Blog
Openbaar Wiet Roken
3 min

Hoe Rook Je Wiet In Het Openbaar Zonder Dat Het Iemand Opvalt?

3 min

Meestal is het geen goed plan om wiet in het openbaar te roken, maar soms kun je je niet zomaar terugtrekken op een rustig plekje om op je gemak te roken. Als je in het openbaar wiet rookt, wil je dat natuurlijk zo onopvallend mogelijk doen. Hier volgen een aantal tips voor hoe je in het openbaar wiet rookt zonder dat het iemand opvalt.

Niet iedereen deelt je passie voor wiet. Anderen zouden zelfs heel anders tegen het roken van wiet kunnen aankijken dan jij. Sommige mensen hebben allerlei vooroordelen over cannabis en zien het roken ervan als iets verschrikkelijks. Anderen vinden dat het rondhangen met je vrienden en van wat goede rookwaar genieten, betekent dat je een slechte invloed hebt op hun kinderen. Weer andere mensen kunnen gewoon niet tegen de geur.

Tenzij je het geluk hebt dat je op een wonderschoon Jamaicaans strand bent met een stel gelijkgestemde Rastafari's en een spliff opsteekt, is het roken in het openbaar doorgaans een riskante aangelegenheid. Met name als discretie erg belangrijk is, kan het lastig zijn. Of het nu de politie is die rokers in het park oppakt of die vervelende "anti-wiet" lui, het doel is om niet betrapt te worden met een joint tussen je lippen. Het goede nieuws is dat er een paar trucs zijn om in het openbaar te roken waarbij je het risico beperkt dat iemand het opmerkt.

Gerelateerd artikel

De Beste Plekken Om Thuis Wiet Te Roken

GEBRUIK EEN VAPE PEN

Vape Pen

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om bepaalde eetwaren te consumeren zodat je in het openbaar kunt gebruiken, maar daar houdt niet iedereen van - sommige mensen nemen nou eenmaal liever een hijs. Een vape pen is altijd handig; met name als je op stap bent en onopvallend wilt gebruiken. Een vape pen is een stuk discreter omdat de damp van hasjolie veel minder sterk ruikt dan bij het roken.

De uitzondering op deze regel is wanneer je een sterke hoeveelheid concentraat met een bepaald instrument gebruikt, zoals een dab rig. Over het algemeen lost damp ook sneller op dan rook en ruikt het een stuk minder naar klassieke cannabis. Tegenwoordig lijkt het er bovendien op dat iedereen vapet, waardoor je niet opvalt als je er gebruikt van maakt.

GA TUSSEN EEN STEL SIGARETTENROKERS STAAN

Wiet roken tussen sigaretten rokers

Tenzij je van plan bent om sterk ruikende wiet te gaan roken, is een van de beste manieren om heimelijk wiet te roken, je verdekt opstellen in een groep sigarettenrokers. De rook van sigaretten is vaak behoorlijk sterk en maskeert de geur van je wiet goed. Als je een avond op stap bent, ga dan op zoek naar cafés of eetgelegenheden waar mensen buiten in groepjes staan te roken. Zelfs als het niet veel mensen zijn, is het roken op een dergelijke locatie uiteindelijk veel minder verdacht.

Gerelateerd artikel

De Beste Geheime Plekjes Om Je Cannabis Stash Te Verstoppen

ROOK NIET IN DE AUTO

Roken in de auto

Wiet in je auto roken is om verschillende redenen een slecht plan. Ten eerste is het de meest voor de hand liggende plek voor een overijverige politieagent om te gaan kijken, als hij op speurtocht is met als doel iemand op te pakken voor cannabis. Realiseer je dat de meeste wietrokers inderdaad in hun voertuig worden gepakt!

Ten tweede heeft de vrijgekomen wietlucht in een auto de neiging om in de stoffen van de dakbekleding en de stoelen te gaan zitten en daar kom je maar moeilijk van af. Als je regelmatig in je auto rookt, zou dit net de doorslag kunnen geven voor een smeris met een goede neus om achter je aan te gaan.

VERVERS DE LUCHT

Ververs de lucht

Doorgaans is het niet eens de rook op zich die iemands ongewenste aandacht trekt. Het valt niet te ontkennen dat wiet een typische geur heeft en het is vaak deze eigenschap die als eerste de boel verraadt. Tel daarbij op dat de geur nog een behoorlijke tijd blijft hangen nadat je joint in rook is opgegaan. Dit bemoeilijkt je nog meer om heimelijk te werk te gaan.

Als je in een afgesloten ruimte rookt, kan een ventilator wonderen doen. Deze verdrijft niet alleen heel snel de "aanstootgevende" geur, maar zuivert ook de lucht als er een koolstoffilter op zit.

Natuurlijk zijn er nog meer manieren om de lucht te zuiveren van die waanzinnige wietgeur. Er is een product op de markt, Ona Gel, en dat is bijzonder populair. Om eerlijk te zijn, zijn deze zogenaamde geurverdrijvers doorgaans minder effectief dan krachtige ventilatoren met filters.

Mocht je in een acute noodsituatie verkeren waarbij je niets voorhanden hebt, gebruik dan gewoon een luchtverfrisser als laatste strohalm - verwacht er echter niet te veel van. Realiseer je ook dat, als je overmatig luchtverfrissers gebruikt, dit op zich al verdacht genoeg kan zijn voor iemand om de hele geur uit te gaan pluizen. Op zich zijn ze bruikbaar, maar maak het niet te gek met onnatuurlijke luchtjes.

ZORG DAT NIEMAND JE KAN ZIEN

Ongezien wiet roken

Vanwege de eerder vermelde redenen (mensen die niets liever doen dan rokers bij smerissen verraden omdat ze verder hun hele weekend niets te doen hebben) kan het verstandig zijn om een rustig, afgezonderd plekje te vinden voor je rooksessie. Als niemand je kan zien of ruiken, kun je je liefde voor wiet nou eenmaal het beste verbergen. Maak alleen niet de fout dat je minder voorzichtig wordt als je je onbespied voelt. Wees altijd op je hoede, want je weet maar nooit wie er onverwacht om de hoek komt zeilen.

VERBERG JE BLUNT IN EEN BEKER

Blunt

Niemand vindt het verdacht als je met een beker in je hand staat in plaats van met een joint of een blunt - de laatste keer dat we er waren, was Starbucks nog volkomen legaal! Om op deze manier te werk te gaan, moet je eerst een beker en een rietje scoren. Doe je joint in het uiteinde van het rietje, stop het terug in de beker en doe er een deksel op. Nu kun je je ganja door een rietje roken. Hoewel dit de geur niet verbergt, is het toch een geinig trucje als je onopgemerkt je kruiden in een openbare ruimte tot je wilt nemen.

HOUD JEZELF SCHOON

Schone smoker

Net zoals dat de rook van wiet in je tapijt, meubels, of auto kan gaan zitten, kan het ook in je kleding en haar trekken. En dat is nog veel erger! Er zijn mensen, zoals politieagenten, je ouders of je baas, die het meteen ruiken als je wiet gerookt hebt. Als je extra voorzichtig wilt zijn en de pakkans klein wilt houden, moet je altijd even wat anders aantrekken, een douche nemen en je haar wassen voordat je naar een belangrijke afspraak gaat.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken