Kervel (Anthriscus cerefolium) Buddy Pack

(2)

Kervel is een meerjarige plant die graag in de schaduw groeit met haar schermvormige witte en créme-witte bloemetjes. Kervel draagt bij aan de groeikracht van de aangrenzende planten, dus ook je cannabis, en smaakt heerlijk als je aan het kokkerellen bent.

flag US
Dit artikel is niet beschikbaar in jouw land
Het spijt ons, dit product is momenteel niet beschikbaar voor verzending naar jouw land. Kom later terug om te zien of het in de toekomst wel mogelijk is.
 • Meer informatie
 • Reviews (2)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Kervel houdt bladluis op afstand en is heerlijk in je soep.

KERVEL

In de taal der bloemen symboliseert Kervel ( Anthiriscus cerefolium) oprechtheid. Dit schaduwminnende plantje groeit als een bodembedekker, wordt zelden hoger dan zestig centimeter en heeft schermvormige, kleine, eetbare, witte tot crème-witte bloemetjes. De blaadjes lijken op peterselie alleen een tikje kleiner, en smaken een beetje naar anijs of drop.

De oude Romeinen gebruikten de blaadjes van de Kervel en de kleine hoofdwortel in salades en soepen. Kervel is samen met dragon, peterselie, en bieslook één van de vier belangrijkste kruiden die het klassieke delicate aroma geven aan de “fines herbes” zoals dat al eeuwen in de Franse Keuken gebruikt wordt. De plant is klaar voor gebruik na een groeiperiode van 4 tot 6 weken, of als het een centimeter of tien hoog is. Het dagelijks plukken vertraagt de bloei, maar het gaat zeker in de zomer bloeien met kleine kwetsbare bloemetjes die stralen in de schaduw van je bevriende cannabis.

Kervel is een uitstekende gezelschapsplant, net zoals dille en koriander. Het houdt bladluis weg en er wordt van gezegd dat het radijsjes knapperiger en pittiger maakt. De zaadjes van de kervel zijn te teer om te verpotten, dus zaai ze direct in de grond op de schaduwrijke plek waar je ze wilt hebben, je hoeft ze verder niet met aarde te bedekken, gewoon een beetje sproeien en vochtig houden. Na 1 tot 2 weken zal je kervel nu ontspruiten en snel tot een gezonde bos uitgroeien. Trim regelmatig, maar laat er een paar bloemetjes aan zitten voor volgend jaar. Kervel dat zelf zaad gevormd heeft komt volgend jaar gewoon weer terug.

BEVAT: 0,75 gram

Kervel (Anthriscus cerefolium) Buddy Pack Product Informatie
Botanische naam Anthiriscus cerefolium
Geschikt voor Binnen, Buiten
Planttype Kruid
Locatie In pot, In aarde
Water geven Regelmatig
Hoeveelheid zonlicht Volle zon, Halfschaduw
Vereiste ruimte
Zaaitijd onder glas februari, maart, april, mei
Zaaitijd buiten maart, april, mei, juni, juli, augustus
Oogst april, mei, juni, juli, augustus, september
Toepassingen Eetbaar, Combinatieplant, Bijen, Insecten
Giftig Nee
Vorstbestendig Nee
Levensduur Eenjarig
Hoogte

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (2)
  (2)
  View all reviews
  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Kervel (Anthriscus cerefolium) Buddy Pack
Kervel (Anthriscus cerefolium) Buddy Pack
Kervel (Anthriscus cerefolium) Buddy Pack
Kervel (Anthriscus cerefolium) Buddy Pack
Kervel (Anthriscus cerefolium) Buddy Pack
Kervel (Anthriscus cerefolium) Buddy Pack