Blog
De Top 5 Verrassende Pro-Cannabis Beroemdheden
5 min

De Top 5 Verrassende Pro-Cannabis Beroemdheden

5 min

Wanneer je denkt aan voorstanders van cannabis, komen er vast wat bekende namen in je op, zoals Willie, Rihanna en, natuurlijk, Snoop. Er zijn echter ook wat minder uitbundige gebruikers die net zo gepassioneerd zijn als het om wiet gaat. Je verwacht het niet, maar deze 5 beroemdheden zijn pro-cannabis.

Cannabis supporters komen in verrassende vormen voor. Soms blijken mensen waarvan je zou verwachten dat ze je wietgewoonten ondersteunen, echte andersdenkenden te zijn. En soms blijken personen die bekrompen lijken als het op wiet aankomt, soms goed geïnformeerde voorstanders. Binnen onze huidige cultuur zijn er ook heuse cannabis iconen; mensen wiens activisme alleen kan worden geëvenaard door hun cannabis gebruik.

Er zijn genoeg bekende figuren die cannabis steunen of gebruiken, maar minder opvallen dan bijvoorbeeld Snoop Dogg of Willie Nelson. Hieronder hebben we 5 beroemdheden voor je verzameld waarvan je nooit had verwacht dat ze pro-cannabis zijn. Deze personen komen niet als eerste in je op als je denkt aan cannabis iconen. Na het lezen van deze lijst heb je echter een nieuwe groep beroemde gebruikers om te kunnen bewonderen.

1. BARACK OBAMA

Cannabis Supporter: Barack Obama

Barack Obama, de voormalige president van de Verenigde Staten, heeft altijd openhartig gesproken over zijn cannabisgebruik in het verleden en een joint is hem dus niet vreemd. Op de middelbare school in Hawaii was Obama was een heuse trendsetter voor wat betreft cannabis. Hij bedacht namelijk een methode die bekend staat als "TA" of "Total Absorption". Dit komt erop neer dat de rook in de longen wordt vastgehouden tot de maximale hoeveelheid THC door het lichaam is opgenomen. Zodra dit bereikt is, heb je toestemming van de president om uit te blazen.

Nog verrassender is dat Obama de rookcirkel regelmatig doorbrak en de "puff puff pass" regel overtrad door joints te onderscheppen als niemand oplette. Dit is niet direct de meest presidentiële eigenschap, maar toch een hilarische anekdote.

Tegenwoordig zullen we Obama (publiekelijk) geen cannabis zien consumeren, maar hij blijft relaxed over het bezit en gebruik. Naast het feit dat hij gratie verleende aan personen die vastzaten voor kleine drugsmisdrijven, zou Obama graag zien dat cannabis hetzelfde wordt behandeld als sigaretten en alcohol. Tijdens een afscheidsinterview in 2016, wilde Obama het misbruik van stoffen niet promoten, maar hij stelde tegelijkertijd dat de overheid drugsgebruik zou moeten benaderen als een volksgezondheidskwestie. En niet als een misdrijf.

Obama is niet langer lid van de "Choom Gang" die basketbalde en wiet rookte, maar hij is een verrassend icoon dat alleen maar populairder zal worden onder het nieuwe, meer conservatieve politieke regime.

2. MADONNA

Cannabis Supporter: Madonna

De Amerikaanse zangeres Madonna is niet vreemd van controverse, maar ze heeft nooit veel aandacht ontvangen als voorstander van cannabis. Haar cannabis gewoonten houdt de "Vogue" zangeres meestal verborgen en ze behoort tot een groep artiesten die cannabis gebruikt als een vorm van inspiratie.

In een recent interview gaf Madonna toe dat ze een joint had gerookt voordat ze verscheen in een met het F-woord beladen aflevering van The Tonight Show met David Letterman. Cannabis is waarschijnlijk een van de beste methoden om paparazzi en pessimisten mentaal te blokkeren. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat het een bondgenoot van de Material Girl geweest is tijdens haar gehele carrière, die inmiddels decennia bestrijkt.

Madonna's invloed op de wereld van de popmuziek is ongeëvenaard. Ze heeft een enorme passie voor het continu herontdekken van haar eigen geluid en stijl. Hiermee is ze de belichaming van het beeld van de dynamische, succesvolle stoner. Ze tikt inmiddels bijna de zestig aan, maar is nog steeds energiek en internationaal actief in de muziekwereld.

De laatste tijd heeft Madonna aandacht getrokken in de cannabiswereld vanwege haar 16 jaar oude zoon Rocco. De puber werd in Londen gearresteerd voor het bezit van cannabis, wat natuurlijk een storm teweegbracht in de media. Maar Madonna bracht op geheel eigen wijze een verklaring uit waarin ze haar steun en liefde uitsprak voor haar zoon, terwijl ze de fans en media ook verzocht zijn privacy te respecteren.

3. STING

Cannabis Supporter: Sting

In 2010 schreef Sting, de frontman van The Police en activist, een column voor de Huffington Post met de titel "Let's end the War on Drugs." Naast deze kordate titel werden lezers ook verrast door de auteur van het stuk. Sting bleek versteld te staan van het gebrek aan toegang tot medicinale cannabis producten voor patiënten.

Alsof dit zijn steun voor cannabis nog niet genoeg duidelijk maakt, heeft Sting ook toegegeven wiet te gebruiken voor creatieve inspiratie. In 2014, tijdens een interview voor Rolling Stone, vertelde Sting aan journalist Ryan Reed: "Als ik vastzit op een tekst of een idee, kan een trekje cannabis soms helpen." Hij benadrukt echter ook dat hij niet zozeer een sociale roker is. Hij gebruikt cannabis liever als artistiek hulpmiddel, "net als een pen".

In 2011 nam Sting deel aan een open brief aan premier David Cameron om drugsbezit te decriminaliseren. De zanger stelde: "Jonge mensen een strafblad geven voor een klein drugsmisdrijf heeft weinig nut; het is tijd na te denken over meer creatieve manieren om het drugsgebruik in onze maatschappij aan te pakken."

De muziekstijl van Sting is beïnvloed door verschillende culturen ter wereld, wat ook te zien is aan zijn deelname aan diverse mensenrechtencampagnes, noodhulp bij rampen en acties bij milieucrises.

Naast zijn inmiddels duidelijke status als cannabis icoon en voorstander van medicinaal gebruik, is de muziekcarrière van Sting indrukwekkend te noemen. Hij won meerdere Grammy's voor zijn werk met The Police, maar ook voor zijn solo carrière.

4. MICHAEL PHELPS

Cannabis Supporter: Michael Phelps

Als een van de grootste atleten aller tijden een stoner blijkt, kan het niet anders dat cannabis veilig is. Michael Phelps is de meest bekroonde Olympische atleet ooit. Hij is een typische Amerikaanse "held" als het gaat om sport en atletiek.

In 2009, tijdens een bezoek aan de University of South Carolina, werd Phelps gefotografeerd toen hij een deskundig uitziende hijs nam van een bong van een vriend. Later gaf Phelps toe aan de media dat de gerookte substantie inderdaad cannabis was. Dankzij de overtrokken media reacties, verloor Phelps zijn sponsor (Kellogg's) en kreeg hij een tik op de vingers van de Amerikaanse zwembond. Zo werd hij maar liefst voor drie maanden geschorst.

Phelps had de daaropvolgende maanden flink te lijden onder de kritiek van fans en media. Het schandaal is uiteindelijk vanzelf geblust. Phelps heeft nu weer twee Olympische Zomerspelen achter de rug en in totaal 28 Olympische medailles in de wacht gesleept.

Wat interessant is aan Phelps' hele "schandaal" is dat hij nog nooit heeft gefaald tijdens een drugstest. De zwemmer is zelfs betrokken bij een organisatie die bekend staat als "Project Believe". Hierbij worden atleten vaker getest dan volgens de internationale richtlijnen nodig is. Het komt erop neer dat Phelps zijn carrière nog nooit heeft geriskeerd door af en toe te genieten van wiet. Soms gebruikte hij gewoon zijn vrije tijd buiten het seizoen om, om een hijs te nemen van een bong. We kunnen het hem niet kwalijk nemen!

Hoewel Phelps heeft geworsteld met alcoholmisbruik en depressies, investeerde hij ook $1.000.000 in de Michael Phelps Foundation, die een gezonde levensstijl stimuleert voor jonge atleten en zwemmers.

5. MORGAN FREEMAN

Cannabis Supporter: Morgan Freeman

Als je moet raden welke legendarische en gerespecteerde acteur ooit over cannabis zei: "I'll eat it, drink it, smoke it, snort it!", is de kans groot dat Morgan Freeman niet als eerste in je opkomt. Geloof het of niet, Freeman is geen bescheiden supporter van cannabis. Een beroemde uitspraak van de acteur uit 2003 luidt: "Never give up the ganja." Sindsdien is hij een groot voorstander van wiet omdat het zijn fibromyalgie verlicht.

In zijn unieke Freeman stijl, vertelt hij hoe de cannabis legalisatie realiteit wordt en dat het steeds evidenter wordt dat de medische voordelen van cannabis het zogenaamde nut van drugs als alcohol overtreffen.

Freeman maakt deel uit van een generatie acteurs die met de jaren alleen maar conservatiever lijkt te worden. Deze iconoclastische ster lijkt zichzelf met het verstrijken van de jaren echter steeds meer open te stellen voor nieuwe kansen en wetenschappelijke ontwikkelingen. Misschien is dat wel de reden dat hij een van de meest geliefde acteurs en voice-overs van deze tijd is. Het simpelweg horen van de warme, vertrouwde stem is een indicatie van Freeman's open-minded aanpak van zijn carrière en privéleven.

De acteur beweert dat hij door zijn vrouw cannabis is gaan roken. Daarna werd Freeman een toegewijde fan en consument die openlijk cannabis gebruikt en geniet van een onnavolgbare loopbaan.

EERVOLLE VERMELDINGEN

Niet alle cannabis supporters zijn ook consumenten. Neem nu de Dalai Lama, die geen tegenstander is van cannabis, maar het niet zelf mag roken. Hoewel hij vastberaden is om zich te onthouden van drugs en alcohol, aanvaardt hij het voorschrijven van cannabis voor medische aandoeningen door ervaren artsen.

Rick Steves, presentator van reisprogramma's en Tv-persoonlijkheid, is een van de meer verrassende voorstanders van cannabis legalisatie. Hij is meer dan simpelweg een supporter, want hij is wonderbaarlijk genoeg regelmatig stoned en beweert: "Ik heb over de hele wereld cannabis gebruikt."

Gevierd dichter Maya Angelou wordt beschouwd als een van de meest krachtige stemmen van haar generatie met stukken als "I Know Why The Caged Bird Sings." Het blijkt dat Angelou in haar tienerjaren ook een onverschrokken gebruiker was van cannabis, net als andere schrijvers en artiesten uit haar tijd.

MEER SUPPORTERS OP KOMST

De laatste decennia is het geen snel of gemakkelijk proces geweest om de steun van beroemdheden te krijgen als het om cannabis gaat. Tot voor kort was cannabis bijna over de hele wereld verboden en liep men het risico zijn of haar carrière te schaden als de steun openlijk werd uitgesproken. Cannabis wordt echter steeds meer onderdeel van de dagelijkse standaard. Voor bepaalde celebs, denk aan Rihanna en Willie Nelson, is het misschien zelfs wel een handelsmerk geworden. Hierdoor zullen waarschijnlijk steeds meer supporters "uit de kast komen" en toegeven dat ze al die tijd al dol waren op ganja.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken