Blog
Wiet Roken Op Het Werk
4 min

Discreet Wiet Roken Op Het Werk: Een Handleiding

4 min

Wiet roken op het werk lijkt een bizar voorstel voor veel mensen. Sommigen presteren echter beter als ze stoned zijn! Als het roken van wiet iets voor jou is, en als het niet leidt tot onverantwoorde situaties op je werk, zou je deze tips eens kunnen proberen.

Popcultuur in de vorm van films en muziek heeft je misschien laten geloven dat alle stoners luie bankhangers zijn, of dat slechts een paar trekjes van een "marihuana sigaret" genoeg is om je de hele dag futloos te voelen. Als je bang bent dat je een nutteloos hoopje wordt en niet meer een volledige dienst kunt draaien; dat is nauwelijks het geval. Hoewel sommige mensen ongetwijfeld luier zijn dan andere, gaat die generalisatie niet op voor iedereen die wiet rookt. Veel stoners zijn juist extreem goed functionerende mensen en in sommige gevallen zelfs productiever na het roken van een blunt of een snelle hijs van een bong!

Voor mensen die goed functioneren als ze high zijn, en voor mensen die van cannabis afhankelijk zijn vanwege bepaalde aandoeningen, zoals angst en depressie, is het interessant om een reeks tips en technieken te verkennen voor het gebruik van dit magische, medicinale kruid op het werk. Daarmee zou je nieuwe creativiteit kunnen opwekken, die bij kan dragen aan het realiseren van je werktaken. Daar komt bij dat wiet bij sommige mensen angst en stress vermindert. Ook kan het werknemers helpen om de dag door te komen als ze een baan hebben die ze niet leuk vinden.

IS JOUW WERK GESCHIKT?

Is jouw werk geschikt?

Laten we eens een paar zaken bekijken die je moet overwegen als je van plan bent om wiet op je werk te roken. Voordat we dat doen, is het echter van belang om de realiteit onder ogen te zien met betrekking tot dit onderwerp. Het is eerlijk gezegd hoogst onwaarschijnlijk dat werkgevers cannabis op het werk toestaan, en als ze erachter komen, zou je wel eens ontslagen kunnen worden. Het mag duidelijk zijn dat het bij bepaalde banen absoluut not-done is om wiet op het werk te roken, denk aan werk met gevaarlijke machines of ander werk waarbij volledige aandacht vereist is.

Mocht het zo zijn dat je werk veel druk veroorzaakt of mocht je een baan hebben waarbij je snel moet handelen, zoals op een verkoopafdeling met strikte verkoopdoelen en hoge eisen, dan is het roken van wiet misschien niet geschikt voor jou. Aan de andere kant zou het voor sommige mensen een goede uitkomst kunnen zijn om te ontspannen, maar toch beter te presteren. Zou half stoned op het werk verschijnen iets kunnen zijn dat je collega's zouden verklappen? In sommige Amerikaanse staten, zoals in Californië en Colorado, is gesnapt worden als je wiet op het werk rookt een stuk minder schadelijk voor je carrière dan wanneer dit zou gebeuren in regio's waar het nog verboden is.

DRUG TESTS

Drug Tests

Een ander belangrijk iets waar je rekening mee moet houden, en wat nogal logisch is, is of er wel of geen regelmatige drugtests op het werk worden uitgevoerd. Stoned op het werk verschijnen en het kunnen verbergen, is iets anders dan een drugtest doorstaan. Voor de goede en strategische leugenaars onder ons is het mogelijk om zo'n test door te komen, maar mensen die niet zo ver willen gaan, kunnen beter verstandig omgaan met het roken van hun cannabis.

Nu we het over deze kwesties hebben gehad, kunnen we de manieren bespreken waarop je discreet wiet op het werk kunt roken, zonder gesnapt te worden!

KIES VOOR SATIVA SOORTEN

Sativa Cannabis

Zoals veel regelmatige wietrokers wel weten, zijn er veel verschillende soorten cannabis op de markt verkrijgbaar. Ze hebben allemaal een ander effect vanwege de variërende concentraties cannabinoïden, terpenen en andere chemische bestanddelen die invloed hebben op de fysiologische werking.

Het belangrijkste criterium waar je rekening mee moet houden als je een soort uitkiest, is of het een indica of een sativa is. Om het eenvoudiger te stellen; indica cannabis wordt doorgaans in verband gebracht met een "stoned" gevoel dat volgens anekdotisch bewijs gebruikers extreem ontspant en hangerig maakt. Ook worden ze er vaak moe en slaperig van. Het mag duidelijk zijn dat dit niet optimaal is tijdens een werkdag waarbij men streeft naar productiviteit en succes.

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich de sativa soorten. Sativa-dominante cannabis wordt doorgaans beschouwd als een soort tegenhanger van indica's, omdat het de creativiteit stimuleert. Ook zorgt het voor een cerebrale, buzzy high waardoor je energie kan toenemen en je zelfs socialer kunt worden.

Natuurlijk heeft iedereen zijn persoonlijke voorkeur, en veel soorten bevatten elementen van zowel sativa als indica soorten, ook wel "kruisingen" genoemd. Gebaseerd op deze eenvoudige waarneming is het echter makkelijk om te concluderen dat als je wiet op je werk gaat roken, je waarschijnlijk het beste kunt kiezen voor een sativa.

GEBRUIK EEN VAPE-PEN

Gebruik een Vape-Pen

Een vape-pen kan gebruikt worden om op het werk wiet te roken en tegelijkertijd niet op te vallen. Vaporizers worden steeds populairder als vervanger voor sigaretten. Daarom trek je niet zoveel aandacht als je met dit apparaat cannabis consumeert. Hoewel de zoete en doordringende aroma's toch te ruiken zijn als je inhaleert met een vape-pen, zijn ze een stuk minder opvallend dan de rook van een brandende joint. Daar komt bij dat de damp niet in je kleding of auto blijft hangen, zoals met een blunt wel het geval zou zijn.

GEBRUIK EEN ONE-HITTER

Mocht je geen vape-pen hebben, of er gewoon niet van houden, dan kun je een zogenaamde "one-hitter" gebruiken. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een heimelijke manier om een kleine hoeveelheid wiet in één keer tot je te nemen. Het merendeel van deze pijpen ziet eruit als een sigaret, en zolang je op afstand blijft, verder dan de reikwijdte van de geur, lijkt het alsof je met een volkomen legale actie bezig bent.

NEEM PAUZES

Neem pauzes

Ervan uitgaande dat je lange werkdagen maakt, mag je tijdens je dienst pauzes nemen om te eten, koffie te drinken of iets te roken. Dit zijn de uitgelezen momenten om buiten een luchtje te scheppen of om linea recta naar je auto te lopen om er snel even eentje op te steken. Aan deze rookervaring zul je eerder de voorkeur geven dan aan het nerveus aan een pijpje lurken tijdens een toiletbezoek. Geoorloofde pauzes gedurende de dag stellen je als roker in staat om een hapje te eten, na elke hijs iets te drinken, en even een minuutje te chillen. Wandelen met je vape-pen of one-hitter door een rustig gebied helpt ook om de geur zoveel mogelijk te maskeren.

ZOEK EEN GESCHIKTE ROOKPLEK

Wiet roken in de rookruimte voor het personeel is waarschijnlijk niet zo'n goed idee als je je wietgebruik geheim wilt houden. Misschien is er een plek in de buurt van het gebouw waar je werkt, en waar eigenlijk nooit iemand komt. Dit kan je geheime rookplek worden. De dappere werknemers onder ons kunnen voor het roken in hun kantoorgebouw op zoek gaan naar een oude verlaten toilet- of doucheruimte met een goede luchtafvoer.

GEBRUIK OOGDRUPPELS

Het is algemeen bekend dat het roken van wiet rode bloeddoorlopen ogen kan veroorzaken. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar die beweren hier iets aan te kunnen doen. Het kan verstandig zijn om daar gebruik van te maken als je niet gesnapt wilt worden.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken