Blog
Guerrilla-kweek
4 min

De Beste Cannabis Strains Voor Guerrilla-kweek

4 min
Products Seedshop

Heimelijk te werk gaan is priority Nr.1 als je een cannabis guerrilla-kweek opzet. De juiste keuze van de strain verhoogt je kans op succes. De beste variëteiten voor je guerrilla-kweek bestel je eenvoudig in onze Zamnesia Head-Shop.

WAT IS EEN CANNABIS GUERRILLA-KWEEK?

Het beeld van een geweldig gespierde zilverrug primaat gekleed in een overall met vuil onder zijn nagels doemt direct op. Zo grappig als dit mag lijken, de naam guerrilla-kweek komt wel van de manier waarop guerrilla's ten strijde trekken. Er waren vaak kleine, moeilijk te ontdekken bendes strijders die tegenover grotere strijdmachten stonden. Ze maakten daarbij gebruik van hun kennis over het gebied en hoe ze onzichtbaar konden blijven. Met Guerrilla-kweek is dat net zo - een kweker die het gebied goed kent, kweekt heimelijk enkele planten zonder ontdekt te worden.

Gerelateerd verhaal

Guerrilla Stijl Cannabis Kweken: Een Korte Gids

WAAROM GUERRILLA KWEKEN?

De guerrilla-kweker is doorgaans iemand die zijn kweek volledig geheim wil houden voor alles en iedereen. Het zij voor potentiële dieven of nieuwsgierige buren. Guerrilla-kweken vergroot de kans dat je een paar planten verborgen kunt houden terwijl ze groeien. Aan guerrilla-kweek hoef je doorgaans weinig te doen, de kweker besteed weinig tijd aan de planten waardoor de kans op ontdekking afneemt. Op die manier kunnen buitenkwekers die niet over land beschikken toch wiet kweken.

DE IDEALE STRAIN-KENMERKEN VOOR DE GEHEIME BRIGADE

Als je een guerrilla-kweek overweegt, is de keuze van de strain het eerste besluit wat je moet nemen. Natuurlijk heeft iedereen de wildste dromen over gigantische mega-planten. Maar niet iedereen heeft de beschikking over genoeg beschutting om zo een actie aan het zicht te onttrekken. Variëteiten die niet zo hoog worden met een korte bloeiperiode zijn zeer geschikt voor dit soort heimelijke acties. Ze kunnen eenvoudig uit het zicht gehouden worden onder het gebladerte van bomen. Ze kunnen naar beneden afgebogen worden tussen het hoge gras of in een groentetuintje. Twee of drie potten op een balkonnetje tussen de petunia's doet ook wonderen om de buren om de tuin te leiden.

Maar hun neus kun je echt niet om de tuin te leiden. Maar als je een paar gezelschapsplanten neerzet of andere sterk ruikende bloemen en kruiden kom je een heel eind in je achtertuintje.

DE BESTE STRAINS VOOR GUERRILLA-KWEEK

Er bestaan tegenwoordig tal van strains die uitermate geschikt zijn voor de guerrilla-kweek. De opkomst van de autoflowering-strains zijn een zegen voor de guerrilla-kweker. Snel groeiende gewassen van zeer goede kwaliteit wiet waardoor je in warmere streken twee oogsten per jaar kunt realiseren. Feminized zaden zorgen er tevens voor dat je niet constant de gewassen moet inspecteren op mannelijke planten. Hoe minder tijd je doorbrengt op een guerrilla-plek hoe geringer de kans dat je opvalt door "verdacht gedrag".

GUERRILLA'S GUSTO

 Guerrilla Gusto Sensi Seeds

Guerrilla's Gusto is speciaal ontwikkeld voor de heimelijke kweker. Het is een kruiscombinatie van enkele van de beste cannabis soorten die er zijn. Deze strain kan gekweekt worden zo noordelijk als Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De kracht van hybrides is dat ze alles bevatten wat een guerrilla-kweker graag ziet. Snelle groei. Korte bloei. Volop hars. Snel klaar. Ongedierte-, schimmel-, kou- en ziekte-bestendig. Ideaal voor de beginnende of de gevorderde kweker die wat topwiet willen kweken.

Guerrilla's Gusto verbijsterde de kwekers in Noord Spanje toen ze gestabiliseerd en gekweekt werd. Een hoogte van 2-3 meter is zeer ongewoon voor zo een snel groeiende plant die in september klaar is om geoogst te worden. Een vroege start onder lampen kan een positief effect hebben als grotere planten mogelijk zijn. Eenmaal gedroogd en uitgehard, geven de toppen een langdurende fysieke high. Kruidige fruitigheid gecombineerd met iets van Skunk op de achtergrond, een smaak die elke liefhebber zal bekoren.

FRISIAN DUCK

Frisian Duck Dutch Passion

Frisian Duck is van zichzelf al een beetje heimelijk. Tijdens de groeiperiode ziet ze er niet uit als cannabis. Tijdens het kweekproces behield de plant de vingerbladeren van de Duck Foot ouder. De lange bladeren geven de plant een vreemd uiterlijk en lijken niet erg op een cannabisplant. De meer herkenbare wietbladeren verschijnen pas tijdens de bloeiperiode maar het zijn er niet veel. De Frisian Duck heeft een uitstekende blad-top verhouding. Frisian Duck heeft veel verborgen eigenschappen en valt niet op tussen de gewone perkplanten in je tuintje.

De paarse toppen van de volwassen plant verklappen de boel aan het eind. Ze heeft een aparte citrus- en dennengeur, maar die herkent alleen de cannabisgebruiker. Je hoofd herkent de wiet, maar je ogen zien het niet.

Als je haar niet topt kan ze 1,5 meter hoog worden en de bloeiperiode duurt acht weken - ze is ergens in oktober klaar voor de oogst. De dikke gespikkelde cola's tonen haar indica afkomst. Ze geeft een ontspannende fysieke high met een sprankelende hoofd-high. Deze schitterende donkere toppen stellen je zeker niet teleur. Alle stress van je guerrilla-kweek verdwijnt als sneeuw voor de zon als je haar rookt.

AUTO FRISIAN DEW

Auto Frisian Dew Dutch Passion

Het ontwikkelen van een plant die het in noordelijke klimaten goed doet heeft voor guerrilla-kwekers met Auto Frisian Dew een ideale heimelijke plant opgeleverd. Ze wordt ongeveer 1-1,3 meter hoog, en de compacte, soms paarse centrale cola steelt de show. Ze is in Nederland buiten ontwikkeld, de kennis van de cannabisplant was de basis voor deze geharde weerbare strain. Als je haar half april - begin mei plant, is de Auto Frisian Dew in 10-11 weken klaar nadat de eerste blaadjes zijn verschenen.

Na een korte groeiperiode gebruikt deze plant de meeste tijd voor het ontwikkelen van de hoofd-cola. De guerrilla-kweker kan deze plant bijna horizontaal laten groeien door haar om te buigen, zodat de planten niet opvallen tussen de omringende vegetatie.

Als het tijd om te oogsten voelen de toppen hard aan. Je knipkamertje zal behoorlijk ruiken naar zoete en herkenbare skunk. De effecten zijn krachtig en houden lang aan. Auto Frisian Dew levert een fantastische ervaring als je haar heimelijk kweekt. Omdat alle zaden feminized zijn heb je ook geen stress. Geen mannetjes, geen zorgen.

LOW RYDER 2 AUTOMATIC

Low Ryder 2 Zamnesia Seeds

Deze snelgroeiende strain is helemaal goed voor je guerrilla-kweek. Snel klaar en veel waar voor je dure geld. Low Ryder 2 Automatic produceert toppen van topkwaliteit in slechts acht weken. Waanzinnige opbrengsten per vierkante meter zijn geen uitzondering met zo'n snelle groeitijd. Low Ryder 2 Automatic produceert grote compacte toppen aan planten die niet hoger worden dan 80cm.

Deze mini-kerstboompjes zijn makkelijk te verstoppen en omdat de geur niet zo penetrant is vallen je acties niet op.

Low Ryder 2 Automatic is de volgende fase voor het guerrilla-kweken zonder afbreuk te doen aan de smaak, het aroma en de potentie. Je hoeft je over mannelijke planten geen zorgen te maken met deze feminized strain. Goede aarde en regelmatig water geven is alles wat je hoeft te leveren voor het verkrijgen van vette toppen in je voorraadpot. De kwekers van Zamnesia hebben echt een mini-monster ontwikkeld met deze indica-dominante strain.

POWER SKUNK

Power Skunk Kannabia

Power Skunk is een feminized Skunk #1 die de eigenschappen van een snelle indica door een kruising met Black Domina heeft gekregen. De toppen van deze Skunk zijn compacter en zwaarder, als in een droom. De korte bloeiperiode van slechts 55 dagen is werkelijkheid.

Ze ruikt heerlijk naar de bekende Skunk. De feminized Power Skunk is een klassieker. Ze is erg vol met de bekende gekartelde Skunk-bladeren en kan buiten een hoogte bereiken van wel 2 meter. Als je haar topt, blijft ze kleiner en passen er meer planten op een vierkante meter.

Als ze eind april geplant wordt zijn de zware dikke toppen van de Power Skunk in oktober klaar voor de oogst. De heerlijke unieke Skunk-geur is een genot in je voorraadpot. Kweken kun je echter beter buiten doen. Ze heet niet voor niets Skunk, de geur is moeilijk te maskeren en kan ongewenste bezoekers opleveren. Als je een grote plek hebt, waar niemand komt, heb je als guerrilla-kweker een pracht oogst met de beste kleverige toppen die er zijn. Alle voordelen van Skunk, samengevat in een snelgroeiende strain met een vleugje citrusgeur.

Viva la Revolución Amigo's!

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken