De Oorsprong Van 420 En De Beste Cannabissoorten Om Te Roken Op 420


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisGeschiedenisKunst & Cultuur

420 Cannabis


Vandaag is het 4/20, een publieke feestdag voor stoners en een dag die we allemaal besteden aan high worden. Lees verder om de ware oorsprong van 420 te vinden, en om onze 3 favoriete strains te ontdekken voor in je 4/20 joint!

Ik ken het verhaal al...Laat me zien wat ik roken moet!

420 (uitgesproken als vier-twintig), is een heilige term voor personen die zichzelf beschouwen als deel van de cannabis gemeenschap en een term die over de hele wereld wordt gebruikt om cannabis, en alles wat ermee verwant is, te vieren. Of je nu een joint opsteektbrownies bakt, de laatste stoner mode aanschaft, strijdt voor hervormingen of je aandacht besteedt aan je plantjes; je bent deel van 420, de cannabis cultuur.

De term 420 is niet slechts een overkoepelende term om alles te beschrijven wat met cannabis te maken heeft. Het is veel, veel meer dan dat. Het is voor vele stoners wereldwijd verbonden aan een spiritueel wezen of goddelijkheid. Een goddelijkheid die wordt gevierd op de meest sacramentale dag, 20 april, of 4/20. Een dag waar stoners samenkomen en genieten, high worden en al het goede herdenken over de cannabis gemeenschap en het plezier, de vrede en liefde die het brengt.

GERELATEERD ARTIKEL
De Beste Soorten Highs

Wiet roken is een geweldige ervaring die de gebruiker verrukkelijke gevoelens verschaft, variërend van intense euforie en gegiechel tot...

Maar waarom 420? Waar komt het vandaan? Nou, er zijn veel mythes, dus voor we het over de echte oorsprong hebben, zullen we er eerst een paar bespreken.

"420 herdenkt de dood van Bob Marley"

  • Fout, Bob Marley overleed op 11 mei, 1981. En hij was ook niet jarig op 4/20. 420 staat niet voor een datum, die gerelateerd aan enige muzikant betrokken bij de cannabis subcultuur.

"20 april is de beste dag om wiet te planten"

  • Ook niet. Dit varieert per regio en is volledig afhankelijk van waar je woont in de wereld.

"Er zijn 420 chemische bestanddelen in cannabis"

  • Alweer fout. Aangenomen wordt dat het er meer dan 500 zijn.

"420 refereert aan en politiecode of statuut in de wet, refererend aan cannabis"

  • De politiecode is fout. 420 is normaal gesproken de code voor moord. In 2003 heeft de California State Senaat echter wel de California Senate Bill 420 doorgevoerd, waarin richtlijnen staan voor het gebruik van medische marihuana. Dit gebeurde echter later dan wanneer de term 420 werd bedacht en het was eerder een knipoog naar de 420 cultuur, niet de creatie.

"The Grateful Dead zijn verantwoordelijk"

  • Ja en nee. Ze waren grotendeels verantwoordelijk voor de verspreiding, waar we later op terugkomen, maar ze hebben het niet bedacht.

De oorsprong van 420

De Oorsprong Van 420

De echte oorsprong van 420 dateert helemaal terug naar de jaren '70. Het werd het tijdstip voor een groep high school studenten in San Rafael, om elkaar te ontmoeten en high te worden. De groep stoners in kwestie noemden zichzelf "The Waldos". Deze naam refereerde naar hun gewoonte om af te spreken bij een bepaalde muur voor een joint.

De daadwerkelijke oorsprong van 420 werd bekend toen de Waldo's een gerucht hoorden dat een lokaal lid van de kustwacht een lading marihuana kweekte ergens in de buurt van het kustwacht station, maar het gewas niet meer onderhield. Met een kaart in de hand, besloot de groep zelf op jacht te gaan, met de hoop een goudmijn gratis wiet te vinden. Ze besloten elkaar na school te ontmoeten op 4:20 PM (16:20) bij het standbeeld van de beroemde 19de eeuwse wetenschapper Louis Pasteur, waar ze direct een joint zouden opsteken en vertrokken om de geheime tuin te vinden.

GERELATEERD ARTIKEL
Stealth Kweken

Het buiten kweken van cannabis is opwindend en precies zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft! Je behaalt echter alleen succes als je het...

De groep zocht wekenlang, waarbij ze elkaar altijd op 4:20 PM ontmoetten bij het standbeeld, maar ze hadden geen succes. Uiteindelijk gaven ze de zoektocht naar deze magische "Garden of Eden voor stoners" op, maar een ding bleef hangen bij de groep en dat was 420 bij het beeld van Louis. Het werd een code voor de groep, die stond voor alles wat met marihuana te maken had.

Onder schooltijd, als ze elkaar tegenkwamen in de gang, keken ze naar elkaar terwijl ze mompelden "420 Louis". Een van de Waldo's vertelde in 2000 aan de San Francisco Chronicle: "Het was een grapje, maar het betekende allerlei dingen, zoals 'Heb je nog wat?' of 'Zie ik er stoned uit?'. Het werd later afgekort naar slechts 420 en het werd gebruikt om over marihuana te praten onder het oog van leraren en ouders die geen idee hadden waar het over ging.

De groei van 420: Van de middelbare school tot wereldwijd fenomeen

The Grateful Dead - High Times

Hoe verspreidde 420 zich dan? Daarvoor moeten we terug naar de Grateful Dead, die precies naar San Rafael verhuisden terwijl de Waldo's nog op school zaten. De vader van Mark Gravitch, een van de Waldo's, beheerde onroerend goed voor de band en Dave Reddix, ook een lid van de Waldo's, had een oudere broer die de manager was van een andere band van de Dead en een goede vriend van de bassist Phil Lesh.

De Waldo's hadden dus zo ongeveer vrij toegang tot alle repetities, feestjes en optredens van de Grateful Dead. Dave omschrijft: "De Dead repeteerde in een ruimte aan Front Street, San Rafael en ze waren daar regelmatig. Dus we hingen daar rond, luisterden naar hun muziek en werden high terwijl zij oefenden voor optredens. Maar ik denk dat het mogelijk is dat mijn broer Patrick het via Phil Lesh heeft verspreid. En ikzelf ook, want ik ging vaak om met Lesh en zijn band (als een roadie), tijdens een zomertoer waar mijn broer de manager was."

Wanneer de Waldo's backstage of op hun optredens waren, chillend met de band, gebruikten zij natuurlijk 420 om te refereren aan marihuana. "We gingen met (Marks) pa, die een hippe vader uit de jaren '60 was. Er was een plek, Winterland, en we waren altijd backstage aan het klieren of op het podium, waar we natuurlijk onze uitdrukkingen gebruikten. Wanneer iemand een joint doorgaf werd gezegd: "Hey, 420". En zo verspreidde het zich al snel."

De term werd een veelvoorkomende uitdrukking, naarmate het zich verspreidde binnen de muzikale/stoner gemeenschap, en het duurde niet lang voordat het verder ging. Steve Hager, op dat moment redacteur bij "High Times" kreeg lucht van de term en begon het overal te gebruiken. Hij bouwde grote evenementen eromheen, zoals de Cannabis Cup. Binnen enkele jaren had het zich door de VS verspreid en vandaar naar de wereld, waar de legende tot vandaag doorleeft.

GERELATEERD ARTIKEL
High Times Cannabis Cup: Een Kijkje Bij de Prominente Cannabisbeurs

De High Times Cannabis Cup is niet alleen een competitie voor de beste wiet, maar ook een vakbeurs waar cannabis liefhebbers en professionals...

Het bewijs

De Waldo's kunnen bewijzen dat zij de term hebben bedacht, voordat het door de Grateful Dead werd verspreid. In een bankkluis, die toebehoort aan enkele Waldo's, bevinden zich krantenknipsels en andere memorabilia. Ze hebben een aantal mensen van de Huffington Post een tour gegeven, waarin een aantal krantenknipsels werden vertoond. Een interessant knipsel is afkomstig uit de San Rafael High School krant, waarin een student alleen "4-20" wilde zeggen tegen de examenklas.

Het is een geweldig verhaal over hoe een groep tieners vorm gaf aan een internationale subcultuur, die groeide en tot bloei kwam. De Waldo's zelf zijn niet direct beroemd en leiden een gewoon leven. Zo af en toe raken zij betrokken bij een documentaire of praten met organisaties die interesse hebben in de geschiedenis van 420, maar over het algemeen hebben zij niet geprofiteerd van deze geschiedenis.

De Waldo's

Dieper graven

Een alternatieve oorsprong komt van een andere groep tieners, uit hetzelfde stadje die de beweringen van de Waldo's ontkent. Een groep stoners, bekend als de Bebes, stonden op goede voet met de Waldo's en beweren zelfs verantwoordelijk te zijn voor hun naam. "De Bebes en de Waldo's zijn nog steeds goede vrienden, het is echter tijd dat de waarheid wordt verteld, dat de Waldo's bestond uit een groep jongens die ik heb bepaald". Deze bewering komt van Brad "Bebe" Benn, leider van de Bebes. Hij legt uit dat hij ze de Waldo's noemde omdat ze een ongecoördineerde en maffe groep waren van niet-atlethische jongens en niet omdat ze rondhingen bij een bepaalde muur.

GERELATEERD ARTIKEL
De Oorsprong van 420: De Bebes & De Waldo's

Ik zeg 420. Jij zegt cannabis, marihuana, wiet roken, high worden, hippies, nationale cannabis dag, 'politie code,' .

Volgens de Bebes, komt de term 420 van ongeveer 4:20 in de middag, waarop de groep genoot van een bong. Kennelijk keek een lid van de groep op de klok en zei: "Het is 4:20, tijd om de bongs te laden." Zodra ze high waren, maakten ze opnames van Bebe, waarin ze imitaties deden en diverse beroemde stemmen. Hij is opgenomen in een Abe Lincoln stem: "Vier scores en 20 jaar geleden…" en het resultaat was dat de term 420 bleef hangen als hun referentie naar wiet en een codenaam om te gebruiken rond niet-stoners. Dit spreidde door de school, waar het door de Waldo's werd geadopteerd en vervolgens verder verspreidde.

Er zijn beweringen dat de Waldo's het verhaal van de Bebes hebben ondersteund en hun fout hebben toegegeven. In ieder geval is 420 een historische en belangrijke term voor de cannabis gemeenschap, die ons allemaal dichterbij elkaar brengt.

ZAMNESIA'S TOP 3 CANNABISSOORTEN OM 4/20 MEE TE VIEREN

Er zijn eindeloos veel manieren waarop je 4/20 op 20 april kunt vieren. Natuurlijk heb je voor deze speciale gelegenheid een feestelijke soort nodig. En dan het liefst een die alle kwaliteiten bezit die geschikt zijn voor het bejubelen van de wonderbaarlijke cannabisplant. We kunnen je met een gerust hart een van deze drie prijswinnende soorten aanbevelen. Ze hebben stuk voor stuk iets leuks toe te voegen aan je 4/20 festiviteiten.

MK ULTRA VAN T.H. SEEDS

MK-Ultra (T.H. Seeds)

T.H. Seeds draait al 25 jaar mee in de cannabissector. Ze mogen daarbij trots zijn op hun MK Ultra. De high komt direct binnen en is bijzonder ontspannend. Dat komt goed van pas als je 4/20 chillend wilt doorbrengen. Haar kenmerkende aroma en sterke effecten dankt ze aan haar ouders G13 en OG Kush. De combi van deze klassiekers maakt haar een puike keus voor het vieren van 4/20.

BLUE DREAM VAN HUMBOLDT SEEDS

Blue Dream (Humboldt Seeds)

Humboldt Seeds is een van de meest bejubelde zadenbanken uit de Emerald Triangle van Californië. De inmiddels legendarische Blue Dream is verkregen door de combinatie van een sativa Haze en een indica Blueberry. Deze twee sensaties blijken verbazingwekkend goed samen te gaan. De smaak is pittig en zoet, met vleugjes bosbessen en citrus. De high is daarbij zeer ontspannend, maar je ervaart geen couch-lock. Zo raak je gegarandeerd in de juiste stemming voor feestelijke festiviteiten.

WHITE WIDOW VAN ZAMNESIA SEEDS

White Widow (Zamnesia Seeds)

Voor een extra vrolijke belevenis van de feestvreugde is er maar één soort die bovendien wereldberoemd is om haar euforische effecten. White Widow is waanzinnig populair in de Hollandse coffeeshops. Ze speelt dan ook een grote rol bij veel feestelijkheden in ons land. Haar superzalige, kruidige aroma gaat vergezeld van een heerlijk prikkelende, fysieke high. Met deze krachtige soort blijf je met 4/20 feestend op de been.

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten