Blog
Hoe Maak En Gebruik Je Een Gravity Bong?
4 min

Hoe Maak En Gebruik Je Een Gravity Bong?

4 min

Nieuwe manieren ontdekken om wiet te roken, is altijd leuk. Dit geldt zeker als je er heel high van wordt. Maar stel je voor dat je de high kunt versterken, met minder wiet. Klinkt te mooi om waar te zijn? Nee hoor, het is doodeenvoudig en je hebt vast alle benodigdheden in huis. Ontdek hier hoe je serieus stoned wordt met een gravity bong.

High worden is heerlijk. En extra high worden is nog beter! Gebruik een gravity bong en geef je longen (een soort van) rust. Is een normale joint niet heftig genoeg voor je? Stap dan over op een gravity bong en geniet van de grootste hits van je leven. Een gravity bong is goedkoop, eenvoudig te maken en een efficiënte manier om je wiet te roken. Waar wacht je nog op? Je vindt hier stapsgewijze instructies voor het maken van een bucket gravity bong of een waterfall gravity bong.

Wat is een gravity bong?

Wat is een gravity bong?

Een gravity bong is een wat ongebruikelijke manier om een hijs te nemen. Je inhaleert niet echt, maar perst de rook in je longen. Verwacht grote, sterke hits, dus gun jezelf een paar uur om bij te komen!

Een gravity bong werkt door middel van een vacuüm. Je zet de bodemloze bong in een laag water (meestal in een emmer). Vervolgens trek je de bong omhoog terwijl je een vlam tegen de bowl houdt. Door de bong naar boven te trekken, ontstaat een vacuüm. De bowl trekt lucht naar binnen, waardoor de wiet verdampt. Zodra je de maximale reikwijdte bereikt hebt, duw je de fles weer in het water. Zo pers je de rook uit het mondstuk in je longen.

In dit artikel noemen we deze apparaten simpelweg bongs. Dat is echter niets meer dan een chique benaming voor een fles waarvan de bodem is afgesneden. We hebben allemaal wel eens een geïmproviseerde bong gemaakt. Wie is er niet mee opgegroeid? Het is een fundamenteel onderdeel van stoned worden.

Is de high sterker met een gravity bong?

Is de high sterker met een gravity bong?

Het gebruik van een gravity bong leidt absoluut tot een sterkere high. Vanwege het ontwerp krijg je veel meer rook in je longen in vergelijking met een hijs uit een standaard bong. Het resultaat is een ongekende high.

Waarom is de ervaring met een gravity bong zo heftig?

Een gravity bong is niet afhankelijk van je ademhaling om de vlam in de bowl te trekken. Hierdoor kun je een stabieler verbrandingsproces creëren. Daarmee heeft het meer weg van vapen en dus wordt er weinig tot geen wiet verspild. Met een traditionele bong raak je meestal buiten adem voordat alle wiet is verbrand.

De opgewekte high met een gravity bong is dus veel sterker. Bovendien is het een enorm efficiënte manier om je wiet te roken. Ieder THC-molecuul wordt benut en komt in je systeem terecht.

De twee verschillende typen gravity bongs

De twee verschillende typen gravity bongs

Er zijn twee soorten gravity bongs: bucket bongs en waterfall bongs. Beide werken in principe op dezelfde manier, hoewel de waterfall bong omgekeerd werkt.

Bucket bong

Een bucket bong maakt gebruik van een emmer, gevuld met water. De bong wordt uit het water omhoog getrokken om de wiet te verbranden. Terwijl verbranding plaatsvindt, vult de bong met rook. Daarna wordt de fles terug in het water geduwd om de rook in je longen te persen.

Waterfall bong

Een waterfall bong lijkt meer op een traditionele bong. Maar in plaats van er een pijpje in te stoppen, plaats je de bowl over het mondstuk. Dit type bong is volledig gevuld met water, wat in dit geval uit het carbgat mag lopen. Hierdoor zuigt het lucht door de bowl aan. Gebruik je een vlam, dan verbrandt de wiet en wordt de fles met rook gevuld. Als het water eenmaal onder het carb hole is gezakt, inhaleer je stevig en het chillen kan beginnen!

Hoe maak je een bucket bong?

Hoe maak je een bucket bong?

Het maken van een bucket bong is goedkoop en gemakkelijk. Eigenlijk is het nog eenvoudiger dan het maken van een traditionele bong. Je klaart de klus in tien minuten.

Benodigdheden voor een bucket bong

  • Plastic fles
  • Mes of schaar
  • Emmer, tobbe of een tweede, grotere plastic fles
  • Aluminiumfolie
  • Wiet!

Instructies voor het maken van een bucket bong

Instructies voor het maken van een bucket bong

1. Snijd de bodem van de fles af. Deze kun je weggooien.bucket bong: Snijd De Bodem Van De Fles Af

2. (Optioneel) Snijd de onderkant van de tweede, grotere fles (als je deze gebruikt). Gooi de bovenkant weg.bucket bong: Snijd De Onderkant Van De Tweede, Grotere Fles

3. Vul je 'bucket' met water.bucket bong: Vul Je Bucket Met Water

4. Verwijder de dop van de eerste fles. Wikkel aluminiumfolie rond de bovenkant om de bowl te maken. Zorg dat het stevig vastzit om te voorkomen dat het plastic eronder verbrandt. Prik er 3-5 gaten in. Het moet goed kunnen trekken.bucket bong: Verwijder De Dop Van De Eerste Fles. Wikkel Aluminiumfolie Rond De Bovenkant.

Hoe gebruik je een bucket bong?

Hoe gebruik je een bucket bong?

1. Dompel de bong voorzichtig onder in het water. Zorg ervoor dat de bowl volledig droog blijft!bucket bong: Dompel De Bong Voorzichtig Onder In Het Water

2. Stop wiet in je bowl.bucket bong: Stop Wiet In Je Bowl

3. Trek de bong voorzichtig omhoog terwijl je de bowl aansteekt; hoe langzamer je dit doet, hoe beter de verbranding.bucket bong: Trek De Bong Voorzichtig Omhoog Terwijl Je De Bowl Aansteekt

4. Zodra de fles met rook gevuld is, trek je de bowl eraf. Plaats je mond rond de bovenkant (controleer wel of dit koel genoeg is!). Duw de bong in het water.bucket bong: Duw De Bong In Het Water

5. Let op dat je niet out gaat!

Hoe maak je een waterfall bong?

Hoe maak je een waterfall bong?

Het maken van een waterfall gravity bong is nog eenvoudiger. Je hebt er maar één fles voor nodig. Het is echter wel wat rommeliger.

Benodigdheden voor een waterfall bong

  • Fles
  • Schaar of mes
  • Aluminiumfolie
  • Wiet

Instructies voor het maken van een waterfall bong

Instructies voor het maken van een waterfall bong

1. Maak een klein gaatje met een schaar of mes op ongeveer een kwart van de hoogte van de fles, net als een carbgat.waterfall bong: Maak Een Klein Gaatje Op Ongeveer Een Kwart Van De Hoogte Van De Fles

2. Vul de fles met water en dek het carbgat af, anders stroomt het water er uit.waterfall bong: Vul De Fles Met Water En Dek Het Carbgat Af

3. Verwijder de dop van de fles en wikkel aluminiumfolie over de bovenkant om een bowl te maken, net als bij de bucket bong. Zorg er ook hier voor dat je dit zorgvuldig doet!waterfall bong: Verwijder De Dop Van De Fles En Wikkel Aluminiumfolie Over De Bovenkant

Hoe gebruik je een waterfall bong?

Hoe gebruik je een waterfall bong?

1. Houd een vlam tegen de bowl en laat het carbgat los. Het water stoomt uit de fles en trekt de rook naar binnen.waterfall bong: Houd Een Vlam Bij De Bowl En Laat Het Carbgat Los

2. Zodra het waterpeil onder het carbgat is gezakt, verwijder je de aluminiumfolie.waterfall bong: Zodra Het Waterpeil Onder Het Carbgat Is Gezakt, Verwijder Je De Aluminiumfolie

3. Zet je mond erop en inhaleer krachtig. (Zorg dat je jezelf niet verbrandt.)waterfall bong: Zet Je Mond Erop En Inhaleer Krachtig

Onderhoud en schoonmaken van een zelfgemaakte gravity bong

Het soort onderhoud hangt af van de door jou gekozen materialen. Heb je een dure, glazen gravity bong gemaakt, waar je veel waarde aan hecht? Maak je bong dan regelmatig schoon zodat je altijd geniet van zuivere, smakelijke rook. Als je een simpele plastic fles gebruikt, vervang deze dan regelmatig. Hoe vaak je rookt uit je bucket bong is natuurlijk aan jou. Maar het is verstandig regelmatig een nieuwe te maken. Smaken verschillen natuurlijk, dus als die typische plakkerige smaak jouw ding is, ga je gang!

Wat betreft de aluminiumfolie: om de meest efficiënte rook te garanderen, is het beter om de folie na elke paar hits te vervangen. De luchttoevoer vermindert mettertijd, waardoor je minder goed inhaleert en wiet verspilt. Zo heeft een gravity bong weinig zin. Het draait allemaal om efficiëntie en kracht!

Is een gravity bong gevaarlijk?

Is een gravity bong gevaarlijk?

Er zijn een paar risico's verbonden aan het gebruik van een gravity bong.

Allereerst is er natuurlijk de kans op het inademen van plastic. Je bong is waarschijnlijk gemaakt van een plastic fles en dus kan het plastic smelten. Je kunt dit voorkomen door de bovenkant goed in folie te wikkelen. Wees niet te zuinig met folie, want je rooksessie is behoorlijk geruïneerd als je een longvol plastic dampen inhaleert. Het smaakt niet alleen smerig, maar er komen ook gifstoffen vrij.

Daarnaast kun je je lippen verbranden met gesmolten plastic als het mondstuk te warm wordt. Ook hier geldt: heet plastic tegen je lippen is gewoon funest voor je rookervaring. Niemand wil stollende klodders plastic verwijderen bij het roken! Wees voorzichtig.

Tot slot is een van de grootste gevaren tegelijkertijd ook de reden waarom je het doet. Je wordt heel, heel erg high. Neem daarom de nodige voorzorgsmaatregelen. Plan geen sessie vlak voordat je bij je kersverse schoonouders op bezoek gaat. Maak het jezelf gemakkelijk, zet een glas water klaar en dan komt alles goed!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken