Blog
Jack Herer
3 min

Jack Herer: Marihuana-Activist

3 min

Jack Herer was een van de beroemdste marihuana-activisten in de VS. Jack Herer besteedde vele jaren van zijn leven aan de strijd voor de afschaffing van het verbod op marihuana en hij stond ook bekend

Jack Herer was een van de beroemdste marihuana-activisten in de VS. Jack Herer besteedde vele jaren van zijn leven aan de strijd voor de afschaffing van het verbod op marihuana en hij stond ook bekend als ‘The Hemperor’. Zijn naam leeft ter ere van zijn ambitieuze werk nog steeds voort in een van de meest krachtige cannabissoorten die ooit gekweekt werden.

Met de zogenaamde ‘war on drugs’ die in het hele land de Amerikanen onderdrukte, belichaamde Jack Herer voor velen de hoop dat ooit het verbod op een zo goed als onschuldige plant zou worden opgeheven. In sommige staten lijken de straffen met betrekking tot marihuana strenger te worden, terwijl andere, meer gewetensvolle staten juist op ongekende wijze bezig zijn om de plant volledig te legaliseren. Hoewel enkel het bezit ervan meestal slechts als een overtreding wordt gezien, kan het wel een smet werpen op het blazoen van de hardwerkende Amerikaanse burger.

Jack Herer Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(64)
Ouders: Jack Herer x Ruderalis
Genetica: Auto Hybrid
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: 16%
CBD: 3%
Bloei soort: Autoflowering

Sterker nog, overtredingen en halsmisdaden kunnen tot een gevangenisstraf leiden en dit roept de vraag op of niet-gewelddadige, drugsgerelateerde criminelen op dezelfde manier behandeld zouden moeten worden als gewelddadige, veroordeelde criminelen? Hier laat Jack Herer van zich horen.

Jack Herer begon zijn politieke carrière als Goldwater republikein die zich inzette voor het decriminaliseren van cannabis en hennepproducten. Hij gaf zijn visie in twee geprezen boeken, namelijk G.R.A.S.S. en The Emperor Wears No Clothes. Daarnaast werd ook nog een documentaire gemaakt over het leven van de activist, genaamd The Emperor of Hemp.

Het merendeel van de argumenten van Jack Herer centreerden zich rondom de welbekende feiten met betrekking tot de vele gunstige toepassingen van cannabis en hennepproducten. Marihuana kan niet alleen maar gebruikt worden voor een veelheid aan aandoeningen, waaronder glaucoom, angst en kankergerelateerde complicaties, maar er werd ook aangetoond dat de cannabisplant gebruikt kan worden als voedsel, duurzame brandstof en papier/hout. Het feit dat cannabis vrijwel overal ter wereld gekweekt kan worden en ook nog eens op een aantal gunstige manieren toegepast kan worden, maakte het idee van een verbod onbegrijpelijk voor Herer.

Er waren twee momenten in zijn leven waarop Herer besloot zich kandidaat te stellen voor president van de VS voor de Grassroots Party. In 1988 nam hij het op tegen George Bush Senior en kreeg hij 1.949 stemmen. Toen hij in 1992 weer meedeed haalde hij precies 3.875 stemmen. Hoewel hij geen brede steun kreeg voor zijn presidentschap, had hij toch een heleboel aanhangers achter zich.

Een Korte Biografie Over De Man Zelf

Jack Herer werd geboren in New York op 18 juni 1939. Het is verbazingwekkend dat Jack Herer de eerste 28 jaar van zijn leven fel gekant was tegen de decriminalisering van cannabis en steun gaf aan het verbod op ieder gebied. Toen hij in 1967 naar Californië verhuisde zouden zijn overtuigingen met betrekking tot dat onderwerp voorgoed veranderen. Jack schijnt een meisje te hebben ontmoet dat hem later ervan overtuigde om een keer cannabis te roken. Daarna was er voor Jack geen weg meer terug.

Nadat hij grondig onderzoek had gedaan naar alles wat met het kruid te maken had, schreef Jack mee aan zijn eerste tijdschrift/stripboekhybride, G.R.A.S.S.. Het acroniem staat voor ‘Great Revolutionary American Standard System’. Het boek diende als een meetinstrument voor Amerikanen om de kwaliteit van hun cannabis mee te beoordelen op een schaal van 1 tot en met 10. Toen de publicatie van zijn eerste boek eraan zat te komen, besloot Jack Herer de eerste hennepwinkel sinds heel lange tijd in de VS te openen.

Nadat hij jaren lang tegen de overheid had gestreden om marihuana te legaliseren, begon Jack zijn gezondheid hem parten te spelen. Velen weten Jacks hartproblemen aan zijn niet aflatende campagnewerk en zijn toewijding aan de zaak. In 2000 kreeg Herer zijn eerste ernstige beroerte samen met een lichte hartaanval. Daarop kreeg Herer problemen met zijn motorische vaardigheden aan de rechterkant van zijn lichaam, en hij kreeg ook moeilijkheden met praten.

Helaas kreeg Jack Herer op 12 september 2009 een tweede hartaanval toen hij aanwezig was bij het beroemde Hempstalk Festival in Portland, Oregon. Dit was de beslissende klap voor Jack Herers algehele gezondheid. Hoewel hij na de hartaanval nog zeven maanden in leven kon blijven, bezweek Jack op 15 april 2010 aan hartproblemen. Hij was slechts 70 jaar oud toen hij stierf, maar hij liet een erfenis achter die in de cannabiscultuur ongehoord was. Sommige mensen zeggen dat zonder de vastberaden inspanningen van Jack Herer de cannabisindustrie nog steeds volledig gestigmatiseerd en verboden zou zijn in de VS.

Jack Herer Cannabis Marihuanasoort

Jack Herer Cannabis Marihuanasoort

Met de grote cannabisvoorvechter Jack Herer in gedachten kweekte het Nederlandse cannabisbedrijf Sensi Seed Bank een Indica-/Sativahybride die ze naar hem vernoemde. De soort werd ontwikkeld door Haze, Skunk #1 en Northern Lights #5 te kruisen. De Jack Herer-soort werd voor het eerst in 1995 vrijgegeven en heeft sindsdien vele subsetsoorten voortgebracht.

De Jack Herer-soort werd toevallig een van de meest bekroonde cannabisvariëteiten aller tijden. Sinds haar creatie heeft ze elf High Times Cannabis Cup awards gewonnen en een aantal andere prijzen. Als Jack er nog steeds was, zou hij trots zijn om een van de beste cannabissoorten uit de geschiedenis naar hem vernoemd te hebben.

De Jack Herer-soort werd tevens gebruikt voor vele medische toepassingen. Omdat ze een door Sativa gedomineerde soort is, wordt ze voornamelijk gebruikt om stress, depressie, angst en nervositeit mee te bestrijden. Anderen zeggen dat ze gebruikt kan worden ten behoeve van motivatie en om de concentratie, creativiteit en energie te stimuleren. Het is passend dat de soort gebruikt wordt voor medicinale doeleinden, want Jack begreep en promootte tot aan zijn dood de voor de gezondheid gunstige eigenschappen van het mystieke kruid.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken