Blog
Een Gravity Bong Moet Je Echt Eens Proberen
2 min

Een Gravity Bong Moet Je Echt Eens Proberen

2 min
Headshop Producten

Gravity bongs zijn razend populair, vooral onder rokers die graag in één keer een flinke hijs cannabis nemen. Je moet echter wel tegen een stootje kunnen. Je bent waarschijnlijk nog nooit zo stoned geweest als na het roken met een gravity bong. En je bespaart er veel wiet mee.

Een gravity bong is echt weer zo'n geweldig "snufje". Als je nog nooit op zo'n geinige manier wiet gerookt hebt of samen hebt gebruikt (vooral met je vrienden), lees dan door. Mocht je het weleens geprobeerd hebben, maar je wilt het nog eens op een eenvoudige manier doen, blijf dan ook hier.

Van deze vernuftige apparaten kun je razendsnel knetterstoned worden. Zelfs als je een doorgewinterde roker bent, wordt je met deze bongs naar de ruimte geschoten.

Wat Is Een Gravity Bong?

Een gravity bong is in principe een trechter die werkt op waterkracht voor heel geconcentreerde rook. De bong bestaat uit twee lege trechters die rook door het water duwen naar een uitgangsopening. Technisch gezien is de werking gebaseerd op zwaartekracht ("gravity") en toenemende waterdruk. In tegenstelling tot een gewone bong duwt dit apparaat rook door je luchtpijp en je longen. In principe veroorzaakt het in één keer een sterke stroom van THC. Daarom wordt deze methode niet aangeraden aan beginnende gebruikers.

Veel mensen knutselen zo'n bong zelf in elkaar met plastic materialen. Dat is geen goed idee want je kunt er schadelijke chemicaliën mee binnenkrijgen. Gebruik liever een bong van glas.

Meer Pret Voor Minder Geld

Meer Pret Voor Minder Geld

Als je wiet met deze methode rookt, biedt dat enkele voordelen. Om te beginnen, is het de meest gestroomlijnde manier om knetterstoned te worden. Ook bespaar je met een gravity bong een hoop wiet. Hoe? Je verbrandt aanzienlijk minder wiet. Als je het goed doet, natuurlijk.

Verder kosten deze bongs bijna niks om te maken.

Geef echter niet toe aan de verleiding om zelf één van plastic flessen te construeren. Op het internet ziet het er allemaal leuk en aardig uit, maar begin er niet aan. Waarom niet? Je krijgt er allemaal giftige chemicaliën mee binnen, naast de cannabisrook.

Zo High Was Je Nog Nooit

Om een gravity bong optimaal te laten werken, heb je veel wiet nodig. Met deze methode is het noodzakelijk om voor elke teug de hele bowl met cannabis te verdampen. Als je niet zoveel rook in je longen kunt verdragen, verspil je kostbare wiet.

Als je niet kunt inhaleren zonder direct de rook weer uit te hoesten, is deze methode misschien niet zo geschikt voor jou. Veel regelmatige rokers zijn afhankelijk van deze intense gebruiksmethode om na veel geconsumeerd te hebben toch weer high te kunnen worden. Echter, net als met elke methode, worden de effecten van een gravity bong na verloop van tijd minder.

En dan is er nog de allergrootste domper. Gravity bongs zijn groot en moeilijk te verstoppen. Daarmee zijn ze een lastige optie voor mensen die hun rookgewoonten onder de radar willen houden. Voor de onbeschaamde liefhebber zou een gravity bong echter niet misstaan op de schoorsteenmantel.

Zelf Een Gravity Bong Maken?

Zelf Een Gravity Bong Maken?

De trieste waarheid is dat gravity bongs weinig verkrijgbaar zijn in gewone headshops. In veel landen, waaronder Amerika, zijn ze illegaal. Een gebrek aan kennis over hoe consumenten medicinale cannabis gebruiken, is de oorzaak hiervan. Met name medicinale gebruikers kunnen met deze methode hun voordeel doen. Zo krijgen ze er een grote dosis van hun medicijn mee binnen. Gravity bongs zijn er dus niet alleen voor op feesten en partijen.

Er zijn zat websites te vinden waar je instructies aantreft over hoe je zelf een gravity bong maakt. In principe dompel je een bodemloze fles onder water (dat water zit in een bredere fles of een emmer).

Dat kun je ook met een glazen sifon doen. Het idee is dat je een zuiging veroorzaakt die de bovenste fles vacuüm trekt. Vervolgens plaats je een gaasje met cannabis over de opening van de bovenste fles. Steek de cannabis aan en trek de fles rustig uit het water omhoog. De lege fles vult zich hierdoor met rook. Als je genoeg rook hebt, haal je het gaasje met de wiet weg en doe je je mond over de opening van de fles. De druk duwt de rook nu in je longen.

Dit is nu precies de reden waarom je geen plastic flessen moet gebruiken.

Het Is Verstandiger Om Er Eentje Te Kopen

In plaats van er zelf eentje in elkaar te knutselen, kun je de gravity bong eenvoudig online bestellen. Zo ben je er zeker van dat je een product ontvangt dat er speciaal voor is ontworpen. Ze werken ook nog eens een stuk eenvoudiger. Zelfgemaakte versies zijn vaak onhandig groot en in sommige gevallen zelfs onveilig. Ook verspil je met een zelfgemaakte constructie meer wiet.

Gravity bongs zijn niet duur. Ook zijn ze makkelijk in gebruik en kun je ze steeds weer opnieuw gebruiken. Wil je weer op een leuke manier van je wiet genieten? Gebruik de volgende keer een gravity bong!

Marguerite Arnold

Geschreven door: Marguerite Arnold
Met jaren van schrijfervaring op zak besteed Marguerite haar tijd aan het onderzoeken van de cannabis industrie en de ontwikkelingen van de legalisatie-beweging.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken