Blog
Wiet Kater
3 min

De Beste Manieren Om Een Wiet Kater Tegen Te Gaan

3 min

Hoewel katers geassocieerd worden met het verschrikkelijke gevoel van het drinken van te veel alcohol, kan te veel wiet roken je de volgende ochtend ook een gevoel opleveren dat niet echt prettig is.

Is het mogelijk om een kater te krijgen van het roken van wiet? Nou, bijna iedereen die wel eens heeft gerookt of nog steeds rookt, zal een bepaalde zwaarte en slaperigheid herkennen na een lange nacht roken. Van die sessies waar je net een trekje te veel neemt van de waterpijp op de bank van je vriend, en waar je de volgende ochtend precies op dezelfde plek weer wakker wordt. Als je in dit geval opstaat, zul je langzaam naar de badkamer lopen om vervolgens jezelf in de spiegel aan te kijken met zware en ietwat rode ogen.

Hoewel ze licht zijn in vergelijking met een kater die door alcohol wordt veroorzaakt, blijken cannabis katers een fenomeen te zijn waar sommige mensen mee kampen. Hoewel er cannabisrokers zijn die beweren dat ze een onbeperkte hoeveelheid hoogwaardige wiet kunnen roken en de volgende ochtend wakker kunnen worden alsof er niets aan de hand is, blijken anderen niet zoveel geluk te hebben. Zij lijken symptomen te vertonen die kunnen worden beschouwd als een soort kater.

HOE VOELT HET OM EEN CANNABIS KATER TE HEBBEN?

HOE VOELT HET OM EEN CANNABIS KATER TE HEBBEN?

Hoewel het type kater van cannabis totaal anders is en minder ernstig, kunnen sommige rokers vermoeidheid, loomheid, droge ogen en mogelijk wat hoestbuien en constipatie ervaren. Dit is echter verschillend met als je je wakker wordt als je nog steeds high bent na een korte nacht, of als je de afgelopen zes uur een sterke spacecake hebt gegeten.

VP Open Your EyesBekijk Open Your Eyes

De nasleep van het roken van veel te veel cannabis wordt vaak omschreven als een gevoel waarbij de ruimte waar je hersenen ooit zaten, opgevuld is met katoen. Dat is inderdaad een aparte omschrijving, maar dit legt waarschijnlijk het beste het gevoel uit van de vaagheid die je ervaart en van het gevoel dat je niet echt met beide benen op de grond staat.

HOE JE EEN CANNABIS KATER VOORKOMT

HOE JE EEN CANNABIS KATER VOORKOMT

Er wordt vaak gezegd dat voorkomen beter is dan genezen. Dit betekent dat je jezelf een beetje in bedwang moet houden en niet te veel moet gebruiken om de kans op een cannabis kater te verkleinen. Natuurlijk zijn er momenten dat je de grenzen opzoekt en een sterke high wilt voelen; daar is niets mis mee als dat je persoonlijke keuze is. Als bepaalde omstandigheden, zoals werk of afspraken voor de volgende dag, zich er niet voor lenen, is terughoudendheid aan te raden zodat je niet dat lome gevoel hebt als je de volgende morgen opstaat.

Misschien wel het makkelijkste is om bij te houden wat je inneemt. Voorgaande experimenten en ervaringen geven je inzicht in wat jouw limiet is. Van een joint vol met THC-rijke soorten en van edibles met een overvloed aan hoogwaardige cannabis heb je natuurlijk veel minder nodig. Weten wat je aankunt met de soort die je aan het consumeren bent, is van groot belang als je niet helemaal futloos wilt zijn de volgende dag.

Gerelateerd artikel

Wat Is Greening Out En Wat Kun Je Er Tegen Doen

Een andere factor is de tijd waarop je besluit high te worden. Als je om 2 uur 's nachts nog op bent met je vrienden en opeens besluit nog wat te gaan roken of op wat eetbare cannabis te kauwen, is de kans veel groter dat je dat 's ochtends gaat voelen dan wanneer je begint om 8 uur 's avonds met wat lichte joints.

Goed water drinken, helpt ook om je bloed te verdunnen, en zorgt ervoor dat het sneller je lichaam verlaat via je urine.

HOE JE VAN EEN CANNABIS KATER AFKOMT

HOE JE VAN EEN CANNABIS KATER AFKOMT

Mocht je ooit eens na een intense rooknacht wakker worden met de symptomen van een zogenaamde wietkater, en je wilt deze tegengaan of minimaliseren, dan zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat het zo snel mogelijk overgaat.

NIET MEER ROKEN

Dit lijkt misschien voor de hand liggend voor sommigen. Anderen kunnen echter denken dat het opsteken van nog een joint het katergevoel kan verdrijven met een aangename high. Hoewel dit in sommige gevallen opgaat, kan het ook de luiheid en slaperigheid erger maken; gevoelens die ver van ideaal zijn als je streeft naar een productieve en actieve dag.

EXTRA SLAAP

Je hoofd op een heerlijk kussen laten rusten, is voor sommigen de sleutel om een wietkater te verlichten. Hoewel sommige cannabis bekend staat om het in slaap wiegen van de gebruiker, heeft iemand in dit geval waarschijnlijk te veel gerookt. Ook kan het het slaappatroon veranderen waarbij de REM-slaap minder wordt. Dit kan doorgaan tot het punt waarop sommige rokers niet meer kunnen dromen, totdat ze tijdelijk stoppen met roken. Aangezien diepe slaap het meest rustgevend is, hoeft dit echter geen probleem te zijn.

Weer gaan slapen als je een wietkater hebt, indien je tijd hebt om dit te doen, zorgt voor meer rust en een beter herstel. Ook kun je hierdoor weer nuchter worden. Mensen die moeite hebben om weer te gaan slapen, kunnen overwegen om melatonine in te nemen. Melatonine is een hormoon dat in het menselijk lichaam in de pijnappelklier wordt aangemaakt. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij het circadiane ritme, oftewel de slaapcyclus. De melatonine-productie wordt verhinderd door licht, vooral blauw licht. De productie stijgt dan ook als het donker is en het tijd is om te gaan slapen. Als je melatonine gebruikt om in slaap te vallen, zorg er dan voor dat je alle lichtbronnen uitschakelt voor een optimaal effect.

VP MelatoninBekijk Melatonin

EET WAT

Het eten van een stevige maaltijd zorgt ongetwijfeld voor een gevoel van verlichting en comfort. Probeer cafeïne hierbij te vermijden omdat dit het lichaam uitdroogt. Ook wordt gezegd dat sinaasappelsap de beste vriend van een stoner is als het gaat om het verlichten van een high.

KOM IN BEWEGING

Sporten kan bijzonder goed werken om je energieker te voelen. Ook kan het de stofwisseling in je lichaam stimuleren en een aantal calorieën verbranden die je hebt opgebouwd tijdens het snackfeest van afgelopen nacht. Hoge Intensiteit Interval Training of een redelijke aerobics work-out kan de bloedstroom stimuleren, je lekker laten zweten en je levendig en goed laten voelen.

BLIJF GEHYDRATEERD

Goed gehydrateerd blijven, helpt over het algemeen je energie op peil houden en houdt je wakker en gefocust. Bovendien is het een goede vervanging voor zoete en cafeïne-houdende drankjes die je soms nog brakker laten voelen.

 

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken