Blog
Cannabis En De Amerikaanse Economie
4 min

Cannabis En De Amerikaanse Economie

4 min

De Amerikaanse cannabiswereld verandert constant. Terugkijkend, zien we dat er de afgelopen decennia grote stappen zijn gezet. Maar hoe staat het er nu voor? Wat kunnen hobbykwekers en wietfans in de Verenigde Staten voor de toekomst verwachten? Laten we hier eens induiken!

De cannabisindustrie neemt nog altijd een opvallende plaats in de Amerikaanse economie in, maar de afgelopen tien jaar is er veel veranderd. De hoogste tijd dus dat we je op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken en wat de toekomst nog in petto heeft!

Hoe groot is de cannabisindustrie in de Verenigde Staten?

Hoe Groot Is De Cannabisindustrie In De Verenigde Staten?

Op het moment van schrijven is cannabis in 38 van de 50 Amerikaanse staten legaal voor therapeutisch gebruik en in 24 voor recreatief gebruik. Andere staten staan bovendien in de rij om dit voorbeeld te volgen. Daarmee is de Amerikaanse cannabisindustrie bijzonder groot, en deze zal de komende jaren naar verwachting alleen maar verder groeien. De industrie is in 2024 naar schatting ongeveer $ 39,85 miljard waard en zal tot 2028 jaarlijks gemiddeld 13,93% groei doormaken.

Vergeleken met andere landen, zoals Canada (met een industrie van naar schatting $ 5,18 miljard in 2024) en Duitsland (ongeveer € 1,2 miljard in 2024), is de Amerikaanse wietindustrie gigantisch. Natuurlijk valt dit in de eerste plaats te wijten aan het feit dat het een veel groter land is, maar dat is niet het enige. Grote beleidsveranderingen hebben namelijk ook sterk bijgedragen aan de opkomst van een florerende en competitieve markt.

In de Amerikaanse cannabisindustrie werken

In De Amerikaanse Cannabisindustrie Werken

Met zoveel groei in de industrie is ook de arbeidsmarkt sterk uitgebreid met allerlei nieuwe functies die gerelateerd zijn aan cannabis. Van politiek lobbywerk tot cannabistoerisme en zelfs commerciële teelt; er zijn talloze opties voor degene die in de cannabusiness wilt stappen. En naarmate de wetgeving in steeds meer staten verandert, zullen er ook meer arbeidskansen ontstaan.

De industrie maakt dan wel een enorme groei door, maar de veranderde wetgeving gaat ook gepaard met belastingheffing. Een goed voorbeeld daarvan is Californië, waar telers te maken hebben met strengere regels dan ooit tevoren, waardoor de meesten minder verdienen. Een bloeiende cannabismarkt kan in de ogen van de klant dus mooi lijken, met meer toegang tot wiet en aantrekkelijke prijzen, maar het is de industrie die vooral de klappen opvangt.

Grote bedrijven uit bijvoorbeeld de farmaceutische en agrarische sector, maar ook alcoholbedrijven, investeren nu in gigantische kwekerijen waar kleine telers het tegen moeten opnemen. Zodra de markt overspoeld wordt met de wiet van zulke grote commerciële telers, zal de gemiddelde prijs uiteindelijk zakken. Toch is het in werkelijkheid nog niet zo simpel. Sommige voorstanders van wiet maken zich grote zorgen om de corporatisering en gentrificatie van de cannabisindustrie, waardoor kleinere, ambachtelijke telers uit de markt worden gedrongen. In verschillende staten zoeken activisten dan ook naar mogelijkheden om de opkomst van grote monopolies in de cannabisbranche tegen te houden, terwijl het bedrijfsleven dit juist aanmoedigt.

Nu bedrijven van welke omvang dan ook hun entree in deze overvolle markt maken, wordt het steeds belangrijker om op zoek te gaan naar medewerkers met connecties in de industrie, eerdere ervaring en uitgebreide kennis over de wietplant.

Gerelateerd artikel

Alles Over Werken In De Cannabisindustrie

Hoe heeft de legalisatie van wiet de Amerikaanse economie geholpen?

Hoe Heeft De Legalisatie Van Wiet De Amerikaanse Economie Geholpen?

Bijna de helft van het land heeft toegang tot legale recreatieve wiet, en daarmee valt de impact van de wietlegalisatie niet te onderschatten. Amerika heeft dus enorme stappen gemaakt sinds Washington in 2012 als eerste Amerikaanse staat recreatieve cannabis legaal maakte. In 2023 bereikte de golf van legalisatie staten als Ohio, Minnesota en Delaware. En inmiddels lijken ook staten als Wisconsin en mogelijk Florida dit voorbeeld te gaan volgen.

Dat zou betekenen dat tegen het eind van 2024 meer dan de helft van de Verenigde Staten een legale, cannabis-gerelateerde markt heeft. Het lijdt geen twijfel dat dit weer zijn weerslag op zowel de lokale als landelijke economie zal hebben. Kijk alleen maar naar de geschatte waarde van de cannabisbranche en de verwachte groei, en het is duidelijk dat de Amerikaanse economie zowel op korte als lange termijn een flinke boost krijgt. De legalisatie van cannabis kan onder andere op de volgende vlakken voordelen hebben voor de economie van de Verenigde Staten:

  • werkgelegenheid
  • belastinginkomsten
  • investeringen en economische ontwikkeling
  • minder druk op het justitie- en politieapparaat
  • cannabistoerisme
  • concurrerende prijzen en waarborgen van productveiligheid
  • innovatie en onderzoeksmogelijkheden

De beste Amerikaanse cannabis strains

De Beste Amerikaanse Cannabis Strains

De laatste tien jaar hebben Amerikaanse cannabis strains over de hele wereld naam gemaakt en de genetische basis gelegd voor talloze andere wietsoorten. Wij hebben er drie geselecteerd die je een goed idee van de typische Amerikaanse soort geven!

Blue Dream (Zamnesia Seeds)

Blue Dream is een zeer fruitige hybride, gecreëerd door Blueberry en Haze te combineren. Deze sativa dominante soort bloeit ongeveer 9–10 weken, waarbij ze een overvloed aan paars-blauwe toppen produceert die rijkelijk met hars zijn bedekt. Werkelijk een Blue Dream die uitkomt! Met gemiddeld 19% THC en verfijnde terpenen kun je je opmaken voor een heerlijke energie- en creativiteitsboost die overgaat in een langdurige, bedwelmende stone.

Blue Dream (Zamnesia Seeds) feminized

(94)
Ouders: Blueberry x Haze
Genetica: 20% Indica / 80% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 19%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Runtz (Zamnesia Seeds)

Dit is een nieuwe klassieker die in rap tempo social media heeft veroverd! Deze voortreffelijke kruising van Gelato en Zkittlez is een 50/50 sativa/indica-hybride met een THC percentage van ongeveer 27%. Daardoor kun je genieten van een zeer rustgevende stone en momenten van euforie. Combineer dit met een fruitige, snoepachtige smaak en je hebt echt iets bijzonders in handen. Een bloei van 8-9 weken betekent daarbij dat je niet lang hoeft te wachten op de wiet, wat de soort zeer populair maakt bij wietkwekers aan beide kanten van de Atlantische oceaan!

Runtz (Zamnesia Seeds) feminized

(542)
Ouders: Gelato x Zkittlez
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 27%
CBD: <1%
Bloei soort: Fotoperiode

Purple Queen Automatic (Royal Queen Seeds)

Purple Queen Automatic is afkomstig van het oude vertrouwde Royal Queen Seeds. Deze Amerikaanse indica dominante autoflower heeft van zaad tot oogst maar 9–10 weken nodig. Het aardse en zoete terpenenprofiel met de rijke aroma's van dennen, citroen en fruit is daarbij heerlijk voor elke gebruiksmethode. Met ongeveer 16% THC is dit niet de sterkste soort die hier vermeld staat, maar wel uitstekend als je een rustgevende mind-body high zoekt.

Purple Queen Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(38)
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 16%
Bloei soort: Autoflowering

De toekomst ziet er groenkleurig uit

De Toekomst Ziet Er Groenkleurig Uit

Zoals je waarschijnlijk al duidelijk is, heeft de Amerikaanse cannabisindustrie talloze facetten. Op het eerste gezicht lijkt de branche gouden tijden te beleven naarmate wiet steeds meer geaccepteerd en beschikbaar wordt. Toch zijn er nog veel obstakels als het gaat om hervorming van de wetgeving. In sommige gevallen heeft de voortgang hierdoor ernstige vertraging opgelopen en is het een kwestie van twee stappen vooruit en weer één stap teruggaan. In dat opzicht is er sprake van een sterke 'push-pull'-werking in de cannabisindustrie bij elke poging tot wetswijzigingen, waarbij sommige staten en districten het er beter vanaf brengen dan andere.

Hoe dan ook, nu steeds meer staten hun wetgeving versoepelen en cannabis voor zowel medicinale als recreatieve wietgebruikers beschikbaar maken, is het goed mogelijk dat er in de nabije toekomst meer duidelijkheid komt. Toch is er nog een lange weg te gaan en kunnen grote veranderingen nog even op zich laten wachten. In afwachting daarvan kun je natuurlijk alvast zelf wat heerlijke Amerikaanse lekkernijen proberen; bekijk het volledige aanbod van Amerikaanse strains bij Zamnesia. Geniet van al het lekkers dat er van de oost- tot westkust van de Verenigde Staten te vinden is, of het je nu gaat om de evenwichtige smaken, groeikenmerken of effecten.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken