichtig in de mason potten.

5. Met behulp van een lepel of een vork, roer je alles door om te verzekeren dat de cannabis honing gelijkmatig is verdeeld door de jam.

6. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het in de koelkast bewaart.

Zo eenvoudig is het. Zodra je jam hebt met cannabis, kan je het gebruiken voor allerlei zoete, buzzing lekkernijen. Onthoud alleen dat het 45-90 minuten kan duren voordat edibles effect hebben. Eet smakelijk!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken