Blog
Cannabis Strains Voor Guerrilla-Kweek
5 min

De Beste Cannabis Strains Voor Guerrilla-Kweek

5 min

Je project verborgen houden, heeft de hoogste prioriteit als je guerilla cannabis kweekt. Je kunt de kans op succes verhogen door de juiste cannabissoorten te selecteren. Ontdek welke Zamnesia strains het meest geschikt zijn voor guerilla-kweken.

Bij guerilla-kweken draait het om het kweken van wiet op een geheime locatie om ontdekking te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een bos of veld. Deze methode beperkt de kans dat je op heterdaad betrapt wordt. Je kunt je kweekactiviteiten volledig verborgen houden. Als kweker, kun je talloze maatregelen treffen die de discretie bevorderen. Een hiervan is het kiezen van specifieke soorten. Frisian Duck bijvoorbeeld, lijkt niet eens op een cannabisplant! 

Voordelen Van Guerilla-Kweken

Guerilla-kweken is een ideale kweektechniek als thuiskweek onmogelijk is. Deze methode stelt kwekers in staat om de autoriteiten te omzeilen en risico’s te minimaliseren. Ook is het een extreem goedkope manier om wiet te kweken. Je hebt geen lampen, kweektent of andere apparatuur nodig. Daarnaast geeft het oogsten van een guerilla-kweek een enorm voldaan gevoel!

Gerelateerd artikel

De Ultieme Handleiding Voor Guerrilla Cannabiskweek

Toch bestaan er enkele risico’s. Je planten krijgen mogelijk te maken met allerlei weersomstandigheden. Ook kun je niet uitsluiten dat een nieuwsgierige wandelaar je plek ontdekt. Je zult zoveel mogelijk zonder interventie moeten kweken. De pakkans stijgt namelijk elke keer als je je cannabisplant controleert. De risico's daargelaten, is guerilla-kweken de beste optie voor kwekers die zelf niet over genoeg grond beschikken, nieuwsgierige buren hebben of een uitdaging zoeken.

De Ideale Strain-Kenmerken Voor Een Guerilla Kweek

De Ideale Strain-Kenmerken Voor Een Guerilla Kweek

Als je een guerilla-kweek overweegt, is de keuze van de strain het eerste besluit wat je moet nemen. Natuurlijk heeft iedereen de wildste dromen over gigantische mega-planten. Maar niet iedereen heeft de beschikking over genoeg beschutting om zo een actie aan het zicht te onttrekken. Variëteiten die niet zo hoog worden met een korte bloeiperiode zijn zeer geschikt voor dit soort heimelijke acties. Ze kunnen eenvoudig uit het zicht gehouden worden onder het gebladerte van bomen. Ze kunnen naar beneden afgebogen worden tussen het hoge gras of in een groentetuintje. Twee of drie potten op een balkonnetje tussen de petunia's doet ook wonderen om de buren om de tuin te leiden.

Maar hun neus kun je echt niet om de tuin te leiden. Maar als je een paar gezelschapsplanten neerzet of andere sterk ruikende bloemen en kruiden om de geur te verbergen, kom je een heel eind in je achtertuintje.

De Beste Strains Voor Guerilla-Kweek

Er bestaan tegenwoordig tal van strains die uitermate geschikt zijn voor de guerilla-kweek. De opkomst van de autoflowering-strains zijn een zegen voor de guerilla-kweker. Snel groeiende gewassen van zeer goede kwaliteit wiet waardoor je in warmere streken twee oogsten per jaar kunt realiseren. Feminized zaden zorgen er tevens voor dat je niet constant de gewassen moet inspecteren op mannelijke planten. Hoe minder tijd je doorbrengt op een guerilla-plek hoe geringer de kans dat je opvalt door "verdacht gedrag".

Guerrilla's Gusto

Guerrilla's Gusto (Sensi Seeds)

Guerrilla's Gusto is speciaal ontwikkeld voor de heimelijke kweker. Het is een kruiscombinatie van enkele van de beste cannabis soorten die er zijn. Deze strain kan gekweekt worden zo noordelijk als Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De kracht van hybrides is dat ze alles bevatten wat een guerilla-kweker graag ziet. Snelle groei. Korte bloei. Volop hars. Snel klaar. Ongedierte-, schimmel-, kou- en ziekte-bestendig. Ideaal voor de beginnende of de gevorderde kweker die wat topwiet willen kweken.

Guerilla's Gusto verbijsterde de kwekers in Noord Spanje toen ze gestabiliseerd en gekweekt werd. Een hoogte van 2-3 meter is zeer ongewoon voor zo een snel groeiende plant die in september klaar is om geoogst te worden. Een vroege start onder lampen kan een positief effect hebben als grotere planten mogelijk zijn. Eenmaal gedroogd en uitgehard, geven de toppen een langdurende fysieke high. Kruidige fruitigheid gecombineerd met iets van Skunk op de achtergrond, een smaak die elke liefhebber zal bekoren.

Guerrilla's Gusto (Sensi Seeds) regular

(3)
Ouders: Indian Indicas x Sensi Genetics (Skunk, among others)
Genetica: 90% Indica / 10% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: Onbekend
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

Frisian Duck

Frisian Duck (Dutch Passion)

Frisian Duck is van zichzelf al een beetje heimelijk. Tijdens de groeiperiode ziet ze er niet uit als cannabis. Tijdens het kweekproces behield de plant de vingerbladeren van de Duck Foot ouder. De lange bladeren geven de plant een vreemd uiterlijk en lijken niet erg op een cannabisplant. De meer herkenbare wietbladeren verschijnen pas tijdens de bloeiperiode maar het zijn er niet veel. De Frisian Duck heeft een uitstekende blad-top verhouding. Frisian Duck heeft veel verborgen eigenschappen en valt niet op tussen de gewone perkplanten in je tuintje.

De paarse toppen van de volwassen plant verklappen de boel aan het eind. Ze heeft een aparte citrus- en dennengeur, maar die herkent alleen de cannabisgebruiker. Je hoofd herkent de wiet, maar je ogen zien het niet.

Als je haar niet topt kan ze 1,5 meter hoog worden en de bloeiperiode duurt acht weken - ze is ergens in oktober klaar voor de oogst. De dikke gespikkelde cola's tonen haar indica afkomst. Ze geeft een ontspannende fysieke high met een sprankelende hoofd-high. Deze schitterende donkere toppen stellen je zeker niet teleur. Alle stress van je guerilla-kweek verdwijnt als sneeuw voor de zon als je haar rookt.

Frisian Duck (Dutch Passion) feminized

(26)
Ouders: Frisian Dew x DucksFoot
Genetica: Indica-dominant
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 7%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

Golden Cannary regular

Golden Cannary Regular

Deze bizarre wietplant trekt geen aandacht van nieuwsgierige oogjes en neusjes, waardoor ze perfect is voor guerrillakweek.

Golden Cannary is namelijk een heuse albino. Ze ontwikkelt weinig chlorofyl, waardoor ze bleekgeel blijft. De plant lijkt daarmee in de verste verte niet op een levendige donkergroene wietplant. Deze hybride mag hiervoor een unieke mix van sativa-, indica- en ruderalis-genen bedanken. Bovendien verschilt ze niet alleen in uiterlijk: de ongebruikelijke geuren en aroma's van Golden Cannary doen namelijk ook niet aan de traditionele geur van wiet denken. Als ze bloeit en haar rijkelijke geuren verspreidt, zal niemand iets vermoeden!

Kleven er ook nadelen aan deze soort? Eentje, misschien. Golden Cannary is namelijk alleen als regular wietzaadje verkrijgbaar. Dit betekent dat je 50% kans op een mannelijke plant hebt. Tenzij je vrouwelijke planten wilt bestuiven (waardoor het oogstgewicht vermindert), moet je aan het einde van de vegetatieve fase je planten goed in de gaten houden. De mannelijke planten zullen bij de nodes pollenzakjes (kleine balletjes) ontwikkelen. Als je die ziet, is het verstandig om de mannetjes te verwijderen, zodat de vrouwtjes grote toppen kunnen produceren.

Buiten dat, is Golden Cannary een geweldige optie als discretie belangrijk is, maar ook als je gewoon eens een werkelijk unieke wietplant wilt kweken!

Golden Cannary (Top Tao Seeds) regular

Ouders: Demon Auto Tao x Big Auto Tao
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 13-14 weken
CBD: Hoog
Bloei soort: Autoflowering

Lemon Wonder Automatic

Lemon Wonder Automatic (Zamnesia Seeds)

Deze snelgroeiende strain is helemaal goed voor je guerilla-kweek. Snel klaar en veel waar voor je dure geld. Lemon Wonder Automatic produceert toppen van topkwaliteit in slechts acht weken. Waanzinnige opbrengsten per vierkante meter zijn geen uitzondering met zo'n snelle groeitijd. Lemon Wonder Automatic produceert grote compacte toppen aan planten die niet hoger worden dan 80cm.

Deze mini-kerstboompjes zijn makkelijk te verstoppen en omdat de geur niet zo penetrant is vallen je acties niet op.

Lemon Wonder Automatic is de volgende fase voor het guerilla-kweken zonder afbreuk te doen aan de smaak, het aroma en de potentie. Je hoeft je over mannelijke planten geen zorgen te maken met deze feminized strain. Goede aarde en regelmatig water geven is alles wat je hoeft te leveren voor het verkrijgen van vette toppen in je voorraadpot. De kwekers van Zamnesia hebben echt een mini-monster ontwikkeld met deze indica-dominante strain.

Lemon Wonder Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(101)
Ouders: Lowryder x Lemon OG
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 12%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Skunk+

Skunk+ (Kannabia)

Skunk+ is een feminized Skunk #1 die de eigenschappen van een snelle indica door een kruising met Black Domina heeft gekregen. De toppen van deze Skunk zijn compacter en zwaarder, als in een droom. De korte bloeiperiode van slechts 55 dagen is werkelijkheid.

Ze ruikt heerlijk naar de bekende Skunk. De feminized Skunk+ is een klassieker. Ze is erg vol met de bekende gekartelde Skunk-bladeren en kan buiten een hoogte bereiken van wel 2 meter. Als je haar topt, blijft ze kleiner en passen er meer planten op een vierkante meter.

Als ze eind april geplant wordt zijn de zware dikke toppen van de Skunk+ in oktober klaar voor de oogst. De heerlijke unieke Skunk-geur is een genot in je voorraadpot. Kweken kun je echter beter buiten doen. Ze heet niet voor niets Skunk, de geur is moeilijk te maskeren en kan ongewenste bezoekers opleveren. Als je een grote plek hebt, waar niemand komt, heb je als guerilla-kweker een pracht oogst met de beste kleverige toppen die er zijn. Alle voordelen van Skunk, samengevat in een snelgroeiende strain met een vleugje citrusgeur.

Skunk+ (Kannabia) feminized

(2)
Ouders: Black Domina x Skunk
Genetica: 75% Indica / 25% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 16%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Succes guerilla strijders!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken