De Beste Manieren Om Een Wiet Kater Tegen Te Gaan

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisHow-To's

Wiet Kater


Hoewel katers geassocieerd worden met het verschrikkelijke gevoel van het drinken van te veel alcohol, kan te veel wiet roken je de volgende ochtend ook een gevoel opleveren dat niet echt prettig is.

Hoewel ze licht zijn in vergelijking met een kater die door alcohol wordt veroorzaakt, blijken cannabis katers een fenomeen te zijn waar sommige mensen mee kampen. Hoewel er cannabisrokers zijn die beweren dat ze een onbeperkte hoeveelheid hoogwaardige wiet kunnen roken en de volgende ochtend wakker kunnen worden alsof er niets aan de hand is, blijken anderen niet zoveel geluk te hebben. Zij lijken symptomen te vertonen die kunnen worden beschouwd als een soort kater.

Cannabis katers gaan gepaard met symptomen als slaperigheid, luiheid, congestie, uitdroging en een droge mond. De oorzaak hiervan kan een te grote hoeveelheid sterke cannabis zijn.

Mocht je ooit eens na een intense rooknacht wakker worden met de symptomen van een zogenaamde wietkater, en je wilt deze tegengaan of minimaliseren, dan zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat het zo snel mogelijk overgaat.

NIET MEER ROKENNiet meer roken

Dit lijkt misschien voor de hand liggend voor sommigen. Anderen kunnen echter denken dat het opsteken van nog een joint het katergevoel kan verdrijven met een aangename high. Hoewel dit in sommige gevallen opgaat, kan het ook de luiheid en slaperigheid erger maken; gevoelens die ver van ideaal zijn als je streeft naar een productieve en actieve dag.

EXTRA SLAAP

Je hoofd op een heerlijk kussen laten rusten, is voor sommigen de sleutel om een wietkater te verlichten. Hoewel sommige cannabis bekend staat om het in slaap wiegen van de gebruiker, heeft iemand in dit geval waarschijnlijk te veel gerookt. Ook kan het het slaappatroon veranderen waarbij de REM-slaap minder wordt. Dit kan doorgaan tot het punt waarop sommige rokers niet meer kunnen dromen, totdat ze tijdelijk stoppen met roken. Aangezien diepe slaap het meest rustgevend is, hoeft dit echter geen probleem te zijn.

Extra slaap

Weer gaan slapen als je een wietkater hebt, indien je tijd hebt om dit te doen, zorgt voor meer rust en een beter herstel. Ook kun je hierdoor weer nuchter worden. Mensen die moeite hebben om weer te gaan slapen, kunnen overwegen om melatonine in te nemen. Melatonine is een hormoon dat in het menselijk lichaam in de pijnappelklier wordt aangemaakt. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij het circadiane ritme, oftewel de slaapcyclus. De melatonine-productie wordt verhinderd door licht, vooral blauw licht. De productie stijgt dan ook als het donker is en het tijd is om te gaan slapen. Als je melatonine gebruikt om in slaap te vallen, zorg er dan voor dat je alle lichtbronnen uitschakelt voor een optimaal effect.

EET WAT

Eet wat

Het eten van een stevige maaltijd zorgt ongetwijfeld voor een gevoel van verlichting en comfort. Probeer cafeïne hierbij te vermijden omdat dit het lichaam uitdroogt. Ook wordt gezegd dat sinaasappelsap de beste vriend van een stoner is als het gaat om het verlichten van een high.

KOM IN BEWEGING

Kom in beweging

Sporten kan bijzonder goed werken om je energieker te voelen. Ook kan het de stofwisseling in je lichaam stimuleren en een aantal calorieën verbranden die je hebt opgebouwd tijdens het snackfeest van afgelopen nacht. Hoge Intensiteit Interval Training of een redelijke aerobics work-out kan de bloedstroom stimuleren, je lekker laten zweten en je levendig en goed laten voelen.

BLIJF GEHYDRATEERD

Goed gehydrateerd blijven, helpt over het algemeen je energie op peil houden en houdt je wakker en gefocust. Bovendien is het een goede vervanging voor zoete en cafeïne-houdende drankjes die je soms nog brakker laten voelen.

 

         
  Luke Sumpter  

Geschreven door: Luke Sumpter
Luke Sumpter is een journalist, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gespecialiseerd in gezondheid, alternatieve geneeskunde, kruiden en psychedelisch genezen. Over deze en andere onderwerpen schreef hij onder andere voor mediakanalen als Reset.me, Medical Daily en The Mind Unleashed.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Gerelateerde Producten