Blog
Top 10 Compacte Cannabisplanten
5 min

Top 10 Compacte Cannabisplanten

5 min

Discrete cannabisplanten zijn voor de meeste kwekers een slimme optie. Geheimhouding loont, ongeacht of je je planten nu binnen of buiten kweekt. Lees door voor onze top 10 compacte cannabisplanten die onopvallend een flinke voorraad geweldige wiet produceren. Laten we het hebben over discrete zaligheid!

WAAROM KLEINERE CANNABISPLANTEN SOMS BETER ZIJN

Compacte, laagblijvende cannabisplanten zijn meestal de beste optie voor thuiskwekers. Dit betekent echter niet dat je genoegen moet nemen met een bescheiden oogst. De beste laagblijvende planten produceren alsnog indrukwekkend grote toppen. Indica's en autoflowers liggen het meest voor de hand. Toch vind je in onze top 10 ook nog een aantal prachtige soorten met sativa invloed.

Uiteraard is het formaat belangrijk. Maar dit geldt alleen voor de toppen. In dit blog vind je onze top 10 cannabis soorten die verrukkelijk groen kruid produceren, zonder dat je je zorgen moet maken over ongewenste aandacht. Onze selectie blijft absoluut onder de radar, dus je profiteert ook als je de kunst van het klein houden van cannabisplanten nog niet onder de knie hebt. Kweek je graag wat sinsemilla die je uitzicht niet domineert? Probeer dan deze eersteklas soorten.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

FOTOPERIODE KEUZES

Moscow Blueberry (Kalashnikov Seeds)

Moscow Blueberry Kush (Kalashnikov Seeds)

Moscow Blueberry is een indica-dominante kruising. Ze is gemakkelijk te kweken en een ware lust voor het oog, maar produceert ook nog heel smakelijk medicijn. Deze kleine schoonheid is een exotische mix van AK-47 en de originele Blueberry, een geheimzinnige wonderplant uit het oosten. Volgroeide planten overschrijden zelden de 100cm.

Soms kleuren haar toppen paars aan het einde van de bloeiperiode, wat een fijne bonus is. Binnenkwekers oogsten ongeveer 500g/m² na een bloeiperiode van slechts 8-9 weken. Buiten is de opbrengst ook imposant, zelfs in een koeler klimaat. Het THC-percentage bedraagt 18% en ze bevat 5% CBD. Haar zoete, fruitige toppen en ontspannende effecten vallen in de smaak bij zowel de medicinale als de recreatieve gebruiker.

Moscow Blueberry feminized (Kalashnikov Seeds)

(8)
Ouders: Blueberry x Secret Hybrid x AK-47
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 18%
CBD: 5%
Bloei soort: Fotoperiode

Quick Caramel XL (Zamnesia Seeds)

Fast Caramel (Zamnesia Seeds)

Als je kampt met ruimtegebrek, heb je ijzersterke indica genetica nodig om de ruimte maximaal te benutten. Quick Caramel XL is een driedubbele traktatie van de old-skool indica legendes BlueBlack, Maple Leaf Indica en White Rhino. Deze stijlvolle cannabis struik wordt maximaal 1m hoog. Ze produceert echter zoveel toppen in slechts 7 weken onder standaard 12/12 licht dat het doodzonde is om je favoriete exemplaar niet te klonen.

De fenotypen variëren, maar je hoeft je geen zorgen te maken over plots opduikende stretchende sativa's. Misschien bestaat er een snellere manier om binnen 500g/m² te kweken, of 500g/plant buiten. Wij hebben die echter nog niet gevonden.

Quick Caramel XL (Zamnesia Seeds) feminized

(59)
Ouders: White Rhino x Blueback x Maple Leaf Indica
Genetica: 65% Indica / 35% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 17%
CBD: 3%
Bloei soort: Fotoperiode

Black Bomb (Philosopher Seeds)

Black Bomb (Philosopher Seeds)

Black Bomb is indica-dominant. Daarom is er weinig ruimte tussen de internodes en bezit ze die snel-bloeiende, hybride kracht waar kwekers zo dol op zijn. De toppen dijen onder je ogen uit. Na een bloeiperiode van 8-9 weken is deze kruising van de superster Black Domina en de zoete Tropimango klaar voor de oogst. Binnen produceert ze 500g/m². Buiten, in een warmer klimaat, is dezelfde oogst mogelijk, maar dan per plant.

Ondanks de relatief korte vegetatieve fase van 3-4 weken, is de groei van de toppen explosief in de bloeiperiode. Wees niet bang, want ze strekt minimaal tijdens de bloei en zal de 1m zelden overschrijden. Black Bomb staat bekend om het prettige, kalmerende, stoned effect. Ze is overigens ook ideaal voor hasjproducenten en liefhebbers van concentraten, want de productie van hars is fenomenaal.

Black Bomb (Philosopher Seeds) feminized

(4)
Ouders: Black Domina 1998 x Tropimango
Genetica: 80% Indica / 20% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 19%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

Super Bud (Green House Seeds)

Super Bud (Green House Seeds)

Super Bud is een schattige, kleine cannabisplant die haar naam eer aan doet. Deze gedrongen sinsemilla superheldin biedt alles wat je hartje begeert. Big Bud en Skunk komen samen in een klein pakketje, die uitermate geschikt is voor de SOG-methode. Na een bloeiperiode van 8 weken zit je in de zevende hemel met een oogst die de weegschaal op tilt zet. Een zakje van deze zaden is goed voor een flinke buit, namelijk 1kg waanzinnige toppen.

Na een paar trekjes, slaat de opwekkende sativa high in, gevolgd door een bijna narcotisch, secundair effect. Deze soort vraagt slechts wat basis aandacht en zorg. Ze produceert trouw een centrale cola en stevige toppen op de zijtakken.

Super Bud (Greenhouse Seeds) feminized

(43)
Ouders: Big Bud x Skunk
Genetica: 80% Indica / 20% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 17%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

AUTOFLOWERING KEUZES

Royal Dwarf (Royal Queen Seeds)

Royal Dwarf (Royal Queen Seeds)

Royal Dwarf helt over naar de sativa kant en is een heuse dwerg auto. Deze koninklijke reefer is een kruising van Easy Bud en Skunk. Ze blijft klein en de sativa invloed zie je voornamelijk in de toppen terug. De gemiddelde hoogte bedraagt 60cm, ongeacht of ze binnen of buiten staat. Dankzij taaie ruderalis genetica racet deze soort na ontkieming in 8-9 weken naar de eindstreep. Die welbekende, cerebrale buzz ervaar je al bij het eerste trekje. Ze is niet jachtig of overdonderend, maar slaat met 15% THC toch redelijk hard in.

Royal Dwarf (Royal Queen Seeds) feminized

(224)
Ouders: Skunk x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 15%
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

Critical Kush Auto (Barney's Farm)

Critical Kush Auto (Barney’s Farm)

Critical Kush Auto is de kleverige groene definitie van een pocket rocket. Deze uber-productieve next-gen auto kan rivaliseren met elke klassieke indica. Met haar OG Kush, Critical Mass en ruderalis genetica win je altijd. Zelfs een beginner kan een buit behalen van 550g/m² territorium van planten die kleiner zijn dan 1m.

De volledige doorlooptijd bedraagt 10-11 weken. Heb je niet de ruimte of de groene vingers voor haar fotoperiode ouders? Dit kleine tafelmodel is een prachtig alternatief. Kweek deze toppenfabriek en maak je klaar op rijke, aardse Kush smaken, afkomstig van vette, ijzige toppen.

Critical Kush Auto (Barney's Farm) feminized

(17)
Ouders: Critical Kush x Advanced Autoflowering Strain
Genetica: 100% Indica
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 20%
CBD: 1%
Bloei soort: Autoflowering

Auto Blackberry Kush (Dutch Passion)

Auto Blackberry Kush (Dutch Passion)

Deze is voor cannabis connaisseurs die discretie belangrijk vinden en toch een stash willen die gegarandeerd bekijks trekt. Accepteer niets anders dan Auto Blackberry Kush. Blueberry, Hash Plant en ruderalis botsen in deze moderne klassieker. Sappige, fruitige smaken, prikkelende Kush aroma's en levendige lavendelkleuren zijn standaard voor deze ontzagwekkende toppen.

De gehele kweekervaring duurt slechts 10 weken, maar deze soort blijft je nog lang bij. Heb je slechts ruimte voor een enkele plant in je kast of op je balkonnetje? Kies dan voor deze verrukkelijke, ontspannende stash.

Auto Blackberry Kush (Dutch Passion) feminized

(8)
Ouders: Blueberry x Hashplant x Autofem
Genetica: Indica
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 17%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Auto Anesthesia (Pyramid Seeds)

Auto Anesthesia (Pyramid Seeds)

Auto Anesthesia is een compacte couch-lock koningin. Ze is ontstaan uit de twee allerbeste indica legendes Black Domina en Northern Lights (met een snufje ruderalis). Als je een voorkeur hebt voor klassiekers en snel een hemelse voorraad wilt aanleggen, is deze voor jou. Slechts 9 weken van zaad tot oogst en maar liefst 17% in het eindproduct. Volgroeide planten blijven ruim onder 1m en lijken op ijzige stengels met zuivere old-school zaligheid.

Limoen groene toppen, gedecoreerd met oranje haartjes, dijen flink uit in de laatste weken van de bloei en glinsteren met trichomen. Dit kleine juweeltje trekt zelfs die veteranen over de streep die niets moeten hebben van auto's.

Auto Anesthesia (Pyramid Seeds) feminized

(24)
Ouders: Northern Lights x Black Domina x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 17%
CBD: 2%
Bloei soort: Autoflowering

Lemon Wonder Automatic (Zamnesia Seeds)

Lemon Wonder Automatic Van Zamnesia Seeds

Lemon Wonder Automatic is het resultaat van een kruising tussen Lowryder en Lemon OG. Deze autoflowering strain scoort op alle vlakken: ze trakteert je op uitmuntende smaken en effecten, maar ook op een gemakkelijke kweek. Oftewel, de ideale autoflower om thuis te kweken. 

De robuuste en betrouwbare Lemon Wonder Automatic bloeit slechts 8-9 weken. Toch kun je rekenen op een heel fatsoenlijke opbrengst: verwacht binnen ongeveer 250–300g/m² en buiten tot wel 150g/plant. Dit is niet slecht voor een wietplant van maar 80cm hoog. De toppen stralen de geuren uit van zoete citroen en de ontspannende high zal bij iedereen in de smaak vallen, ongeacht het moment. 

Lemon Wonder Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(81)
Ouders: Lowryder x Lemon OG
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 12%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Sweet Skunk Auto (Sweet Seeds)

Sweet Skunk Auto (Sweet Seeds)

Onze top 10 is niet compleet zonder tenminste één Skunk. En we hebben een oprecht verrukkelijk exemplaar voor je. Sta ons toe Sweet Skunk Auto te presenteren. Deze dame bezit universele aantrekkingskracht voor kwekers van alle klassen. Deze ukkepuk met toppen is een cannabis cocktail van Early Skunk en Auto Critical Mass. Ze is verrassend eenvoudig te kweken.

Deze dame is niet de meest krachtige soort op onze lijst, maar als je houdt van een ouderwetse, lichamelijke en geestelijke high, zit je altijd goed met deze compacte cannabisplant. Je oogst haar ook nog in recordtempo. Wees een beetje lief voor haar en je hebt na 8 weken een geweldige wiet in handen, waarvan je op elk moment van de dag geniet.

Sweet Skunk Auto (Sweet Seeds) feminized

(30)
Ouders: Early Skunk x Auto Critical Mass
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken van zaadje tot oogst
THC: 20%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken